Apple Silicon

Reaction score
1.003
...ερώτηση για άτομο ηλικίας 10 ετών που μόλις πήρε το πρώτο του κομπιούτερ! :p :roflmao:
Μα το windows δεν κάνει για μόστρα. Αλλα το κάνανε το 11 σαν το MacOS, ειναι απαίσιο

Reaction score
15.597
Μπα, εμένα μου αρέσει, συνήθως στραβώνω τον πρώτο καιρό όταν πρέπει να μάθω κάτι αλλιώς από αυτό που έχω συνηθίσει, αλλά προσαρμόζομαι γρήγορα και εύκολα. Στο θέμα τώρα, αν έχεις τόσα προγράμματα, και πολλά πληρωμένα (πέρα από τον Θείο που φέρνει κάποια άλλα) στα windows (ή στο MacOS, αν το πάμε ανάποδα), που τα δουλεύεις χρόνια, τα έχεις συνηθίσει, ξέρεις τα χούγια τους και όσα προβλήματα παρουσιάζουν, δύσκολα πας σε αλλο λειτουργικό, απλά για να πας! Να υπάρχει σοβαρός λόγος, ΟΚ! Να μην πούμε τώρα ότι κάποια προγράμματα ίσως να μην υπάρχουν κάν στο MacOS (ή και το ανάποδο, για να μην κακοκαρδίσουμε τους φίλους του), και πρέπει να βρεις εναλλακτικά... αν υπάρχουν!

Reaction score
1.003
Μπα, εμένα μου αρέσει, συνήθως στραβώνω τον πρώτο καιρό όταν πρέπει να μάθω κάτι αλλιώς από αυτό που έχω συνηθίσει, αλλά προσαρμόζομαι γρήγορα και εύκολα. Στο θέμα τώρα, αν έχεις τόσα προγράμματα, και πολλά πληρωμένα (πέρα από τον Θείο που φέρνει κάποια άλλα) στα windows (ή στο MacOS, αν το πάμε ανάποδα), που τα δουλεύεις χρόνια, τα έχεις συνηθίσει, ξέρεις τα χούγια τους και όσα προβλήματα παρουσιάζουν, δύσκολα πας σε αλλο λειτουργικό, απλά για να πας! Να υπάρχει σοβαρός λόγος, ΟΚ! Να μην πούμε τώρα ότι κάποια προγράμματα ίσως να μην υπάρχουν κάν στο MacOS (ή και το ανάποδο, για να μην κακοκαρδίσουμε τους φίλους του), και πρέπει να βρεις εναλλακτικά... αν υπάρχουν!
Εγώ πάντως που "κληρονόμησα" ενα macbook 2020 , ήθελα να δώ πως ειναι το MacOS περιέργεια και ήθελα και ένα λαπτοπάκι για να έχω μαζί μου, είναι πολύ μικρό και όμορφο δεν λέω αλλά μου έσπασε τα νέυρα. "Μα ειναι τόσο εύκολο και το λειτουργικό για αυτούς που δεν τα πάνε καλά με τους υπολογιστές" pele μάυρα που λένε στο άλλο νήμα. :tongue:
Πάντως, ολα κι όλα, η διάρκεια μπαταρίας του Γ@ΜΑΕΙ. Δεν νομίζω πως είχα ποτέ λάπτοπ με τόσο καλή μπαταρία.

Reaction score
15.597
Εγώ με macos έχω ασχοληθεί μόνο με... hackintosh, πριν σχεδόν 15 χρόνια; κάτι τέτοιο! Ενδιαφέρον είχε, αλλά δεν το κράτησα γιατί δεν είχα άλλο PC και όλη η διαδικασία συντήρησης και διπλού boot για να έχεις και τα δυο (και windows) ήταν μεγάλη φασαρία. Άσε που ως hackintosh ήταν και "ευαίσθητο" σε hardware και αλλαγές του!

Reaction score
1.003
Πάντως αυτο που λένε " τα μακ ειναι τέλεια και δεν εχουν ποτε bugs και δουλέυεουν άψογα. " όταν τον πήρα για να τον ανοίξεις αμα δεν ξέρεις τον κωδικό κάνεις μια διαδικασία με χαρτιά κλπ. Για να διαγραφουν τα στοιχεία αυτου που έφυγε, ετσι ειναι η πολιτική τους δυστυχώς δεν μπορουν να ξεκλειδωθούν για να ανακτηθούν φωτογραφιες, μνήμες κλπ. Λοιπόν οπότε κάνεις αυτή την διαδικασία και άμα θες, κάνεις το μηχάνημα reset και αφού δεν είναι κλειδομένο με κάποιο λογαριασμό ποιά, το σετάρεις σαν καινούργιο. Πάω να το κάνω αυτό, ολα καλά κατεβαίνει (κάνει και 50 χρόνια με το Ελληνικό ιντερνετ) δεν με αφήνει να το συνεχίσω. Είχε κολλήσει σε ένα σημείο στο Recovery το λένε νομίζω; Το εκανα μια, το εκανε δυο, τρεις, τεσσερεις. Και έχω δεί ολους τους ινδούς και μή του Youtube. Οχι αυτο το usb reader οχι το άλλο, οχι αυτο το χαμπ, το αλλο χαμπ, γιατι η υπέροχη και αγαπητή APPLE εχει βαλει ΜΟΝΟ ΔΥΟ USB C στο λαπτοπ τους. Πάρα. Πολυ. Καλά.
Δεν το κατάφερα, το έψαξα στο ίντερνετ αυτό είναι bug ΑΠΟ ΤΟ 2018!!! αλλα γιατί να το φτιάξουν, σαν να τους συμφέρει να επαχρησημοποιηθεί κάποια συσκευή; Οχι πάρε καινούργια αυτο είμαι σίγουρος πως είναι ο λόγος και επιβεβαιώθηκε όταν το πήγα στο Apple store στη πάτρα που έχει ανοίξει. Μου λέει αυτός, θα το προσπαθήσω και εγω να το φτιάξω αλλά αμα δέν φτιάχνετε θα σας δώσω μια καλή τιμή για να πάρετε άλλο. Εγώ ειμουν σούπερ τουρμπο απο τους κόπους που είχα κάνει για να δουλέψει και μόλις μου το είπε αυτό κρατήθηκα πάρα πολύ να μήν γελάσω. Μιλάμε για ένα απλό format, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ?! (Και όταν το λέω αυτό να είναι κατι τυπάκια στο ιντερνετ που να μου λένε "τα μακ δεν χρειάζονται φορματ, ειναι μόνο για PoWeR UsEr" GRRRRRR😡 δεν είχα πολύ ελπίδα, βασικά καθόλου ελπίδα αλλα στο τέλος το έφτιαξε αυτός ως προς έκπληξη μου. Μπορεί να ήταν επειδή χρησημοποιούσα PC για τη διαδικασία με το iTunes που θεωριτικά γίνεται (ΑΛΛΗ Μ@Λ@ΚΙΑ το iTunes, ειναι τόσο χάλια, μιλάμε τόσο χάλια, ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΟΙ ΑΠΛ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΕΙ ΣΤΑ ΜΑΚ!!!!!!)

Άλλο ένα bug εχει να κάνει με το avsite. Ναι, με το avsite.gr για κάποιο λόγο. Όταν γράφω, και γράφω γράφω γράφω. Για κάποιο γ@ λόγο, ο κέρσορας πάει στην αρχή! Μονος του για κανένα λογο. Κάποιο μου είπαν πως κατι πατάω. Ίσως το mousepad. Αμ δέ! Και μου σπάει τοσο μα τοσο μα τοσο πολυ τα νέυρα , θέλω να του ρίξω μπουνιά, (αλλα δεν θα το κάνω.)

Λύση; Δέν χρησημοποιώ το mb για να γράφω στο αβσαιτ 😁

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
83.660
Στο MacBook Pro M1 που χρησιμοποιώ έχω και windows για να ανοίξω τις ακτινογραφίες μέσω του δικτύου της κλινικής.
Δεν τα χρησιμοποιώ σε καμία άλλη στιγμή, για κανέναν λόγο. Ίσως αν έπαιζα παιχνίδια να είχε κάποιο νόημα, για παιχνίδια που δεν βγαινουν για MacOS.

Reaction score
1.828
Γιατί να έχεις software σε windows ?
υπάρχουν πολλοί λόγοι να έχεις windows
ή μάλλον αν πρέπει να έχεις μόνο ένα λειτουργικό μάλλον θα πρέπει να έχεις windows,

και μην παρεξηγήσετε, δεν είμαι καθόλου φαν των windows, απλά αυτή είναι η πραγματικότητα

πχ μου έχουν τύχει
- να δουλεύω εξ αποστάσεως στη δουλειά και να μου λέει το IT της εταιρείας ότι δεν μπορεί να με υποστηρίξει για να συνδέομαι μέσω του Palo Alto agent με άλλο λειτουργικό πλην win
- από το να θέλω να κάνω reset τον EPSON (επειδή ήθελε να αλλάξω σφοουγγαράκια) και το πρόγραμμα service της εταιρείας να υπάρχει μόνο για win
- να πρέπει να κάνω ψιλοδιορθώσεις στην παρουσίαση που είχα κάνει με το powerpoint σε mac γιατί κάποιες εικόνες χάνανε το φορμάτ
- βάση δεδομένων σε mac τι υπάρχει; δε μιλάμε για γνώστες αλλά για απλούς χρήστες, είχα κάποτε επιστημονικές καταχωρήσεις στο Bento (για mac, το οποίο είχα αγοράσει) το οποίο σταμάτησε να υπάρχει, από τότε και μετά μόνο Access που θα υπάρχει περισσότερο από μένα
- όταν είχα ακόμη Mac είχα ήδη NAS αλλά πολλές φορές έπρεπε να ανταλλάξω αρχεία με άλλους, μερικές φορές έπρεπε να πάνε μέσω NAS ή μέσω Windows
κλπ

επίσης για μένα υπολογιστής που δεν μπορείς να αλλάξεις το δίσκο του είναι εκτός, για όσο θα έχω επιλογές, αν γίνουν όλοι σαν τα κινητά θα πάω με το ρεύμα

το λειτουργικό δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο πλέον (είχε πολλααα θετικά σε σχέση με windows παλαιότερα), το μεγάλο του ατού πλέον είναι η διαλειτουργικότητα με το iphone, κατά τα άλλα ούτε κρύο όυτε ζέστη

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.027
πχ μου έχουν τύχει
- να δουλεύω εξ αποστάσεως στη δουλειά και να μου λέει το IT της εταιρείας ότι δεν μπορεί να με υποστηρίξει για να συνδέομαι μέσω του Palo Alto agent με άλλο λειτουργικό πλην win
Παραιτείσαι και βρίσκεις κανονική δουλειά.

- από το να θέλω να κάνω reset τον EPSON (επειδή ήθελε να αλλάξω σφοουγγαράκια) και το πρόγραμμα service της εταιρείας να υπάρχει μόνο για win
Παίρνεις ΗΡ σαν άνθρωπος

- να πρέπει να κάνω ψιλοδιορθώσεις στην παρουσίαση που είχα κάνει με το powerpoint σε mac γιατί κάποιες εικόνες χάνανε το φορμάτ

- βάση δεδομένων σε mac τι υπάρχει; δε μιλάμε για γνώστες αλλά για απλούς χρήστες, είχα κάποτε επιστημονικές καταχωρήσεις στο Bento (για mac, το οποίο είχα αγοράσει) το οποίο σταμάτησε να υπάρχει, από τότε και μετά μόνο Access που θα υπάρχει περισσότερο από μένα
Access ? Στο μεσαίωνα είσαι; MySQL.

- όταν είχα ακόμη Mac είχα ήδη NAS αλλά πολλές φορές έπρεπε να ανταλλάξω αρχεία με άλλους, μερικές φορές έπρεπε να πάνε μέσω NAS ή μέσω Windows
Αλλάζεις φίλους και κάνεις νέους που έχουν Mac.

Απ'ότι βλέπετε όλοι, όποιος θέλει βρίσκει αφορμές. Όποιος δεν θέλει βρίσκει δικαιολογίες. ;)

Reaction score
1.003
Συγννώμη ρε φίλε ενα λεπτό ξέχασα να πουλήσω την ψυχή μου στον τιμ απλ.

(Φυσικά αυτή η διαδικασία δεν είναι σαν τις άλλες πωλήσεις, πληρώνεις για να πουλήσεις την ψυχή σου δεν σε πληρώνουν, είπαμε μιλάμε για την Apple. 😄😁)
Παίρνεις ΗΡ σαν άνθρωπος
Πραγματικά δεν ξέρω αν υπάρχει χειρότερος εκτυπωτής απο τους HP 😄

Last edited:

Reaction score
1.828
πχ μου έχουν τύχει

Παίρνεις ΗΡ σαν άνθρωπος

Access ? Στο μεσαίωνα είσαι; MySQL.

Αλλάζεις φίλους και κάνεις νέους που έχουν Mac.

Απ'ότι βλέπετε όλοι, όποιος θέλει βρίσκει αφορμές. Όποιος δεν θέλει βρίσκει δικαιολογίες. ;)

ok! αλλά μέχρι να γίνουν όλα τα παραπάνω χρειάζομαι και windows :laugh:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.176

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.250
Members
38.164
Νεότερο μέλος