Canon 30D Vs Canon eos400

Reaction score
164
φαντάζομαι ο δεύτερος θα είναι και λίγο δυσχρηστος λόγω σταθερού διαφραγματος???
Ώπα! Το διάφραγμα δεν είναι σταθερό. Οι τιμές που αναφέρονται στους φακούς είναι το μέγιστο διάφραγμα. Δηλαδή από πού ξεκινάει.
Για παράδειγμα ένας φακός Α-Β/Χ-Υ σημαίνει ότι στην εστιακή απόσταση Α το διάφραγμα αρχίζει από το Χ και παίρνει και όλες τις άλλες μικρότερες τιμές και στην εστιακή απόσταση Β ξεκινάει από το Υ.
Αν έχουμε έναν φακό Α-Β/Χ σημαίνει ότι το διάφραγμα ξεκινάει από το Χ για όλη την έκταση του ζουμ, και φυσικά παίρνει και όλες τις άλλες μεγαλύτερες τιμές.
Πχ στον 17-70/2,8-4,5, στα 17 μπορείς να βάλεις f/2.8, f/5,6 κοκ. Στα 70 ξεκινάς από το f/4.5 και βάζεις ότι άλλο πιο κλειστό, έως το πιο κλειστό που επιτρέπει ο φακός, αλλά δεν μπορείς να βάλεις f/2.8 ή ό,τιδήποτε πιο ανοιχτό από f/4.5.

Reaction score
14
Από τον 17-70/2,8-4,5 sigma
και 17-50/2,8 tamron ποιός είναι καλύτερος από πλευράς ποιότητας??
φαντάζομαι ο δεύτερος θα είναι και λίγο δυσχρηστος λόγω σταθερού διαφραγματος???

To αντίθετο.

Ο Tamron είναι σταθερά φωτεινός.
Σε όλο το εστιακό του μήκος.
O Sigma είναι φωτεινός στο Wide.
Ο Sigma στο zoom και απόγευμα μπορεί να γίνει...δύσχρηστος.
Από την άλλη ο Tamron δε έχει τόσο zoom.

Δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Πέρα από αυτό προσωπικά δεν γνωρίζω ποιος είναι ο πιο "κοφτερός" και ποιος έχει τις μικρότερες παραμορφώσεις.
Λιγο πολύ όλοι οι φακοί μέχρι το πεντακοσάρικο...τα ίδια χάλια είναι.
Ελάχιστοι είναι ...ή πολύ καλοί... ή πολύ μάπα.
Ο 18-55 που πήρες....είναι πολύ μάπα. :happy_8: :happy_6:

Reaction score
4.341
Ορίστε μερικές φωτογραφίες μαθαίνωντας την μηχανή με πειραματόζωα τα ζώα μου :))
Κράξτε ελεύθερα για τα λάθη που σίγουρα έκανα.
Στην πρώτη στη μύτη του δεν είναι θόρυβος είναι χώματα κάπου είχε βάλει την μουσούδα του πριν ο μούργος

Attachments

Reaction score
164
Κράξιμο:
-Σαν την τρίτη έχω δει καμία 20ρια (αυτή την εβδομάδα)
-Η δεύτερη δεν λέει κάτι, είναι και η μπλούζα πίσω που τα χειροτερεύει τα πράγματα.

Η πρώτη όμως φίλε είναι πολύ καλή! :cool_4: Πολύ καλή χρήση του ρηχού (σχετικά) βάθους πεδίου. Ταιριαστή και η σέπια. Μια πολύ μικρή (ελάχιστη) γκρίνια για τη σύνθεση, που ο σκύλος κόβεται από τα δεξιά και αρειστερά έχει αέρα. Από την άλλη αυτό το λάθος θα μπορούσε να έχει γίνει επίτηδες για να μην μοιάζει η φωτό τόσο επιτηδευμένα στημένη. Είμαι σίγουρος ότι το έκανες επίτηδες. Συνέχισε!

Reaction score
4.341
Την τρίτη την έβγαλα για την ομορφιά της :)))
Την δεύτερη δεν την έβγαλα εγώ αλλά η κοπέλα μου (γιαυτο και την έβγαλε θολή) απλώς μου άρεσε πολύ η φάτσα του σκύλου.Και όντως η μπλούζα το χαλάει αρκετά με τα γράμματα.
ΣΤην πρώτη εννοείται το έκανα επίτιδες :)))

Reaction score
164
Να σου πω την αμαρτία μου, μόνο την πρώτη άνοιξα. Άλλωστε, αν μία φωτογραφία είναι καλή, είναι καλό και το thumbnail της. Αν το thumbnail είναι χάλια, θα είναι και η φωτό!

GTX

Reaction score
39
Όντως η πρώτη φώτο είναι πολύ καλή!!! :cool_4:

Για να πω την αλήθεια το συγκεκριμένο thread το έχω λιώσει στα "κρυφά"!!! :happy_5::happy_5:
Ήμουν και γω στην ίδια φάση με τον Kyriakopoulo, μιας και η 717 που έχω τα'παιξε και ήθελα να την αντικαταστήσω. Ε, με την ευκαιρία είπα να μπω και γω στο κόσμο των dSLR. Οπότε εδώ και 2 περίπου βδομάδες είμαι και γω ένας ευτυχής κάτοχος μιάς 30D με τον 17-70 της Sigma :crazy_3::crazy_3::crazy_3:

Η μηχανή με έχει καταενθουσιάσει με τις δυνατότητες, την ταχύτητα και την ποιότητα της :cool_1::cool_1:

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές που "έκλεψα" μέσα από το Thread :happy_8::happy_8::respect::respect: και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Preve που βρεθήκαμε από κοντά και μου έδειξε 5 πράγματα και ξεστραβώθηκα λίγο :rei::rei:

Δυστυχώς μέχρι τώρα οι φωτογραφίες που έχω προλάβει να βγάλω είναι εντελώς χαζές και είχαν αποκλειστικό σκοπό να μάθω λίγο να χειρίζομαι τη μηχανή. Σε 2 εβδομάδες περίπου που θα επιστρέψω από διακοπές πιστεύω θα έχω κάποια καλά δείγματα να ανεβάσω ;-)

Reaction score
164
Νάτος και ο άλλος ο κρυφός!
Μεγειά Γιώργο!

Πρέπει να το οργανώσουμε το Αττικό Πάρκο...

Reaction score
164
Να πάτε να πάρετε κανέναν τηλεφακό όμως, ε; :happy_8:
Γιατί τα ζωάκια θέλουν τον φακό τους (και τα σύρματα, επίσης)

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Canon 30D Vs Canon eos400

Πρέπει να το οργανώσουμε το Αττικό Πάρκο...
Πριν του βάλουν φωτιά και αυτού, κατά λάθος βέβαια όπως και στην Πάρνηθα:mad_3:

Reaction score
164
Re: Απάντηση: Re: Canon 30D Vs Canon eos400

Πριν του βάλουν φωτιά και αυτού, κατά λάθος βέβαια όπως και στην Πάρνηθα:mad_3:
Μπα.... αυτό είναι ιδιωτικό και δεν τους νοιάζει!

Reaction score
4.341
Ό Οπότε εδώ και 2 περίπου βδομάδες είμαι και γω ένας ευτυχής κάτοχος μιάς 30D με τον 17-70 της Sigma :crazy_3::crazy_3::crazy_3:

Η μηχανή με έχει καταενθουσιάσει με τις δυνατότητες, την ταχύτητα και την ποιότητα της :cool_1::cool_1:

Κ)
Με γειά !!! Πιστεύω κάναμε καλή αγορά

GTX

Reaction score
39
Με γειά !!! Πιστεύω κάναμε καλή αγορά
Με γειά σου και σένα, καλές φωτογραφίες :cool_4::cool_4::cool_4:
και γω έτσι πιστεύω, να δούμε με τους φακούς τώρα τί θα γίνει :crazy_3:

Reaction score
14
... και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Preve που βρεθήκαμε από κοντά και μου έδειξε 5 πράγματα και ξεστραβώθηκα λίγο
Εγώ ευχαριστώ για την παρέα και την...δίαιτα!!! :happy_9: :cool_4:

Περιμένω με αγωνία τα αποτελέσματα.
(Όχι της ...δίαιτας) :happy_8: :happy_5:

Reaction score
4.341
Σήμερα έπεσε και άλλο η τιμή της 30d κατά 100 ευρώ!!
899 ευρώ το σώμα πλέον. Δεν μπορούσε ένα μήνα πριν να γλίτωνα το 100ρικο....
Υπάρχει και η επιστροφή χρημάτων από την κανον στην 30άρα επιστρέφουν 90 ευρώ. Δηλαδή κόστος πραγματικό 809 ευρώ. !!!

Reaction score
14
Σήμερα έπεσε και άλλο η τιμή της 30d κατά 100 ευρώ!!
899 ευρώ το σώμα πλέον. Δεν μπορούσε ένα μήνα πριν να γλίτωνα το 100ρικο....
Υπάρχει και η επιστροφή χρημάτων από την κανον στην 30άρα επιστρέφουν 90 ευρώ. Δηλαδή κόστος πραγματικό 809 ευρώ. !!!

Δυστυχώς αυτή είναι η....κατάρα των αγαθών που περιέχουν τεχνολογίες σε εξέλιξη.

Από την άλλη, ο σωστότερος χρόνος να αγοράσει κανείς κάτι παραμένει πάντα ....το τώρα! :happy_6:

Reaction score
1
Απάντηση: Canon 30D Vs Canon eos400

Μετα απο διαδοχικες αλλαγες στο ποιο σωμα θα αγορασω, ξεκινησα απο μεγαλη compact, περασα σε dslr και canon 400d, συνεχισα nikon d80, και τελικα κατελληξα σε canon 30d!

Στην αρχη ειπα να μην ξοδεψω πολλα χρηματα, ομως τελικα ευκολα περασα σε dslr. Καλη η 400d αλλα δεν μπορω να την παρω. Δεν μπορω να ζω με την ιδεα "γιατι δεν πηρα μια μεγαλυτερη και ποιο στιβαρη?" Ακομα και στα δικα μου χερια ειναι μικρη, και απ'την στιγμη που δινεις τοσα χρηματα, ε δωσε λιγα παραπανω και να εισαι σιγουρος για την αποφαση σου. Ετσι σκεφτηκα την d80, ομως τελευταια και μετα την ελευση της 40d, η 30d ειναι νομιζω η ιδανικοτερη λυση αυτην τη στιγμη.

Αυτην τη στιγμη η τιμη της στον Κατερελο ειναι 850 ευρω(μονο σωμα). Να την χτυπησω, ή να περιμενω κανα μηνα να κυκλοφορισει η 40d, μηπως πεσει κι αλλο? Επισης να ρωτησω αν γνωριζετε, αν υπαρχει επιστροφη χρηματων για την 30d.

Νομιζω εχω καταλληξει στον πρωτο φακο που θα παρω, τον Sigma ή Tamron 18-50/2,8. Και για τηλεφακο βλεπουμε τα Χριστουγεννα.

Τι εχετε να συμβουλεψετε?

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.208
Members
38.305
Νεότερο μέλος