7κάναλος ενισχυτής ως 1500 ευρώ.

Reaction score
0
Καλώς σας βρήκα όλους...

Θέλω τα φώτα σας για 7κάναλο ενισχυτή με τιμή γυρω στα 1500 ευρώ. Έχω δει Yamaha 4600 , NAD T753 , Pioneer VSX-AX5Ai-S... και άλλους διάφορους. Ποιον λέτε????
Θα είναι ως επι το πλείστο για ταινίες παρά για μουσική.
Υπ όψιν έχω μιλα LG 42PX5R και DVD Samsung HD-950 (θα συνδεθουν στον ενισχυτή επίσης ενα XBOX 360, ενα απλο Βίντεο της Sony και το Filmnet,και στο μέλλον κάποιος κωδ. δορ. τηλεόρασης αμέσως).
Θέλω απόψεις για ενισχυτή και έπειτα κοιτάμε και για ηχεία.

Για να δούμε τι θα διαβάσουμε....
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
50
Κωνσταντίνε καλωσήρθες καταρχήν και καλή "διαμονή". Όσον αφορά το ερώτημά σου τώρα... όπως θα έχεις (πιθανόν) διαβάσει, το τι ενισχυτή θα πάρεις είναι πολύ σχετικό για να σε συμβουλέψει κάποιος. Έχει άλλωστε μεγάλη σχέση με τα ηχεία που θα διαλέξεις για να τον συνδυάσεις, άρα δεν είναι άσχετο το ερώτημα για ηχεία. Η γενική τάση λέει "Yamaha και Pioneer πιο πολύ για home cinema, Marantz, Denon και NAD για μουσική (και ο Arcam αλλά αρκετά ακριβός)". Προσωπικά σ' αυτή την κατηγορία τιμής μεγάλες διαφορές δεν έχω δει. Δε νομίζω ότι θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα να σου πει κάποιος κάτι αν δεν τον ακούσεις ο ίδιος με τα ηχεία που θες να τον συνδυάσεις (εάν αυτό γίνεται). Παρόλαυτά, αν θες μια προσωπική γνώμη θα σου έλεγα τον Yamaha που είναι πολύ τίμιος για τα λεφτά που ζητάει (πρέπει να'ναι ο φτηνότερος απ' τους παραπάνω) και τα πάει καλά σχεδόν παντού. Άσε που αν περιμένεις και λίγο βγαίνει και ο 2600 που πρέπει να είναι ο ίδιος πάνω κάτω με τον 4600 (δες και σχετικό topic), ίσως και λίγο πιο φτηνός και έχει και video upconversion σε HDMI! Τώρα βέβαια, θα πρότεινα να μας γράψεις και για πιθανές "ιδιαίτερες" ανάγκες σου, πχ. αυτό που σου έγραψα για video upconversion, γιατί πολλές φορές οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Πχ ο Pioneer είναι, νομίζω, ο μόνος που έχει υποδοχή USB. Το γεγονός βέβαια ότι εγώ θα σου έλεγα τον Yamaha 2600 δε σημαίνει κάτι, θα δεις πολλές διαφορετικές γνώμες αλλά αυτή που μετράει είναι πάντα η δικιά σου!

Reaction score
0
Aν και οντος ειναι υποκειμενικο για το ποιος ειναι καλυτερος εγω θα σου προτεινα Pioneer VSX-AX5Ai-S.Το λεω αυτο γιατι τον εχω και εγω και εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος οσο αφορα το Home Cinema.Τωρα μπορεις να δεις και τον καινουριο Pioneer που ειναι πανω κατω στα ιδια χρηματα και εχει και HDMI.Τον εχει και σε συγκριτικο ο Ηχος Nοεμβριου.Τελος οποιον και αν αποφασισεις ακουσε τον πρωτα. :D :D

Reaction score
0
Το 2600 σε σχέση με το 4600 τί διαφορές έχει?
Επίσης η τιμή του 4600 είναι περίπου ίδια με τον DENON 3806...
Πάλι θα χαζέψω μέχρι να αποφασίσω...
Βοήθειαααααααααααααααα!!!

Reaction score
0
Επειδή ο ενισχυτής θα χρησιμοποιείται ως επι το πλείστο για ταινίες μάλλον απο τα λεγόμενα σας θα διαλέξω Yamaha.
Το θέμα είναι ότι βρίσκομαι μεταξύ των 2600 , 4600 καθώς ο 1600 δεν κάνει upscalling.
Απο ματιές που έριξα στα τεχνικά χαρακτηριστικά των 2600 και 4600 είδα ότι η διαφορά των 2 είναι ότι ο 4600 έχει i.link που λείπει απο τον 2600 ενω ο 2600 έχει Full Analog Up-Conversion.
Η διαφορά της τιμής του 2600 την οποία δεν γνωρίζω και απο οτι ακούω θα είναι κοντα στα 300 ευρώ και ίσως μεγαλύτερη που οφείλεται???
Στο i.link και μόνο???
Διότι με τη λογική αυτή το 2600 κάνει up-conversion...

Reaction score
50
Κωνσταντίνε εδώ είναι όλο το περίεργο με τους 2600 και 4600! Απ' όσο φαίνεται (δεν ξέρουμε όμως ακόμα σίγουρα γι' αυτό επιφυλάσσομαι), είναι ακριβώς οι ίδιοι, με τη διαφορά που είπες. Και, αν δεν ενδιαφέρεσαι για i.link, νομίζω το video upconversion είναι πολύ πιο σημαντικό! Για να είμαστε και ακριβείς, ο 4600 έχει και κάτι ακόμα παραπάνω, δηλ. digital radio, κάτι επιπλέον DSP κτλ. Αλλά (προσωπικά) δε με απασχολούν καθόλου. Λάβε υπόψη σου και το Audioholics που τον ανακηρύσσει (τον 2600) την έκπληξη της χρονιάς και ταυτόχρονα και πολυκάναλο της χρονιάς στην κατηγορία τιμής του (http://www.audioholics.com/productreviews/avhardware/2005productawards.php)! Όπως θα δεις, αναφέρει ότι ο 2600 έχει... including video processing and scaling of all video sources to HDMI with full OSD support (a feature even the AVR-5805 is waiting on). (!!!). Φυσικά και θα περιμένω να τον ακούσω, πάντως ομολογώ ότι πραγματικά φαίνεται για την ευκαιρία της τωρινής σειράς ενισχυτών!

Reaction score
41
Επειδή ο ενισχυτής θα χρησιμοποιείται ως επι το πλείστο για ταινίες μάλλον απο τα λεγόμενα σας θα διαλέξω Yamaha.
Το θέμα είναι ότι βρίσκομαι μεταξύ των 2600 , 4600 καθώς ο 1600 δεν κάνει upscalling.

Η απόφαση για ΥΑΜΑΗΑ θεωρώ ότι είναι λογική.....
Από 'κει και πέρα πάμε να δούμε έναν έναν ξεχωριστά....

Ο 1600 είναι τρομερός ενισχυτής.....
Και κάνει και upscalling. Kαι σε αυτόν το up convertion γίνεται & στις αναλογικές εξόδους εικόνας αλλά & σε HDMI!!! Έκπληξη???
Να σου πω κι εγώ ξαφνιάστικα γιατί νόμιζα ότι δεν κάνει up convertion σε HDMI. Μέχρι που διάβασα αναλυτικά τις προδιαγραφές του στο επίσημο site της ΥΑΜΑΗΑ!!!
Ουσιαστικά το μόνο που ΔΕΝ κάνει είναι το upscalling σε 720i/p & 1080i (που κάνει ο 2600)

Η δε τιμή του θα είναι η χαμηλότερη της 3άδας!!!

Δες αναλυτικά:

RX-V1600
7.1-Channel Digital Home Cinema Receiver

Top-Class Receiver with Many Impressive Features HDMI Audio and Video Handling, Full Analogue Video Up-Conversion including to HDMI, De-Interlacing (480i to 480p or 576i to 576p), Multi-Room Custom Installation, Dedicated Zone Remote and THX Select2.

The RX-V1600 has the following Main Features:

High Sound Quality

Pure Direct for Higher Fidelity Sound Reproduction
7-Channel 840W Powerful Surround Sound (120W x 7 RMS)
Digital ToP-ART and High Current Amplification
Burr-Brown 192 kHz/24-Bit DACs for All Channels
Assignable Amplifiers for Bi-Amp Connection

High Picture Quality

Full Analogue Video Up Conversion to HDMI and Component Video Output with TBC
De-Interlacing (480i to 480p or 576i to 576p)
Wide-Range Video Bandwidth (100MHz -3 dB)

Advanced Facilities

2 In/1 Out HDMI Interface for High Quality Digital Audio and Video Data Handling
Superior Zone Control with Additional Zone Remote Control
RS-232C Terminal for Touch Panel Controller
On-Screen Display and Two-Line FL Display

Surround Realism

Quad-Field/Tri-Field CINEMA DSP and 19 Surround Programmes with 5 THX Select2 Programmes
Dolby Pro Logic IIx and DTS 96/24 Compatibility
http://www.yamaha-uk.com/av_amps_receivers/?product_id=122

Αααα.....και κάτι ακόμα!!!
Έχει ΚΑΙ αυτός τα δύο τηλεχειριστήρια!!! (εκτός κι αν τα "ξεχάσει" ο Νάκας.... :roll: :wink: )

Reaction score
41
Πάμε στον 2600 τώρα......

Όλα ίδια με πριν με κύρια διαφορά το upscalling σε 720i/p & 1080i αλλά και 10w ανά κανάλι περισσότερα!!

Δες αναλυτικά:

RX-V2600

The Outstanding A/V Receiver with It All! HDMI Audio and Video Handling, Full Analog Video Up-Conversion, including to HDMI, De-Interlacing and Up-Scaling to 1080i/720p, Multi-Room Custom Installation and CINEMA DSP/THX Select2.

The RX-V2600 has the following Main Features:

High Sound Quality

Pure Direct for Higher Fidelity Sound Reproduction
7-Channel 910W Powerful Surround Sound (130W x 7 RMS)
Burr-Brown 192 kHz/24-Bit DACs for All Channels
Assignable Amplifiers for Bi-Amp Connection
Superior Audio-Grade Parts and Devices Used Throughout

High Picture Quality

Full Analogue Video Up Conversion to HDMI and Component Video Output with TBC
De-Interlacing (480i to 480p or 576i to 576p)
Video Up-Scaling (1080i/720p)
Wide-Range Video Bandwidth (100MHz -3 dB)

Advanced Facilities

2 In/1 Out HDMI Interface for High Quality Digital Audio and Video Data Handling
Superior Zone Control with Additional Zone Remote Control
RS-232C Terminal for Touch Panel Controller
On-Screen Display with GUI (5 Languages: English, German, French, Spanish and Japanese) and Two-Line FL Display

Surround Realism

Quad-Field/Tri-Field CINEMA DSP and 22 Surround Programmes with 5 THX Select2 Programmes
Dolby Pro Logic IIx and DTS 96/24 Compatibility
Και πάλι παίζουν τα 2 τηλεχειριστήρια!!! :D :D :D

Reaction score
41
Πάμε στον 4600 τώρα.......

Εδώ χάνουμε το upscalling σε 720i/p & 1080i
(αλλά λογικά κάνει up convertion στην HDMI, αν και δεν το αναφέρει πουθενά και αν θυμάμαι καλά από το τέστ του Ήχου ΔΕΝ κάνει.....Μουρλαθήκαμε εντελώς....) ενώ εντύπωση μου κάνει ότι τα DAC δεν αναφέρονται σαν Burr-Brown!!!! :shock: :shock: :shock:
Το μόνο υπέρ του το i-Link & τέλος...... :shock: :( :(
Ακόμα και στον τομέα ενίσχυσης είναι ίδιος με τον 2600....Απορώ με τις παλαβές επιλογές της ΥΑΜΑΗΑ!!! :shock: :shock: :shock:
ααα....θα είναι και ακριβότερος........

RX-V4600

The RX-V4600 is a receiver designed for the digital era. It sets the standard for a new generation of receivers that will increase home cinema enjoyment with more vivid images and richly detailed sound, plus greater versatility and convenience. With digital data links and advanced digital processing circuitry, it takes full advantage of the latest digital sources. It also has a new front panel design whose elegance matches its capabilities. For movies and music, multichannel surround sound and stereo, the RX-V4600 will ensure that your entertainment is totally enjoyable.
The RX-V4600 has the following Main Features:

High Sound Quality

7-Channel 910W Powerful Surround Sound (130W x 7 RMS)
Pure Direct Switch for High Quality Sound Reproduction
Surround Realism
THX Select2 Processing
High-Performance CINEMA DSP with Latest Surround Format Compatibility
Compatibility with latest movie sound formats including Dolby Digital EX, Dolby Pro Logic IIx, DTS-ES Discrete 6.1, DTS Neo:6 and DTS 96/24
55 surround programmes (79 variations) with SILENT CINEMA and Night Listening mode
192 kHz/24-bit D/A converter for all channels
Digital Data Handling
HDMI Interface (2 In / 1 Out) for Reliable Audio and Video Data Handling
Dual i.LINK (IEEE1394): DVD-Audio and Super Audio CD Digital Audio Data Handling
Easy to Use
New Zone Control with Additional Zone Remote Unit
Zone 2 Speaker Out (Power Assignment) and Zone 3 Volume Control
GUI On-Screen Display with English, German, French and Japanese Display
YPAO with Six System Memories

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.101
Members
38.287
Νεότερο μέλος
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ