hawkwind78
"Επαγγελματίας"
- Reaction score
- 3.407
Καλησπέρα σε όλους. Όπως έχετε δει και στην ενότητα Home Theater For your eyes only, προσπάθησα να χτίσω στα μέτρα και τα σταθμά του σαλονιού μου ένα immersive σύστημα το οποίο ακόμα και τώρα θεωρώ το ως το πιο σωστό σαν σύστημα αρκεί να γίνει σωστά. Με βάση τα οικονομικά μου έφτασα σε ένα επίπεδο αλλά ποτέ δεν με ευχαριστούσε και κάτι στο τέλος με χαλούσε. Άποψη μου είναι ότι για να πετύχεις το απόλυτο μετρικά και ακουστικά θέλει χρήμα που για μένα δεν υπάρχει στο επίπεδο που θέλω. Με τον ερχομό του τρίτου παιδιού μου πριν 8 μέρες πήρα την απόφαση να σταματήσω την αναζήτηση δισκοπότηρου και να επικεντρωθώ σε ένα πιο χαλαρό αλλά ποιοτικό 2.2 και να μειώσω τον χαμό στο σαλόνι. Έναυσμα εκτός απο το μωρό μου έδωσε και ο φίλος @capasitor που έβγαλε σε αγορά τον Parasound P5 που του είχα δώσει στο παρελθόν και το είχα μετανιώσει. Οπότε με την πρώτη ευκαιρία γύρισε πίσω στα χέρια μου. Με βάση τον Ρ5 και με τα δύο Tannoy Gold 8 και το δυο svs sb1000 pro έφτιαξα το παρακάτω σύστημα.
Προενισχυτής: Parasound P5
DAC: Teac UD-503
Turntable: Technics SL1600 Mk2
Phono: Ifi Zen phono με IpowerX psu
Media player: Nvidia Sheild TV Pro
Streamer: Wiim Ultra
Blu-ray player: PS4
CD player: Marantz CD 60
Καλώδια επιλέχτηκαν τα χειροποίητα από μενα Mogami με Neutrik βύσματα XLR to XLR για την σύνδεση των Tannoy στον Ρ5 και του teac στον P5. To Nvidia συνδέθηκε με Supra Usb Excalibur στο teac. Το Ifi zen phono συνδέθηκε με Supra EFF-i rca to rca στον P5. To Marantz CD 60 επίσης συνδέθηκε με coaxial Supra Trico στο teac. Τέλος τα svs sb1000 pro συνδέθηκαν επίσης με Supra RCA-6 sub cables στον Ρ5.
Στα ρεύματα επέλεξα εύκαμπτο καλωδιο σιλικόνης από τον Καυκα 2,5αρι με βύσματα σουκο από Amazon επίχρυσα για τα Tannoy, για τον Ρ5, για το Teac και για το Marantz CD 60. Τα υπόλοιπα με τα στοκ καλώδια. Πολυπριζα χρησιμοποιώ της Dynavox το Χ2000 και το Χ4100 από το immersive σύστημα συνδεδεμένα σε διαφορετικές πρίζες, η κάθε μία σε διαφορετική ασφάλεια. Ηχεια, sub και dac στο Χ2000 και τα υπόλοιπα στο Χ4000.
Με όλα αυτά το αποτέλεσμα ηχητικά από το immersive είναι ανωτερο, πιο καθαρό, καλή διαχείριση μπάσου από τον Ρ5 και έμφαση στην λεπτομέρεια χωρίς όμως να γίνεται πολύ ψηφιακό κρατώντας μια αναλογική χροιά. Έχει καλό sound stage έστω και στερεοφωνικό.
Όπως είπα και πριν θα ήθελα ένα immersive σύστημα αλλά μετά από τόσο διάβασμα κατάλαβα ότι δεν μπορώ να το πετύχω στο επίπεδο που θέλω. Πείτε το ιδιοτροπία πείτε το όπως το θέλετε. Τώρα με το συγκεκριμένο σύστημα έστω και δικαναλα ακουω καλύτερα από πριν για τα αφτιά μου. Σύντομα θα προσθέσω και φωτογραφίες.
Καλό υπόλοιπο ΣΚ.
Προενισχυτής: Parasound P5
DAC: Teac UD-503
Turntable: Technics SL1600 Mk2
Phono: Ifi Zen phono με IpowerX psu
Media player: Nvidia Sheild TV Pro
Streamer: Wiim Ultra
Blu-ray player: PS4
CD player: Marantz CD 60
Καλώδια επιλέχτηκαν τα χειροποίητα από μενα Mogami με Neutrik βύσματα XLR to XLR για την σύνδεση των Tannoy στον Ρ5 και του teac στον P5. To Nvidia συνδέθηκε με Supra Usb Excalibur στο teac. Το Ifi zen phono συνδέθηκε με Supra EFF-i rca to rca στον P5. To Marantz CD 60 επίσης συνδέθηκε με coaxial Supra Trico στο teac. Τέλος τα svs sb1000 pro συνδέθηκαν επίσης με Supra RCA-6 sub cables στον Ρ5.
Στα ρεύματα επέλεξα εύκαμπτο καλωδιο σιλικόνης από τον Καυκα 2,5αρι με βύσματα σουκο από Amazon επίχρυσα για τα Tannoy, για τον Ρ5, για το Teac και για το Marantz CD 60. Τα υπόλοιπα με τα στοκ καλώδια. Πολυπριζα χρησιμοποιώ της Dynavox το Χ2000 και το Χ4100 από το immersive σύστημα συνδεδεμένα σε διαφορετικές πρίζες, η κάθε μία σε διαφορετική ασφάλεια. Ηχεια, sub και dac στο Χ2000 και τα υπόλοιπα στο Χ4000.
Με όλα αυτά το αποτέλεσμα ηχητικά από το immersive είναι ανωτερο, πιο καθαρό, καλή διαχείριση μπάσου από τον Ρ5 και έμφαση στην λεπτομέρεια χωρίς όμως να γίνεται πολύ ψηφιακό κρατώντας μια αναλογική χροιά. Έχει καλό sound stage έστω και στερεοφωνικό.
Όπως είπα και πριν θα ήθελα ένα immersive σύστημα αλλά μετά από τόσο διάβασμα κατάλαβα ότι δεν μπορώ να το πετύχω στο επίπεδο που θέλω. Πείτε το ιδιοτροπία πείτε το όπως το θέλετε. Τώρα με το συγκεκριμένο σύστημα έστω και δικαναλα ακουω καλύτερα από πριν για τα αφτιά μου. Σύντομα θα προσθέσω και φωτογραφίες.
Καλό υπόλοιπο ΣΚ.