24/96 vs Vinyl

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Αυτό λέω ακριβώς *ας σοβαρευτούμε λίγο* αν και θάπρεπε πολύ και να μην λένε ορισμένοι χαζομάρες.
Σίγουρα μιλάμε για διαφορετικά πράγματα και αυτό δείχνει και πόσο πληροφορημένος ή απληροφόρητος είσαι.
Audiophile ηχογραφήσεις είναι ως επί το πλείστον οι λαμπάτες ηχογραφήσεις της λεγόμενης χρυσής εποχής. Οι περισσότερες γίνονταν μια κι' έξω ή για συμφωνική μουσική, ολόκληρο μέρος μιας συμφωνίας το οποίο θα επανελάμβαναν αν κάτι πήγαινε στραβά.
Φυσικά εσύ περιορίζεις τα πάντα σε αυτά που έχεις μάθει ή κάνεις στη δουλιά σου και φαίνεται να αγνοείς κάποια πράγματα Γιαυτό και μας είπες ότι δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο κοπτικά αμέσου κοπής, όπως και ότι δεν υπάρχουν λαμπάτες ηχογραφήσεις και λαμπάτη κοπή μήτρας. Μετά λίγο το άλλαξες και όσον αφορά τα κοπτικά, σιώπησες. Είναι όλοι αυτοί οι καταξιωμένοι, απατεώνες που κάνουν όλα αυτά; Θάπρεπε να σε συμβουλευτούν φαίνεται προτού μιλήσουν!
Σου μοιάζουμε νάμαστε από εκείνους που δεν ακούμε μουσική αλλά μόνο τα μηχανήματα!!!
Έχω 20000 βινύλια για να τα βλέπω μάλλον!!! Και δεν τα κληρονόμισα! Λ.Σ.
Δεν υπάρχουν κοπτικά direct cut πλέον, δεν υπάρχει η διαδικασία πλέον. Μου δείξατε κάτι direct metal που είναι άλλο πράγμα.

Σου έγραψα καλόπιστα πως είναι η διαδικασία μπάς και καταλάβεις για να μην εκτίθεσαι και να χρησιμοποιείς την σωστή φρασεολογία
αρνήσαι να κατανοήσεις το θέμα.

Εσύ μίλησες για λαμπάτες κοπές που δεν υπάρχει σαν έννοια και λαμπάτο mastering που δεν υπάρχει σαν έννοια.

Δουλέυω κάθε μέρα με λάμπες στο mastering αλλά δεν λέω πως κάνω λαμπάτο mastering γιατί θα γέλαγε ο κόσμος.

Μπορώ να πω πως χρησιμοποιώ επεξεργαστές με λάμπα για να πετύχω ενα συγκεκριμένο ήχο σαν μέρος του setup μου, κατάλαβες τώρα ?

Η χρυσή εποχή που αναφέρεσαι δεν έχει τίποτα το audiophile, ως επι το πλείστον είναι μέσα στη μπίχλα που δεν λέω είναι γοητευτική λόγω περιεχομένου.

Audiophile ηχογραφήσεις είναι της Chesky, της DMP, της Reference Recordings, του Atkinson απο το Stereophile για να αναφέρω μόνο μερικές , που ηχογραφουν 20 χρόνια ψηφιακά.

Καληνύχτα γιαυτό το θέμα, βλέπω πως όλοι σχεδόν πήγαν για ύπνο.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Σε πληροφορώ *κύριε ειδικέ* ότι οι καλύτερες ηχογραφήσεις στη δεκαετία του 1960, για τις οποίες παραμιλάνε μέχρι σήμερα έχουν γίνει με Studer C-37.
Όσο για τον κύριο Paravicini να μην μιλήσω καλύτερα! Ο εν λόγω πραγματικά σπουδαίος κύριος, άλλα έλεγε κάποτε για το Studer C-37. Μετά άλλαξε το τροπάριο και πρότεινε δικές του λαμπάτες βελτιώσεις. Μετά το ξαναάλλαξε το τροπάριο και πρότεινε αντικατάσταση των λαμπάτων τμημάτων του C-37 με τρανζιστορικά γιατί αυτά φτιάχνει πλέον και σε τηλεφωνική συνομιλία μας περίπου μια ώρα [αυτός πλήρωνε και επ' ουδενί λόγω ήθελε να μου τα πει σε email -τα email μένουν και διαβάζονται] προσπαθούσε να με πείσει για αυτές τις αλλαγές που φυσικά και δεν έκανα. Μάλιστα ήταν κατά των λυχνιακών τμημάτων τα οποια θα έπρεπε οπωσδήποτε να μου τα αντικαταστούσε όχι με τα δικά του λαμπάτα αλλά με τα τρανζιστοράτα του. Αφού αυτά έφτιαχνε!!! Έχασα πάσα ιδέα. Δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη καθαρά συμφεροντολογικές απόψεις. Στο διαδίκτυο υπήρχαν οι αρχικές απόψεις του. Λ.Σ.
Η ζωή προχωράει και ο τεχνικός Paravicini ξέρει τι είναι καλύτερο πλέον.

Δηλαδή όταν πριν 15-20 χρόνια πρότεινε λάμπες ήταν καλός και τώρα με το τρανζίστορ χάλασε ?

Εξάλλου φτιάχνει ότι του πείς αν πληρωθεί.

Reaction score
460

Χρήστο, ας πούμε οτι η ιστορία κάνει κύκλους και αγοράζονται και κοπτικά σαν αυτά που δείχνεις, πες μου τι θα κόψουνε μ' αυτά? ψηφιακό υλικό? για ποιό λόγο? αναλογικό υλικό? με τι μαγνητόφωνα θα το γράψουν? και πες οτι βρίσκουν μαγνητόφωνα, θα ξεκινήσουν μοντάζ με ψαλίδι? θέλεις να τους σκοτώσεις μόνο που θα το ακούσουν και αυτοί και οι καλλιτέχνες? Πως θα γράψουμε μιά συναυλία σε μιά αίθουσα, θα κουβαλήσουμε 2 STUDER ή 2 NAGRA για να χωρέσει 2ωρη συναυλία ή 3ωρη όπερα σε 15 ή 30ips ?
Επειδή νοιώθω πραγματικά τελείως ανόητος ακόμη και να συζητώ τέτοια θέματα, θα σε λυπήσω αλλά δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να μπω σε διαδικασίες δοκιμών γιατί θυμήθηκα αρκετά και από την παράλληλη παρουσίαση σου των παλιών ακροάσεων.
Δεν έχεις στην πραγματικότητα, κι αυτό φαίνεται από τα γραφόμενά σου, καμμία διάθεση και πρόθεση να καταλάβεις όσα δεν έχεις καταλάβει. Όλο σου το εγώ επικεντρώνεται μόνον στην αναλογική ιστορία και την ανωτερότητά της.
Δεν θα σου αρνηθώ όμως να κατεβάσω και να σου δώσω ψηφιακό υλικό από τους δίσκους που έχεις και όποια άλλη συσκευή χρειαστείς για τις δοκιμές σου. Μπορείς να κάνεις τις δοκιμές με όποιους άλλους θέλουν να σε βοηθήσουν και να συμμετάσχουν, εκτός από μένα. Ζητώ ξανά συγγνώμη για την υπαναχώρηση αλλά δεν έχω ούτε αντοχή ούτε την ανοχή πια.
Θα μπορούσαμε όλοι να συζητούμε θέματα αξιόλογα με πραγματικό ενδιαφέρον και για τους νεώτερους και οχι να τους κανουμε να γελούν με νήματα σαν κι αυτό που δεν κάνει παρα για το Μάπετ σώου.
Ωφειλω να ομολογησω οτι η τοποθετηση αυτη δεν με καλυπτει και δεν μου αρεσει!!

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Τελικά το νήμα αυτό αποδείχτηκε λίαν διαφωτιστικό για όλους μας...

Το στρίβειν δια του αρραβώνος, σε όλο του το μεγαλείο...

Και να πεις ότι δεν μας είχε υποσχεθεί να μας στείλει και φοντανάκια ο Τσαρουχάς... :143:

ΥΓ: παρακαλούνται οι νεο-ACA-δες (sic) teachertza (με τους reference δίσκους Χατζηδάκη) και SUDOCU (με του direct cut DMM!!! :135:) με τα άπειρα συγκριτικά στο ενεργητικό τους και την πολυετή εμπειρία, να αποφευγουν λίγο την τεχνική συμμετοχή τους σε αυτό το νήμα, για να μην εκτίθενται... :143:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Το μια κι'έξω ήταν δαπανηρό γιατί θα έπρεπε να επαναλάβουν ακόμη και όλοκληρο συμφωνικό έργο, αν κάτι πήγαινε στραβά. Το αντίθετο συμβαίνει με το ράψιμο. Παίζουν μόνο ένα μικρό μέρος που έγινε το λάθος. Λόγοι οικονομίας το επέβαλαν.Λ.Σ.
Λουκά σε παρακαλώ πες μου ποιές παραγωγές σε ποιές εταιρίες επαναλάμβαναν ολόκληρα μέρη συμφωνιών για κάποια λάθη? και αυτές οι επαναλήψεις δεν είχαν άλλα λάθη? Λίγη σοβαρότητα βρε αδερφέ. Εσύ σαν και ιστορικός των αναλογικών ηχογραφήσεων θάπρεπε να ξέρεις οτι ο Όιστραχ τους έλιωνε στο μοντάζ το '50-'60, λες να κράταγε ολόκληρη ορχήστρα για επανάληψη ολόκληρων μερών?

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Τελικά το νήμα αυτό αποδείχτηκε λίαν διαφωτιστικό για όλους μας...

Το στρίβειν δια του αρραβώνος, σε όλο του το μεγαλείο...

Θές να το ονομάσεις "στρίβειν" δεν με πειράζει. Μήπως όμως φταίει η νύφη ή μάλλον ο πεθερός?
Απλά θέλεις να ζεις σαν ξυλοκόπος στο σπιτάκι του δάσους με δαυλούς να σε φωτίζουν. Υπέροχα, ρομαντικά και τελικά δικαίωμά σου σεβαστό. Άσε μας εμάς μέσα στο άγχος του μοντερνισμού, μην αναζητάς να μας πάρεις εκεί, είναι και μικρή και η καλύβα.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Χρήστο, ας πούμε οτι η ιστορία κάνει κύκλους και αγοράζονται και κοπτικά σαν αυτά που δείχνεις, πες μου τι θα κόψουνε μ' αυτά?
Τους λαιμούς των ψηφιακάριων.
Και θα ξεκινήσουμε από τους Κωστήδες του avsite.:141:

...
ψηφιακό υλικό?
:419:

...
για ποιό λόγο?
Επειδή με το που θα κοπεί σε βινύλιο θα "εξαγνιστεί" και θα αποκτήσει "ψυχή"...

...
αναλογικό υλικό? με τι μαγνητόφωνα θα το γράψουν?
Εν ανάγκη θα αναστήσουμε τους Willi Studer,

Alexander Poniatoff,

θα επαναφέρουμε τον Stefan Kudelski

από τη σύνταξη και θα τους διατηρήσουμε όλους στη ζωή επ' αόριστον (μερικές σταγόνες αίμα Μητσοτάκη πιστεύω ότι αρκούν)...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Σου έγραψα καλόπιστα πως είναι η διαδικασία μπάς και καταλάβεις για να μην εκτίθεσαι και να χρησιμοποιείς την σωστή φρασεολογία αρνήσαι να κατανοήσεις το θέμα.
Εδώ αρνείται να κατανοήσει τόσα χρόνια ότι δεν χρειάζεται να υπογράφει σε κάθε post. :142::142:

Και ποιός είναι ρε φίλε ο Paravinchini μπροστά στον Λ.Σ.; Ε; Έχει ο Parvinchini 20000 δίσκους (που δεν τους κληρονόμησε); Ε; :138:

...

D

deleted user 10898

Guest
Επειδή νοιώθω πραγματικά τελείως ανόητος ακόμη και να συζητώ τέτοια θέματα, θα σε λυπήσω αλλά δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να μπω σε διαδικασίες δοκιμών γιατί θυμήθηκα αρκετά και από την παράλληλη παρουσίαση σου των παλιών ακροάσεων.
Δεν έχεις στην πραγματικότητα, κι αυτό φαίνεται από τα γραφόμενά σου, καμμία διάθεση και πρόθεση να καταλάβεις όσα δεν έχεις καταλάβει. Όλο σου το εγώ επικεντρώνεται μόνον στην αναλογική ιστορία και την ανωτερότητά της.
@skaloumbakas

μα καλα, θες να κανεις συγκρητικο και να βγεις μετα ΠΑΛΙ να λες αρες μαρες κουκουναρες? αστο ρε παιδι μου, ασε να κανουμε και εμεις κανενα, να βγαλουμε δικα μας συμπερασματα...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...
και πες οτι βρίσκουν μαγνητόφωνα, θα ξεκινήσουν μοντάζ με ψαλίδι?
Και με νυχοκόπτη άμα λάχει!

...
θέλεις να τους σκοτώσεις μόνο που θα το ακούσουν και αυτοί και οι καλλιτέχνες?
Η πραγματική τέχνη θέλει θυσίες!

...
Πως θα γράψουμε μιά συναυλία σε μιά αίθουσα, θα κουβαλήσουμε 2 STUDER ή 2 NAGRA για να χωρέσει 2ωρη συναυλία ή 3ωρη όπερα σε 15 ή 30ips ?
Όσα χρειαστούν. Τι τους αναστήσαμε ντε; Στο κάτω - κάτω, καίτοι αναστηθέντες, θα παραμένουν νομικά νεκροί, οπότε δε θα έχουν και εργασιακά δικαιώματα.:126:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

... Θές να το ονομάσεις "στρίβειν" δεν με πειράζει. Μήπως όμως φταίει η νύφη ή μάλλον ο πεθερός?
Απλά θέλεις να ζεις σαν ξυλοκόπος στο σπιτάκι του δάσους με δαυλούς να σε φωτίζουν. Υπέροχα, ρομαντικά και τελικά δικαίωμά σου σεβαστό. Άσε μας εμάς μέσα στο άγχος του μοντερνισμού, μην αναζητάς να μας πάρεις εκεί, είναι και μικρή και η καλύβα.
Δεν ζω καθόλου με το παρελθον - αντίθετα!!! Και το αποδεικνύω συνεχώς!!!

Να σου θυμίσω λοιπόν πάλι το προκλητικό σου post, απευθυνόμενος προς τον GeoVaz:
Κατέβασε ένα από αυτά και θα τα απολαύσεις να είσαι σίγουρος. Αν ο Λουκάς έχει σε βινύλιο κάποιο από αυτά, θα ήθελα να το αγοράσω και σας υπόσχομαι να το συγκρίνουμε σε ένα Σκαλουμπακικό σύστημα. Έτσι για να ξανανάβουν λίγο τα αίματα. Κάνει καλό μέσα στην κρίση.
Μετά από αυτό σου έγραψα PM και μάλιστα σου είπα ότι θα ειναι μεταξύ μας... Μου πρότεινες μάλιστα το κατέβασμα να το χρεωθούμε μισά-μισά (ρεφενε), ενώ στην αρχή σκόπευες να αγοράσεις εσύ τα βινύλια... :126:

Το συνηθίζεις πάντως και μάλλον δεν θά 'πρεπε να μου κάνει εντύπωση...

Αλλά την απλοποίηση, την ευκολία και την τεμπελιά που απολαμβάνετε σήμερα οι περισσότεροι ηχολήπτες (mastering engineers...) εγώ δεν θα την βαπτίσω πρόοδο στην εγγραφή και την αναπαραγωγή της μουσικής...

Θα το έκανα, αν οδηγούσε σε καλύτερο ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ - πράγμα που δεν ισχύει ούτε με το HD...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Δεν ζω καθόλου με το παρελθον - αντίθετα!!! Και το αποδεικνύω συνεχώς!!!

...........

Θα το έκανα, αν οδηγούσε σε καλύτερο ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ - πράγμα που δεν ισχύει ούτε με το HD...
:135::135::135:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Chesky & Reference Recordings...

Audiophile ηχογραφήσεις είναι της Chesky, της DMP, της Reference Recordings, του Atkinson απο το Stereophile για να αναφέρω μόνο μερικές , που ηχογραφουν 20 χρόνια ψηφιακά.
Επειδή γράφεις κάτι για Chesky κλπ... και τυχαίνει να έχω αρκετά βινύλια της Chesky και της Ref. Rec., με ορχηστρικά έργα, είσαι για ένα συγκριτικο?

Σε προκαλώ!

Αν θέλεις σου αναφέρω τίτλους και αποφασίζουμε... :136:

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Λουκά σε παρακαλώ πες μου ποιές παραγωγές σε ποιές εταιρίες επαναλάμβαναν ολόκληρα μέρη συμφωνιών για κάποια λάθη? και αυτές οι επαναλήψεις δεν είχαν άλλα λάθη? Λίγη σοβαρότητα βρε αδερφέ. Εσύ σαν και ιστορικός των αναλογικών ηχογραφήσεων θάπρεπε να ξέρεις οτι ο Όιστραχ τους έλιωνε στο μοντάζ το '50-'60, λες να κράταγε ολόκληρη ορχήστρα για επανάληψη ολόκληρων μερών?
Ποιός είναι αυτός ο Oistrakh, ε;
Για αναρχοκομμουνιστής μου ακούγεται...

[YOUTUBE]wZhYsM87muk[/YOUTUBE]

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Ναί χάνεις και την ερμηνεία και την ψυχή του Glenn Gould που ήταν control freak με ηχογράφηση και μοντάζ.
...
Ο Gould ήταν άσχετος.
Το ίδιο κι εσύ...

...
Αν γράψεις στα λαμπάτα C37 θα γελάς καμμιά βδομάδα. Έχεις περίπου 50% πληροφορία. Καλύτερα θα ακουστεί σε MP3 στα 320.
...
Είμαι ο Κόγιας και μόλις τελείωσα...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

...
Αν γράψεις στα λαμπάτα C37 θα γελάς καμμιά βδομάδα. Έχεις περίπου 50% πληροφορία. Καλύτερα θα ακουστεί σε MP3 στα 320.

Αν πληρώσεις 20000 € το μηχανάκι και αλλάξει όλα τα ηλεκτρονικά ο Paravicini τότε θάχει τουλάχιστον πλάκα το λίπος φώκιας που θα ακούγεται. (αυτό δεν το λέω ειρωνικά).

Δηλαδή όταν πριν 15-20 χρόνια πρότεινε λάμπες ήταν καλός και τώρα με το τρανζίστορ χάλασε ?

Εξάλλου φτιάχνει ότι του πείς αν πληρωθεί.

Είμαι ο EAR και μόλις τελείωσα...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
Καλα.....:139:

Τελικα φτασαμε στην πηγη κ νερο δεν ηπιαμε...
Και στο τελος βλεπουμε μονο απαξιωτικα βιντεακια και αστεια μηνυματακια...:126:

(οχι οτι με πολυενδιαφερει το αποτελεσμα, ουτε θα μου αλλαζε τον τροπο που ακουω...)

Reaction score
59
καταλαβαίνω ένα στούντιο να έχει...

λαμπάτο ups
λαμπάτο τροφοδοτικό για τόρνο,ενισχυτή,κονσόλα,pc,φραπεδιέρα
λαμπάτους ενισχυτές
λαμπάτη κονσόλα

αλλα η έννοια λαμπάτη χάραξη ετυμολογικά τουλάχιστον μου θυμίζει την εικόνα ενός τόρνου που αντί για κεφαλή χάραξης έχει μία λάμπα!!!!!και λαμπάτη ταινία τί σημαίνει?μία ταινία με πολλές λάμπες πάνω?

είναι εμφανές οτι ενώ λέμε το ίδιο πράμα όλοι...μαλώνετε τώρα...
τέλος πάντων δέν θα κάνω τον διαιτητή...
απλά καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς την σωστή ορολογία.:137:
Ακριβώς την γνωστή και καθιερωμένη διεθνώς ορολογία χρησιμοποιώ:tube/valve recording, tube/valve cutting/mastering την οποία ορισμένοι αγνοούν.
Και είναι αυτονόητο το πού βρίσκονται αυτά τα tubes/valves και δεν επιτρέπετε από κανένα η απορία για το πού και πώς! Λ.Σ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm