AS Artemis σε εντάσεις δωματίου;

Reaction score
539
Απάντηση: AS Artemis σε εντάσεις δωματίου;

Δεν ξέρω γιατί είναι τόσο πολύπλοκα τα πράγματα ρε γμτ. Στους ενισχυτές κιθάρας είναι πιο απλά...

Για παράδειγμα, κοίταζα τα specs του m3i που πρότεινε ο tyler.

Ενδεικτικά
Power: 76wpc
Current: 25amps peak to peak
Damping Factor: 36

Βάσει όσων διάβασα αυτές τις μέρες θα περίμενε κανείς ότι πρόκειται για ένα ψόφιο ενισχυτάκι, κι όμως ο Tyler τον προτείνει για να οδηγήσει τα Artemis, και τον πιστεύω ότι πιθανότατα θα ακούγεται υπέροχα.

Καμιά σχέση τα specs με το τί είναι ο ενισχυτής. Καλύτερα να μην τα κοιτάω πια, περισσότερο μπερδεύεται κανείς.
Και ίσως πρέπει να βάλω κι άλλους στη λίστα. Διότι από ένα σημείο και μετά σταμάτησα να κοιτάω οτιδήποτε είναι κάτω από 100wpc (κάααααπως έπρεπε να περιορίσω τις επιλογές, τι να κάνω..)

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Re: Απάντηση: AS Artemis σε εντάσεις δωματίου;

Γενικώς τα βλέπεις λίγο απλοϊκά τα πράγματα, αλλά είμαστε off topic.

Πάντως οι καλοί Class D όπως και οι καλοί Class B ενισχυτές (π.χ. της Naim) δεν έχουν θέματα "βρωμιάς" ή "ταχύτητας".
Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο για τα περισσότερα τρανζίστορ τάξης ΑΒ
.
εδω συμφωνουμε απολυτα.:444: γιαυτο εφερα το παραπανω παραδειγμα Naim-advance
Εναν ενισχυτη με αυτα τα χαρακτηριστικα πιστευω οτι χρειαζεται ο φιλος μας. Οι περιορισμοι και οι συνθηκες απλοποιουν το προβλημα, γενικοτερα το θεμα ενισχυση-οδηγηση μονο απλοικα δεν το βλεπω, με εχει ταλαιπωρησει και θα με ξαναταλαιπωρησει στο μελλον και θα το ξανακανει, ειμαι σιγουρος :609:

...και δυστυχως υπαρχουν πολλες μετριοτατες υλοποιησεις τρανζιστορ ταξης ΑΒ και δυστυχως απο πολυ σοβαρους κατασκευαστες. Οποτε καλα κανει ο philosopher και ακουει και απομυθοποιει με το δικο του αυτι.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Δεν ξέρω γιατί είναι τόσο πολύπλοκα τα πράγματα ρε γμτ. Στους ενισχυτές κιθάρας είναι πιο απλά...

Για παράδειγμα, κοίταζα τα specs του m3i που πρότεινε ο tyler.

Ενδεικτικά
Power: 76wpc
Damping Factor: 36

Βάσει όσων διάβασα αυτές τις μέρες θα περίμενε κανείς ότι πρόκειται για ένα ψόφιο ενισχυτάκι, κι όμως ο Tyler τον προτείνει για να οδηγήσει τα Artemis, και τον πιστεύω ότι πιθανότατα θα ακούγεται υπέροχα.

Καμιά σχέση τα specs με το τί είναι ο ενισχυτής. Καλύτερα να μην τα κοιτάω πια, περισσότερο μπερδεύεται κανείς.
Και ίσως πρέπει να βάλω κι άλλους στη λίστα. Διότι από ένα σημείο και μετά σταμάτησα να κοιτάω οτιδήποτε είναι κάτω από 100wpc (κάααααπως έπρεπε να περιορίσω τις επιλογές, τι να κάνω..)
τον προτεινω προς ακροαση, για τον ακουσεις εσυ να οδηγει τα Αρτεμις. Ειναι ενα σχετικα φρεσκο μηχανημα στην κατηγορια για το οποιο ακουγονται πολυ καλα πραγματα. Επιπλεον η MF εχει μια παραδοση στην αποδοση των χαμηλων συχνοτητων. Να ισχυει ακομα αραγε? Μπορει να κατεριφθη ο μυθος ή να μην ισχυει. σε αυτο το μοντελο..

Reaction score
12

Λ

Νομίζω τελικά αν έχεις έναν τίμιο ενισχυτή (όπως πλέον θεωρώ πως είναι ο 970), τον ήχο σου θα διαμορφώσουν κατά 90% τα ηχεία.
Το υπόλοιπο 10% είναι φαντάζομαι αυτό που ψάχνουν όλοι, αλλά προσωπικά δεν είμαι διατεθιμένος να το πληρώσω 1000 ευρώ...

Τ
+10000

Reaction score
539

Νέος παίχτης στο γήπεδο, είναι full κινέζος, τόσο σε καταγωγή όσο και ανατροφή, έχει τα μισά λεφτά του Naim και τον κάνει σκόνη στα πράγματα που εγώ ψάχνω.
Το μπάσο του μπαμπάτσικο, και λίγο υπερβολικά τα ψηλά του, αλλά θα τα στρώσουμε.

Το όνομα αυτού Xindak XA6200.
Εντάξει, ας μην αισθουσιάζομαι τόσο γρήγορα (1-2 ώρες ακρόαση), αλλά τα πρώτα μυνήματα μιλάνε για φαβορί... :)

Καλή ανάσταση σε όλους παιδιά και εύχομαι υγεία και καλές ποιοτικές ακροάσεις για όλους

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

Αυτό, χωρίς να είναι απαραιτήτως ψευδές, είναι παραπλανητικό. Το γράφει η MF στο site της;

Reaction score
3.967

Έχω ένα παληόπραμα (Parasound HCA 1000A 2x125) παρκαρισμένο στο υπόγειο των Τσακιρίδηδων, για πούλημα.

Αν θες κ αφού βρίσκεσαι στη βόλτα των ακουστικών εμπειριών, πάνε πάρτον σπίτι σου, άκουσέ τον...κ αν επιζήσεις απο το χαμηλό του, αποφασίζεις!!:114:

Απλά αν το κάνεις, στείλε μου πμ να ειδοποιήσω τον Οδυσσέα.

Υποχρέωσις κ παρεξήσις ουδεμία!!:121:

Reaction score
2.340

Ειμαι ο Κωστας με τον rega, και εγω σε xindak κατεληξα, τον 6950, τον εκλεισα πριν λιγες ημερες! Παρολο που δεν τον ακουσα ακομα με τα ηχεια μου εχω παθει ζημια με την ποιοτητα κατασκευης του, ειναι σαν τεθωρακισμενο, φαινετε σαν μηχανημα πολυ ακριβοτερης κατηγοριας! Ειμαι πολυ ενθουσιασμενος με την αγορα του!

Reaction score
539

Έχω ένα παληόπραμα (Parasound HCA 1000A 2x125) παρκαρισμένο στο υπόγειο των Τσακιρίδηδων, για πούλημα.
Ευχαριστώ φίλε geomiat, αποφάσισα να μην πάω στη λύση προ-τελικός, γιατί θα πρέπει να ψάχνω και για προ, κάτι που κάνει πια την έρευνα και επιλογή ακόμη δυσκολότερη...

Ειμαι ο Κωστας με τον rega, και εγω σε xindak κατεληξα, τον 6950, τον εκλεισα πριν λιγες ημερες! Παρολο που δεν τον ακουσα ακομα με τα ηχεια μου εχω παθει ζημια με την ποιοτητα κατασκευης του, ειναι σαν τεθωρακισμενο, φαινετε σαν μηχανημα πολυ ακριβοτερης κατηγοριας! Ειμαι πολυ ενθουσιασμενος με την αγορα του!
Κώστα, εγώ πέρασα από την Auditorium και μίλησα με τον Κώστα. Άκουσε προσεκτικά τί ψάχνω, του έδωσα ένα CD με 10 κομμάτια αντιπροσωπευτικά της μουσικής που ακούω και μου έβαλε να ακούσω τον 6800R, τον 6200, και τον Α08. Εκεί τα άκουσα με ηχεία που δεν ήξερα, αλλά μπόρεσα να καταλάβω κάπως τις διαφορές των 3 ενισχυτών. Από τους 3 μου άρεσε, με διαφορά, ο 6200 όπου και τον πήρα σπίτι για ακρόαση το 3ήμερο.
Λοιπόν, είπα παραπάνω να μην ενθουσιαστώ, αλλά πραγματικά το μηχάνημα τα σπάει. Δεν έχει τον πιο flat ήχο, αλλά έχει προσωπικότητα και φαίνεται να είναι φτιαγμένος για να παίζει με τα Artemis τη μουσική που μ'αρέσει. Μακράν ο μουσικότερος από όσους άκουσα, συναγωνίζεται τον Vincent στα ίσα. Ειλικρινά δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να δώσω για ενισχυτή περισσότερα από τα 850 ευρώ που ζητάει ο xindak.

Η αναζήτηση όμως συνεχίζεται για λίγο ακόμη. Παρότι κουράστηκα λίγο να δοκιμάζω, κρατάω τον 6200 και τον sv236mk στην άκρη και βλέπουμε.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Επιπλεον η MF εχει μια παραδοση στην αποδοση των χαμηλων συχνοτητων. Να ισχυει ακομα αραγε? Μπορει να κατεριφθη ο μυθος ή να μην ισχυει. σε αυτο το μοντελο..
Με damping factor 36;
Μπουχαχαχαχα!!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Με damping factor 36;
Μπουχαχαχαχα!!
g, εχει παραδοση ειπα , δεν ειπα οτι συνεχιζεται και στο τελευταιο μοντελο, ασε που δεν ειχα δει το 36:111:, ξερουμε εκεινα τα παλια καλα μοντελα με 3ψηφια νουμερα df.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Με damping factor 36;
Μπουχαχαχαχα!!
Αυτοι παρακατω, απ αυτα που γραφουν, μαλλον ακουνε df 360:142:Ημαρτον..

"The well-lit top end and excellent tonality combines with a deep and musical low end that is amongst the best in class. The results are never less than convincing be it the reproduction of a kick drum, bass guitar or purely electronic rumble.

Give the M3i a complex and fast-moving bass line and it will reproduce it with fantastic speed and assurance that makes it a must-listen for anyone with preferences towards rock or dance music."

http://www.techradar.com/reviews/au.../musical-fidelity-m3i-710226/review?artc_pg=2
http://www.musicalfidelity.com/products/M3-Series/M3i/m3i-review.pdf

Reaction score
539

Καμιά άποψη για Hegel H100 και Unico Nuovo;
Θα βρεθεί τρόπος να τους αποκτήσω σε συμπαθητική τιμή, αλλά δε μπορώ να τους ακούσω σπίτι.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Καμιά άποψη για Hegel H100 και Unico Nuovo;
Θα βρεθεί τρόπος να τους αποκτήσω σε συμπαθητική τιμή, αλλά δε μπορώ να τους ακούσω σπίτι.
Τότε μην τους σκέφτεσαι κάν.
Κανείς δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος πως θα συμπεριφερθούν στο σύστημα σου(χώρου συμπεριλαμβανομένου) και αν θα σου αρέσουν γιατί δεν έχουν τ αυτία σου.

Reaction score
539

Τότε μην τους σκέφτεσαι κάν.
Κανείς δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος πως θα συμπεριφερθούν στο σύστημα σου(χώρου συμπεριλαμβανομένου) και αν θα σου αρέσουν γιατί δεν έχουν τ αυτία σου.
Συμφωνώ, αλλά δεν είναι εύκολο να προσπεράσεις τέτοια μηχανήματα ρε γμτ.
Θα προσπαθήσω τουλάχιστον να τους ακούσω σε σύγκριση με κάποιον που άκουσα ήδη ώστε να συγκρίνω, έστω και με άσχετα ηχεία σε ξένο χώρο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

...έστω και με άσχετα ηχεία σε ξένο χώρο.
Δικά σου είναι τα λεφτά..

Reaction score
539

Δικά σου είναι τα λεφτά..
Νταξ, πάσο... Το ξέρω ότι έχεις δίκιο.
Απλά διάβαζα μια κριτική του Unico και ήταν λες και περιέγραφε τον ενισχυτή που ψάχνω.

Reaction score
539

Jet, βρέθηκε η άκρη, θα τους ακούσω και τους 2 σπίτι μου, οπότε θα επανέλθω με εντυπώσεις.
(αν ενδιαφέρει κανέναν δλδ...)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef