- Reaction score
- 15.543
σε μουσικη δεν βγαζει περαν του 9.1(5.1.4) η 11.1(7.1.4) σε 24/96Κεντρικό ανεβάζουν και οι Yamaha.
Λοιπόν.
Εγώ σημειώνω ότι όταν βάλει το VOG στις ATMOS ταινίες δεν θα παίζει τίποτα. Το διαβάσαμε όλοι νομίζω.
Εγώ λέω ότι θα παίζει σίγουρα. Θα παίζει τα objects όταν αυτό θα πρέπει να γίνει λόγο κίνησης στο πάνω πεδίο. Είναι σίγουρο.
Δεν θα παίζει καμία linear πληροφορία αλλά θα παίζει τα objects.
Αυτό σε native stream. Σε upmixing θα παίζει και άλλα.
Επίσης λέω ότι είναι πολύ πιθανόν να ακούει το VOG περισσότερο σε ταινίες ATMOS παρά σε AURO3D μουσική.
Και αυτό γιατί οι περισσότεροι μαστεράδες δεν έχουν VOG γιατί θεωρούν πως δεν θα βάλει κανένας στο σπίτι του.
Η 2L πχ δεν έχει VOG σε κανέναν δίσκο. Ο Morten στο Studio του δεν έχει ούτε VOG ούτε πάνω κεντρικό.
....στις ταινιες παιζει το 11.1(5.1.6) η 13.1(7.1.6)
σε setup 13.1 μπορεις να ακους οτι βγαζει...
.....μπορει να φτασει το 15.1 αλλα δεν βλεπω να το κανει....
μιλας ανωριμα ενω εχεις τασεις ωριμανσηςόλοι μπορεί να λένε ότι το κάνουν...το θέμα είναι σε τι ποσοστό επιτυχίας το κάνουν αυτό
είναι αδύνατο να εξισώνουμε την επεξεργαστική ισχύ ενός pc και τον όγκο δεδομένων που αυτό μεταφράζει...με ένα dsp chip
σαν να συγκρίνεις το playstation 1 με το playstation 3
με αυτά τα δεδομένα και μόνο.....υπάρχει υπαρκτό μειονέκτημα στον αλγόριθμο ενός γιαμάχα
η πίσω από την οθόνη τοποθέτηση ηχείου.....είναι μια παράλληλη θυσία στην εικόνα την οποία αποδέχτηκα...όπως και πολλοί άλλοι....
με σαφώς κέρδος στην αίσθηση του ήχου...αλλά αυτό είναι θέμα επιλογών του καθενός
δεν αποτελεί απαραίτητα μειονέκτημα εφόσον μπορείς να το πατσίσεις με τα κόλπα ενός αποδεδειγμένα καλού software
σαφως και δεν σπρωχνεις λεφτα για μια οθονη ηχοπερατη...
.....δεν σπρωχνεις λεφτα για εναν προβολεα που να εχει δυνατοτητες
και σαφως αν ακουσεις και τα 2 .....δλδ πισω απο οθονη και αυτο που κανει το dsp θα καταλαβεις αμεσως την βλακεια και την διαφορα....
ηδη με αυτα που εχεις καταλαβαινεις την διαφορα...
...μην μπουμε σε λεπτομεριες, ιντερνετ εχεις και μπορεις να το ψαξεις.
δεν ειναι βλακες εκει στα στουντιο που τα φτιαχνουν ετσι....
καπως ετσι ξεκινησαν ολα