Analog vs Digital

Reaction score
2.248
Διαφωνώ φυσικά με τέτοιου είδους επεξηγήσεις, αν και σε επίπεδο καφενέ είναι συνηθισμένες τέτοιες θεωρίες. ;)

Είναι πολύ απλοί, εξόχως αντικειμενικοί και εντελώς μετρήσιμοι οι λόγοι για τους οποίους ακούγονται καλά τα "πικάπ". Ο βετ έχει βαρεθεί να τα λέει.. νομίζω κι εγώ τα έχω πει αρκετά αναλυτικά.
Και εγώ διαφωνώ και συμφωνούμε στο ότι διαφωνούμε. Εξάλλου καφενείο καταντά μετά από μερικά posts.
Γράψε και για τα ενεργά ηχεία και σε αυτό το νήμα για το επιδόρπιο και είμαστε ΟΚ :drinks:
Μια φορά το διασκεδάζω σήμερα που είναι σκατομέρα με την δουλειά.

PS Σοβαρά στα σοβαρά νήματα..... Το ταδε vs ταδε είναι για να ξεδώσεις

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.894
Γράψε και για τα ενεργά ηχεία και σε αυτό το νήμα για το επιδόρπιο και είμαστε ΟΚ :drinks:
Εντάξει.

Και στα ενεργά ηχεία, το ψηφιακό vs αναλογικό, βγάζει αδιαμφισβήτητα νικητή το ψηφιακό, διότι στο ψηφιακό επίπεδο είναι πολύ πιο εύκολο να διαχειριστείς την διόρθωση απόκρισης, τη διόρθωση φάσης και το κρος από ότι σε αναλογικό επίπεδο line level, δηλαδή με DSP.

Οκ? Βλέπεις, δε χαλάω χατηρια! :D

PS Σοβαρά στα σοβαρά νήματα..... Το ταδε vs ταδε είναι για να ξεδώσεις
Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. :D

Reaction score
1.469
τα πετυχημένα troll έχουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο επιχειρηματολογιας (ώστε να προσπαθήσουν να υποστηρίξουν την τρολοθεση που παρουσιάζουν)
Αν εχει καποιος επιχειρηματα και υποστηρίζει μια θεση
Μπορει να ειναι ενα επιτυχημενο troll?:gotcha:
[DOUBLEPOST=1498056596][/DOUBLEPOST]
μουσιακή τεχνολογία.
Μουσιακη τεχνολογια νομιζω θα ταν αν δεν χρησιμοποιούταν πια

Αφου χρησιμοποιούνται ακομα ειναι διαχρονική τεχνολογια

Να μην ειμαστε και μεροληπτικοι με τους ορους:D

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
12.852
Τι θυμήθηκα τώρα και βρήκα και την ταινιούλα... :o
Το πρώτο διαφημιστικό του καινούριου είδους αναπαραγωγέα, που παίχτηκε στην Ελλάδα!!!
Τελείωνε, αν θυμάμαι καλά, με τη φράση <<Τέλειος ήχος για πάντα>>8-)
Αυτό, και με το δίκιο τους οι άνθρωποι, τότε το έλεγαν βάση προδιαγραφών.
Αν έχετε κανένα λειτουργικό μηχανάκι του τότε (μέσα δεκαετίας '80), βάλτε να ακούσετε τον <<τέλειο ήχο>>.:dance2:

gonis

Luger
Reaction score
12.061
Το πρώτο διαφημιστικό του καινούριου είδους αναπαραγωγέα, που παίχτηκε στην Ελλάδα!!!
Αν έχετε κανένα λειτουργικό μηχανάκι του τότε (μέσα δεκαετίας '80), βάλτε να ακούσετε τον <<τέλειο ήχο>>.:dance2:
Ωραία διαφήμιση:headbang:

Reaction score
15.466
και καπως ετσι περασε και στο συλλογικο υποσυνειδητο (που θα 'λεγε κι εξαφανισμενος κοντοχωριανος μου ... ) τα πρωτα 10 δεφτερα ...:drinks:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.055
Διαμαρτύρομαι εντόνως.>:(

Γιατι μιλάμε μονο για το πικαπ ως αναλογικό μέσο στην αντιπαράθεση; γιατι ξεχνάμε την κασέτα;
Αν αρέσει σε κάποιους; μπορει να απολαμβάνουν την μουσική τους έτσι...ποιος είσαι εσύ που θα τους κρίνεις...σταματήστε να ακούτε τις μετρήσεις και ζήστε το όνειρο της χαμένης εφηβείας :D

Οι πωλήσεις αυξάνονται, άρα δεν ειναι μουσειακό είδος:
Cassette Sales Grew By 74% In 2016
https://www.forbes.com/sites/hughmcintyre/2017/01/25/cassette-sales-grew-by-74-in-2016/#1bb8ccbf1fd0

Reaction score
1.469
Μωρε λες??:thumbsdown:

Κανα Nakamichi.....:smoke:

Θυμαμαι καναμε παραγγελιες σε ραδιοφωνικους σταθμους και περιμεναμε ωωρες να παιξει το κομματι να το γραψουμε στη κασσετα

Πειρατεια και τοτε

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.894
Οι κασέτες ήταν και είναι πιο αξιόλογο μέσο από το πικάπ, χωρίς προβλήματα κραδασμών, εξ'ου και η χρήση στο αυτοκίνητο και στο δρόμο (Walkman), ενώ πικάπ στο αυτοκίνητο κομματάκι δύσκολα, ε; :D:p

Δυστυχώς, η ευκολία αντιγραφής της κασέτας ήταν πάντα ένα πρόβλημα για τις εταιρείες..

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.553
Τα μαγνητόφωνα ανοικτής ταινίας ναι, τα κασετόφωνα με ότι αποθορυβικό κι αν έχουν λίγο δύσκολο. Οχι ότι παίζουν άσχημα.
Ακόμη και σήμερα εγώ έχω και το δουλεύω που κ που. Με κασέτα μετάλου μια χαρά παίζει . Ασε που σηκώνει και μεγαλύτερη στάθμη στην εγγραφή.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Αυτό πάλι, πρώτη φορά το διαβάζω εδώ μέσα!:D
Μα αυτο ειναι πολυ συχνο φαινομενο στους χαλιενταδες . Επισης αυτο συμβαινει και γενικοτερα να αρεσει δηλ κατι σε καποιους επειδη του λες εσυ η εγω πχ διοτι μας εχει εμπιστοσυνη.Ελλειψη "αποψης" που λεμε καποτε........;)

Reaction score
659
Μα αυτο ειναι πολυ συχνο φαινομενο στους χαλιενταδες . Επισης αυτο συμβαινει και γενικοτερα να αρεσει δηλ κατι σε καποιους επειδη του λες εσυ η εγω πχ διοτι μας εχει εμπιστοσυνη.Ελλειψη "αποψης" που λεμε καποτε........;)
εγώ το λέω χαμηλή αυτοεκτίμηση .....

Reaction score
1.469
Οι κασέτες ήταν και είναι πιο αξιόλογο μέσο από το πικάπ, χωρίς προβλήματα κραδασμών, εξ'ου και η χρήση στο αυτοκίνητο και στο δρόμο (Walkman), ενώ πικάπ στο αυτοκίνητο κομματάκι δύσκολα, ε; :D:p

Δυστυχώς, η ευκολία αντιγραφής της κασέτας ήταν πάντα ένα πρόβλημα για τις εταιρείες..
Και τα πρωτα cd player αυτοκινήτου που χαν βγει σε λακουβα εκαναν διακοπες
Μετα βγηκαν cd με αντικραδασμικο συστημα ετσι οπως το διαφήμιζαν τοτε:D

Reaction score
1.655
Αυτό το "για πάντα" είχε σαν αποτέλεσμα να αλλάξουν πολλές δισκοθήκες (από κασέτα, σε δίσκο, σε CD, SACD, BlueRay, αρχείο χαμηλής, αρχείο υψηλής, αρχείο υπερυψηλής ανάλυσης/συμπίεσης, διδικτυακό.....και ότι άλλο προκύψει) και να αποδειχθεί κιόλας ότι τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Και τελικά εσύ ήθελες να αγοράσεις Doors (σε ηχογράφηση της δεκαετίας του 60) και παίρνεις 2-3-4 διαφορετικές εκδόσεις του ίδιου πράγματος.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.587
Members
38.201
Νεότερο μέλος
Ants