Abessalom
Βαρώνος
- Μηνύματα
- 21.575
- Reaction score
- 36.257
Όχι, από εδώ. - 30%.
Ίσως έπρεπε να πάρω το επόμενο μοντέλο (specialita), αλλά σιγα.
Ίσως έπρεπε να πάρω το επόμενο μοντέλο (specialita), αλλά σιγα.
Το καλύτερο σε ένα μύλο σχετίζεται από αρκετούς παράγοντες, οπότε είναι μια απλούστευση, να πούμε ένας μύλος που έχει μεγαλύτερης διαμέτρου μαχαίρια από ένα άλλο, είναι απαραίτητα καλύτερος, εάν βέβαια συγκρίνουμε την ίδια σχεδίαση και κατασκευή, δηλαδή, αν έχουμε δύο πανομοιότυπα μοντέλα, που η μόνη διαφορά είναι τα μεγαλύτερα μαχαίρια, πράγματι αυτός, θα επιτυγχάνει γρηγορότερη κοπή του καφέ, οπότε θα αναπτύσσεται και λιγότερη θερμοκρασία στο άλεσμα, το οποίο θα έχει και περισσότερη συνοχή στο τρίμμα, σε σχέση με εκείνον τον μύλο με τα μικρότερα μαχαίρια, παρ' όλα αυτά, αυτές οι διαφορές, με τον κατάλληλο χειρισμό (π.χ. distributor, tamping κ.α.) ξεπερνιούνται συνήθως.Γιατί είναι καλύτεροι όσο μεγαλύτερα μαχαίρια έχουν;
Κάθε πότε θέλει καθάρισμα;
Βγάζετε κάθε φορά τη ποσότητα που θέλετε έστω και αν είναι ένας καφές;
Οι κόκκοι πόσο διάστημα αντέχουν χωρίς οξείδωση;
αυτά χρησιμοποιω κι οντως κανουν καλή δουλειάGRINDZ
Ούτε εγώ το έχω δοκιμάσει, από αυτά που διαβάζω, υπάρχει ρίσκο ανάλογα και την ισχύ του μοτέρ του μύλου....Αυτό που λένε για το ρύζι; Δεν δοκίμασα ποτέ, φαίνεται πολύ σκληρό για τον μύλο....
Έχω διαβάσει πάρα πολλές συζητήσεις κατόχων Silenzio και Specialita. Αν αγνοήσουμε αυτούς που θέλουν να υποστηρίξουν το "δικό τους" ως καλύτερο, η σύγκριση ως προς την απτή ποιότητα στο αποτέλεσμα βγάζει τα δύο μοντέλα ακριβώς ίδια.Α δεν ξέρω. Μικρή διαφορά είχαν. Ο Αλεξ έγραψε ότι ουσιαστικά είναι ο ακριβέστερος χρονοδιακοπτης. Αλλά βλέπω ότι και τα μαχαίρια είναι 55 έναντι 50mm
Μάλλον κάποια επιλογή, νομίζω το διόρθωσα.
Για τα μαχαίρια των 50 κλπ τι εννοείς, ότι δεν είναι μόνο θέμα χρόνου κοπής;
Εάν δεν κάτσει το σκέφτομαι να δω σε κανέναν επαγγελματικό αναλόγως της κατάστασης βέβαια.
Οσο μεγαλυτερο μαχαιρι σε διαμετρο τοσο καλυτερη ποιοτητα αλεσης,και σιγουρα και ποιο γρήγορη αλλα στο σπιτι αυτο δεν παιζει συμμαντικο ρολο.Γιατί είναι καλύτεροι όσο μεγαλύτερα μαχαίρια έχουν;
Κάθε πότε θέλει καθάρισμα;
Βγάζετε κάθε φορά τη ποσότητα που θέλετε έστω και αν είναι ένας καφές;
Οι κόκκοι πόσο διάστημα αντέχουν χωρίς οξείδωση;
Επισης μια μαλακη χαλκοβουρτσα μπορει να καθαρίσει οπως ο ξυλινη οδοντογλυφιδα και ποιο γρηγορα,και δεν υπαρχει θεμα φθορας των μαχαιριων γιατι ο χαλκος ειναι πολυ ποιο μαλακος απο το ανοξειδωτο ατσαλι.Προσωπικά, έχω διάφορα πινέλα, με μαλακή ή σκληρή τρίχα. Κάθε 2-3 μέρες σκουπίζω όσο βαθιά μπορούν να φτάσουν και ταυτόχρονα ρουφάω με τη φορητή ηλεκτρική σκούπα. Μία με δύο φορές /μήνα, βγάζω τα μαχαίρια και τα καθαρίζω πιο προσεκτικά. Στα σημεία που βρίσκω κολλημένα υπολείμματα χρησιμοποιώ ξύλινη οδοντογλυφίδα.
Προσωπικά, έχω διάφορα πινέλα, με μαλακή ή σκληρή τρίχα. Κάθε 2-3 μέρες σκουπίζω όσο βαθιά μπορούν να φτάσουν και ταυτόχρονα ρουφάω με τη φορητή ηλεκτρική σκούπα. Μία με δύο φορές /μήνα, βγάζω τα μαχαίρια και τα καθαρίζω πιο προσεκτικά. Στα σημεία που βρίσκω κολλημένα υπολείμματα χρησιμοποιώ ξύλινη οδοντογλυφίδα.
Επισης μια μαλακη χαλκοβουρτσα μπορει να καθαρίσει οπως ο ξυλινη οδοντογλυφιδα και ποιο γρηγορα,και δεν υπαρχει θεμα φθορας των μαχαιριων γιατι ο χαλκος ειναι πολυ ποιο μαλακος απο το ανοξειδωτο ατσαλι.
Επισης τα μαχαιρια δεν τα πλένουμε ποτε με νερο γιατι χαλανε.
Οξειδώνονται οι κόγχες τους και φθείρονται κατά την χρήση τους. Μην το κάνεις αυτό.Του Graef τα έβαζα σε caffiza. Τι θα πάθουν, ανοξείδωτα δεν είναι; Τον έλυνα, έβγαζα το κωνικό μαχαίρι, το άλλο το καλαθάκι με τα δόντια, τη βάση του μαχαιριού, τα έβαζα σε ζεστό νερό με caffiza, τον υπόλοιπο χώρο άλεσης με πινέλο (και ηλεκτρική σκούπα γιατί λίγη πούδρα ξέφευγε και στον υπόλοιπο μύλο κάπως).
υπαρχει καποιο λινκ?roller roasters
για πες μας εντυπωσεις, αξιζει τον κοπο και τα χρηματα? επισης αραγε, ποσο θα κρατησει σωστα μετα το ανοιγμα?Είχα μια σπάνια συνάντηση σήμερα!!!!!! Παραλαβή από roller roasters .Colombia Gesha. Θα ανεβάσω και εκχειληση το βραδάκι.
View attachment 272870