Audio People Fan Club

Reaction score
3.555
Δεν διαφωνώ με την πρώτη παράγραφο, απλώς έχω εξηγήσει τον σύγχρονο αντικαταστάτη των τυπικών δικαναλικών σεταπ όπως αυτά που διαθέτεις, που είναι οι ηχομπαρες.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της ηχομπαρας και των τυπικών δικαναλων σεταπ, ας μην κρυβόμαστε πίσω απ'το δάχτυλό μας, είναι ο ηχητικός χαρακτήρας αυτών των σεταπ, που επιβάλλεται στην όποια ηχογράφηση (ως άτυπο ριμάστερινγκ τρόπον τινά), κάνοντας όλες τις ηχογραφήσεις να ακούγονται πιο "όμοιες" μεταξύ τους, και πιο "αποδεκτές", ή και πιο "ευχάριστες" (αναλόγως του αρώματος κάθε κατασκευαστή), ώστε τουλάχιστον να μην σου σπαν τα νεύρα οι διαφορές, όπως έχει εξηγήσει κι ο νταποστ, αλλά κι ο φλας με τα σονος.

Κι αυτό λες και συ βεβαίως, καθώς έχεις εκφράσει πολλές φορές ότι "σ'αρέσει", να πάλι το λες ανάμεσα στις γραμμές για τους διορατικούς:

Και βεβαίως θα σ'αρέσει, αφού κάποτε γι'αυτό τα επέλεξες, κάτι σ'άρεσε στον τρόπο που παίζανε μουσική, στο χαρακτήρα τους δηλαδή.

Όταν το σεταπ ξεφύγει, με όλες τις "διατυπώσεις" που λες, αυτός ο χαρακτήρας πάει περίπατο, ή τουλάχιστον στο 99,99%, και μένει η ρημαδα η ηχογράφηση.

Είναι όπως με τα πολύ καλά και ουδέτερα ακουστικά. Δεν σε ευχαριστούν σε όλα, δεν ωραιοποιούν ηχογραφήσεις, αλλά σ'αυτά που σε ευχαριστούν, είναι άπιαστα, λείπει κι η έμμεση, αλλά νταξ, στο μπάσο υστερούν.

Στο μπάσο, ένα "one note bass" τυπικό ηχείο, μπορεί να είναι πιο ευχάριστο σε πολύ κόσμο.
Το "ξερό" μπάσο λόγου χάριν των Neumann 310, δεν το εκτιμούν όλοι, και δε το θέλουν όλοι, κι ας είναι απ'τα καλύτερα μπάσα που μπορείς να αγοράσεις με νορμάλ λεφτά.

Για να επανέλθω στον λόγο αυτού του ποστ, οι σύγχρονες ηχομπαρες είναι ο λογικός διάδοχος των τυπικών δικαναλικών σεταπ, και παίζουν και καλύτερα. Αρκεί ο χρήστης να εφαρμόσει όσα έπρεπε να εφαρμόσει και στο τυπικό δικαναλο, μηδενός εξαιρουμένου. Άμα θέλει και Χάι Ενδ καλώδια, εδώ είναι η φυσική συνέχεια.
Αυτό συμβαίνει σε non hi end συστήματα. Τα καλά συστήματα έχουν ουδέτερο ήχο.

Ηχομπάρες
1 ηχείο με 1 ή περισσότερα μεγάφωνα, με τους σχετικούς ενισχυτές και μερικές φορές με επεξεργαστή.
Αναπαραγωγή σε ψεύδο stereo ή ψεύδο multi channel mode.
Δεν μπορεί να αντικαταστήσει ισάξια δικάναλο ή πολυκάναλο καλό σύστημα.
All in one αφού..

Εκ της Επερεσίας

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.604
Ποιος τον άφησε λυμένο τον αποπάνω;
Η μαμά μου, αλλά δεν είν' εδώ πια να με μαζέψει.. :rolleyes:
Να τα χώσω κι εγώ σε κανένα σαπάκι να ματαγίνουμε φίλοι? :smoke:

Ωχ..
Λάθος post Κώστα, αλλού γι' αλλού λέμε.. :cry: (αλλά αφού γέλασες τ' αφήνω) :smoke:

Reaction score
3.555
Τελευταίο βιντεακι. @thva καλύτερα που δεν στα ανοίγει τα αρχεία :biggrin:

Δικάναλο με σαμπ στα 60Hz και πολυκαναλο απμιξινγκ με σαμπ πάλι στα 60 Ηz όλα. Απμιξινγκ του Auro-3D στο Large και τώρα σε μεγαλύτερη ένταση 11/16
Εναλλαγές μεταξύ των 2 όπως μου επιτρέπει ο ντενον κατά την διάρκεια μιας ακρόασης αφήνοντας το volume σταθερό.
Τα μονά.

Reaction score
3.555
Ποιος τον άφησε λυμένο τον αποπάνω;

Η επερεσία να προχωρήσει στη σύλληψή του πάραυτα.
Μην ενοχλείτε περικαλώ. Δοκιιμάζω νέο καλώδια τώρα. Νομίζω ότι δίνει όγκο στα χαμηλά. Να αυτό..
1732481040872.png

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.299
Εγώ ακούω μόνο πριόνια.Αν το κάτωθι ακούγεται ως τρυπάνι στο σύστημά σου,άλλαξε καλώδια.
The Fallen Angels: Bad woman

πριόνια είναι αυτά, μην αλλάζουμε ορισμούς :p :

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.555
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM