AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Παιδιά να οργανωθούμε! Όταν έχουμε δουλειές να παγώνει το thread... Κάτι πρέπει να γίνει!

αμαν παναγια μου τι λεει στο τελος? αν φτιαξει σουπερ αναλογικο θα τσακισει και τα καλυτερα ψηφιακα και μονο αν το ψηφιακο ειναι διπλα/μεσα στο dac ισως σωθουμε?
Είδες; Να μην είσαι προπετής...
Έκανες τρία άκυρα ποστ πριν ακόμα φτάσεις στο τέλος και αποκτήσεις πλήρη εικόνα..
Και μιλάμε για 5 γραμμές κείμενο.. :114:

Ο Πρόεδρας βαθμολογούσε ανθρώπους και συστήματα..
Εγώ, με περιπαικτική περισσότερο διάθεση, βαθμολογώ γνώσεις (όπως συστηματικά γίνεται σε όλες τις μορφές εκπαίδευσης, ακόμα και στο νηπιαγωγείο), μόνο όταν κάποιοι μπαίνουν στα χωράφια μου και - ΠΡΟΣΟΧΗ - μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία "βαθμολόγησης" αποκλειστικά για όσους μας μοστράρουν τα γαλόνια του "γνώστη" (κι άρα οι ίδιοι μας προτρέπουν να έχουμε αυξημένες απαιτήσεις από αυτούς).
Μπαίνουν δε με το ανάλογο ύφος να καταθέσουν τις... ενστάσεις τους σε όσα τεχνικά έχουν ήδη γραφτεί, οπότε καλό είναι να υπάρχει και μία βαθμολογία για να αποκτούν ένα perspective και "οι υπόλοιποι", όπως λες κι εσύ. :116:

Για FW/USB, Sarres, Amarres κουκουνάρες θα τα πούμε άλλη στιγμή. Αρκετά μας κράζουν ότι το παίζουμε "δάσκαλοι" ήδη.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Συγγνώμην δηλαδής για το off topic. Όμως από την στιγμή που γίνεται συζήτηση εκτός από κουβερτούρες και για διορθώσεις χώρων, θέλω να πιστεύω ότι κάπου χωράει και ο δικός μου νταλκάς…

Τέλος πάντων επειδή είμαι Κύριος και το μεταφέρω μόνος μου στην κατηγορία (Γενικές Συζητήσεις περί High Fidelity).

Διαφορετικά αν το αφήσω εδώ θα πρέπει να απαντήσω με τι νούμερο μανό είχε βάψει τα νύχια του το πτηνό…

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?111351-%D0%F1%FC%E2%EB%E7%EC%E1-%DE%F7%EF%F5-%EC%E5-%E3%E5%E9%F4%EF%ED%E9%EA%FC-%F3%F0%DF%F4%E9%E2_%A6&p=1480540#post1480540
Μας έλειψες! :116:

Reaction score
684
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

φυσικα. απλως δεν εχει γινει τοσο ντορος για αυτο.
σκοτωνει το εργαλειο (Prism Orpheus). Εαν δεν ειχα παρει το Vekian θα ηταν απο τις πρωτες μου επιλογες...

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Το αστείο είναι ότι για τέτοιου είδους χρήση, και με βάση όσα είχαμε γράψει τότε, η Metric Halo έβγαινε εως και "λίγη"...

Μάλλον δεν "τα παίρναμε" τότε... :141:
Αυτό ρωτάω εδώ και 5 σελίδες.....που βρίσκεται η ποιότητα και ευχρηστία της Metric ως DRC σε σχέση με πιο εξειδικευμένες υλοποιήσεις - δεν θέλω ντε και καλά να μειώσω την αξία του προϊόντος, απλά είμαι περίεργος.....

Ο τρόπος που απαντά ο EAR είναι απαράδεκτα δασκαλίστικος (με την κακή έννοια) γιατί υπάρχουν δάσκαλοι και Δάσκαλοι...

Επίσης μόνο να υποθέσω μπορώ για το τεχνικό υπόβαθρο των μελών που το παίζουν ειδήμονες...στο DRC, γιατί όντως το Room Correction είναι νέα ενασχόληση για μένα, και δεν θα την ξεκινούσα αν δεν είχα το υπόβαθρο να διαβάσω τέτοιου είδους βιβλία και papers.

Τέλος, μερικοί συγχέουν την πραγματική γνώση με την διαρκή ενασχόληση με το αντικείμενο. Μπορεί να ισχύει για ένα μάστορα, όπου το 95% της γνώσης του έρχεται από την εμπειρία, αλλά όχι για κάποιον που ασχολείται με FFT και Ψηφιακά Φίλτρα..

...αυτός είναι και ο λόγος που με βλέπετε σκεφτικό όταν διάφοροι δηλώνουν ότι έχουν κατεβάσει τόνους υλικού, ασχολούνται χρόνια και γι' αυτό θεωρούνται Γνώστες. Αμ δε..

…από την στιγμή που δεν ξέρω αν στερούνται πιο εξειδικευμένων γνώσεων ώστε να κατανοούν αυτά που διαβάζουν, δεν μου λέει και πολλά…

...και είναι και Ύποπτο όταν το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.595
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

σκοτωνει το εργαλειο (Prism Orpheus). Εαν δεν ειχα παρει το Vekian θα ηταν απο τις πρωτες μου επιλογες...

Σωστός. Και μένα θα με ενδιέφερε μια τετράδα από το καθένα από τα παραπάνω για "αγορά", απλά δε γεννήθηκα πλούσιος, ο γκαντέμης...

Επίσης, θα με παρα-ενδιέφερε μια τετράδα από αυτά:

Αλλά, μεταξύ μας, και πολύ πλούσιος να ήμουν, και να μπορούσα να τα αγοράσω (που δεν υπάρχει ούτε 1 περίπτωση στο τρις, αλλά λέμε τώρα) αμφιβάλω ιδιαιτέρως για τις ικανότητες των αφτχιών μου... ιδίως όταν ακούω Pink Floyd και δε μπορώ με τίποτα την ξινή. :138:

Reaction score
777
Re: Απάντηση: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Αυτό ρωτάω εδώ και 5 σελίδες.....που βρίσκεται η ποιότητα και ευχρηστία της Metric ως DRC σε σχέση με πιο εξειδικευμένες υλοποιήσεις - δεν θέλω ντε και καλά να μειώσω την αξία του προϊόντος, απλά είμαι περίεργος.....
Στην τιμή χωρίς κάποια έκπτωση στα specs.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Ti να πω τωρα....μα την Παναγια δεν ξερω....

Ανοιχτηκε ενα θεμα βασιζομενο στο τεστ που εκανε ο κυριος Σταματακος με σκοπο να τα πουμε περι Lio-8 και το τι μπορει να προσφερει η συγκεκριμενη μηχανη!!

Το αν τρομαξε η μαλλον προβληματισε (για μενα λανθασμενα )καποιους ...το πες τε το παθος-καυλα-εμμονη-εμπιστοσυνη στην συγκεκριμενη μηχανη οταν αυτο εχει γινει παμπολες φορες και για αλλα μηχανακια τα οποια πολλοι εχουμε υπερασπιστει ειτε γιατι το πιστευουμε ειτε γιατι τα γουσταρουμε θα πω οτι ειναι μεγιστο λαθος.

Outsiders ,κακοπιστοι,ξερολες,αμφισβητητες των περισσοτερων ακομα και προκλητικοι τυποι τους πηρε ο πονος και πηραν θεση στο θεμα --οταν σε καθημερινη βαση ειναι αποντες --.

Δεν λεω...δικαιωμα του καθενος ειναι να καταθετει την αποψη του σεβομενος ομως και ολους τους αλλους που μετεχουν σε αυτο εδω το forum.
Παντου ....σε ολα τα φορα γινεται αυτο και δυστυχως οι εκαστοτε συντονιστες ερχονται συχνα σε αντιπαραθεση με διαφορα μελη με σκοπο ειτε να ηρεμησουν τα πραγματα ειτε να ομαλοποιησουν μια κατασταση οταν αυτη ξεφευγει απο τον ελενγχο και αρχιζει να την παιρνει ο διαολος!

Ο Σταματης ειναι φιλος ,ομως η τοποθετηση του περι προωθησης προιοντος για μενα ηταν μεγαλο και ατοπο χωρις στην ουσια να υπαρχουν αποδειξεις λαθος....προσβαλλει ανθρωπους και δημιουργησε ενταση που αυτην την στιγμη θα πρεπει να δινονται εξηγησεις απο πολλους επειδη ειναι παθιασμενοι με αυτην την μηχανη οπως ειναι πολλοι αλλοι με οτιδηποτε τους κανει κεφι η εστω το εμπιστευονται σαν προιον!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.595

Να ρωτήσω κάτι, επειδή δε ξέρω: η μέτρικ, στα κάρακτερς, στο κρος, αλλά και στην ισοστάθμιση και γενικά στα dsp της, χρησιμοποιεί παντού φιρ φίλτρα ή ίρ? :116:

Όλες οι "απόψεις", ...σεβαστές!:116:

Προειδοποίηση: Θα βάλει βαθμολογία ο Κου-Φός.:137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.595

Να ρωτήσω κάτι, επειδή δε ξέρω: η μέτρικ, στα κάρακτερς, στο κρος, αλλά και στην ισοστάθμιση και γενικά στα dsp της, χρησιμοποιεί παντού φιρ φίλτρα ή ίρ? :116:

Όλες οι "απόψεις", ...σεβαστές!:116:

Προειδοποίηση: Θα βάλει βαθμολογία ο Κου-Φός.:137:
Προκαταβολικά και η επόμενη ερώτηση, επειδή θα φύγω (πάω για σουβλάκια με την ΕΒΒΕ) είναι ομοίως τι είδους φίλτρα (φιρ ή ίρ) χρησιμοποιούνται σε αυτά τα παρακάτω πανάθλια μηχανήματα (τα οποία πολύ θέλω να αγοράσω, κυρίως το πρώτο):

http://www.weiss.ch/powerhouse/powerhouse.html
http://www.weiss.ch/eq1/eq1.html

Περιμένω αγωνιωδώς τις "απόψεις" σας.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AVMentor reviews.... Metric Halo LIO-8!

Επίσης, θα με παρα-ενδιέφερε μια τετράδα από αυτά:

Παιδιά, τα έχουμε ξαναπει... Απαγορεύονται φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου!

[Σοκάρονται και κάτι "καθώς πρέπει" αόρατοι θαμώνες...! :116:]

Όσο για τα φίλτρα... Bonus ερώτηση:
http://www.grimmaudio.com/pro_loudspeakers_ls1.htm

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Πολλά νεύρα βλέπω.

Παρακαλώ ηρεμία και μείνετε στο αρχικό θέμα.

Είναι κρίμα να κλειδωθεί ενα τόσο ενδιαφέρων θέμα.

Reaction score
62
σε firewire και usb ασυγχρονη λειτουργια εχει νοημα.
εκει ο χρονισμος γινεται απο το dac, εκει εχει ΙΣΩΣ μεγαλυτερο νοημα το amarra.
και φυσικα οχι μονο σε μετρικ.
Για το λόγο αυτό ακριβώς είπα ότι μου φαίνεται "περίεργο", αν ισχύει αυτό που έγραψες για το Amarra.

στο δικο μου impact twin πχ ανα εκδοση ολο και κατι βελτιωνουν στην επικοινωνια αμαρρα dac. στην προηγουμενη εκδοση κατι καναν λαθος και δεν κλειδωνε στις αλλαγες αρχειων διαφορετικης δειγματολειψιας. στην τελευταια εκδοση αναφερεται σαφως οτι λυθηκε το προβλημα σε αρκετα dac.
Ολα δειχνουν οτι απο το software γινονται "πραγματα και θαματα" στο dac.
Αυτό που λες είναι ξεκάθαρα SW error, δεν έχει να κάνει με σχεδιαστική επιλογή φαντάζομαι...εκτός αν ήθελαν να κάνουν επαναδειγματοληψία by default. :116:
Αλλά υποθέτω ότι θα υπάρχει ήδη ως επιλογή αυτό στο Amarra.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Το θεμα κλειδωνεται για να μην το καταντησουμε γελειο......ειναι αρκετα σοβαρο...για οσους ενδιαφερονται.

Να ενημερωσω οτι υπαρχουν και αλλα ενδιαφεροντα θεματα στο φορουμ οπου μπορειτε να χαλαρωσετε!!!!!

Επισης να πω οτι το thread θα καθαριστει απο ανουσια posts που δεν εχουν καμια σχεση με το αρχικο θεμα που αφορα την παρουσιαση του κυριου Σταματακου για την Lio-8.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Κύριε Μιχάλη μας, αυτό που νομίζετε ότι όλοι μιλάνε για εσάς θα πρέπει να το κοιτάξετε. Ειλικρινά κι επειδή κι εγώ σας συμπαθώ.
Και μόνο που συμφώνησε μαζί σας το Caravelle από κάτω, έπρεπε να σας βάλει σε σκέψεις.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

Προκαταβολικά και η επόμενη ερώτηση, επειδή θα φύγω (πάω για σουβλάκια με την ΕΒΒΕ) είναι ομοίως τι είδους φίλτρα (φιρ ή ίρ) χρησιμοποιούνται σε αυτά τα παρακάτω πανάθλια μηχανήματα (τα οποία πολύ θέλω να αγοράσω, κυρίως το πρώτο):

http://www.weiss.ch/powerhouse/powerhouse.html
http://www.weiss.ch/eq1/eq1.html

Περιμένω αγωνιωδώς τις "απόψεις" σας.
Το πρώτο δεν βγήκε ποτέ.

Το ΕQ1 (έχω 2 στο studio και έχει και σχόλιο μου στην μπροσούρα του ο Daniel που το εκθειάζω) χρησιμοποιεί 3 διαφορετικά mode.

mode 1 : Απλά φίλτρα

mode 2 : Linear Phase

mode 3: Dynamic EQ (το ανάποδο του Multiband Compression)

Κάθε ένα έχει διαφορετικό ήχο και διαφορετικές χρήσεις.

Μακράν τα καλύτερα ψηφιακά ΕQ.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

If we also assume that we want good imaging then it's also important to correct each speaker individually and this not only doubles the number of parametric filters required to be generated, but also the poor user has to make sure the final filter makes the freq response the same for each speaker!

Furthermore the phase response of parametric EQ filters usually is directly tied to the selected amplitude response and can't be changed indipendently, so it's pretty difficult to control the time behaviour of the system. To get the same phase response control of a room correction system using parametric EQ a lot of different overlapped filters often need to be used, making the filter tuning procedure really long and quite cumbersome. Even if you have the patience to tune an huge number of filters up to the desired magnitude and phase response, often the results aren't as accurate as a good room correction system. Despite these limitations there have been situations where excellent results have been achieved using parametric EQ, both in the magnitude response and in the time response, expecially in the bass range.
Real time correction στο χρόνο είναι μια δύσκολη ιστορία που πολλές φορές έχουμε αναφέρει πως ο μπαμπάς της είναι Έλληνας, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας ο Γιαννης ο Μουρτζόπουλος που οι αλγόριθμοι του και η εργασίες του χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα απο όλους.

Η υλοποίηση όμως δεν είναι εύκολη και όπως σε όλα τα πράγματα θέλει τεράστια γνώση και κατανόηση της διαδικασίας για να μην δημιουργηθούν ηχητικά εκτρώματα.
(δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα απο όσα επιλύονται).

Η στατική ρύθμιση είναι πιο "απλή" διαδικασία , επίσης θέλει τεράστια προσοχή, αλλά ειδικά στις πολύ χαμηλές περιοχές μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα ειδικά με φίλτρα linear phase.

Αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και με το EQ του Amarra που ακούγεται πολύ καλά, δεν αλλοιώνει την πληροφορία του σήματος, πάντα απο κάποιον που ξέρει τι κάνει και γιατί.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Round 7 ? :107:

Kοιτα κακομοιρη μου μην μου το γκαντεμιασεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:204::204:

καλημερααααααααααααααααααααααα

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Τελικα θελει δουλεια η Lio-8 με τα αναλογα της πχ. Amarra ,ομως οταν την ολοκληρωσει καποιος πιστευω οτι το αποτελεσμα θα ειναι αλλου για αλλου!!!!!

Ειμαι στα πρωτα σταδια μαζι της και ανυπομονω να παω παρακατω.......οπου ναναι θα γινουν οι μετρησεις και φυσικα οι παραμετροποιησεις οπου τοτε θα ανεβουν πολλες φωτο της διαδικασιας και φυσικα αναλογη κουβεντα .....αλλα 30 000 views!!!!!!!!!!!!!!!:623::619::609::621:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.751
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88