AVI ADM9!!!!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Όλοι τελευταίως συζητάνε για τα πλεονεκτήματα των ενεργών ηχείων.

Το κακό (ή καλό για άλλους) είναι ότι τα περισσότερα προϊόντα στην αγορά προέρχονται από εταιρίες που ειδικεύονται στα επαγγελματικά ηχεία.

Τελευταίως όμως και κάποιες παραδοσιακές hifi εταιρίες άρχισαν να ασχολούνται με το "ευγενές άθλημα" της κατασκευής ενεργών ηχείων. Κάποιοι φυσικά πήγαν ένα βήμα πιο πέρα...

Η AVI, έχει παρουσιάσει εδώ και λίγο καιρό ένα ενεργό mini monitor με αναλογικές και ψηφιακές εισόδους. Το ADM9 ([FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Analogue/Digital Monitors 9 litres volume) έχει ακόμη και είσοδο USB για να χρησιμοποιηθεί συνδεδεμένο με PC!

Τι περιέχει το κάθε ζεύγος ηχείων:

- έναν ενισχυτή 250w για το κάθε woofer και έναν 100w για το κάθε tweeter
- ηλεκτρονικό crossover
- τηλεχειριζόμενο προενισχυτή με έξοδο για sub
- D/A Και A/D μετατροπείς ώστε να ψηφιοποιεί κάθε εισερχόμενο αναλογικό σήμα
- 6" woofer με κώνο από επεξεργασμένο χαρτί και πηνίο 1,5"
- 1" tweeter από μαλακό ύφασμα.

και όλα αυτά με
[/FONT]£1000.00!!!

προσθέτεις ένα MiniMac και έχεις ένα πλήρες ηχοσύστημα!!!

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT]

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: AVI ADM9!!!!

Στην Αγγλία το ηχείο πουλάει σαν τρελό, ενώ η AVI έχει αρχίσει να το παρουσιάζει και σε hifi-show εκτός συνόρων. Ενθουσιώδεις είναι οι κριτικές και στα hifi forums του εξωτερικού.

Αν είμαστε λίγο τυχεροί μπορεί να το δούμε και στην Ελλάδα, πριν τα δικά μας hifi show...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Σημερα μιλουσα για πανω απο μιση ωρα με τον ιδιοκτητη της εταιρειας, τον κ.Ashley James.
Δεν "μασησε" καθολου τα λογια του, μου μιλησε για πραγματικη επανασταση(για να χρησιμοποιησω τα δικα του λογια "η επομενη επανασταση στον ηχο μετα το CD player") και μου εξηγησε πως αντιμετωπιζουν τεραστιο προβλημα εκπληρωσης των παραγγελιων.
Παρ'ολα αυτα, και μετα απο συνενοηση με τον Σπυρο, κανονισαμε να εχουμε ενα ζευγος asap για αξιολογηση των μελων του AVSite.
Ελπιζω να σας ενδιαφερει...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Φωτιές ανάβετε...Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. :cool_4:

Άντε και ήθελα ένα ζευγάρι ενεργά για το PC. Κάντε τα demo σας και τέλος του μήνα που έχω γενέθλια μου τα στέλνετε πακέτο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων το AVSite για το καταπληκτικό αυτό δώρο! :respect:

Reaction score
7.004
1000 λιρες,δηλαδη περιπου 1500 ευρω,καλο ειναι σαν ιδεα και πολυ χρησιμο αλλα οχι και φθηνο.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: AVI ADM9!!!!

1000 λιρες,δηλαδη περιπου 1500 ευρω,καλο ειναι σαν ιδεα και πολυ χρησιμο αλλα οχι και φθηνο.
Σίγουρα δεν είναι φθηνό αν το δεις σαν ηχείο, αλλά αν το δεις σαν ηχείο-ενισχυτές-DAC-προενισχυτής σίγουρα είναι πολύ φθηνό. Πολλοί δίνουν τα ίδια λεφτά για να αγοράσουν ένα σκέτο ηχείο, και μετά παλεύουν να βρουν ενισχυτές κλπ κλπ. Αυτό είναι πλήρες!

Και φυσικά είναι κάτι το πρωτοποριακό.

Σίγουρα αυτό το ηχείο δείχνει την κατεύθυνση των πραγμάτων στα επόμενα χρόνια. Σκεφθείτε ένα μεγαλύτερου όγκου ηχείο με όλα αυτά τα καλούδια +dsp για ψηφιακή ισοστάθμιση. Ακόμη κι αν κόστιζε τα διπλά ή τα τριπλά λεφτά, σίγουρα θα "σκότωνε" τον ανταγωνισμό...

Reaction score
383
Re: Απάντηση: Re: AVI ADM9!!!!

Σίγουρα δεν είναι φθηνό αν το δεις σαν ηχείο, αλλά αν το δεις σαν ηχείο-ενισχυτές-DAC-προενισχυτής σίγουρα είναι πολύ φθηνό. Πολλοί δίνουν τα ίδια λεφτά για να αγοράσουν ένα σκέτο ηχείο, και μετά παλεύουν να βρουν ενισχυτές κλπ κλπ. Αυτό είναι πλήρες!

Και φυσικά είναι κάτι το πρωτοποριακό.

Σίγουρα αυτό το ηχείο δείχνει την κατεύθυνση των πραγμάτων στα επόμενα χρόνια. Σκεφθείτε ένα μεγαλύτερου όγκου ηχείο με όλα αυτά τα καλούδια +dsp για ψηφιακή ισοστάθμιση. Ακόμη κι αν κόστιζε τα διπλά ή τα τριπλά λεφτά, σίγουρα θα "σκότωνε" τον ανταγωνισμό...
Μηπως εννοεις Meridian?

Reaction score
7.004
Eκει πηγε το μυαλο μου αμεσως,η Meridian αυτα τα εχει κανει εδω και χρονια (οκ χωρις usb εισοδο).Βεβαια εδω οι τιμες ξεκινουν απο 3000 ευρω (τοσο νομιζω κανει το μικρο της ηχειο).
Αυτο ομως ειναι πιο πρακτικη λυση και προσανατολισμενο στο "συστημα" multi media center κουτι και δυο ενεργα ηχεια.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: AVI ADM9!!!!

Eκει πηγε το μυαλο μου αμεσως,η Meridian αυτα τα εχει κανει εδω και χρονια (οκ χωρις usb εισοδο).Βεβαια εδω οι τιμες ξεκινουν απο 3000 ευρω (τοσο νομιζω κανει το μικρο της ηχειο).
Αυτο ομως ειναι πιο πρακτικη λυση και προσανατολισμενο στο "συστημα" multi media center κουτι και δυο ενεργα ηχεια.
Αυτό ακριβώς λέω. Φυσικά άλλο meridian άλλο AVI. To ΑVI χωρίς dsp κοστίζει το 1/3 από το Meridian.

Λοιπόν σκεφθείτε ένα τέτοιο ηχείο μεγάλου μεγέθους και με dsp στα μισά λεφτά ή στο 1/3 των χρημάτων από το meridian. Ποιος δεν θα σκεφτεί να το αγοράσει!

Ή ακόμη καλύτερα σκεφθείτε να μπουν και τίποτα Κινέζοι στο παιχνίδι να δούμε που θα φτάσουν οι τιμές...

Δεν ξέρω για σας αλλά για μένα το επόμενο σύστημα θα είναι ένα τέτοιου είδους ηχείο και μία ψηφιακή πηγή με σκληρό δίσκο...

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: AVI ADM9!!!!

Αυτό ακριβώς λέω. Φυσικά άλλο meridian άλλο AVI. To ΑVI χωρίς dsp κοστίζει το 1/3 από το Meridian.

Λοιπόν σκεφθείτε ένα τέτοιο ηχείο μεγάλου μεγέθους και με dsp στα μισά λεφτά ή στο 1/3 των χρημάτων από το meridian. Ποιος δεν θα σκεφτεί να το αγοράσει!

Ή ακόμη καλύτερα σκεφθείτε να μπουν και τίποτα Κινέζοι στο παιχνίδι να δούμε που θα φτάσουν οι τιμές...

Δεν ξέρω για σας αλλά για μένα το επόμενο σύστημα θα είναι ένα τέτοιου είδους ηχείο και μία ψηφιακή πηγή με σκληρό δίσκο...
Και κατά προτίμηση με ασύρματη μετάδοση μεταξύ πηγής-ηχείων. Τρία κουτιά δηλαδή και τίποτα άλλο...

Reaction score
4

Γνωρίζει κάποιος, κάτι περισσότερο, για αυτά τα ηχεία ;
Αν τα έχει ακούσει κιόλας . . :happy_2: ας μας πει την άποψή του.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.385
Υπάρχει,υπάρχει ελπιδα.Η εταιρία έχει on-line κατάστημα και αν έρθει η νέα καρτα εντος μηνός θα τα φέρω στην έκθεση να τα ακούσουμε.Εχω βάσιμες πληροφορίες από Αγγλία ότι ειναι killer.'Οχι από reviewer άλλα απο άνθρωπο με master στην επεξεργασια ηχου και εικόνας και καλή ακουστική αντιληψη(αν μου έχει πει μλκιες θα τα πληρώσει αυτος,χεχεχεχε).
Επισης θα ήθελα να ζητήσω μια συγνώμη για την πολύμηνη αποχη μου από το site και απο την ομάδα του diy ηχείου,αλλά ο macbook δεν μπαίνει στο site με κανέναν broswer.
Mόλις πήρα το asus και ελπίζω να σας βλέπω τακτικά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.175
Members
38.422
Νεότερο μέλος
dimkkk