Blind test Βινυλιο VS Spotify

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
353
Ερώτηση ....σε σχέση με το CD εάν έχεις πώς παίζει το spotify?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.645
Κάπου υπάρχει πρόβλημα στο αναλογικό σου!
Μπα, μιά χαρά είναι το αναλογικό του.
Το ψηφιακό του το βρίσκεις άριστο;
Για δώσε..:p

Εδώ έχουν γίνει τεστ με πικ απ και κεφαλές τής πλάκας και η διαφορά είναι εμφανής και πάντα υπέρ του αναλογικού!
Εδώ υπάρχει σίγουρα πρόβλημα. :D
Σίγουρα όμως, στο υπογράφω.8-)

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
αλλα ισως η μεγαλη ηχητικη διαφορα να ερχεται με μεγαλυτερα budget.
..αυτό ισχύει, είναι ετσι.

Το συγκεκριμένο test το εχω κάνει πολλές φορές στον 1 1/5 χρόνο που είμαι συνδρομητής σε spoti και tidal. Οι διαφορές που προέκυπταν ήταν σαφέστατες, τόσο, ωστε να καθιστά το blind test εντελώς ανώφελο. Όπως επίσης προέκυπταν διαφορές μεταξύ spoti και tidal, υπέρ του δεύτερου..

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.693
- σε foobar via dac του adcom gcd-750 ( 8 x 44.1 . . . 32 bit ) vs project studie + audio technica AT150MLX via phono του adcom gfp 565 ( >95dB και καλό βάσει . . . https://www.stereophile.com/content/adcom-gfp-565-preamplifier-page-3 ) . . .

. . . αν και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω από που ανέβηκε το κάθε ψηφιακό αρχείο . . . το καθ΄ένα έχει τις χαρές του . . .

- σωστότερο μπάσο στο ψηφιακό ( ελλείψει riaa )
- εκτεταμένα αλλά ποιο ''αιχμηρά'' υψηλά στο ψηφιακό vs αναλογικό
- οι μεσαίες , λίγο ποιο αναλυτικές στο αναλογικό , αλλά με τα όποια προβλήματα ανά περίπτωση ( θόρυβος επιφανείας κλπ )

- overall . . . ποιο σωστό το ψηφιακό , ποιο ευχάριστο ( υποκειμενικά ) το αναλογικό

Reaction score
87
..αυτό ισχύει, είναι ετσι.

Το συγκεκριμένο test το εχω κάνει πολλές φορές στον 1 1/5 χρόνο που είμαι συνδρομητής σε spoti και tidal. Οι διαφορές που προέκυπταν ήταν σαφέστατες, τόσο, ωστε να καθιστά το blind test εντελώς ανώφελο
Ποιο format κερδισε?? Και αν δε σου κανει κοπο, μπορεις να μας πεις απο τι αποτελειται το setup?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.645
..άμαν ήταν τα ψηφιακά Νάσο, θα τα έβαζα στο πάτωμα και θα χοροπηδούσα πάνω τους με μίσος, αμέσως μετά θα τα πετούσα απο το παράθυρο. Όλα!!
Μουσικόφιλος.... :p:p:D

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Μουσικόφιλος.... :p:p:D
..μα η δήλωση μου αυτή δεν αναιρεί ούτε κατ' ελαχιστο τη μουσικοφιλία μου ώ Κωνσταντίνε, αυτή είναι δεδομένη!!

Λέω το αυτονόητο, εστω και με αρκετή δόση υπερβολής.

Α...να μην το λησμονήσω, είμαι φανατικός οπαδός και των streaming παρόχων..

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Προς επιρρωσιν των λεγομενων του Ν. Τεγοπουλου περι ανωτεροτητας του βινυλιου εναντι του ψηφιακου, προσυπογραφω, οντας ο ...ριβιουερ της συγκρισης. Ηττα πικρη!

Reaction score
1.145
- overall . . . ποιο σωστό το ψηφιακό , ποιο ευχάριστο ( υποκειμενικά ) το αναλογικό
ρε φίλε, γιατί όταν τα γράφεις εσύ παίρνεις like από τον @costas EAR και όταν τα γράφουμε εμείς μας βρίζει;

Εξηγήσου Κώστα!

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Ποιο ακριβώς ειναι το αυτονόητο?
Ότι η αναπαραγωγή της μουσικής μεσω πικάπ, υπερέχει σε σχεση με αυτή του tidal- spoti.

Και γιατι να απορρίψεις το καλυτερο.
Τι απορρίπτω; και μάλιστα το καλύτερο; δεν απορρίπτω τίποτε! Αποδέχομαι και τα δύο φορμά. Εξ ίσου..
Μηπως αντιδρας πολυ συναισθηματικα?
Συναισθηματισμός γιατί; και σε τι;

C

chrispo

Guest
...μερικών τα αυτιά είναι ¨κουρδισμένα¨ για ψηφιακά μέσα, άλλων όχι...όπως και να έχει το βινύλιο είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ γνωστό ότι υπερέχει των ψηφιακών....αν μερικοί δεν το αντιλαμβάνονται σαφώς και δε φταίει το βινύλιο..(τέτοιες συγκρίσεις τις θεωρώ έξ´ορισμού, άτοπες και άσκοπες)

Last edited by a moderator:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.289
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.