Anynet+ και Simplink

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους,

Ζητώ συγνώμη αν το θέμα μου δεν είναι στην σωστή κατηγορία οπότε μπορεί να μεταφερθεί εκεί που πρέπει από τους διαχειριστές αν το κρίνουν απαραίτητο.

Το πρόβλημα μου τώρα....

Πέρυσι πήρα πήρα μια τηλεόραση Samsung UE55D6530 (τώρα δεν θυμάμαι μπορεί να είναι και 6500) η οποία έχει το πρωτόκολλο επικοινωνίας Anynet+ το οποίο επικοινωνεί μια χαρά με το πρωτόκολλο του PlayStation3
που φαντάζομαι ότι θα είναι το αντίστοιχο της Sony ( δεν ξέρω πως το ονομάζουν).

Πριν λίγες μέρες μου έκαναν δώρο ένα Home Cinema της LG και συγκεκριμένα το LG DH6420Pτο οποίο το έχω συνδέσει με την τηλεόραση με HDMI και με καλώδιο οπτικής ίνας (optical) για να περνάει μόνο ο ήχος της τηλεόρασης.

Το θέμα είναι ότι δεν συνδέεται με το anynet. Βλέπει την συσκευή ( δηλαδή, από το τηλεκοντρόλ της τιβι αν πατήσω το source, εκεί που βλέπω στο anynet το playstation, βλεπω και ένα Player ( φαντάζομαι το home cinema) το οποίο όταν προσπαθήσω να κάνω σύνδεση μου βγάζει μήνυμα οτι η συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη). Αν πάω απο το HDMI όλα καλά.

Δυο ερωτήσεις λοιπόν.
1) Το Simplink της LG δεν συνεργάζεται με το Anynet της Samsung?? Και περίεργο δεν είναι που συνεργάζεται με της Sony??

2) Έστω ότι μπορούσε να συνδεθεί, η φωνή από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης θα χαμήλωνε/μεγάλωνε και την ένταση των ηχείων του LG ή μόνο για το PLAY/STOP/PAUSE κλπ θα ήταν κοινό το τηλεκοντρόλ??? Και αν συνέβαινε αυτό θα μείωνε την ένταση και στα ηχεία και στην τιβι???

Ουσιαστικά θέλω να έχω ένα τηλεκοντρόλ, και το κυριότερο είναι το θέμα της έντασης της φωνής. Αν αυτό δεν παίζει τότε να μην παιδεύομαι άδικα να το συνδέσω με το anynet+

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Συγνώμη αλλά για να καταλάβουμε τι εννοείς ακριβώς κάνε κάποιες διευκρινίσεις.

γράφεις "Αν πάω απο το HDMI όλα καλά.", δηλαδή ;

η δυνατότητα CEC- Consumer Electronics Control είναι κομμάτι των προδιαγραφών του HDMI και λειτουργεί μόνο μέσω αυτού.
Καλό είναι να συνδέσεις το Home Cinema στην HDMI A.R.C., δεν χρειάζεται να συνδέσεις την τηλεόραση και με οπτική, αρκεί το HDMI

http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/arc.aspx

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Anynet+ και Simplink

Συγνώμη αλλά για να καταλάβουμε τι εννοείς ακριβώς κάνε κάποιες διευκρινίσεις.

γράφεις "Αν πάω απο το HDMI όλα καλά.", δηλαδή ;

η δυνατότητα CEC- Consumer Electronics Control είναι κομμάτι των προδιαγραφών του HDMI και λειτουργεί μόνο μέσω αυτού.
Καλό είναι να συνδέσεις το Home Cinema στην HDMI A.R.C., δεν χρειάζεται να συνδέσεις την τηλεόραση και με οπτική, αρκεί το HDMI

http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_1_4/arc.aspx

Θα προσπαθήσω να γίνω όσο το δυνατόν κατανοητός,

Από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης αν πατήσω το source (επιλογή από ποια είσοδο να μου φέρει εικόνα) μου βγάζει μια λίστα η οποίο έχει την παρακάτω σειρά. ( αν την θυμάμαι καλά γιατί δεν είμαι και σπίτι)

TV
ΕΞΩΤΕΡ (πρέπει να είναι το scart, εμφανίζεται αν και δεν εχω συνδεδεμένο κάτι )
HDMI 1 ( είναι συνδεδεμένο το home cinema)
HDMI 2 (είναι συνδεδεμένο το PlayStation)
Anynet Player
Anynet PlayStation
PC (Έχω συνδέσει και έναν υπολογιστή)

Και της υπόλοιπες εισαγωγές γριζαρισμένες , (δεν μπορώ να τις επιλέξω μέχρι να συνδέσω κάτι)

Αν επιλέξω κάποιο HDMI θα μου φέρει την εικόνα της αντίστοιχης συσκευής αρκεί να είναι ανοιγμένη αλλιώς θα πρέπει να την ανοίξω. Αυτό εννοώ αν πάω με HDMI.

Αν επιλέξω το Anynet Playstation και ας είναι κλειστό το Play station , το ανοίγει και πλέον μπορώ να χειριστώ το μενού του Play station με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.

Στο Anynet Player μου βγάζει μήνυμα οτι δεν είναι συνδεδεμένη συσκευή.

Όσο για το optical καλώδιο, το τηλεκοντρόλ του home cinema έχει μια επιλόγη την (optical κατι... δεν θυμάμαι δυστηχώς) η οποία τι κάνει.... όταν βλέπεις τηλεόραση και είναι ανοιχτό το home cinema και πατήσεις την συκγεκριμένη επιλογή ό ήχος της τιβί περνάει ΚΑΙ στα ηχεία του home cinema. Αυτό δεν ξέρω αν θα μπορούσε να γίνει με το HDMI , δεν το έχω δοκιμάσει. Αυτό που θέλω να πετύχω είναι όταν βλέπω τηλεόραση ο ήχος να είναι στα ηχεία και να μπορεί να μεταβάλλεται από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Κάνε update το firmware του LG.
http://www.lg.com/gr/support-product/lg-DH6420P#
H LG στις οδηγίες αναφέρει ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί καλώδιο HDMI high speed για το SimpLink.
Ίσως τη δυνατότητα του HDMI ARC να μην την έχει το LG, δοκίμασε όμως μόνο με HDMI δεν χάνεις τίποτα...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
Απάντηση: Anynet+ και Simplink

Όσο για το optical καλώδιο, το τηλεκοντρόλ του home cinema έχει μια επιλόγη την (optical κατι... δεν θυμάμαι δυστηχώς) η οποία τι κάνει.... όταν βλέπεις τηλεόραση και είναι ανοιχτό το home cinema και πατήσεις την συκγεκριμένη επιλογή ό ήχος της τιβί περνάει ΚΑΙ στα ηχεία του home cinema. Αυτό δεν ξέρω αν θα μπορούσε να γίνει με το HDMI , δεν το έχω δοκιμάσει. Αυτό που θέλω να πετύχω είναι όταν βλέπω τηλεόραση ο ήχος να είναι στα ηχεία και να μπορεί να μεταβάλλεται από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.
Δεν γίνεται.
Ακόμα και να υποστήριζε ARC το LG οι λειτουργίες είναι περιορισμένες και κυρίως αφορούν συσκεύες των ίδιων κατασκευαστών.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.701
Members
38.601
Νεότερο μέλος
Voidok