Audio People Fan Club

Reaction score
18.878
Δεν θέλει να πει πριν τελειώσει και παρουσιάσει το βιβλίο.. :laugh:
Δεν μου έρχεται και τίποτε για να αλλάξω την συζήτηση diversion. :D Ωχ και όταν μπεί και ο Mαrlboro τι έχω να ακούσω.

Να πούμε κάτι για τους steak people ; Λοιπόν οι steak people μπλά μπλά μπλά. :D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.254
Προσωπικά, σε αφρόντιστο σαλόνι, ούτε ακριβή ηχομπαρα (πχ της Sennheiser) δεν βάζω, πόσο μάλλον τα ATC τα κατοστάρια.

Ακόμα και να μου τα χάριζες, θα τα πουλούσα για να τα κάνω ταξίδια, μπριζόλες, οτιδήποτε.

Ούτε απ'τα κουτιά τους δε θα τα έβγαζα.

Σε αφρόντιστο σαλόνι, θα έβαζα προσωπικά μόνον ηχομπαρα, και συμμαζεμένου κοστολογίου, ούτε καν.

Υπάρχουν και ακουστικά.

Λεφτά δε πετάω για να λέω πως μ'αρεσει ο ήχος του, και τέτοιες μπούρδες, σε σαλόνι με RT 60 σκατά πατημένα.

Εάν είναι οκ ο χώρος ηχητικά, τότε να δώσω όσα λεφτά αντέχει η τσέπη μου.
Αν δεν είναι όμως, ούτε για πλάκα ρε.
Ούτε Neumann, ούτε ATC, ούτε me geithein. Και να μου τα χάριζες, θα έμπαιναν σε αγγελίες.
Σε σαλόνι γενικώς δεν θα έβαζες ούτε... καλοψημένη μπριζόλα, το έχουμε εμπεδώσει.:laugh:

Reaction score
18.878
Ντρέπεται να πει τι ηχεία έχει, γιατί έχουν κάτι καμπύλες σκέτη κόλαση και τα χαϊδεύει όλη μέρα κι όλη νύχτα, και κοιμάται μαζί τους, αγκαλίτσα, και τέλος πάντων είναι πολύ προσωπικό το θέμα, εμπίπτει στα προσωπικά δεδομένα (GDPR) και άσε που αυτοπροσδιορίζεται σα Τουίτερ.

Μπλεγμένη υπόθεση, για πολλά τσίπουρα.
Μαζεύει βαρέλι βαρέλι ο μαέστρος, μόλις εγκριθεί η ποσότητα για ταξιαρχία, θα αναλάβει συγκέντρωση των ταγμάτων των όντιο πιπλ, να γίνει η μάχη του μονοκαναλοστάλινγκραντ.
Saved by he bell. Λοιπόν παιδιά είχα συμφωνήσει με τον Marlboro να γράφω μέχρι να πάει το νήμα στην τριακοστή σελίδα. Τώρα πρέπει να ξαναπάρω έγγραφη άδεια απο την Επερεσία για να μπορέσω να ξαναγράψω. :D Σφραγίδες με βούλες απο κερί, κηροπήγια, γραφειοκρατία, ξέρετε πως είναι αυτά τα πράγματα. Χάρηκα. Γειά σας . :D

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.648
Saved by he bell. Λοιπόν παιδιά είχα συμφωνήσει με τον Marlboro να γράφω μέχρι να πάει το νήμα στην τριακοστή σελίδα. Τώρα πρέπει να ξαναπάρω έγγραφη άδεια για να ξαναγράψω απο την Επερεσία. :D
Τώρα θα σταματήσεις ρέυ που θα σκάσει ο Ν.Κ. με τεστ πτήσης ελικοΦτέρου και σκηνές από John WIck 3..? :rolleyes:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.799
Σε σαλόνι γενικώς δεν θα έβαζες ούτε... καλοψημένη μπριζόλα, το έχουμε εμπεδώσει.:laugh:
Υπάρχουν ωραιότατα ασύρματα ακουστικά.

Και ενσύρματα βεβαίως.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση σε τέτοιο σαλόνι να βγει από οποιαδήποτε ηχεία οποιουδήποτε κοστολογίου ήχος καλύτερος από οικονομικά ακουστικά (ακόμα και τα Neumann στα 420€ είναι τώρα).

Σε dedicated, με σοβαρό ιμερσιβ, τα ακουστικά ντρέπονται να μπουν καν στην σύγκριση. Όσο κι αν κοστίζουν, αδιάφορο.
Εύκολα τα ξεπερνάει σε ήχο οποιαδήποτε ακουστικά ένα τέτοιο σεταπ.

Όσοι είναι σε τέτοια σαλόνια, με ένα Neumann 30-αρι, κλείνουν εύκολα το θέμα της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής δικάναλου. Άντε κι ένα Μπατ κίκερ.

ΥΓ. 🤣🤪😁
σκηνές από John WIck 3..?
Θέλετε να σας ανεβάσω ηχογράφηση από John Wick σε στάθμες κόλαση;

Δε ξέρω πόσο καλά να γράφει το κινητό μου βέβαια, αλλά θα έχει πλάκα.

Αυτό, ναι, να τ'ακουσεις με ακουστικά, να σου φύγει το τύμπανο να πάει να παίζει κλασσική μουσική:

Last edited:

Reaction score
1.164
Καναπέδες χαλια κάδρα στους τοιχους κλπ μπορει να ρίξουν σημαντικά το rt60 πάνω απο το transition frequency . Άμα έχεις ένα μεγάλο χώρο άδειο τότε ναι θα έχεις πρόβλημα

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.531
Εχω μεγάλο χώρο , περί τα 70 τμ , με χαλιά κουρτίνες καναπέδες πολυθρόνες και τα ρέστα.
Το μόνο που είναι ακάλυπτο είναι το ταβάνι. Κάτι θα κάνω και για δάφτο .
Μέχρι στιγμής δεν παίζω τόσο άσχημα. Καλά θα το έλεγα.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.648
Εχω μεγάλο χώρο , περί τα 70 τμ , με χαλιά κουρτίνες καναπέδες πολυθρόνες και τα ρέστα.
Ο ear το έχει τερματίσει με χώρο - στήσιμο - ρύθμιση και δεν είναι παράλογο να του φαίνεται ένα αφρόντιστο καθιστικό απαράδεκτο ηχητικά.. (συνήθως είναι.. :whistling:)
Επίσης εφόσον έχει ακούσει αυτή τη διαφορά θεωρεί πως το να ξοδευτούν πολλά σε σετάπ για τέτοιους αφρόντιστους χώρους είναι λάθος κίνηση - τέλος.. (το έχει ένα δίκιο)
Απλά γίνεται λίγo drama queen καμμιά φορά και φέρνει την καταστροφή.. :tongue:

Last edited:

Reaction score
1.164
Αν βαρεσεις παλαμακια ακους ηχω?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.799
Καναπέδες χαλια κάδρα στους τοιχους κλπ μπορει να ρίξουν σημαντικά το rt60 πάνω απο το transition frequency . Άμα έχεις ένα μεγάλο χώρο άδειο τότε ναι θα έχεις πρόβλημα
Τρίχαι κατσαραί.

Μόνο τα πρίμα θάβονται.

Γίνεται το γράφημα του RT 60 σα πεσμένο πουλί ...
60-χρονου. 🤣🤪😁

Last edited:

Reaction score
1.164
Τρίχαι κατσαραί.

Μόνο τα πρίμα θάβονται.

Γίνεται το γράφημα του RT 60 σα πεσμένο πουλί ...
60-χρονου. 🤣🤪😁
Ενταξει αν δεν κατσεις μακρια και με μια crossfire τοποθετηση (και γενικως προσεκτικη) φτιαχνει και αλλο.
Το είχα αναφέρει σε άλλο νήμα, ότι ήμουν στο παρά πέντε να αγοράσω τα ATC 100 τα παθητικά, αλλά όταν τα είδε και τα άκουσε η σύζυγός μου, μου απάντησε ότι παίζουν τέλεια μουσική αλλά δεν τα ήθελε για το σπίτι καθότι δεν της άρεσαν, τα θεωρούσε χοντροκομμένα !
Εκείνη την περίοδο ήταν που άκουσα και τα Dynaudio Contour 3.3 τα οποία μου άρεσαν πολύ και ηχητικά αλλά και αισθητικά. Τα ερωτευτήκαμε αμφότεροι στη συνέχεια. Ένα πράγμα που δεν πρόκειται να φύγει από το σαλόνι μου είναι το συγκεκριμένο ζεύγος ηχείων. Τα συντηρώ σύμφωνα με τις οδηγίες της Dynaudio και είναι σε άριστη κατάσταση. Ο χώρος του σαλονιού είναι 34 τμ, κι έχω φροντίσει για το στήσιμό τους.

Εσύ αγαπητέ thva, ποια ηχεία έχεις ως κύρια στο σαλόνι σου ;
Καταπληκτικο ηχειο...

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.799
Ενταξει αν δεν κατσεις μακρια και με μια crossfire τοποθετηση (και γενικως προσεκτικη) φτιαχνει και αλλο.
Π@πάρια φτιάχνει.

Κοίτα, άμα έρθεις σπίτι και σε βάλω ν'ακουσεις ηχομπαρα, ή δύο μικρά ενεργά στον υπολογιστή, λες "οκ, καλά παιζ".

Άμα πας κάτω στο dedicated, και ξανανέβεις επάνω να τα ξανακούσεις, λες "κάψτα", ή έστω "πέτα τα". Ή παίρνεις σφυρί και πας να τα σπάσεις.

Δίπλα στο dedicated, έχω ηχομπαρα σε πισί σε ένα δωμάτιο. Άμα ξεκινήσεις από κει να ακούς, λες "ρε συ, ωραία παιζ αυτό".
Μετά από κει, άμα πας στο dedicated κι ακούσεις το ίδιο πράμα, γελάς σα χαζός, λες "δε γίνεται", μετά αναρωτιέσαι "το άλλο τόσο χάλια είναι ρε παιδί μου"?

Οπότε πάμε στο δια ταύτα:

Ακούω στο dedicated εδώ και χρόνια.
Τι θες να ακούσω σε ποιο σαλόνι και σε ποιο απεριποίητο δωμάτιο; Δε παιζ σε λέω. Δεν.

Στο dedicated, με σοβαρή περιποίηση χώρου και τοποθέτηση by the book, πόσο μάλλον και με το waveforming τώρα, ξεψαχνίζεται κάθε ηχογράφηση, ως την τελευταία λεπτομέρεια, ακούς το παραμικρό που έκανε ο μαστεράς. Άμα "μάθεις" σ'αυτό, μετά δε γίνεται..

Είναι σα να σου λένε από 88-αρα σούπερ τηλεόραση OLED να γυρίσεις σε 32-αρα καθοδικού σωλήνα στο σαλόνι, προς το ασπρόμαυρο, με ανάλυση PAL, 320 γραμμές. Δε παιζ σε λέω. Καλύτερα να κοιτάς έξω, απ' το παράθυρο τη φύση. Άστο να πάει στο δγιάλο.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.254
Υπάρχουν ωραιότατα ασύρματα ακουστικά.

Και ενσύρματα βεβαίως.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση σε τέτοιο σαλόνι να βγει από οποιαδήποτε ηχεία οποιουδήποτε κοστολογίου ήχος καλύτερος από οικονομικά ακουστικά (ακόμα και τα Neumann στα 420€ είναι τώρα).

Σε dedicated, με σοβαρό ιμερσιβ, τα ακουστικά ντρέπονται να μπουν καν στην σύγκριση. Όσο κι αν κοστίζουν, αδιάφορο.
Εύκολα τα ξεπερνάει σε ήχο οποιαδήποτε ακουστικά ένα τέτοιο σεταπ.

Όσοι είναι σε τέτοια σαλόνια, με ένα Neumann 30-αρι, κλείνουν εύκολα το θέμα της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής δικάναλου. Άντε κι ένα Μπατ κίκερ.

ΥΓ. 🤣🤪😁

Θέλετε να σας ανεβάσω ηχογράφηση από John Wick σε στάθμες κόλαση;

Δε ξέρω πόσο καλά να γράφει το κινητό μου βέβαια, αλλά θα έχει πλάκα.

Αυτό, ναι, να τ'ακουσεις με ακουστικά, να σου φύγει το τύμπανο να πάει να παίζει κλασσική μουσική:

Δεν σου δίνω άδικο ως προς όσους παράγοντες περιγράφεις. Έχω και ο ίδιος στο παρελθόν πει πόσο μεγάλη σπατάλη πόρων θεωρώ την εγκατάσταση ακριβών ηχοσυστημάτων σε ακατάλληλους χώρους.

Ο τυπικός ακροαματικόφιλος βεβαίως για τους δικούς του λόγους που δεν είναι υποχρεωτικώς... παντοφλέ δεν αναμένεται να δράσει όπως ενδείκνυται.

Απόρροια του να μην παίρνουμε και τόσο στα σοβαρά τα προαπαιτούμενα από καθεμία παράταξη των ακατονόμαστων είναι να μη διστάζουμε να δείχναμε διάφορα πράγματα που θα γνωρίζαμε ότι είναι απορριπτέα , όπως λ.χ. ταπεινά μηχανήματα, σαλόνια όχι και τόσο διαρρυθμισμένα κατά τις γραφές ή... καλοψημένα κρέατα.

Τώρα για τα NDH-30 έχει διατυπωθεί αφενός μεν ότι οι χαμηλές τους δεν είναι σφριγηλές όσο άλλων αφετέρου δε ότι τα μαξιλαράκια δεν εφαρμόζουν με τη δέουσα ακρίβεια σε διάφορα αυτιά χωρίς μικρορυθμίσεις από τον χρήστη.

Reaction score
8.792
Σήμερα το πρόγραμμα έχει πολυκάναλο απμιξινγκ με τα κανάλια ύψους ενεργά 3D, πολυκαναλο απμιξινγκ με τα κανάλια υψους ανενεργά 2D και φυσικά δικάναλο. :D
Ευκολακι :biggrin:

Reaction score
1.164
Σήμερα το πρόγραμμα έχει πολυκάναλο απμιξινγκ με τα κανάλια ύψους ενεργά 3D, πολυκαναλο απμιξινγκ με τα κανάλια υψους ανενεργά 2D και φυσικά δικάναλο. :D
Ευκολακι :biggrin:
Ακομα το παλευεις? :D

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.531
1732625260611.png

Νομίζω αυτό έχω.
Το έχω φέρει λίγο καλύτερα , αλλά δεν έχω μέτρηση τώρα.
Οταν ξαναπεράσει Ο Μανώλης θα ξαναμετρήσουμε.
Αν βαρεσεις παλαμακια ακους ηχω?
Λίγο έως ελάχιστα , με τα χαλιά στην θέση τους.

Reaction score
1.164
View attachment 350693
Νομίζω αυτό έχω.
Το έχω φέρει λίγο καλύτερα , αλλά δεν έχω μέτρηση τώρα.
Οταν ξαναπεράσει Ο Μανώλης θα ξαναμετρήσουμε.

Λίγο έως ελάχιστα , με τα χαλιά στην θέση τους.
Εισαι αναμεσα στο 0.3-0.5 αρα πολυ καλα για στερεο κατασταση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.571
Members
38.199
Νεότερο μέλος
Alex Nik