Build Your Dreams (BYD)

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.952
ΥΓ. Για υπολογισμό της διαμέτρου ελαστικού:

Σύγκριση Διαστάσεων των Ελαστικών https://search.app/LPuLUAu3RA3fxAeb8
Χρειάζονται ωρέ τα παλικάρια κακιουλέιτορ για να βρουν την ακτίνα της ρόδας τους; Ένας απλός τύπος είναι. :p

(Διάμετρος ζάντας σε ίντσες)/2*25,4+(Πλάτος ελαστικού σε χιλιοστά)*(%Προφίλ)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.993
Ο ΣΑΑΕΕ δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη τα τελικά. Μέχρι και Νοέμβριο το 3 είχε 1142 κομμάτια και το Υ 631.

Εντύπωση μου κάνει η πορεία του ΕΧ30.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.535
Αν δεν ανακάμψει η Tesla με το Υ, η BYD θα είναι Νο1.
Δεν είναι έτσι.

Κατά τη γνώμη μου, το Υ μπορεί να είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο, αλλά δεν είναι η λύση για πολύ υψηλές πωλήσεις, επιπέδου γκολφ και γιάρις, λόγω μεγέθους και κόστους (απευθύνεται σε πολύ περιορισμένο κοινό).

Οι μεγάλες πωλήσεις ανήκουν σε μικρότερα και φτηνότερα αυτοκίνητα, και αν η Τέσλα δεν βγάλε μικρό αυτοκίνητο ή αυτόνομο ταξί, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να φτάσει τις πωλήσεις των "μεγάλων".

Η BYD έχει εκτιναχθεί εξαιτίας ακριβώς των μικρού μεγέθους αυτοκινήτων, που πουλάνε σα στραγάλια, και σε χαμηλές τιμές βεβαίως.

Κι αυτός είναι ο μοναδικός πιθανός τρόπος για να ανεβάσει σε πραγματικά πολύ υψηλά επίπεδα τις ετήσιες πωλήσεις της η Τέσλα, άνω των 5 και 10 εκατομμυρίων στο έτος.

Και νομίζω το ξέρει, και θα το κάνει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.535
Ναι, αλλά οι πωλήσεις όπως βλέπεις είναι δεδομένες.

Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για "premium" στην κατηγορία των υψηλών πωλήσεων, ποτέ δεν υπήρξε κι ούτε πρόκειται.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.993
Άλλοι το πουλάνε για premium. Όχι εγώ. 🙂

Επίσης είναι ξεκάθαρο πως ο κόσμος αγοράζει σήμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.535
ξεκάθαρο πως ο κόσμος αγοράζει σήμα
Εννοείται. Ασχέτως λογικής και αντικειμενικότητας.

Σε κάθε επίπεδο κόστους.

Γι'αυτό έχει αντικειμενικά μεγάλη αξία το brand name, και δικαίως.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.535
Βρε καρακινεζιές είναι, αλλά ο άλλος παίρνει "βόλβο", αυτό το μπραντ ξέρει από παλιά (που δε μπορούσε να το αγοράσει), αυτό εμπιστεύεται, όχι το BYD που δε το ξέρει.

Και ενώ θα ντρεπόταν να πει στον κουμπάρο του ότι πήρε BYD, λέει περήφανα πως είναι κάτοχος "βόλβο".

Δατς δι σπίριτ. 😁😂🤣

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
10.952
Εξ ιδίας πείρας πάντως, διαπιστώνω ότι η BYD έχει αναγνωρισιμότητα και μάλιστα ξεκινώντας από τις πρώτες μέρες που ήρθε στην Ελλάδα.
Οι διαφημίσεις που προβάλλονταν σε ολόκληρη την περίμετρο των γηπέδων του Euro 2024 έκαναν την αρχή για το ευρύ κοινό. Τώρα πλέον όμως, όποιος έχει το ελάχιστο ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά οχήματα τη γνωρίζει, λόγω του ότι είναι ένα όνειρο ποιοτικό αλλά αρκετά προσιτό στους περισσότερους, όχι κάτι άπιαστο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.047
Members
38.286
Νεότερο μέλος
JohnnyDD