AΘΗΝΑ High End Εκθεση 2010

Reaction score
0
Απάντηση: AΘΗΝΑ High End Εκθεση 2010

Βλάση να σ' ευχαριστήσω και γω για τις υπέροχες φωτογραφίες!

Δυστυχώς λόγω υποχρεώσεων ήρθα στην έκθεση για πολύ λίγο (είδα ελάχιστα δωμάτια στο υπόγειο και στον πρώτο) και δεν πρόλαβα να ανέβω πιο πάνω να γνωρίσω κάποια από τα μέλη από κοντά. Ελπίζω σε επόμενη εκδήλωση να μπορέσω να παρευρεθώ.

Reaction score
4.247

Μπραβο Βλαση, να ρωτησω και κατι, να τ αφησουμε το θεμα ως εχει και να μπαινουν μονο φωτογραφιες? Η να γραψουμε καικαποιες κρισεις επι των μηχανηματων που απεικονιζουν οι φωτο?

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.817

Νομιζω Βασιλη οτι μπορουμε να πουμε και να γραψουμε οτι θελουμε....βεβαια μαλλον θα ελεγα οτι και αυτο γινεται ταυχρονα και σε αλλα threads αλλα δεν βαριεσαι.......ελευθεροι λοιπον ...ακουμε κρισεις -αποψεις και επικρισεις!!!:143::143:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
105.262

Που είναι ο βιντεοπροβολέας και οι τηλεοράσεις βρε; :414:

Reaction score
54

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν αυτό που είδαμε. High end εικόνες από audio συσκευές, αλλά όχι και αντίστοιχο ήχο! Σήμερα το απόγευμα τουλάχιστον όλοι οι εκθέτες έπαιζαν κάτι jazz-soul κομμάτια, με ελάχιστα όργανα, που θα αναπαρήγαγαν ικανοποιητικά και συστήματα, που κοστίζουν όσο ένα κλάσμα, από ό,τι κοστίζουν τα εκθέματα.
Όταν έχεις σιγουριά για ένα μηχάνημα , το επιδεικνύεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δεν το κρύβεις με τον τρόπο σου. Όταν βλέπεις κάτι θηρία ενισχυτές και εξίσου θηριώδη ηχεία, με πανάκριβα φινιρίσματα και σχεδιάσεις περιμένεις αν μη τι άλλο να εντυπωσιαστείς, να ζηλέψεις, να θελήσεις να αγοράσεις αυτό ,που βλέπεις και ακούς. Αυτό το στοιχείο δεν υπήρχε. Ο εντυπωσιασμός ήταν μόνο οπτικός. (θα πουν ότι έφταιγε ο χώρος, λες και απευθύνονται σε πελάτες, που διαθέτουν αίθουσα συναυλιών).
Από εικόνα: Μια LG 3D , που μόνο 3D δεν έπαιζε! Με τίποτα. Η κοπέλα που έδινε τα γυαλιά πολύ ευγενική.
Ένας Epson , για τον οποίο έγινε πολύς λόγος, αφού ήταν και ο μοναδικός βιντεοπροβολέας, - να προβάλει σε μια μικρή οθόνη , μια εικόνα, που επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια, πλησιάζει αυτό που οι dlp δίνουν επί σειρά ετών.

Από home cinema audio, στέρηση.
Όσοι μένουν επαρχία, ας μη στενοχωριούνται. θα απομυθοποιούσαν αρκετούς μύθους.
Ωστόσο να μην ξεχάσω την παρουσία Ελλήνων κατασκευαστών , που έδωσαν το στίγμα του δημιουργού, που έχει μεράκι και γνώση.

Reaction score
4.247

Να πω κι εγω το μικρο οδοιπορικο μου προς την Αθηνα. Κατ αρχην αν και ειχα σοβαρες επαγγελματτικες υποχρεωσεις η γυναικα μου απο την στιγμη που εμαθε για την ημερομηνια της εκθεσης εκλεισε αμεσως ξενοδοχειο για να μην το ακυρωσω (περσι με εφαγε τα αυτια που δεν πηγαμε).
Το πρωτο ατομο που ειδαμε στην εκθεση ηταν ο Βλασης (πληθωρικη παρουσια, τον εβρισκες παντου). Το πρωτο ηχειο που ακουσαμε ηταν το Utopia. Κατα την προσωπικη μου αποψη ηταν ο καλυτερος ηχος με διαφορα απο τα υπολοιπα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.034

...μπορουμε να πουμε και να γραψουμε οτι θελουμε....βεβαια μαλλον θα ελεγα οτι και αυτο γινεται ταυχρονα και σε αλλα threads αλλα δεν βαριεσαι.......ελευθεροι λοιπον...
Με τόσο καλόβολη διάθεση,εύχομαι να βρίσκεις πάντα στο διάβα σου τη θέση που επιθυμείς...:126:

Reaction score
4.247

Εδω λοιπον βρισκεται το ηχειο που τα ειχε ολα. Ηχο μεγαλο, σε εβαζε αυτοματα μεσα στην μουσικη σκηνημ και καταλαβαινεις απ οσο μακρια κι αν βρισκοσουν οτι επαιζε ενα ηχειο με ηχο μοναδικο. Αν δεν κανω λαθος το συγκεκριμενο ηταν το δευτερο στην ιεραρχια της εταιριας. Η μουσικη που επαιζε ηταν κλασικη, με πολλα οργανα ταυτοχρονως.

Reaction score
54

Όντως αυτό το ηχείο έπαιζε κλασική μουσική , με πολλά όργανα ταυτοχρόνως, (η διευκρίνηση έρχεται, γιατί το παραπάνω σχόλιό μου ήταν γενικό).

Reaction score
4.247

Στην συνεχεια τα επομενα ηχεια που ακουσα ηταν τα περιφημα VANDERSTREEN QUATRO. Στην αιθουσα υπηρχαν και τα ZINGALI 1.2. Εδω Βλαση παρελειψες να βαλεις φωτογραφιες.

Εχοντας διαβασει εξαιρετικες κριτικες στον ξενο τυπο για το πρωτο πηγα με πολλες απιτησεις. Η αληθεια ειναι οτι στο ματι δεν σε γεμιζει. Ωστοσο το ηχειο ηταν καλο. Ομως μεχρι εκει. Το ηθελα με περισσοτερο ογκο μια και το χαμηλο του κατεβαινει κατω απο τα 25 HZ. Ειναι γεγονος οτι ο χωρος ηταν καπως μικρος με οτι συνεπαγεται μ αυτο. Τα Zingali μου αρεσαν περισσοτερο. Θα τα ηθελα να κατεβαινουν ακομη πιο χαμηλα, ομως υπαρχουν και οι μεγαλυτερες σειρες (1.15, 2.12) που τα καταφερνουν ακομη καλυτερα.

Reaction score
4.247

LIMPINSKI SPEAKERS-ATHENS PRO AUDIO

Εδω εχουμε να κανουμε με εκπληκτικο ηχειο.

Πραγματικο εργαλειο για τους στουντιαδες, και καμαρι για οποιον το εχει στο σπιτι του και απολαμβανει την μουσικουλα του. Στο χαμηλο αν και ο κατασκευαστης δινει οτι το ηχειο κατεβαινει στα 31hz +-3db προσωπικα δεν με επεισε. Για ενα δωματιο 20 τμ ειναι ικανοποιητικο αλλα απο κει και περα θελει βοηθεια.

Παρεα του το Metric Halo και οι ενισχυτες μονομπλοκ της εταιριας. Παραπανο για μενα η τιμη του ηχειου. Πιστευω για ενα παθητικο ηχειο των διαστασεων του συγκεκριμενου η τιμη του δεν θα επρεπε να ξεπερνα τα 3 - 3.5 χιλιαρικα. Απο κει και περα αν το ηχειο παιζει παπαδες η οχι ειναι αλλονου παπα ευαγγελιο. Βεβαια την πολιτικη της κοστολογησης των προιοντων δεν την καθοριζουν οι πελατες :142:.

Reaction score
2.566
Θα πω μόνο γι αυτά που μου άρεσαν πολύ:
Καταρχήν, Θεωρώ κορυφαία και απόλυτο value for money τα Lipinsky 707, με το MetricHalo Uln8 και Amarra!! Στα 16,000€ που έκανε το setup, απλά δεν άκουσα κάτι αντίστοιχο, ούτε καν όμως!!

Από τα υπερσυστήματα :
Μου άρεσε πάρα πολύ το δωμάτιο της ULTRA AUDIO με AMARRA,DCS,VIVA,CAT,HANSEN, από τα καλύτερα της έκθεσης, γνώρισα και τον Κοψ., συνάντησα κι άλλους φίλους στο δωμάτιο αυτό.
Για τα μεγάλα JBL παρόλο που δεν τα ευνοούσε ο χώρος και το στήσιμό τους, δείχναν τη κλάση τους!
Τα TAD επίσης!!!
Και τα Utopia μου άρεσαν (όχι το ίδιο πολύ), αλλά το σύστημα που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν της MBL, μιλάμε ήταν αλλού και οπτικά και ηχητικά και φυσικά χρηματικά...

Από τα πιο "λογικά" συστήματα:
Τα κλασσικά Spendor, τί μουσικά ηχεία βρε παιδί μου, στα λεφτά τους δεν παίζονται, όσες φορές και να τα ακούσω στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγω... Παίζαν με τα νέα Roksan.
Και τα μικρά Leema φυσικά, να ευλογήσω και τα γένια μου...
Τα acoustic zen - edge μου άρεσαν αρκετά, όπως και τα zignali.

Και τέλος, η πιο παραγωγική ώρα, πέρασε το Σάββατο στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Σταματάκου, συγχαρητήρια!!

Reaction score
4.247

Ενα αλλο δωματιο που εντυπωσιαζε με την απλοτητα του και την ουσιαστικοτητα του ηταν του Μασελλου. Τα μικρα ηχεια Spendor (βασης) με τα ενισχυτικα της ROKSAN, πλαιυερ της ιδιας εταιριας και πικαπ το καινουριο ROKSAN RADIUS 5 (II) εδειχναν πως με λιγα χρηματα μπορεις να εχεις εξαιρετικο ηχο για μικρομεσαιους χωρους.

Βλασουκο κι εδω δεν εχουμε φωτο!

Reaction score
4.247

SPICOM--DHT

Απο πανελ το μοναδικο ηχειο που τα αντιπροσωπευε ηταν το υβριδικο Planar της Spikom. Πολυ καλος ηχος και με εναν ενισχυτη πολυ ιδιατερο εμφανησιακα. Ωστοσο ενα εξαιρετικο συνολο.

Παντως εταιριες οπως Martin Logan, Quad, Soundlab, ελαμψαν δια της ...απουσιας τους!!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Ακουσα παρα πολλα διαφορετικα συστηματα.Γενικη παρατηρηση ο χωρος ηταν εχθρος.Απο το ,οχι και τοσο,ταπεινο τσαρδι μας μεχρι τις διαφορες μεγαλες αιθουσες.
Θα σταθω σε 2 συστηματα.Στην Tune audio με τα συνοδα ενισχυτικα .Μελωσα.Τα ακουσα anant premiere,πεμπτη βραδυ μαζυ με τον Τακη και μου αρεσαν πολυ.Ευχαριστως πεταγα οτι εχω και τα εβαζα σπιτι μου.
Με το μονο συστημα που θα τσακωνονταν ειναι της Athens Pro Audio.Ναι τα γνωστα και μη εξαιρετεα Lipinski με ολα τα συμπαραμαρτουντα.Μικρουλια με ΜΕΓΑΛΟ ΗΧO.Mουσικη πανδαισια.

Reaction score
4.247

Αυτα τα ηχεια (μου διαφευγει το ονομα τους αλλα ειναι απο την μακρινη Αυστραλια) οταν τα ειδα μου εφεραν στο μυαλο μου μια προμοια υλοποιηση που εχει η Spikom σε κορνες. Τα συγκεκριμενα δεν ηταν παντως κορνας. Ωστοσο επαιζαν σαν κορνες! Αμεσοτητα σε φωνες καταπληκτικο σε πνευστα. Απ οτι μου ειπαν το χαμηλο τους κατεβαινε στα 23 hz και μαλιστα ο αντιπροσωπος τους μου εκανε μια επιδειξη με εκκλησιαστικο οργανο. Η τιμη τους περιπου στα 10.000 ευρω. Το ρακ ηταν εντυπωσιακο αλλα πανακριβο, 4.000 ευρω ο οροφος!!.

Reaction score
2.566
Δηλαδή το ρακ κάνει 20,000€ ?????????
Δε παν καλά οι άνθρωποι...αφού αξιολογούν το ρακ τους περισσότερο από τα ηχεία τους...έτσι θα είναι...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Για να καταλαβω,5 χ 4000 € = 20.000 € για ρακ??????????????????????????

Αλλοιμονο τους αν το παρει ειδηση η ΑλΚαϊντα,θα τους μπουρλωτιασει.

Reaction score
4.247

Transport by 47 LABS

Anandgarde speakers--AUDIONOTE

Τα Avantgarde duo απο αυτα που ακουσα τα κατασω δευτερα στις προτιμησεις μου (επονται mbl & Acapella, πρωτα οπως εγραψα τα Utopia).

Ο Νικος Μενδρινος ψυχη πλεον της "Ηχοεκφραση" παρουσιαζε τα εν λογω ηχεια τα οποια μαλιστα εχει και ο ιδιος στο σπιτι του! Αν δεν κανω λαθος σε μπορντω χρωμα που προσωπικα μου αρεσει περισσοτερο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.162
Members
38.419
Νεότερο μέλος
JOHNDOULAMIS