bsod μετα απο εγκατασταση αρχαιου mouse

Μηνύματα
13.785
Reaction score
6.778
Πριν περιπου δεκαπεντε μερες εστησα εναν υπολογιστη για τον ανηψιο ενος πολυ καλου φιλου,ο οποιος αν και αριστουχος αποφοιτος του πολυτεχνειου,παραδοξως δεν εχει ασχοληθει παρα μονο σαν χρηστης καποιων προγραμαμτων.O υπολογιστης αποτελειται απο i5 8100 ,μνημη corsair 8gb 2400,μητρικη asrock 310,ssd toshiba 500gb και τροδοφοτικο και κουτι turbo-x (η αγορα επρεπε να γινει απο το πλαισιο για καποιον λογο). Ο υπολογιστης στηθηκε (με γνησιο λειτουργικο windows 10 pro 64 bit,antivirus nod32 ) και δοθηκε για εγκατασταση λοιπων προγραμματων και περιφερειακων.Ο υπολογιστης δουλεψε κανονικα 2 μερες αλλα καποια στιγμη εγινε προσπαθεια συνδεσης και εγκαταστασης ενος αρχαιου πονιτικιου (15ετιας περιπου) και απο τοτε αρχισαν τα κουφα με bsod,με τα απειρα διαγνωστικα μηνυματα μεχρι που τα επαιξε τελειως ο υπολογιστης (δεν μπορουσε να μπει καν σε safe mode).
Καμια ιδεα για να συνελθει το εργαλειο υπαρχει? Εγω στην απελπισια μου να τον συνεφερω και αφου δεν μπορουσα να μπω ουτε σε safe mode,τα ξεστησα τελειως,τα ξαναεστησα,εβαλα καινουργιο bios στη μητρικη και προσπαθησα να περασω απο την αρχη τα windows αφου εκανα format τον δισκο. Λιγο αδοκιμο αλλα μου ειχε σπασει τα τετοια,παρα ολα αυτα ομως το μηχανημε δεν κανει τιποτα και οταν παει να γινει η εγκατασταση των windows,bsod ξανα. Δυστυχως φοραει ddr4 μνημη και ετσι δεν μπορω να δοκιαμασω καποια αλλη μιας και στους δικους μου υπολογιστες εχω ddr3,ενω φυσικα δεν παιζει και δοκιμη με αλλο τροφοδοτικο κλπ γιατι δεν εχω τον χρονο πλεον για κατι τετοιο.
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
79.434
Reaction score
99.661
Νομίζω είναι σύμπτωση και δεν φταίει το αρχαίο ποντίκι.

Εγγύηση δεν έχει;
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
53.948
Reaction score
133.829
Μπορεί και να φταίει.
Βραχυκύκλωμα.

Ήταν στα εργαστήρια υπολογιστών στα ΤΕΙ ένα μάθημα με τέτοιο ποντίκι, κανένας δε το έβρισκε.

Μου το μετέφερε άτομο από κει μέσα...
 

Μηνύματα
93
Reaction score
82
Δοκίμασες να κάνεις hard reset στη motherboard βγάζοντας όλα τα ρεύματα και την μπαταρία; Τσέκαρε στο manual τη θέση της μνήμης. Πολλά motherboard ορίζουν ανάλογα με το πόσα module ram εχεις που πρέπει να τα βάλεις, ίσως αν δεν το έχεις βάλει στη σωστή θέση να χει θεματάκια. Το καλώδιο sata του δίσκου, είναι καίνουργιο; Ακόμα και αν είναι, αν έχεις δεύτερο ξήλωσε το και βάλε άλλο. Τέλος το λειτουργικό το περνάς απο cd?
 


daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
38.899
Reaction score
79.344
αν είχε πρόβλημα η μητρική (βραχυκύκλωμα ) δεν θα σου άφηνε να κάνεις Bios Update...κάποιο error θα σου έβγαζε στάνταρ
αλλά για να το εξαντλήσουμε τσέκαρε τα ps/2 της μητρικής και του mouse να δούμε αν άνοιξε κανένα αυλάκι παραπανίσιο

η σύμπτωση είναι μέσα στο παιχνίδι...πολλές φορές +1 και από μένα μπράβο αβγδ:thumbsup::D

το ποντικάκι το δοκιμάσαμε πουθενά αλλού ότι λειτουργεί?(βασικό)

οι asrock χαμηλού μπάτζετ προσωπικά μου έχουν βγάλει κάτι χαζομαρούλες θέματα....τις έχω κόψει εδώ και καιρό

φαντάζομαι έχεις δοκιμάσει να τα αποσυνδέσεις όλα sata έως usb και να αφήσεις μόνο τα απαραίτητα mouse-keyboard?
τα mouse-keyboard που χρησιμοποιείς ήδη τα τσέκαρες ότι είναι εντάξει?


στο bios οταν μπαίνεις...το βλέπεις να ρολλάρει καλά..χωρίς παγώματα?

δοκίμασε να γράψεις ένα iso cd με memtest και τρέξε το


τον ι3 τον βγάζω εκτός...είναι μια χαρά θα σφύριζε αν ήταν κάτι σοβαρό...εκτός και αν σου τσινάει ο οδηγός της gpu της ιντελ του επεξεργαστή
την bsod σου την βγάζει μετά από ενημερώσεις? αφού περάσεις drivers? κατευθείαν μόλις φορτώσεις win?
την κάρτα δικτύου την βρίσκει αμέσως στην έναρξη...ή τρέχεις το cd της mobo?

άκυρο αυτό...αλλά αν θέλεις κατέβασε ένα άλλο αντίγραφο win 10 και βάλε το σε ένα φλασάκι και τρέξε το από εκεί...μήπως και...ποτέ δεν ξέρεις

αν έχεις έναν άλλο σκληρό έστω και hdd κάνε δοκιμή με αυτόν και δες τι γίνεται...μήπως και έχουμε κανένα θέμα με τον toshiba σπάνιο αλλά συμβαίνει
 

Μηνύματα
3.907
Reaction score
6.156
Τρέξε και ένα bootable memtest η αλλιώς δοκίμασε με τη μια μόνο ram κάθε φορά ξεχωριστά και σε ξεχωριστό slot. Πιθανόν να φταίει η ram και να έχει πολλά errors.
 

Μηνύματα
13.785
Reaction score
6.778
Πρωτα απο ολα να σας ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις σας και να πω οτι τα εχω κανει ολα αυτα!!!!!!

ολα τα εξαρτηματα ειναι καινουργια και με εγγυηση,απλα θελω να αποφυγω να παει για τεχνικο ελεγχο στο πλαισιο γιατι οπως ειναι αναμενομενο θα βγαλουν αχρηστο αυτον που εστησε,εμενα δηλαδη.

Το λειτουργικο προσπαθησα να το βαλω και με dvd και με usb,κανει ακριβως το ιδιο....τιποτα.

Το bios δουλευει κανονικα,βλεπει ολα τα εξαρτηματα κανονικα.Εννοειται εβγαλα ολα τα ρευματα και την μπαταρια απο την μητρικη.

Η μνημη ειναι 8αρα σε ενα module,αλλαξα θεσεις (αλλη μια εχει δηλαδη),αλλα δεν ηταν αυτο.

Ο δισκος συνδεθηκε σε αλλον υπολογιστη,εκανα κλωνο το λειτουργικο του (windos 10 64 bit) και τον εβαλα στον αλλον υπολογιστη και δουλεψε κανονικοτατα!!!!!!

Το ποντικι λειτουργουσε για τα 15 αυτα χρονια σε αλλον υπολογιστη.

Αυτο με το memtest πηγα να το κανω με φλασακι αλλα δεν τα καταφερα,θα το ξαναδοκιμασω σημερα,αλλα το manual της μητρικης αναφερει την συμβατοτητα με αυτο τον τυπο της μνημης.

Το ιδανικο θα ηταν να εχω αλλη μια μνημη και να δοκιμασω,αλλα οπως εγραψα ειναι ddr4 και δεν εχω.

Πολυ φοβαμαι οτι το προβλημα πρεπει να ειναι στο τροφοδοτικο,επεμενα να αγοραστει καποιο αλλο αλλα επρεπε το κοστος να κρατηθει σε ενα συγκεκριμενο οριο.Ειναι ομως πολυ δυσκολο να ξηλωσω τροφοδοτικο απο αλλον υπολογιστη και να το δοκιμασω,δεν εχω το χρονο και ειναι και πολυ σπαστικο. (με την ευκαιρια να ναφερω οτι ειναι απο την καλη σειρα τροφοδοτικων turbo-x και μαλιστα ο ιδιος ο πωλητης μου ειπε οτι τα φτηνα ειναι ουσιαστικα εκτος .....προδιαγραφων οσο αφορα την ταση που βγαζουν.)

Το κουφο ειναι οτι το μηχανημα δουλεψε σχεδον μια μερα σε μενα και αλλες δυο στον ανηψιο του φιλου μου. Μαλιστα ειχα δοκιμασει και το passmark και ειδα οτι ο συνδυασμος ssd+ddr4 με εναν καινουργιο επεξεργαστη (μεσης τιμης) δινει εξαιρετικα αποτελεσματα.Το αλλο πιο κουφο ειναι οτι το αρχαιο ποντικι συνδεθηκε γιατι τοασυρματο ποντικι εμεινε απο μπαταρια και λογω της περασμενης ωρας,δεν ηταν δυνατο να αγοραστει αλλη μπαταρια!!!!!! Μπορει δηλαδη να μην ειχε συμβει τιποτα αν υπηρχε απλα μια μπαταρια (μπορει λεω).
 

Μηνύματα
3.907
Reaction score
6.156
Το τροφοδοτικό αν έχει προβλημα συνήθως δημιουργεί τη ζημιά που είναι να δημιουργήσει και τέλος. Ένα πολύ εξεζητημένο σενάριο είναι να ψήθηκε κάτι πάνω στη μητρική λόγω του mouse και να ανάβει η προστασία συνεχώς (η μπλε οθόνη δηλαδη).
Κάτι σα να συνέβη αυτό κατά λαθος
https://usbkill.com
 



Μηνύματα
13.785
Reaction score
6.778
Η μνημη ειναι αυτη

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-...ktop-8-GB-DDR4-2400-MHz-CMK8GX4M1A2400C16.htm

ειναι συμβατη ,τωρα αυτο με το ψησιμο στη μητρικη απο το ποντικι,ειναι κατι ακραιο αλλα οχι απιθανο,το θεμα ειναι οτι εγω δεν μπορω να το βρω.Δεν ξερω,ισως τελικα δοκιμασω με αλλο τροφοδοτικο αν και ειναι κατι που μονο απελπισια μου προκαλει.Παντως εξυπηρετηση δεν ξανακανω.
 

Μηνύματα
3.907
Reaction score
6.156
Εξυπηρέτηση κακώς εκανες και μη το ξανακανεις. Ο νταχαρης τι θα κάνει; Θα γίνει κλεφτης για να επιβιωσει; :D:p:D
Πέρα από τη πλάκα μια φορά, όχι πριν πολύ καιρό, πήγα και εγώ να βοηθήσω μια φιλη με ένα laptop που δεν έμενε στο internet σπίτι της. Έκανα ότι γινόταν να κάνω και τίποτα. Μόλις το πήγαινε σπίτι της δεν έμπενε στο ιντερνετ. Κόντευα να τρελαθώ. Τελικά το πρόβλημα ήταν ότι έβαζε λάθος κωδικό τόσες μερες....
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.361
Reaction score
21.482
ειναι συμβατη
Untitled-1.jpg


Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Μπες στο uefi και επίλεξε το xmp profile της μνήμης, αλλιώς ρύθμισέ την στα 2133MHz. Δεν είναι σίγουρο πως φταίει αυτό, αλλά είναι πιθανό.
 

Μηνύματα
13.785
Reaction score
6.778
Κωστα θα το δοκιμασω το βραδυ και αυτο,μακαρι να ειναι κατι τετοιο και ας το χρεωθω εγω (οτι ειμαι ασχετος).
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
38.899
Reaction score
79.344
View attachment 118529

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Μπες στο uefi και επίλεξε το xmp profile της μνήμης, αλλιώς ρύθμισέ την στα 2133MHz. Δεν είναι σίγουρο πως φταίει αυτό, αλλά είναι πιθανό.
στις νέες μητρικές πλέον... όταν κάτι πάει στραβά με τον χρονισμό των μνημών...δεν σου επιτρέπει να κάνεις περαιτέρω τίποτα..(εγκατάσταση win ή έναρξη win)

προχωρά σε επανεκκινήσεις με μαύρη οθόνη και ηχητικό μήνυμα έναρξης και κάποια στιγμή(αν έχεις υπομονή και το αφήσεις να το δεις:p)
αυτόματα σου αλλάζει στον ντιφόλτ χρονισμό 2133 της μνήμης και σε οδηγεί στην αρχική σελίδα του Bios
 


daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
38.899
Reaction score
79.344
Αν έχει πολλά σφαλματα η ram στην ανάγνωση είναι λογικό να πετάει μπλε οθόνες πάντως.
αν αναφέρεσαι στο τελευταίο που έγραψα...αναφερόμουν αποκλειστικά στη συμπεριφορά της μητρικής από λάθος χρονισμό της ram

φυσικά και δεν μπορεί να εντοπίσει το bios σφάλματα της ram στην ανάγνωση (πλην τσαχτερών περιπτώσεων)
και τα λούζεται ο χρήστης μετά...με την έναρξη των win και κάθεται και ψάχνεται.
 




Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.073
Μηνύματα
2.927.229
Members
38.128
Νεότερο μέλος
f4rclio
Top