AΘΗΝΑ High End Εκθεση 2010

Reaction score
4.247
Απάντηση: AΘΗΝΑ High End Εκθεση 2010

Ακουσα και τα καινουρια HECO. Ναι μεν καλα, ενδεχομενως ομως τα αδικουσε ενδεχομενως καπως ο χωρος και παρ ολη την φημη που τα συνοδευουν δεν μπορουαν να την δικαιολογησουν στο επακρο.

Reaction score
2.566
Τώρα ξενέρωσα, 2 μέρες πήγα στην έκθεση, είχα την αίσθηση πως μπήκα σε όλα τα δωμάτια, κι όμως, πώς έγινε και δεν είδα τα αποπάνω?? (audio note - avant) Φτου...

Reaction score
4.247

Για να καταλαβω,5 χ 4000 € = 20.000 € για ρακ??????????????????????????

Αλλοιμονο τους αν το παρει ειδηση η ΑλΚαϊντα,θα τους μπουρλωτιασει.
Μανο οπως μου ειπε ο ανθρωπος, το ρακ ηταν γιαπωνεζικο και οι ανθρωποι εκει ζουν στον δικο τους κοσμο (χαινταδικο :142:).

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Μαζυ σου Βασιλη για τους Γιαπωνεζους.Αλλα ο παλιο κιαρατας το πουλαει στην Ελλαδα του σημερα και δεν εντρεπεται?

Reaction score
4.247

Ειναι τα πιο πολυσυσητημενα ηχεια στις εκθεσεις ανα την υφηλιο. Η γυναικα μου καθε τρεις και πεντε με τραβουσε να παμε να τα ακουσουμε. Η αληθεια ειναι οτι εμφανησιακα ειναι το κατι αλλο. Παιζουν και πολυ καλα ...οποτε εδεσε το γλυκο.

Το μεγαλυτερο πλεονεκτημα τους ομως στον ηχο ειναι η τιμη τους. Με τις τιμες που τα πουλανε αυτοματα γινονται τα κορυφαια και με διαφορα :143:.

Προσωπικα παντως και εφοσον ειχα την οικονομικη ανεση δεν θα εδινα παραπανω απο 20 - 30.000 ευρω για τα εν λογω ηχεια. Ξερω σας φαινεται αδικο, ομως πιστευω οτι ψυχολογικοι παραγοντες κανουν το εν λογω ηχειο πολυ καλο και εκτινασεται στην υπολειψη του ακροατη. Εν πασει περιπτωση ο καθενας εχει την προσωπικη αποψη επι του θεματος κι εγω γραφω την δικη μου οσο εκκεντρικη κι αν σας φαινεται.

Reaction score
4.247

Μαζυ σου Βασιλη για τους Γιαπωνεζους.Αλλα ο παλιο κιαρατας το πουλαει στην Ελλαδα του σημερα και δεν εντρεπεται?
Μανο δεν απευθυνεται σε μενα και σενα, αλλα σ αυτους που θελουν να κανουν την διαφορα απο τους αλλους κι εχουν την οικονομικη ανεση.

Παντως τωρα θυμηθηκα κι ενα απο Θεσ/νικη που κανει πολυ ομορφες κατασκευες και οταν καποτε ρωτησα τιμες μου ειπε κατι παραπανω 2.000 ευρω και μου φανηκαν υπερβολικα πολλα. Να πω την αληθεια δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο τους γιαπωνεζους.

Επισης πολυ ωραιες κατασκευες σε ρακ εχω δει και στον MΥΘΟ, επισης οι τιμες ειναι τσουχτερες, αλλα βεβαια αν δουμε απο την αλλη το τι ζηταει ο γιαπωνεζος τα δικα του μοιαζουν για τζαμπε!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Την πρωτη φορα που τα ακουσα και ειδα το ενα που δεν επαιζε και το ειχαν στο πλαϊ ξεσκουφωτο με τρομαξε.Ετσι οπως κουνιοτανε το ελασμα περιμενα να πεταχτει ο εξωγηινος απο μεσα του

Reaction score
4.247

ROCKPORT SPEAKERS--LAM

Rockport & Lamm. Ταυτοχρονως και Pusini. Ενα συστημα που αν δεν κανω λαθος στο συνολο του ξεπερναει κατα πολυ τα 50 χιλιαρικα. Η γνωμη ειναι οτι δημιουργει πολυ καλη σκηνικη παρουσια, πλουσιο ηχο πολυ καλη υψηλη και μεσαι περιοχη, ομως το χαμηλο του ειχε προβλημα. Δεν ξερω τι εφταιγε αλλα ενιωθα σα να ηταν καπως φιμωμενο το ηχειο. Δεν ξερω αν ηταν συμπτωση η καποια κακη εγγραφη, δεν καθησα και παρα πολυ ωστοσο οταν ειδα το συστημα περιμενα κατι παραπανω.

Reaction score
4.247

JBL Speakers ....EVEREST

Πολυ καλα ηχεια, αλλωστε η ιστορια της εταιριας απαιτει απο τα κορυφαια δημιουργηματα της να παιξουν εφαμιλα με το ονομα τους.

Κατι σα να με προβλητιζε οταν ειχε κρουστα αλλα δεν μπορουσα να βγαλω ακριβως καποιο συμπερασμα αν ετσι επρεπε να ακουγεται η ετσι ηταν η συγκεκριμενη εγγραφη (αυτο παθαινεις αν το κοματι δεν σου ειναι γνωστο, σου μενει ομως απο μεσα καποιος προβληματισμος).

Reaction score
4.247

Καπου επαιζαν και τα Acapella. Με δυο μονομπλοκ λυχνιας στα 60 βατ περιπου (93 db ευαισθησια το ηχειο) προ επισης λυχνιας και εναλλαγη σιντιπλαιυερ και πικαπ. Το ηχειο μου αρεσε παρα πολυ.

Θα ελεγα γενικα οτι σ αυτην την εκθεση ειχαμε πολλα ηχεια κορνας με πολυ καλα αποτελεσματα.

Reaction score
4.247

Τελευταια αφησα τα XTZ 100.49. Τα οποια ακουσα την πρωτη μερα για παραπανω απο μιση ωρα και την επομενη με δικη μου μουσικη για μια με μιαμιση ωρα (τον επρηξα τον Θεμη). Εχοντας διαβασει ενα σωρο πραγματα για τα εν λογω ηχεια, πηγα με αγριες προθεσεις με σκοπο να ανακαλυψω τις ατελειες του ηχειου.

Τα συμπερασματα μου:

Ηχος μεγαλος ατμοσφαιρικος. Μπασο να φαν και οι κοτες. Μεσαι και υψηλη περιοχη απισης κορυφαια. Ειτε εβαζες ξεχωριστα οργανα (π.χ. κιθαρα) ειτε συνολα μεγαλα ειχες ενα εξαιρετικο ηχο.

Δεν ηταν ομως Utopia. Δεν ξερω αν καποιος το συμπεριφερθει σαν ηχειο υψηλης κατηγοριας τιμης και του βαλει ενισχυτες αντιστοιχους με αυτους που ειχαν ηχεια κατηγοριας των 20.000 και βαλε τι θα γινοταν. Ο αντιπροσωπος εβαλε (και πολυ καλα εκανε) τους ενισχυτες της ιδιας εταιριας (δυο μονομπλοκ που κοστιζουν περιπου 1.500 ευρω!) και το ηχειο ηταν φανταστικο. Αρα ειναι στο χερι του καθενος να κανει οποιοδηποτε πειρματισμο θελει και να δοκιμασει τα ορια του ηχειου.

Απο αισθητικη πλευρα οτι και να πουμε ειναι λιγο. Σιγουρα οι φωτογραφιες το αδικουνε καταφωρα. Ηταν απο τα πιο στιβαρα και ομορφα ηχεια της εκθεσης. Οταν ο Τσαντουλης Β. ειχε γραψει οτι και 30.000 να το πουλουσε ο κατασκευαστης κανενας δεν θα ελεγε τιποτα, μας φανηκε καπως υπερβολικο και πολυ αισιοδοξη η δηλωση του. Τωρα μετα βεβαιοτητας μπορουμε να πουμε οτι οι Σουηδοι εχουν θεσει νεα στανταρ στα ηχεια και οι ανταγωνιστες τους εχουν πλεον καθε λογο να ζηλευουν. Ελπιζω συντομα να ερθουν και στο σπιτι μου.

Reaction score
4.247

Και κατι ασχετο.

Πως εγινε ετσι ρε παιδια η Αθηνα?
Για μας που κατεβηκαμε απο Θεσσαλονικη (φανταζομαι και για οσους ηρθαν απο διαφορα μερη της Ελλαδος) ηταν λες και πηγαμε σε ζουγκλα με αγρια θηρια.
Το βραδι γεματο ναρκομανεις (σιγα το νεο) και μονο αλλοδαπους που ηταν πολυ μεγαλες παρεες και ηξερες οτι αν πηγαινες προς το μερος τους θα σε ετρωγαν ζωντανο!

Θελω να πιστευω οτι δεν ειμαι ρατσιστης αλλα απο την αλλη οταν κυκλοφορεις στο κεντρο της Αθηνας αισθανεσαι σα να εισαι μειονοτητα αναμεσα σε τοσους Πακιστανους.

Αυτοι οι πολιτικοι μας καναν στην ζωη τους ποτε κατι σωστο?

Reaction score
4.247

Πριν σας καληνυχτησω να πω οτι χαρηκα πραγματικα που ειδα αγαπητους φιλους που ειτε γνωρισα στο παρελθον απο κοντα ειτε μιλουσαμε απο το πληκτρολογιο σαν τον Ανδρεα, Β Τσαντουλη, Κογια, Νικο (VET) Βλασση, Μανο 58, Γιωργο Στριφτο, Πιτερμενι, Παναγιωτη Βογιατζακη, Γιωργο Κεφαλα, Νελσον μετα της συζηγου του, Θεμης Location, Νικος Μενδρινος, Πανος (απο την Μασσελος), Δημητρης (εισαγωγεας βινυλιων), Βασιλης Χουρμουζιαδης και ενδεχομενως και καποιους που μου διαφευγουν.

Ηταν ενα πλουσιο διημερο και το πιο σημαντικο ηταν που ειδωθηκαμε με τοσο φιλους. Μακαρι να μπορουσε να γινεται πιο τακτικα. Ενα ευχαριστο και στην συζηγο γιατι το τασξιδι σ αυτην το εφειλα, και τους χαιρετισμους κι απο αυτην.

Λυπαμαι που δεν καταφεραμε να συναντησουμε τον Αλεξ αλλα που θα παει θα τον τραβηξουμε προς τα μερη μας.

Να σας πω και κατι ακομη. Τα διοδια απο Θεσ/νικη προς Αθηνα ειναι συνολικα 9 (δηλαδη με επιστροφη 18 !!!). Μονο βενζινες και διοδια πληρωνεις για τα 1.000 χιλιομετρα που κανεις 200 ευρω. Οποιο δρομο φτιαχνουν επειδη δεν εχουν λεφτα να πληρωνουν τους εργολαβους, κανουν διοδια για να τα παιρνουν οι εργολαβοι απο τον κοσμο. Τα διαβαζα καποτε κι ελεγα ...υπερβολες. Τα εζησα σ αυτο το ταξιδι και φρικαρισα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.385

3 ημέρες εκεί ήμουν αλλά παρόλα αυτά λόγω περιορισμού χρόνου άκουσα επί τροχάδην.
Ε λοιπόν σε αυτό το επι τροχάδιν 3 δωμάτια μου κίνησαν την επιθυμία να κάτσω λίγο παραπάνω.
Το πρώτο ήταν στα Αcoustic Zen(Music Lover) και απορώ που δεν το έχω δεί μέχρι στιγμής απο κάποιον ν αναφέρεται..Μιλάμε για τρομερά προβληματικό δωμάτιο με 4 διαφορετικού είδους επιφάνεις(τοιχος η μία πλευρά,καθρέπτη η άλλα,ξύλο η πίσω και γυψοσανίδ όλη η οροφή).Ε έμεινα μλκας με το πώς έπαιζαν και εξαφανίζονταν τα ηχεία εκεί μέσα.Εικόνα με τρομερό βάθος και πλάτος.Το κακό ήταν ότι μόλις ανέβαζε εντάσεις ο Γιώργος έτριζε η οροφή και έλεγς ότι θα σου πέσει σε κανά κεφάλι.Μπράβο του για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα που έδειξε εκεί μέσα!
Κατόπιν στα Focal.Έδειξαν κάποια τρομερά στοιχεία(δεν περίμενα ηχείο τέτοιου μεγέθους να στήνει σκηνή όπως ένα μίνι μόνιτορ) πρακτικά εξαφανίζοντας και αυτό τον εαυτό του απ τον χώρο αλλά θεωρώ ότι χρειαζόταν πολύ περισσότερα βατ για να δείξει και τις λοιπές αρετές του.
Περνάμε και στην XTZ.Divine όνομα και άκουσμα.Και απο εμφάνιση αλλά δεν το κάνω θέμα:137:.

Επίσης εκτός του ότι βίωσα απο πρώτο χέρι πόσο ρημαδι μπορεί να σου κάνει τον ήχο ένας ήχος το είδα και στο δωμάτιο με τα Lipinski.Πάρα πολλοί εντυπωσιάστηκαν απο αυτά.Σας πληροφορώ ότι το αποτέλεσμα ήταν μετριότατο σε σχέση με αυτό που μπορούν να κάνουν τα ηχεία.Το ξέρω γιατί τα έχω ακούσει στο φυσικό τους περιβάλλον(AthensMastering).

Ένα μπράβο σε πάρα πολλούς εκθέτες που αποφάσισαν σε τέτοιους καιρούς να κατεβάσουν αφρόκρεμα μηχανημάτων!

Υ.Γ.Παρόλο τον ντόρο που γίνεται με τα αρχεία υψηλής ανάλυσης μόνο 3-4 δωμάτια είχαν πηγή βασισμένη σε αυτά.Κρίμα..

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

.....

Υ.Γ.Παρόλο τον ντόρο που γίνεται με τα αρχεία υψηλής ανάλυσης μόνο 3-4 δωμάτια είχαν πηγή βασισμένη σε αυτά.Κρίμα..
Μα και αναλογικά... μόνο τγία ήτανε...

Το ένα (δωματιο της LIVE AUDIO)

Milky Stork / custom om order 12" wooden arm / cartridge ?

... με ρύθμιση του VTA μέσω lazer!

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Το δεύτερο (δωματιο της AUDIOVISUAL)

Transrotor JR / transrotor arm / Dynavector ??

Reaction score
33
Δυστυχώς εγώ μπόρεσα και επισκέφθηκα την έκθεση μόνο την παρασκευή και για λίγο χρόνο (λόγω πολλών υποχρεώσεων).

Γνώρισα από κοντά κάποιους φίλτατους συμφορουμίτες αλλά όχι όλους όσους θα ήθελα.
Ούτε καν σε όλα τα δωμάτια δεν πήγα.
Πάντως μου άρεσαν ιδιαίτερα τα JBL (όταν τα άκουσα εγώ ζωγραφίζανε) τα TAD τα οποία έχουν λάθος όνομα - θα έπρεπε να λέγονται " *sigh" I reaaaaaaaaaaaaaaally fecking want them", και τα Limpinksy (τα άκουσα 1η φορά).
Με εντυπωσίασαν πολύ τα ΧΤΖ, τα οποία δεν είναι απλά ευκαιρία αλλά κλοπή!!!! Απίστευτο value for money!!!
Στo δωμάτιο του avsite πραγματικά αισθάνθηκα σαν στο σπίτι μου -για άλλη μια φορά ο Ανδρέας έδειξε το χιούμορ και την φιλοξενία του, σε ευχαριστώ πολύ Ανδρέα- και ο μεσιέ striftos άοκνος φρόντιζε για τα πάντα...
Δεν αναφέρω άλλα ονόματα για να μην ξεχάσω κάποιον και στενοχωρηθεί. Εξαιρετικά παιδιά όλοι τους! :444:

Πάντως του χρόνου πολύ θα το σκεφτώ να σας επισκεφθώ, αν δεν έχετε την Γιώτα.............. αλυσοδεμένη! :142:

Τέτχιο let down δεν το κσαναματαπαθαίνω. :138:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Και το τρίτο (δωμάτιο της SIGNAL PROJECTS του Ν. Κορακάκη)

Amazon 1 / Morch DP-4 / Clearaudio Stradivari

Reaction score
4.247

Μα και αναλογικά... μόνο τγία ήτανε...

Το ένα (δωματιο της LIVE AUDIO)

Milky Stork / custom om order 12" wooden arm / cartridge ?

... με ρύθμιση του VTA μέσω lazer!

Χρηστο οχι τγια, εικοσι τγια ητανε!

Γιωργο συμφωνω μαζι σου για τα Acustik Zen.

Καλο θα ηταν να σταματησετε να γραφετε καλα λογια για τα XTZ γιατι μεσα σε εναμιση μηνα απο που εχουν ερθει εχουν παρει τρεις φορες αυξηση τιμης (4.000, 4.200, 4.800). Αντε να αρχισει κανενα ομαδικο θαψιμο για να εξακολοθουμε να μιλαμε για ευκαιρια!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.161
Members
38.418
Νεότερο μέλος
fr3q_