- Reaction score
- 298
Πριν απο λίγες μέρες βρέθηκαν στην κατοχή μου τα συγκεκριμένα ηχεία. Όμως, παρά τις πολλές προσπάθειές μου, δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες γι'αυτά στο internet. Μήπως γνωρίζετε κάτι σχετικά; (πχ απόκριση κτλ )
Τα χαίρομαι τώρα στη μουσική γιατί προβλέπω να πηγαίνουν για surround όταν με το καλό πάρω τη μπροστινή τριάδα που θέλω. Πάντως την απόκριση που αναφέρουν στη φωτογραφία σου τη βρίσκω υπερ-αισιόδοξη. Εννοώ για το 40Hz χαμηλά. Το μπάσο το νιώθω αρκετά άδειο
Μάλλον δε βοηθάει και ο χώρος που είναι αρκετά τετραγωνικά για ηχεία βάσης.
Ναι ο χώρος σου είναι παρα πολυ μεγάλος και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσουν να τον γεμίσουν!!6.5άρι, αλλά ο χώρος είναι 4.5x8m και η θέση ακρόασης περίπου στα 5.5m. Πίσω δεξιά ο χώρος ανοίγει λίγο περισσότερο ( κουζίνα ). Μάλλον τα 35τμ θέλουν περισσότερη βοήθεια στις χαμηλές
Τα υλικα του κρος που εχουν τα ηχεια αυτης της κατηγοριας τα αγοραζεις με τα ρεστ απο το περιπτερο. Αν πας σε αντικατασταση υλικων καλυτερης ποιοτητας, εκει το κοστος μπορει να φτασει κ πολυ ψηλα. Με ενα στοιχειωδες κοστος παντως κανεις αρκετα σοβαρη αναβαθμιση υλικων.Το cross-over μπορεί ν'αλλαχθει; Αν ναι εχετε υποψιν μια ταξη μεγεθους του κοστους;
Aυτο ειναι θεμα σχεδιασμου κρος κ εχει σαν αποτελεσμα το κακο integration μεταξυ των μοναδων, και δυστυχως συμβαινει σε πολλα ηχεια ακομα και ακριβα> Απαξ κ εχει θεμα η σχεδιαση, οντως τα υλικα δεν θα σου διορθωσουν την κατασταση εκει που ποναει το ηχειο λογω σχεδιασης κ εχεις δικιο.Δεν διαφωνούμε καθόλου, απλά αυτό που θέλω να πω εγώ είναι πως η εντύπωση που έχω για τα art είναι ότι υπάρχει θέμα στη συχνότητα διαχωρισμού του κροσσόβερ (γι αυτό μιλάω για ζήτημα σχεδίασης πρωτίστως). Αυτό θέλησα να αποδείξω (στον εαυτό μου) και με το πειραματάκι της τοποθέτησης άλλου κροσσόβερ. Αν τα ακούσεις να παίζουν με το δικό τους κροσσόβερ έχεις την αίσθηση ότι η ενέργεια κατανέμεται ανισομερώς στα μεγάφωνα.
Αν η διαπίστωσή μου είναι σωστή, καταλαβαίνεις ότι όσο καλής ποιότητας υλικά και να τοποθετηθούν δεν θα λύσουν το πρόβλημα μιας κακής επιλογής της συχνότητα κρος.
Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα καλύτερα υλικά βελτιώνουν τον ήχο και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το παράδειγμα που αναφέρεις με τα Zensor.
Παιδιά τα art 1&2 ήταν μια ακριβότερη υλοποίηση των studio 1&2 σε κροσόβερ και twiter(νομίζω φόραγαν seas), μήπως παίζουν με κάποιον πολυκάναλο ή κάποιον ανεμικό 2κάναλο; Τα έχω ακούσει να ρουφάνε ναγκαμίτσι 100w!!!Aυτο ειναι θεμα σχεδιασμου κρος κ εχει σαν αποτελεσμα το κακο integration μεταξυ των μοναδων, και δυστυχως συμβαινει σε πολλα ηχεια ακομα και ακριβα> Απαξ κ εχει θεμα η σχεδιαση, οντως τα υλικα δεν θα σου διορθωσουν την κατασταση εκει που ποναει το ηχειο λογω σχεδιασης κ εχεις δικιο.