Back in basics....η το τελικό σύστημα του Hawkwind78

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.408
Καλησπέρα σε όλους. Όπως έχετε δει και στην ενότητα Home Theater For your eyes only, προσπάθησα να χτίσω στα μέτρα και τα σταθμά του σαλονιού μου ένα immersive σύστημα το οποίο ακόμα και τώρα θεωρώ το ως το πιο σωστό σαν σύστημα αρκεί να γίνει σωστά. Με βάση τα οικονομικά μου έφτασα σε ένα επίπεδο αλλά ποτέ δεν με ευχαριστούσε και κάτι στο τέλος με χαλούσε. Άποψη μου είναι ότι για να πετύχεις το απόλυτο μετρικά και ακουστικά θέλει χρήμα που για μένα δεν υπάρχει στο επίπεδο που θέλω. Με τον ερχομό του τρίτου παιδιού μου πριν 8 μέρες πήρα την απόφαση να σταματήσω την αναζήτηση δισκοπότηρου και να επικεντρωθώ σε ένα πιο χαλαρό αλλά ποιοτικό 2.2 και να μειώσω τον χαμό στο σαλόνι. Έναυσμα εκτός απο το μωρό μου έδωσε και ο φίλος @capasitor που έβγαλε σε αγορά τον Parasound P5 που του είχα δώσει στο παρελθόν και το είχα μετανιώσει. Οπότε με την πρώτη ευκαιρία γύρισε πίσω στα χέρια μου. Με βάση τον Ρ5 και με τα δύο Tannoy Gold 8 και το δυο svs sb1000 pro έφτιαξα το παρακάτω σύστημα.
Προενισχυτής: Parasound P5
DAC: Teac UD-503
Turntable: Technics SL1600 Mk2
Phono: Ifi Zen phono με IpowerX psu
Media player: Nvidia Sheild TV Pro
Streamer: Wiim Ultra
Blu-ray player: PS4
CD player: Marantz CD 60

Καλώδια επιλέχτηκαν τα χειροποίητα από μενα Mogami με Neutrik βύσματα XLR to XLR για την σύνδεση των Tannoy στον Ρ5 και του teac στον P5. To Nvidia συνδέθηκε με Supra Usb Excalibur στο teac. Το Ifi zen phono συνδέθηκε με Supra EFF-i rca to rca στον P5. To Marantz CD 60 επίσης συνδέθηκε με coaxial Supra Trico στο teac. Τέλος τα svs sb1000 pro συνδέθηκαν επίσης με Supra RCA-6 sub cables στον Ρ5.
Στα ρεύματα επέλεξα εύκαμπτο καλωδιο σιλικόνης από τον Καυκα 2,5αρι με βύσματα σουκο από Amazon επίχρυσα για τα Tannoy, για τον Ρ5, για το Teac και για το Marantz CD 60. Τα υπόλοιπα με τα στοκ καλώδια. Πολυπριζα χρησιμοποιώ της Dynavox το Χ2000 και το Χ4100 από το immersive σύστημα συνδεδεμένα σε διαφορετικές πρίζες, η κάθε μία σε διαφορετική ασφάλεια. Ηχεια, sub και dac στο Χ2000 και τα υπόλοιπα στο Χ4000.

Με όλα αυτά το αποτέλεσμα ηχητικά από το immersive είναι ανωτερο, πιο καθαρό, καλή διαχείριση μπάσου από τον Ρ5 και έμφαση στην λεπτομέρεια χωρίς όμως να γίνεται πολύ ψηφιακό κρατώντας μια αναλογική χροιά. Έχει καλό sound stage έστω και στερεοφωνικό.

Όπως είπα και πριν θα ήθελα ένα immersive σύστημα αλλά μετά από τόσο διάβασμα κατάλαβα ότι δεν μπορώ να το πετύχω στο επίπεδο που θέλω. Πείτε το ιδιοτροπία πείτε το όπως το θέλετε. Τώρα με το συγκεκριμένο σύστημα έστω και δικαναλα ακουω καλύτερα από πριν για τα αφτιά μου. Σύντομα θα προσθέσω και φωτογραφίες.

Καλό υπόλοιπο ΣΚ.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.408
Αυτά που με εξεπλιξαν με την ποιότητα τους σε σχέση με την τιμή τους είναι τα supra. Με εξαίρεση τον Ρ5 είναι τα μόνα που πρόσθεσα στο σύστημα και δεν τα είχα ήδη από πριν.

Last edited:

Reaction score
13
κατ'αρχην, μπραβο για τα δυο svs sb1000 pro (ειχα μεινει εκει,που ηθελες δεύτερο)
ο P5 διαθετει τις πλεον ποικιλες και ακριβεις συνδεσεις για sub που εχω δει ever.

προσπαθησε να χαιρεσαι αυτο που εχεις φτιαξει, σιγουρα ο εαυτος σου ειναι ο καλυτερος κριτης (ο Σαλβαντορ Νταλι, ενας απο τους μεγαλυτερους και πλουσιότερους ζωγράφους ever, ελεγε "μην αγχώνεσαι,την τελειότητα δεν θα την φτασεις ποτε" - κι αν την φτασεις θα βαρεθεις την ιδια στιγμη συμπληρωνω εγω) Μια φορά ειχα παρει VDH interconnects για το DAC...-αποκάλυψη,βελτίωσαν την λεπτομέρεια,αλλά όταν άλλαξα DAC δεν εδιναν πλεον την ιδια εντύπωση: συμπέρασμα, πιασ'τ'αυγό και κούρευτο... για να βλεπεις αγγελιες που καποιος πουλάει εναν απο τους καλυτερους τελικους στον κοσμο,που μεταχειρισμενος εχει 15 χιλιαδες ευρω ή 5 χιλιαδες, σκεψου αυτο που για καποιον ειναι απιαστο ονειρο,καποιος αλλος το εχει "χορτασει"-αφηνω τους λογους "αναγκης" εξω, διοτι δεν μπορει εκατονταδες αγγελιες να ειναι απο αναγκη

Reaction score
5.630
κατ'αρχην, μπραβο για τα δυο svs sb1000 pro (ειχα μεινει εκει,που ηθελες δεύτερο)
ο P5 διαθετει τις πλεον ποικιλες και ακριβεις συνδεσεις για sub που εχω δει ever.

προσπαθησε να χαιρεσαι αυτο που εχεις φτιαξει, σιγουρα ο εαυτος σου ειναι ο καλυτερος κριτης (ο Σαλβαντορ Νταλι, ενας απο τους μεγαλυτερους και πλουσιότερους ζωγράφους ever, ελεγε "μην αγχώνεσαι,την τελειότητα δεν θα την φτασεις ποτε" - κι αν την φτασεις θα βαρεθεις την ιδια στιγμη συμπληρωνω εγω) Μια φορά ειχα παρει VDH interconnects για το DAC...-αποκάλυψη,βελτίωσαν την λεπτομέρεια,αλλά όταν άλλαξα DAC δεν εδιναν πλεον την ιδια εντύπωση: συμπέρασμα, πιασ'τ'αυγό και κούρευτο... για να βλεπεις αγγελιες που καποιος πουλάει εναν απο τους καλυτερους τελικους στον κοσμο,που μεταχειρισμενος εχει 15 χιλιαδες ευρω ή 5 χιλιαδες, σκεψου αυτο που για καποιον ειναι απιαστο ονειρο,καποιος αλλος το εχει "χορτασει"-αφηνω τους λογους "αναγκης" εξω, διοτι δεν μπορει εκατονταδες αγγελιες να ειναι απο αναγκη
Για όλα το ίδιο συμβαίνει... όπως ότι μπορεί να είσαι παντρεμένος με την ομορφότερη γυναίκα και να την απατάς με άλλη...

Reaction score
13
Για όλα το ίδιο συμβαίνει... όπως ότι μπορεί να είσαι παντρεμένος με την ομορφότερη γυναίκα και να την απατάς με άλλη...
εννοείται,άλλωστε η μονογαμία είναι σπάνια σαν το 0 ρεζους αρνητικο, να απατας το σύστημα σου,με άλλο πιάνεται?

Reaction score
6.911
Άλλος ένας που νόμιζε ότι θα βρει την ηχητική νιρβάνα με 15 δορυφόρους 27 σαμπς και λέιζερ μέτρο για το by the book.
Και πόσοι είναι ακόμα σαν και εσένα και σαν εμένα που δεν τα λένε.
α ρε κούνια που σας κούναγε 😜
Τουλάχιστον εμείς το καταλάβαμε γρήγορα 😁😁
Anyway να σου ζήσει το νέο μέλος να είναι γερό και τυχερό και το στέρεο αν ασχοληθείς μεθοδικά και δεν δίνεις σημασία στην πάρα πολλή μπουρδολογία από εδώ και από εκεί ( ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε😜 ) θα το φέρεις εκεί που θέλεις και θα το κατα ευχαριστηθείς.
Εύχομαι και πάλι τα καλύτερα!

Reaction score
9.040
Κωνσταντίνε μου δεν είσαι ο μόνος που ψάχνεται για καλύτερο ήχο, έχουμε φάει τα νιάτα μας στη βελτίωση της ηχητικής μας απόλαυσης, όσο μας παίρνει φυσικά.
Τα μηχανήματα που έχεις επιλέξει είναι άψογα, όσο και τα αντίστοιχα καλώδια, καθώς όπως αναφέρεις έχεις καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά και σε ένα τέλειο επίπεδο να φτάσεις πάλι θα σε τρώει το σαράκι σου.
Ενδεχομένως υπάρχει η περίπτωση σε όλες αυτές τις αλλαγές να χαλάσεις την συνολική εικόνα.
Πιστεύω ότι επειδή ασχολείσαι και ψάχνεσαι να βρείς αυτό το κλικ που χρειάζεσαι.
Καλή συνέχεια.......

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.772
Members
38.369
Νεότερο μέλος
GAPAZ