Build Your Dreams (BYD)

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
15.549
Reaction score
29.196
Πριν ένα μήνα γιόρτασαν την παραγωγή 8.000.000 οχημάτων στο εργοστάσιο της Ταϊλάνδης, με ένα Dolphin να ανοίγει το 8ο εκατομμύριο. Σύμφωνα με όσα γράφονται, το πρώτο τρίμηνο του 2024 η BYD έπιασε το 46% της τοπικής αγοράς των EVs, ενώ πήρε και την τρίτη θέση στα επιβατικά οχήματα ανεξαρτήτως καυσίμου. Σε άλλο site διάβαζα πως τα Ιαπωνικά media αναφέρονται συχνά και με ανησυχία στο θέμα.

 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
52.460
Reaction score
128.847
Η BYD θα θερίσει όλο τον πλανήτη, το θεωρώ βέβαιο. Μόνον η Τέσλα θα της αντισταθεί κάπως.

Οι υπόλοιποι θα πέσουν σα τραπουλόχαρτα.

Εδώ θα είμαστε, πάω και στοίχημα.

Αργά ή γρήγορα, θα γίνει η 1η αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, με πωλήσεις πάνω από τους μεγάλους παραδοσιακούς παίχτες (Τογιότα και φολγκζβάγκεν - στελάντις).
 

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Μηνύματα
7.729
Reaction score
9.450
Ζώντας με ένα σύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, διαπιστώνω καθημερινά πόσο μεγάλο βήμα μπροστά είναι, ακόμα και σε πράγματα που μοιάζουν δευτερεύοντα αλλά βελτιώνουν την καθημερινότητα της μετακίνησης.

Για παράδειγμα, το -ενός έτους- Ford Puma που είναι ένα άλλο αυτοκίνητο που έχουμε, διαθέτει μεν φωνητική αναγνώριση εντολών, αλλά μόνο για να βάλεις συχνότητα στο ραδιόφωνο, να καλέσεις κάποιον στο τηλέφωνο ή να ορίσεις σημείο στο ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης.

Στο Atto 3 καλύπτει πολύ μεγάλη γκάμα λειτουργιών του οχήματος, με εξαιρετικό βαθμό επιτυχίας στην αναγνώριση, καθώς πολύ σπάνια χρειάζεται να επαναλάβω δεύτερη φορά μια εντολή.
Αυτό που με άφησε άφωνο όμως, είναι το βάθος της δουλειάς που έχει γίνει, καθώς το σύστημα αναγνωρίζει και ποιος επιβάτης έδωσε την εντολή: αναλόγως δηλαδή αν πχ πω εγώ ή η γυναίκα μου (που κάθεται δεξιά) "Άνοιξε το παράθυρο", θα ανοίξει αντίστοιχα αυτό του οδηγού ή του συνοδηγού! Πιθανολογώ ότι υπάρχουν περισσότερα από ένα -μη εμφανή- μικρόφωνα μέσα στην καμπίνα και με διαφορική σύγκριση των επιπέδων ήχου, το σύστημα τοποθετεί χωρικά από ποιον επιβάτη ήρθε η εντολή.
Η φωνητική αναγνώριση μπορεί επίσης να δεχτεί σύνθετες εντολές, πχ "Κλείσε όλα τα παράθυρα", "Άνοιξε την ηλιοροφή μέχρι τη μέση" ή "Ζεσταίνομαι", οπότε θα δυναμώσει το κλιματιστικό!

Όπως έχω αναφέρει και προηγούμενα, το Atto 3 είναι πολύ καλύτερο σχεδόν παντού σε σχέση με το Puma (το μόνο ουσιαστικό πλεονέκτημα του δεύτερου είναι αυτό που ισχύει για όλα τα θερμικά, δηλαδή η ευκολία να γεμίσεις βενζίνη σε σχέση με το να φορτίσεις μπαταρία) και κοστίζει λιγότερο!
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
52.460
Reaction score
128.847
Ζώντας με ένα σύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, διαπιστώνω καθημερινά πόσο μεγάλο βήμα μπροστά είναι,
Εννοείται.

Με μνια λέξη: Πολιτιζμός.

Όμορφα, αθόρυβα, χωρίς εξάτμιση, ηλεκτρικά.


ΥΓ. Εξ'αλλου, όλοι αγαπάμε τα τάμπλετ.

Ε, απλό είναι:

Λίαν αποδοτικό τάμπλετ με ρόδες,
Vs
Καθόλου αποδοτικής σόμπας με ρόδες.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.371
Μηνύματα
2.899.824
Members
38.033
Νεότερο μέλος
Π.Α.Η.
Top