- Reaction score
- 57.322
Δεν γίνεται να γνωρίζεις άμα έχω ακούσει ή όχι ενισχυτικά όπως εκείνα που υποστηρίζεις.Υπάρχουν πολλές μάρκες. Την τοπολογία αλλά ακόμη μέχρι και το είδος του bias και γενικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει τα έχω αναφέρει κατά καιρούς. Τι νόημα έχει αφού το νήμα σου και η άποψη όλων τις έχει χαρακτηρίσει και τις θεωρεί ώς κατώτερες ακόμη και των 99.99 ευρώ ενισχυτικών. Και λογικό αφού οι μετρήσεις τους είναι χάλια. Μάλιστα καλές θεωρεί αυτές που δεν είναι.
Αυτά που κάνει η κατάλληλη λάμπα τα σύγχρονα ιδιώματα ούτε καν τα ονειρεύονται. Μερικά μάλιστα δεν είναι κάν μέσα στην δυνατότητα τους, άσχετου τιμής και ηχητικής ποιότητας. Και είναι και σημαντικά. Επίσης για να πλησιάσουν τα ιδιώματα αυτά πρέπει να έχουν πολλαπλάσια τιμή αυτής. Τα σύγχρονα ιδιώματα εξυπηρετούν άλλες ανάγκες και σκοπούς σχεδισμού του συστήματος μας. Με κάποια καλά και κάποια κακά.
Ουδέποτε έχω υποστηρίξει το ΄΄εκατοντάευρο΄΄ που τα κάνει όλα ενάντια σε λυχνιακές τοπολογίες.
Στην πράξη βεβαίως μου αρέσουν ενεργά ηχεία των οποίων τα ενισχυτικά αρθρώματα μπορεί να κοστίζουν λιγότερο από κατοστάρικο αλλά είναι τάξης ΑΒ με ευμεγέθεις ψύκτρες.
Αυτά όμως είναι προσαρμοσμένα ειδικά για τα συνδεδεμένα μεγάφωνα με παρεμβολή ενεργού κρος κι έχουν θαυμαστή αξιοπιστία κάτι που είναι πολύ δυσκολότερο να ισχύσει για λυχνιακούς τελικούς και όσα παθητικά ηχεία πλασάρονται ως ΄΄ταιριαστά΄΄ μ'εκείνους. Όπως καταλαβαίνουμε οι προσωπικές προτιμήσεις δεν αφορούν τόσο στα ίδια τα ενισχυτικά στάδια όσο στη συμβατότητα με κανονικά ηχεία του εμπορίου και στην ευκολία παρατεταμένης συμβίωσης.