Audio People Fan Club

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.221
Παντως γενικως, ενα σωρο κομματια που ανεβαινουν εδω για ν ακουστει μπασο, τα σαμπγουφερ ουτε για πλακα κουνιουντε. Οι χαμηλες συχνοτητες ειναι τετοιες που τις παιζουν τα ηχεια και οχι τα σαμπ. Σαν κομματια ομως μ αρεσουν ωστοσο δεν παυουν να ειναι ψιλομπασατα, για κατι πενταιντσα αντε βαρια βαρια ως επταιντσα γουφερ.
πέστα βρε @vastsar !
άντε να τα κουνήσω εγώ λίγο τα σάμπια! :p

(και πάλι χαλαρά...)

Reaction score
1.094
Εμεις στο πηγαδι κατουρησαμε? :roflmao:

Παντως γενικως, ενα σωρο κομματια που ανεβαινουν εδω για ν ακουστει μπασο, τα σαμπγουφερ ουτε για πλακα κουνιουντε. Οι χαμηλες συχνοτητες ειναι τετοιες που τις παιζουν τα ηχεια και οχι τα σαμπ. Σαν κομματια ομως μ αρεσουν ωστοσο δεν παυουν να ειναι ψιλομπασατα, για κατι πενταιντσα αντε βαρια βαρια ως επταιντσα γουφερ.
Η κατάλληλη μουσική για sub είναι η EDM. Παρόλα αυτά θα προσθέσω ένα rel t5x στο σύστημα μου για να απολαμβάνω καλύτερα και αυτή.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.221
Η κατάλληλη μουσική για sub είναι η EDM.
ψιλο-ισχύει ...για να μην πω σκέτο ισχύει....

έτσι μπορούμε και να δικαιολογήσουμε κάπως όσους ισχυρίζονται πως τα sub είναι "άχρηστα"
ε ναι, αν οι μουσικές που ακούς είναι π.χ. "κατηγορίας σόλο φλάουτου" .. ε δε γ@μεις, μη βάζεις sub...

Reaction score
1.094
ψιλο-ισχύει ...για να μην πω σκέτο ισχύει....

έτσι μπορούμε και να δικαιολογήσουμε κάπως όσους ισχυρίζονται πως τα sub είναι "άχρηστα"
ε ναι, αν οι μουσικές που ακούς είναι π.χ. "κατηγορίας σόλο φλάουτου" .. ε δε γ@μεις, μη βάζεις sub...
Και φυσικά τέτοια κομμάτια κλασικής οπως το Romeo and Juliet

Attachments

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.426
Λογικά και αυτό καλύτερα θα ακούγεται με sub
Ναι. Όπως και τα ντουέτα για βιολί και τσέλο που σας έδειξα, του Φίλιπ Γκλας, αλλά και το σόλο βιολί στο τέλος.

Αλλά δυστυχώς, όσοι είναι χωρίς σάμπζζζζζ, είναι πρακτικά αδύνατο να καταλάβουν τι εννοώ.

Ο μόνος ίσως τρόπος, είναι να τα ακούσετε από πολύ καλής έκτασης στο φάσμα ακουστικά. Η σύγκριση ακουστικά ηχεία, είναι εύκολη για όλους.

Το περιεχόμενο της ηχογράφησης σε χαμηλές συχνότητες δεν περιορίζεται μόνον στην έκταση χαμηλών συχνοτήτων του μουσικού οργάνου, υπάρχουν κι άλλες πληροφορίες.

Reaction score
18.579
Εννοείται ότι οι χαμηλές συχνότητες επηρρεάζουν τις υψηλές, αλλά δεν ξέρω με τι μηχανισμό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.426
Εννοείται ότι οι χαμηλές συχνότητες επηρρεάζουν τις υψηλές, αλλά δεν ξέρω με τι μηχανισμό.

Χωρίς πολλαπλά σαμπ, δε θα καταλάβεις.

Reaction score
18.579
Χωρίς πολλαπλά σαμπ, δε θα καταλάβεις.

Ε, καταλαβαίνω με το να έχω 8 οκτάντζα συγκριτικά με τέσσερα 7 ιντζα που είχα ή και δύο παλαιότερα ή και με ηχεία βάσης που έχω (εάν δεν τα παίξω και με σάμπ κιόλας). Χωρίς πολλά σάμπ χάνεις και το drama που έχουν κάποια κομμάτια. Αυτό θα με πείραζε εμένα πιο πολύ προσωπικά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.426
Ε, καταλαβαίνω με το να έχω 8 οκτάντζα συγκριτικά με τέσσερα 7 ιντζα που είχα
Ναι, βεβαίως έχει σημαντική διαφορά.

Αλλά τα 8 οκτάιντσα που έχεις, ενώ είναι πολύ πολύ καλύτερα από τα 6-αρια του μπάρμπα πάη, πρακτικά ίδια διαφορά τα χωρίζει από μια 4-αδα 12" σαμπ, πόσο μάλλον από μια 8-αδα 12" σαμπ, και πάντα αναλόγως όγκου του χώρου.

Τα σαμπ έχουν ειδικά μεγάφωνα για αυτή τη χρήση, ειδικών προδιαγραφών, με εξειδικευμένη καμπίνα για αυτή τη δουλειά, δεν είναι δυνατόν να συγκριθούν με κανένα ηχείο, και ταυτόχρονα, τα δυο σου ηχεία έχουν περιορισμό στην τοποθέτηση, για δημιουργία σωστής μουσικής σκηνής, κάτι προφανώς σημαντικότερο από την βέλτιστη απόκριση στο μπάσο, ενώ τα σαμπ θα μπουν στις απολύτως βέλτιστες θέσεις για μπάσο, και ως γνωστόν, η σωστή τοποθέτηση είναι η βασικότερη παράμετρος.

Προφανώς δεν υποτιμώ την παρουσία 4 τεμαχίων 8" σε κάθε δορυφόρο, αλλά και συ δεν θα πρέπει να υποτιμάς την παρουσία 4-αδας σαμπ στις προβλεπόμενες θέσεις με μεγάφωνα τουλάχιστον 12".

Οι διαφορές, θα είναι εξόχως τρανταχτες, καμία σχέση με διαφορές που ψάχνει όποιος πάη για νέα πολυμπριζα.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.516
με το να έχω 8 οκτάντζα
:rolleyes:

Άλλαξα γνώμη, δεν θέλω τα ηχεία σου ως έπαθλο του audio people contest..
Είναι μάλλον ντουβάρια, πιο πολλά θέματα και έξοδα θα μου δημιουργήσουν παρά κέρδος.. 8-)
Off the hook από εμένα.. :lolsign:

Reaction score
8.746
Το άκουσα στα HS5 με τα sub κλειστά..
Δεν έχει μπάσο το κομμάτι ρέυ.. :tongue::lolsign:
Σε χαμηλές εντάσεις το άκουσες και αυτό? :lolsign:
Δεν ήξερα ότι έχεις yamahakia.
Όσοι έχουν δεν είναι audiopeople καρατσεκαρισμενο, μένει μόνον η σφραγίδα του μαέστρου.

Reaction score
1.094
Ακούγονται και τα πατήματα από πεταλ στο εκκλησιαστικό όργανο . Δεν είναι απλά σόλο βιολί . Απορώ πόσο καλά πάντως το αποδίδουν τα ηχεία μου, καθαρά ,σε επίπεδα όλα, με ατμοσφαιρα .

Σίγουρα όμως θα είχα παραπάνω χωρική αντίληψη με επιπλέον sub. Εδώ μετράει …

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.471
Members
38.188
Νεότερο μέλος
kotsos134