melina
Cargo 200
- Reaction score
- 43.564
και που πουλάνε τέτοιους;Και φυσικά η ημερομηνία καβουρδίσματος να είναι μέχρι ένα μήνα πριν.
και που πουλάνε τέτοιους;Και φυσικά η ημερομηνία καβουρδίσματος να είναι μέχρι ένα μήνα πριν.
Kudu,under dog,taf. red, και αλλοι,οταν κανεις την παραγγελια σου ρωτας ημερομηνιες καβουρδισματος και επιλεγεις αυτο που θελεις.και που πουλάνε τέτοιους;
Άλλο είναι το θέμα και η φιλοσοφία ζωής γενικότερα. Ενώ πιάνουν τα χέρια μου, έχω τις γνώσεις και μπορώ να ασχοληθώ με πληθώρα εργασιών, αποφεύγω να κάνω ό,τι δεν με ευχαριστεί. Προτιμώ να απευθύνομαι σε επαγγελματίες. Όταν όμως με τρώει ο χρονικός περιορισμός αναγκαστικά κάνω αυτό που βρίζω. Και ...βρίζω!αχ παναία μου τι τράβηξες και εσύ, ώρα είναι να μας πεις οτι ίδρωσες κι όλα...
Τι μου θυμισες,ειχα αγορασει ενα ρολοι casio dep 510 καταδυτικο με πιστοποιηση για χρηση ως βυθομετρο ,το οποιο οταν ηρθε η ωρα για αλλαγη μπαταριων εφυγε για Ιαπωνια και εκανε να γυρισει 6 μηνες,ουτε με τα ποδια να πηγαινοερχοταν.... Ευτυχως ο ιδιος ο Λαγουσακος(τοτε αντιπροσωπος της casio)μου είπε οτι απο Λαθος τους το ρολοι εμεινε σε ενα συρταρι για πεντε μηνες μου ζητησε συγνωμη και οκ....Άλλο είναι το θέμα και η φιλοσοφία ζωής γενικότερα. Ενώ πιάνουν τα χέρια μου, έχω τις γνώσεις και μπορώ να ασχοληθώ με πληθώρα εργασιών, αποφεύγω να κάνω ό,τι δεν με ευχαριστεί. Προτιμώ να απευθύνομαι σε επαγγελματίες. Όταν όμως με τρώει ο χρονικός περιορισμός αναγκαστικά κάνω αυτό που βρίζω. Και ...βρίζω!
Αν αποφάσιζα να στείλω τη Gaggia για service στη Eurogat, μπορεί να επέστρεφε η Sage από Γερμανία πιο γρήγορα. Είναι Παρασκευή και θέλω καφέ. Από το φρέσκο που πήρα και κάθε μέρα που περνάει "χαλάει".
Το βασικό πρόβλημα είναι η καραντίνα. Αλλιώς θα πήγαινα στα στέκια μου να πιω καφέ και θα πέταγα την Gaggia από το παράθυρο.![]()
Ελπίζω να σου έκανε δώρο την αλλαγή της μπαταριαςΤι μου θυμισες,ειχα αγορασει ενα ρολοι casio dep 510 καταδυτικο με πιστοποιηση για χρηση ως βυθομετρο ,το οποιο οταν ηρθε η ωρα για αλλαγη μπαταριων εφυγε για Ιαπωνια και εκανε να γυρισει 6 μηνες,ουτε με τα ποδια να πηγαινοερχοταν.... Ευτυχως ο ιδιος ο Λαγουσακος(τοτε αντιπροσωπος της casio)μου είπε οτι απο Λαθος τους το ρολοι εμεινε σε ενα συρταρι για πεντε μηνες μου ζητησε συγνωμη και οκ....
Τέσσερις μπαταρίες,δύο backup, και δύο που λειτουργεί,δεν θυμάμαι αν πλήρωσα κάτι να σου πω την αλήθεια.Νομίζω ο φίλος xfader δε θα ξαναγράψει μεχρι να πιει όλους τους καφέδες του
Λιγουρια όλοι πέσατε να του πάρετε το καφέ
Ελπίζω να σου έκανε δώρο την αλλαγή της μπαταριας
Για μια μπαταρία έφυγε έξω;
Έχω κάμποσα τέτοια.Εγώ προτίμησα το πακέτο με το vac pac για την αποθήκευση εν κενώ (ας το πούμε κενό, βγάζει κάμποσο αέρα εκτός κουτιού πάντως).
O καφές φίλτρου θέλει "ξανθά" καβουρδίσματα για να δώσει τα αρώματά του. Εννοείται ότι έχουμε καλή ποικιλία που έχει τα αρώματα για να τα βγάλει. Οι πολύ ψημένοι καφέδες, οι σκούροι, έχουν την πικρή καφεδίλα που καλύπτει ό,τι άλλο έχει μείνει. Τα brands των ψαγμένων ψήνουν μέχρι medium.Costa Rica - La Florida (Geisha) 3/5
ETHIOPIA - GUJI ALLONA GR1 (Heirloom), 4+/5 (μόλις τώρα τον πίνω για πρώτη φορά, μου αρέσει πολύ)
Στην παραγγελία έχει επιλογή filter or espresso roasting (σε κάποια προιόντα μόνο espresso επιλογή) και μετά αλεσμένο ή κόκκο. Οπότε εγώ έκανα επιλογή φίλτρου και αλεσμένου (δεν έχει έρθει ακόμα ο μύλος) και εμπιστεύομαι το ψήσιμο που κάνουν.O καφές φίλτρου θέλει "ξανθά" καβουρδίσματα για να δώσει τα αρώματά του. Εννοείται ότι έχουμε καλή ποικιλία που έχει τα αρώματα για να τα βγάλει. Οι πολύ ψημένοι καφέδες, οι σκούροι, έχουν την πικρή καφεδίλα που καλύπτει ό,τι άλλο έχει μείνει. Τα brands των ψαγμένων ψήνουν μέχρι medium.
Μετά μπορείς να παίξεις με τα φίλτρα. Συνήθως τα χάρτινα κρατάνε πιο πολλά έλαια και βγάζουν πιο γλυκό αλλά νερουλό αποτέλεσμα. Πάλι όμως εξαρτάται από το χαρτί.
Η χαρτίλα είναι μεγάλο πρόβλημα. Τα χάρτινα φίλτρα της Chemex μόλις τα περάσεις καυτό νερό βγάζουν μία άσχημη πριονιδίλα. Και φαντάσου ότι όλη η μαγκιά στις Chemex είναι το ψαγμένο φίλτρο... Τα περνούσα δύο φορές με καυτό νερό για να ξεβρωμίσουν.Στην παραγγελία έχει επιλογή filter or espresso roasting (σε κάποια προιόντα μόνο espresso επιλογή) και μετά αλεσμένο ή κόκκο. Οπότε εγώ έκανα επιλογή φίλτρου και αλεσμένου (δεν έχει έρθει ακόμα ο μύλος) και εμπιστεύομαι το ψήσιμο που κάνουν.
Φίλτρα πήρα από το ίδιο μαγαζί, έχουν της moccamaster, χωρίς κόλλες και χημικά λένε και λευκασμένο με οξυγόνο...τρέχα γύρευε. Επίσης όταν το βάζω στη θέση του το βρέχω και με καυτό νερό γιατί...έχω γίνει μεγάλος barista και κάτι τέτοια τα παίζω στα δάχτυλα. Λένε ότι ξεπλένεται έτσι η χαρτίλα και δεν βγαίνει στον καφέ, oh well.
Η μηχανή έχει και το μεταλλικό φίλτρο αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Ο Daniel δεν το συνιστά.
Πώς λειτουργούν; Έχουν αντλία με μπαταρία; Υπάρχουν και σε μεγαλύτερα μεγέθη;Έχω κάμποσα τέτοια.
Είναι η καλύτερη απλή υλοποίηση σωστής συντήρησης.