AV Receiver μεχρι 400ευρω καινουριος η μεταχειρισμενος?

Reaction score
2.288
Καλησπερα σε ολους.
Λογω πολλων ετων απουσιας απο το χωρο εχω πολλα κενα στην ενημερωση και θελω να ακουσω την γνωμη σας για το τι με συμφερει καλυτερα σαν αγορα δεδομενου οτι το μπατζετ μου ειναι πολυ χαμηλο.
Αυτη τη στιγμη εχω ενα υποτυπωδες home theater που αποτελειται απο κατι απομειναρια των παλαιοτερων χρονων που ασχολιομουν με το σπορ.
Συγκεκριμενα εναν Arcam Xeta 2 (Dolby Prologic μονο, ουτε καν DTS) και εναν Naim Nait 3, εμπρος ηχεια Roister Silk 100 και πισω Naim IBL MkII (με kids fingers modified tweeters) χωρις κεντρικο ηχειο ενω προσφατα πηρα και ενα 10" sub που βρηκα σε πολυ χαμηλη τιμη και αποφασισα να το δοκιμασω (μια χαρα ειναι για την ωρα).
Υπαρχει ακομα ενα 10" Peerless XLS 830452 που περιμενει 3 χρονια τωρα να παρω την αποφαση να το κανω subwoofer κατι που μαλλον θα γινει συντομα.
Ως πηγη χρησημοποιω τα audio out απο μια 42" Samsung Plasma (που χρησημευει ταυτοχρονα και σαν θερμοπομπος) η οποια με τη σειρα της παιρνει σημα απο ενα Novabox HD831 και ενα Playstation 4 μεσω HDMI και ενος PC μεσω VGA/Analog Audio-in μια που ο Arcam υποστηριζει μονο αναλογικες εισοδους.
Οπως βλεπετε το συστημα ειναι προιστορικο αλλα λογω του οτι ειχα αλλες προτεραιοτητες (και ακομα εχω) η αναβαθμιση δεν ηρθε ποτε.
Αυτη τη στιγμη σκεφτομαι να προχωρησω στην αναβαθμιση του ενισχυτη, κυριως για την ευκολια του HDMI και για τις παραπανω δυνατοτητες και συντομα και στην αναβαθμιση της τηλεορασης ειτε με μια οικονομικη 55" ειτε με καποιον (επισης οικονομικο) FHD προτζεκτορα.
Επειδη τα λεφτα δεν τρεχουν απο τα μπατζακια μου ο ενισχυτης δεν μπορει σε καμια περιπτωση να ξεπερνα τα 400 ευρω οποτε κοιταω μονο για τις επιλογες που εχω μεχρι εκει.
Σε μεταχειρισμενο σε μια γρηγορη αναζητηση ειδα οτι βρισκω Yamaha RX-V3067, και Yamaha RX-V3800, με 400 ευρω, Yamaha RX-V663 με 280 ευρω, και Μarantz SR1602 με 260 ευρω.
Σε καινουριο δεν εχω βρει τιποτα αξιολογο σε αυτα τα χρηματα και αν επαιρνα καινουριο μαλλον θα επαιρνα κατι πολυ οικονομικο οπως πχ Yamaha RX-V377 στα 220ευρω ενω για να παρω ενισχυτη που τα τελικα του σταδια να ειναι στο ιδιο επιπεδο με τα παλια μου θα πρεπει να δωσω πανω απο 600-700ευρω.
Το συστημα στο μελλον ισως να αναβαθμιστει και στα ηχεια, ισως και οχι (αναλογα με τις δυνατοτητες που θα μου δωσει ο ενισχυτης και αναλογα την ορεξη μου) με πιθανοτερο σεναριο την προσθηκη κεντρικου ηχειου και ισως και την αντικατασταση των εμπρος ηχειων με αλλα που να ταιριαζουν με το κεντρικο χωρις να αποκλειω και την πιθανοτητα να μπουν και surround back ηχεια η εμπρος High αν εχει τετοια επιλογη ο ενισχυτης (Atmos σε αυτο το budget δεν προβλεπεται :) ) .

Ο χωρος μου ειναι 3.90μ πλατος, 4.20μ μηκος και 3.20 υψος με αρκετη επιπλωση, με την τηλεοραση και τον καναπε κολλητα στους τοιχους και την θεση ακροασης περι τα 3.5μ με τα εμπρος ηχεια περιπου 20εκ απο τον πισω τοιχο και 50εκ απο τους πλαινους και τα πισω στις πισω γωνιες.
Απο εντασεις μπορω να πω οτι ειμαι αρκετα ικανοποιημενος χαρη στα 92db/m των Roister παρα την χαμηλη ισχυ των ενισχυτικων μου (2Χ30 ο NAIM και 1Χ55 +2Χ50 ο Arcam) αν και ποιοτικα ειναι σιγουρα πιο πανω απο τον μεσο πολυκαναλο.

Αυτο λοιπον που περιμενω να ακουσω ειναι αν με συμφερει καλυτερα να παρω εναν οικονομικο αλλα συγχρονο πολυκαναλο entry level με αναιμικα ενισχυτικα αλλα ενδεχομενως καλυτερα ηλεκτρονικα και καλυτερο λογισμικο η εναν παλαιοτερο 7ετιας η και παλαιοτερο που την εποχη του ηταν "καλος" αλλα σημερα ισως παρωχημενος.
Να σημειωσω εδω οτι αν ειχα αγορασει καποιον απο τους ενισχυτες που αναφερα την εποχη του, το πιθανοτερο ειναι οτι θα τον κραταγα μεχρι να λιωσει μια που δεν με πολυενδιαφερει να εχω συνεχεια το the latest and greatest παρα μονο να κανω τη δουλεια μου (να βλεπω καμια ταινια και να ευχαριστιεμαι). Αν ο Arcam ειχε HDMI και μια δυο ψηφιακες εισοδους δεν θα εμπαινα καν στην διαδικασια της αναβαθμισης κι ας ειναι 20 χρονων.

Timaras

Reaction score
2.153
Tον RX-V663 τον έχω.Τον πήρα πριν 5-6 χρόνια από κάποιον συμφορουμήτη(καλή του ώρα!).Είναι τέλειο μηχάνημα.
Αποκωδικοποιεί τον hd ήχο και είναι μια χαρά δυνατός για τον νορμάλ χρήστη πολυκατοικίας!
Στα μείον του,ότι έχει μόνο 2 εισόδους hdmi και μία έξοδο.

Reaction score
2.288
Tον RX-V663 τον έχω.Τον πήρα πριν 5-6 χρόνια από κάποιον συμφορουμήτη(καλή του ώρα!).Είναι τέλειο μηχάνημα.
Αποκωδικοποιεί τον hd ήχο και είναι μια χαρά δυνατός για τον νορμάλ χρήστη πολυκατοικίας!
Στα μείον του,ότι έχει μόνο 2 εισόδους hdmi και μία έξοδο.
H αληθεια ειναι οτι τον συγκεκριμενο ενισχυτη τον εβαλα στη λιστα με κρυα καρδια ακριβως επειδη εχει μονο 2 εισοδους HDMI.
Με τις απαντησεις να ειναι 2 στις δυο να παω για μεταχειρισμενο (3 στις 3 αν βαλουμε και την δικια μου προτιμηση) ποια θα ηταν η σειρα καταταξης με βαση το Value For Money στους 4 αυτους ενισχυτες? Επισης υπαρχει καποιος αλλος ενισχυτης σε αυτην την κατηγορια τιμης (μεχρι 400ευρω σαν μεταχειρισμενος) που να αξιζει να ψαξω?
Οι προτεραιοτητες για την επιλογη ειναι 1) αξιοπιστια (θα ηθελα να αποφυγω μοντελα που εμφανισαν προβληματα) 2) HDMI (θα προτιμουσα να εχει τουλαχιστον 3 εισοδους ενω θα εκτιμηθει ιδιεταιρα η υπαρξη 2 εξοδων ωστε να μπορει να μπει τηλεοραση και προτζεκτορας αν γινει τελικα αυτη η κινηση.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.582
Αφού χρησιμοποιείς για πηγή και την τιβί, τι τα θέλεις τα πολλά HDMI;

Reaction score
2.288
Αφού χρησιμοποιείς για πηγή και την τιβί, τι τα θέλεις τα πολλά HDMI;
Θα μπορουσα να συνδεσω το PS4 στην τηλεοραση και τα υπολοιπα στον ενισχυτη και να δωσω ηχο απο την τηλεοραση απο την οπτικη ψηφιακη εξοδο αλλα ηθελα να απλοποιησω την χρηση και να ειναι ο ενισχυτης το κεντρο διαχειρισης για ολα.
Αν το κανω ετσι θα πρεπει τα παιδια να αλλαζουν εισοδο και στην TV και στον ενισχυτη οταν θελουν να παιξουν PS4 και ειμαι βεβαιος οτι κατα τη διαδικασια ολο και κατι αλλο θα μου ξερυθμιζουν κατα λαθος.
Πιστευεις οτι ο RX-V663 ειναι η καλυτερη επιλογη σε VFM? Ειναι και φτηνοτερος οποτε δεν θα με χαλαγε να γλυτωσω 120ευρω σε σχεση με τον RX-V3800 η τον RX-V3067.
Εξ αλλου η πρωτη μου σκεψη ηταν να ψαξω σε μεταχειρισμενο στα 200-250ευρω. Το 400 προεκυψε απο στρεσαρισμα του μπατζετ.
Nα σημειωσω οτι αν βαλω κεντρικο, υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μπει το Klipsch RP 250C και αν αλλαχτουν μετα και τα Roister, θα μπουν μαλλον τα RP 160 η αν με πιασει καμια τρελλα τα RP 280F (μαλλον υπερβολη για τα 16τμ.) γι αυτο σκεφτομαι οτι ισως να ειναι καλυτερα να δωσω κατι παραπανω.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.582
Πιστευεις οτι ο RX-V663 ειναι η καλυτερη επιλογη σε VFM?
Όπως το έθεσες στο πρώτο post σου, ναι. ;)
Αν όμως δεν βολεύει, προφανώς θα πρέπει να πας σε ακριβότερο. (Η υπομονή είναι καλός σύμβουλος στα μεταχειρισμένα)

Nα σημειωσω οτι αν βαλω κεντρικο, υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μπει το Klipsch RP 250C και αν αλλαχτουν μετα και τα Roister, θα μπουν μαλλον τα RP 160 η αν με πιασει καμια τρελλα τα RP 280F (μαλλον υπερβολη για τα 16τμ.) γι αυτο σκεφτομαι οτι ισως να ειναι καλυτερα να δωσω κατι παραπανω.
Δεν θα υπάρχει διαφορά μεταξύ ενισχυτών της ίδιας εταιρείας και ίδιας περίπου κατηγορίας σε μέτριες εντάσεις.

• Like
Reactions: PPG

Timaras

Reaction score
2.153
Ίσως να χωράει και λίγο συζήτηση αλλά αυτό έχει να κάνει με τις διαθέσεις της κάθε πλευράς.
Ρίξε καμμιά ματιά τριγύρω και κάπου θα βρείς σημείο σύγκρισης!

Reaction score
2.343
Γνώμη μου, αλλα στα 300 ευρω μπορεις να βρεις καλύτερο μηχανημα στα μεταχειρισμένα, μη βιαστείς, κανε λιγο υπομονη και ψαξε καλύτερα! Αντε να πας στα 350 αλλα θα αξίζει!

Reaction score
531
Σε μεταχειρισμενο σε μια γρηγορη αναζητηση ειδα οτι βρισκω Yamaha RX-V3067, και Yamaha RX-V3800, με 400 ευρω, Yamaha RX-V663 με 280 ευρω, και Μarantz SR1602 με 260 ευρω.
Επειδή βλέπω οτι κοιτάζεις παλιά μοντέλα... αυτά ,τα έχεις δει;
[DOUBLEPOST=1482450804][/DOUBLEPOST]Δε γνωρίζω αν είναι σφραγισμένα η ντεμο. Δε χάνεις τίποτα να κάνεις μια ερώτηση.

Reaction score
2.288
Update.
Bρηκα τον RX-V663 μεταχειρισμενο σε καταστημα με 1 χρονο εγγυηση στα 265ευρω.
Τωρα ειμαι σε φαση που εξεταζω τις διαφορες με τους δυο ακριβοτερους RX-V3067 και RX-V3800 για να δω αν αξιζει να δωσω κατι παραπανω.
Για να το κανω πιο ευκολο απεκλεισα τον 3800 μια που ειναι αρκετα παλαιοτερος απο τον 3067 (2007 vs 2011).
Οποτε ειμαι σε φαση RX-V663 του 2008 @265€ η RX-V3067 του 2011 @400€ vs ? (ακομα δεν εχω βρει κατι αλλο που να μου δινει τις δυνατοτητες των 2 Yamaha σε αυτα τα χρηματα).
Μεχρι στιγμης εχω καταληξει στο οτι ο 663 με καλυπτει σιγουρα με ελαχιστους συμβιβασμους οι οποιοι παραπαμπτονται σχετικα ευκολα.
Ο 3067 ομως σαν νεοτερος, ισχυροτερος και με περισσοτερες δυνατοτητες δειχνει να εχει εμφανη πλεονεκτηματα που κατα πασα πιθανοτητα θα τα εκτιμησω (7 HDMI in και 2 HDMI out vs 2 HDMI in και 1 HDMI out, HDMI 1.4a vs 1.3, βελτιωμενο YPAO, 140W vs 95W/ch, δυνατοτητα για 9.2/7.2.2 και αλλα λιγοτερο ουσιωδη για εμενα).
Eπισης ο 663 στα 265 ευρω ειναι περιπου στα μισα χρηματα απο οσο ειχε καινουριος οταν κυκλοφορησε ενω ο 3067 σε λιγοτερο απο το 1//3 της αρχικης του τιμης.
Τα νουμερα λενε οτι ο 3067 ειναι καλυτερο VFM αλλα κατα πασα πιθανοτητα η διαφορα στην αποδοση στον ηχο θα ειναι πολυ μικρη (εως αμελητεα) για να αξιζει απο μονη της τα 135 ευρω της διαφορας.
Τα λεω καλα? Υπαρχει κατι που μου διαφευγει?

Reaction score
2.288
Το ψαξιμο συνεχιζεται και μεχρι στιγμης εχω βρει τα εξης:
1) Yamaha RX-V663 €265 με 1 χρονο εγγυηση
2) Υamaha RX-V1800 €300
3) Denon AVR-2310 €300
4) Υamaha RX-V3067 €400
5) Μarantz SR 7005 €400

Ενω εξεταζω και μια περιπτωση ενος Pioneer VSX1016V THX στα 160ευρω ο οποιος ομως ειναι μεν θηριο αλλα ειναι παλαιοτερος, φαινεται καπως ταλαιπωρημενος και του λειπει και το μικροφωνο. Επισης δεν κανει audio switch μεσω του HDMI και χρειαζεται να συνδεσεις και audio ξεχωριστα σε καθε πηγη.
Καθε πληροφορια σχετικα με αυτους θα ηταν χρησιμη.

Last edited:

Reaction score
73
εγω θα σου συνιστουσα να παρεις καποιον που να υποστηριζει hdcp 2.2, o denon avrx-1200 για παραδειγμα ειναι μια εξαιρετικη επιλογη.

Reaction score
2.288
εγω θα σου συνιστουσα να παρεις καποιον που να υποστηριζει hdcp 2.2, o denon avrx-1200 για παραδειγμα ειναι μια εξαιρετικη επιλογη.
Δεν εχω σκοπο να παρω 4Κ τηλεοραση...
Ευχαριστω παντως για την συμβουλη.

Reaction score
2.207
Εγώ σε μεταχειρισμένο θα έπαιρνα Υamaha γιατί μαζί με τα άλλα είναι και σκυλιά.
O 3067 είναι καλή περίπτωση μιας και είναι πιο σύγχρονος (μαζί με τον Marantz), δικτυακός, έχει πολλές ευκολίες και παίζει καλά και μουσική. Αξίζει τα παραπάνω λεφτά από τους άλλους,

Reaction score
3
Καλησπέρα και χρόνια πολλά!
Διαβάζοντας το θέμα σου, μου άνοιξες την όρεξη για αναβάθμιση!
Έχω τον Yamaha RX-A820 που νομίζω θα σε υπερκαλύψει (το μόνο που του λείπει είναι το musiccast και το Dolby Atmos και για αυτό το λόγο σκέφτομαι να τον αλλάξω...)
Δες τα τεχνικά χαρακτηριστικά, πάρε και γνώμες από άλλους συμφορουμίτες και τα ξαναλέμε...

https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/av_receivers_amps/rx-a820/index.html

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης