24/96 vs Vinyl

Reaction score
70
Άνοιξε άλλο θέμα να μην ξεφύγουμε από το συγκεκριμένο. Προσωπικά δεν με απασχολεί. Λ.Σ.
Καλά άμα δεν ξέρεις και δεν σε απασχολεί να μην μιλάς και λες ότι να ναι. Άσε αυτούς που ξέρουν και είναι της δουλειάς να τους απασχολεί. Εσύ κάτσε στην μουσική και μην λες ότι να ναι ότι δεν χρειάζονται εργαστήρια γιατί θα ακουστούν σε οικιακό χώρο. Γελάνε και οι πέτρες...

Υ.Γ Είναι κάτι παραπάνω από πασιφανές ότι δεν έχεις περάσει ούτε έξω από την πόρτα του πολυτεχνείου.

Reaction score
59
Καλά άμα δεν ξέρεις και δεν σε απασχολεί να μην μιλάς και λες ότι να ναι. Άσε αυτούς που ξέρουν και είναι της δουλειάς να τους απασχολεί. Εσύ κάτσε στην μουσική και μην λες ότι να ναι ότι δεν χρειάζονται εργαστήρια γιατί θα ακουστούν σε οικιακό χώρο. Γελάνε και οι πέτρες...
Αμ δεν κατάλαβες τί είχα πει. Ξαναδιάβασε ίσως μπορέσεις. Δεν είπα δεν ξέρω, μπορεί όχι, αλλά μπορεί και ναι. Άνοιξε θέμα, ελπίζω να σου ληθούν οι απορίες. Εγώ δεν έχω δεν με απασχολεί και ούτε με ενδιαφέρει και δικαίωμά μου. Λ.Σ.

Reaction score
59
savatage;1233319 Υ.Γ Είναι κάτι παραπάνω από πασιφανές ότι δεν έχεις περάσει ούτε έξω από την πόρτα του πολυτεχνείου.[/quote said:
Ήμουν εκεί όταν χρειάστηκε και πάντα είμαι παρών. Λ.Σ.

Reaction score
70
Ήμουν εκεί όταν χρειάστηκε και πάντα είμαι παρών. Λ.Σ.
Αν ήσουν όταν το απαίτησαν οι πολιτικές συνθήκες καλά έκανες και μπράβο. Αυτό που είπα το είπα για να πω ότι δεν έχεις σχέση με τις τεχνικές επιστήμες και φαίνεται. Οπότε καλό θα ήταν να κρατάς μια πισινή για όλα όσα λες.

Υ.Γ Αφού είσαι παντά παρών και ήσουν εκεί όταν χρειάστηκε να ξέρεις ότι χρειάζεσαι και τώρα. Όσο ποτέ άλλοτε...

Reaction score
59
Αν ήσουν όταν το απαίτησαν οι πολιτικές συνθήκες καλά έκανες και μπράβο. Αυτό που είπα το είπα για να πω ότι δεν έχεις σχέση με τις τεχνικές επιστήμες και φαίνεται. Οπότε καλό θα ήταν να κρατάς μια πισινή για όλα όσα λες.
Δηλώνω μη σχετικός και δυστυχώς όχι παντογνώστης! Να η πισινή. Ελπίζω να ικανοποιήθηκες τώρα και να τελειώσει εδώ ο εκτός θέματος διάλογος. Λ.Σ.

Reaction score
70
Δηλώνω μη σχετικός και δυστυχώς όχι παντογνώστης! Να η πισινή. Λ.Σ.
Θα μπορούσατε από την στιγμή που είστε μη σχετικός με τις τεχνικές επιστήμες άλλα σχετικός με την μουσική και τις εκτελέσεις να ενημερώσετε κόσμο σχετικά με αυτές.

Αν πείτε ότι ο τάδε δίσκος είναι πολύ καλός,ως περιεχόμενο, νομίζω ότι η άποψη σας έχει μια σημασία λόγω της μεγάλης δισκοθήκης και ενασχόλησης σας με το θέμα. Ο καθένας πρέπει να προσφέρει εκεί που μπορεί...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

@ Savatage

Νομιζω ο κος Στεφανιδης εχει κερδισει το δικαιωμα να εχει αποψη(εστω και λαθεμενη κατ'εσε).Αν μη τι αλλο παντα βαζει υπογραφη στις αποψεις του.Διαλογοι με τοσο προσωπικο και εριστικο υφος δεν βοηθανε σε τιποτα.

Κι εγω εχω διαφωνησει μαζι του σε αλλο ποστ παλιοτερα αλλα εδω μεσα δεν ειμαστε ουτε για να συμφωνουμε παντα και κυριως ουτε για να βγαλουμε ο ενας το ματι του αλλου.Κρινουμε και κρινομαστε απο το περιεχομενο των γραπτων μας αλλα και απο το υφος τους.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Εσύ ξέρεις γιατί δεν είναι καλύτερες από τις 'αναλογικές' ?
Μάλλον, γιατί οι 'παλαιότερες' είναι καλύτερες.., ξέρεις να μας πεις ? (το επειδή είναι αμοντάριστο μην το πείτε ξανά...:108:)

Καταρχήν :138:, ξέρεις για τι είδους ηχογράφηση ακούς και αναφέρεις ως καλύτερη ?
...και από "τι" ή "ποια", είναι καλύτερη, ξέρεις.. ?

Αν δεν ξέρεις τα παραπάνω δεν μπορείς να μιλάς για ηχογράφηση αλλά μόνο για 'αναπαραγωγή' και μίλα ως εκεί.. :137:

* Για τον χαρακτηρισμό που κάνεις...είσαι φάουλ. και στο book σου έχεις κακό ιστορικό από 'κάρτες'.. :125:
Δεν σας αντελήβην κύριε... Επαναλάβατε αργά και σταθερά...

Reaction score
29.642

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΦΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!
ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΤΕΓΚΛΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ.!!!
ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟΥ EL.VE ΝΑ ΠΛΑΚΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

Δεν καταλαβαίνετε οτι μεγάλα παιδιά είμαστε όλοι , και ο καθένας εδω μέσα , μπορεί να γράψει το μακρύ του και το κοντό του , εντός ορίων.
Αυτές οι κοκορομαχίες δεν προσφέρουν τίποτα .
Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε?
Και εγω ακούω τους Λαμπάκηδες και γελάω μερικές φορές(sorry taki6c33), αλλά τι να κάνουμε δλδ ? να απαγορεύσουμε στον κόσμο να εχει άποψη και γούστα , και ιδέες , και οτι άλλο του καπνίσει να έχει?
Το εχετε παραχοντρύνει το παιγνίδι , και ειλικρινά πιστεύω οτι εχει ξεφύγει απο τα ορια της χοντρής πλάκας.
Πως το βλέπετε ?

Reaction score
29.642

Α και για να μην θεωρηθω , απλα΄γραφικός , εγω γουστάρω sansui και αυλούς , και βινύλιο , αλλά και sacd, dvda, αλλά οχι ακόμα flac.
Τι να γίνει δλδ ? να πέσω στην πυρά επειδή δεν γουστάρω flakiα ? η επειδή γουστάρω και βινύλια με την 304?
Α και EL VE είναι ελευθέριος βενιζέλος airport parking. Για όσους δεν το ξέρουν εχει διατελέσει και ring .

Reaction score
777
Α και για να μην θεωρηθω , απλα΄γραφικός , εγω γουστάρω sansui και αυλούς , και βινύλιο , αλλά και sacd, dvda, αλλά οχι ακόμα flac.
Βρε John...κανείς δεν θα σου πεί κάτι επειδή λές οτι "γουστάρω αυτό".
το θέμα είναι όταν προσπαθήσεις να με πείσεις εμένα οτι ας πούμε ο sansui είναι ο καλύτερος ενισχυτής σήμερα επειδή όταν τον άκουσες έπαθες πλάκα.και μάλιστα να συνεχίζεις λέγοντας οτι "το δικό μου σύστημα είναι το καλύτερο για συγκριτικά" και λοιπές αρλούμπες στηρίζοντας την όλη φιλοσοφία σε απόψεις.(δέν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά-ελπίζω να το καταλαβαίνεις)

οπότε εσύ μπορείς να συνεχίσεις ελεύθερα να αγοράζεις δισκέτες αλλα δέν είναι δυνατόν να πείσεις εμένα οτι είναι καλύτερες απο τα cd.

βέβαια τώρα να αναφερθώ σε εσένα...
σε καταλαβαίνω πλήρως που δέν μπορείς τα φλάκ.γουστάρεις να έχεις τα δισκάκια σου.έτσι έχεις μάθει να ακούς μουσική.σου είναι αδύνατο να μάθεις να χρησιμοποιείς τον υπολογιστή για ακρόαση μουσικής.
καλά κάνεις...μείνε έτσι..είναι πολύς κόσμος έτσι...:137:

Reaction score
29.642
Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Βρε John...κανείς δεν θα σου πεί κάτι επειδή λές οτι "γουστάρω αυτό".
το θέμα είναι όταν προσπαθήσεις να με πείσεις εμένα οτι ας πούμε ο sansui είναι ο καλύτερος ενισχυτής σήμερα επειδή όταν τον άκουσες έπαθες πλάκα.και μάλιστα να συνεχίζεις λέγοντας οτι "το δικό μου σύστημα είναι το καλύτερο για συγκριτικά" και λοιπές αρλούμπες στηρίζοντας την όλη φιλοσοφία σε απόψεις.(δέν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά-ελπίζω να το καταλαβαίνεις)

οπότε εσύ μπορείς να συνεχίσεις ελεύθερα να αγοράζεις δισκέτες αλλα δέν είναι δυνατόν να πείσεις εμένα οτι είναι καλύτερες απο τα cd.

βέβαια τώρα να αναφερθώ σε εσένα...
σε καταλαβαίνω πλήρως που δέν μπορείς τα φλάκ.γουστάρεις να έχεις τα δισκάκια σου.έτσι έχεις μάθει να ακούς μουσική.σου είναι αδύνατο να μάθεις να χρησιμοποιείς τον υπολογιστή για ακρόαση μουσικής.
καλά κάνεις...μείνε έτσι..είναι πολύς κόσμος έτσι...:137:

ΧΑΧΑ αρε συ αλεξ έχεις πλάκα .
Οχι δεν εννοώ οτι δεν παίζω απο pc, τουναντίον, παίζω , αλλά wav, μόνο .
Ο avp κάνει streaming οτι γουστάρεις , απλά εγω δεν εχω flac και δεν σου κρύβω οτι θα ήθελα, με λίγη βοήθεια , αυτό είναι αλήθεια.
Αλλά ρε γμτ το έχουνε κάνει το thread του Mανου σκ@τα.
Είπαμε να πούμε τις απόψεις μας , οχι να ξεκατινιαστούμε ως κυρές κατίνες.Ελεος.
Αν έχεις flac 24/96 και τα υπόλοιπα θα σου ήμουν υπόχρεος , αν θα μπορούσες να τα φέρεις κάποια στιγμή απο δω.
Ρε τι γίνεται ρε? εγω που σε είπα κάποτε άσχετο , ζητάω την βοήθειά σου?
Ρε δεν πάμε καλά ? με φωνή Βασίλη αυλωνίτη.
Αλεξ , ολα αυτά , απο χιουμοριστικά εως και αληθινά. Ξέρεις εσυ τι εννοώ.:142:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Να κάνω μια ερώτηση?

Υπάρχει καποιο μέλος που μας διαβάζει που έχει προενισχυτή που απομνημονεύει εντάσεις εισόδου πηγών και έτσι να φέρνει τις εντάσεις στο ίδιο επίπεδο, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να κάνει Α/Β/Γ τεστ... π.χ. ενός CDplayer, ενός πικάπ και ενός PC/DAC ? :139:

Κάποιοι με είπανε (εγώ δε ξέρω...) ότι για το Α/Β θέλει ίδγιες εντάσεις γιατί αλλιώς το δυνότερο ακούγεται καλύτερα... :136:

Είναι αλήθεια αυτό η με κοροιδεύουνε? :137:

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Κάποιοι με είπανε (εγώ δε ξέρω...) ότι για το Α/Β θέλει ίδγιες εντάσεις γιατί αλλιώς το δυνότερο ακούγεται καλύτερα... :136:

Είναι αλήθεια αυτό η με κοροιδεύουνε? :137:

αχ βρε κυρ Χρηστο, μας λες τοσο καιρο για συγκριτικα που εχεις κανει και δεν ξερεις τα βασικα.
αστο καλυτερα. πες μας για τα πικαπακια που εισαι μαστορας....

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
Re: Απάντηση: Re: 24/96 vs Vinyl

Ο avp κάνει streaming οτι γουστάρεις , απλά εγω δεν εχω flac και δεν σου κρύβω οτι θα ήθελα, με λίγη βοήθεια , αυτό είναι αλήθεια.
.
Kαλημερα!
Στειλε ρε συ John κανα κενο δισκο...μπορει να βρεθει κατι...ποτε δεν ξερεις!:138::138:
Δισκους δε σε δινω...:138:
Εκτος αν θες να τους ακουσεις κ να τους ξαναστειλεις!:142:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Preparations

Events like that need a lot of preparations of the listening room, of the system set-up, speakers’ placement etc.

- So First of all, I had to remove some stuff from the rack to provide spaces for the new gear.
- Second, this was the time to optimize the speakers' placement according to the room peculiarities, so I moved the speakers 1 m. more in the room and away from the back wall to eliminate side effects.
- Third, according to this speakers’ placement, I arranged the listening seats with the first row being at near field distance and another 3 rows behind this (see floor plan and pictures).

Critical distances, representing the speakers' set-up were as follows:
- Speakers apart (tweeter to tweeter): 2.65 m.
- Distance from the back wall: 4.90 m.
- Sweet spot to speaker: 2.80 m. (first row)
- Distance from the side walls: Essentially there are no side walls, since the room opens-up just ahead of the speakers...
- Sweet spot from back wall: 3.10 m. (first row) - 1.50 m. (fifth row)

.............

Equipment - Records

I am listing below the digital equipment that finally entered my rack. The were some more planned to take part in the Show but the last moment didn't make it...

Machines came with their owners' interconnects and power cables and plugged-in RCA or XLR! My variable input JRDG consummate preamplifier has 6 inputs with both RCA and XLR posts, so circumstances are ideal for accurate comparisons!

After the machines were connected by their owners, I personally mixed-up the inputs and covered the back panel of the preamplifier with a cloth...

Listening procedure...

Three (3) pieces of music were used covering Jazz, female voice and large classical Orchestra. Two (2) exact copies were made of each CD and fed the 2 machines, being tested and having the same volume (90-100 dB was selected), with the approval of the audience. Ten (10) people were chosen to sit at the sweet area of the speakers and fill-in the score sheet during the A/B listening session.

N.P who was sitting in front was called the Leader and he was using the tele-commander of the preamplifier and every 30 seconds or so he was switching the inputs. People knew what they are listening to only by its input number and not by model. Watch the first row of the embedded video clips to understand it.

Before the whole procedure listeners studied the score sheet for five (5) minutes and asked questions to understand it and fill it in accurately.

(από http://avsite.gr/event08-9.htm)

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: 24/96 vs Vinyl

Listening procedure...

Three (3) pieces of music were used covering Jazz, female voice and large classical Orchestra. Two (2) exact copies were made of each CD and fed the 2 machines, being tested and having the same volume (90-100 dB was selected), with the approval of the audience. Ten (10) people were chosen to sit at the sweet area of the speakers and fill-in the score sheet during the A/B listening session.
:135::135:
μην τα κανεις χειροτερα...
αστα σου λεω, παιξε με τα πικαπακια και ασε τα α/β..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll