3350 ωρες

Reaction score
0
:bravo::bravo::bravo:

όντως ο HD1000 είναι...

ο οποίος στις 2500ώρες άρχισε να κράζει "θέλω λαμπα, replace"...

γύρω στις 2800ώρες μπήκε στο low γιατι τρεμόπαιζε αρκετά..

και στις 3000ώρες έσβησε και δεν άναβε! :cool_11:

μετά το reset (και καλά new λαμπα) άναψε και ακόμα παίζει στο low... :)

το πως τα κατάφερα δεν είναι πολυ δύσκολο... :p ... απλά δεν έχω monitor στο pc, έχω το projector...

και τον προηγούμενο που τον ψόφισα στις 900, ήταν επειδή ηταν LCD και δούλεβε κι αυτός έως και 15ώρα ημερισίως χωρίς να τον καθαρίσω ποτέ και καπνίζοντας κλπ... εε.. στις 900ώρες είχε κάνει δεξια γαλάζιο, κι αριστερά ροζ...
μετά το ξεβίδωμα δεν κατάφερα να τον ξαναμοντάρω, κι ακόμα περιμένω το μάστορη να τον συναρμολογήσει xaaxxa "happy_1"

πάντως ο HD1000 μπορεί να χάνει λίγο στο κοκκινο και στην φωτεινότητα σε σχεση με το panasonic pt100ax, αλλά duracel! :cool_4:

396 λέει τώρα και είναι μετά το reset...
3396 and counting! :smoking:

Reaction score
14
Καλώς ηρθες JollyRoger! Και 2500 ώρες καλά έιναι... τέλεια...!

Βέβαια αν τον δουλευεις 15 ώρες την ημέρα αυτό είναι καλό, γιατί τον ανάβεις το απόγευμα και τον σβήνεις το βράδυ. Ενα αναμμα και ενα σβήσιμο. Αν τον δούλευες 5 ώρες την ημέρα και εκανες 5 ανάμματα και 5 σβησίματα/μέρα αυτά είναι χειρότερα. Νομίζω οτι η λάμπα τελικά εχει ζωή ναι μεν κάποιες ώρες αλλά μάλλον παίζει ρόλο πόσες φορές εχει ερθει ΟΝ/OFF. Εδώ είναι η καταπόνηση της μεγαλύτερη.

Αλήθεια θα αλλάξεις λάμπα τώρα ή θα πάς για άλλο μηχάνημα?

Reaction score
0
καλως σας βρήκα :)...

βασικά έλεγα για λάμπα...
3ο projector μέσα σε λιγότερο απο χρόνο πάει πολυ νομίζω! :p

αισιοδοξώ οτι θα βγάλει ένα 3000αρο ακόμα και βλέπουμε μετά! :-D
(φτουφτουφτου σκόρδα κλπ :p :lol: )

Reaction score
0
nop... τίποτα δεν έχω :p ...

τον έχει σβήσει κι η ΔΕΗ μερικές φορές! :lol:

πάντως εγώ, ουτε καν τον σβήνω...
τον έχω βάλει στα 5 λεπτα χωρίς σήμα να σβήνει, και μόλις σβήνει απο timeout-screensaver απο το pc τα monitors, μετα απο 5 λεπτά σβήνει κι ο προβολέας! :)

Reaction score
1
Πόσο παρεξηγημένη είναι η αγορά τελικά...

Από τη μία, έχουμε ένα μηχανάκι που δουλεύοντας στις χειρότερες δυνατόν συνθήκες ξεπερνά τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Δεν "ακούγεται" και πολύ.

Από την άλλη, έχουμε τον Ruby (π.χ.), δουλεύοντας προφανώς με το σεις και με το σας, αλλά καίει λάμπα στις 400 ώρες.

Go figure...

Reaction score
190
εγω τον infocus που ειχα παρει απο τον Ανδρεα απο την laserland τοτε το 2001?τον εχω δωσει σε ενα φιλο μου και η λαμπα επαιξε μεχρι τις 3400 ωρες.και φυσικα δεν καθαριστικε ποτε κανενα φιλτρο ο φιλος μου καπνιζε,και ολες οι εισοδοι αερα ειχαν σχηματισει σαν βαμβακι απο την σκονη.

Reaction score
1
Οι λάμπες και η αντοχή τους στο χρόνο είναι όντως πικρή και περίεργη ιστορία. Εγώ δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με καμένη λάμπα. Έγραψα 600 απροβλημάτιστες ώρες με τον Sanyo Z2, κατόπιν 500 ώρες περίπου (με την ίδια λάμπα) σε τρεις διαφορετικούς BenQ 8700, και τέλος 1300 ώρες με άλλη φρέσκια λάμπα στον τελευταίο 8700 που έχω τώρα. Η τελευταία μου λάμπα έδειξε ότι με άνεση θα εξαντλούσε τις 2000 ώρες που είναι το όριο του κατασκευαστή.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Πάντως όπως έχω πει και σε άλλο θέμα, για μένα δεν είναι τόσο σημαντικό πόσο θα ζήσει εντέλει η λάμπα, αλλά για πόσες ώρες θα κρατήσει τη ζωντάνια της και όλα της τα χαρακτηριστικά, δηλαδή contrast on/off και ANSI, χρωματική συμπεριφορά κτλ. Και σε αυτόν τον τομέα τα πράγματα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα άσχημα. Μετά τις 200-300 ώρες το πολύ, οι λάμπες μας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν με άνεση «ψόφιες» πλέον! wall_1

Reaction score
1
Re: Εξαρτάται…

Θα υπάρχουν φαντάζομαι διαφορές από λάμπα σε λάμπα διαφορετικού κατασκευαστή και πιθανότατα ακόμα μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα σε διαφορετικές τεχνολογίες κατασκευής της λάμπας. Π.χ., οι λάμπες UHP θεωρούνται ότι αντέχουν λίγο περισσότερο από τις λάμπες XENON της Sony.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Σίγουρα πάντως ο κάθε ένας από εμάς έχει και διαφορετικές απαιτήσεις από την εικόνα του. Πάντως κατά τη γνώμη μου, αν βγάλεις μια λάμπα με 800 ώρες ζωής από έναν προβολέα και του βάλεις μια φρέσκια, θα πάθεις απλώς σοκ! :shock: Ακόμα μεγαλύτερο σοκ όμως θα πάθεις, αν έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις σε παράλληλη θέαση δύο ίδιους προβολείς, από τους οποίους ο ένας θα έχει λάμπα 800 ωρών και ο άλλος θα έχει ολόφρεσκια! :shock: :shock: :shock:

Reaction score
0
Πιστευω οτι η συγκεκριμενη εταιρια βγαζει μηχανηματα-εργαλεια
δεν εχω δει τους προβολεις αλλα θα την εμπιστευομουν...αβλεπει

Reaction score
0
μόλις άναψε ο projector με τη νέα λάμπα! :-D

η παλιά αντικαταστάθηκε (κι ακόμα δούλευε, στο low βέβαια) στις 3502 ώρες!

μπορώ να πώ οτι τώρα βλέπω! :lol:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.735
Members
38.604
Νεότερο μέλος
Pamagelo