CAV MDX-III

Reaction score
11
H σημασία του "στρωσίματος" στα συγκεκριμένα ηχεία είναι τεράστια! Μετά 250 ώρες παιξίματος επιτέλους ακούω τον ήχο που άκουσα στο studio! Ομολογώ ότι την σχετική παραφιλολογία την θεωρούσα ....

Reaction score
11
Φίλε η καταχώρηση αυτή είναι του Αυγούστου, και εντελώς κατά λάθος την κοίταξα! Στέλνε pm καλύτερα σε τέτοιες περιπτώσεις!

Τώρα επί του θέματος! Είναι η πρώτη φορά που κάποιος με ρωτάει από πραγματικό ενδιαφέρον και όχι για να μου πεί πόσο βλάκας είμαι που τα επέλεξα! Βλέπεις υπάρχουν έντονες προκαταλήψεις-συμφέροντα!

Τα ηχεία είναι εκπληκτικά! Τα αγόρασα μετά από πολλές συγκρίσεις με ακριβότερα έως πολύ ακριβότερα ηχεία! Το στρώσιμο που έγραφα τον Αύγουστο έχει πλέον ολοκληρωθεί αλλά αποδείχτηκε ότι στην διαφορά ήχου που είχα ανάμεσα στο studio και στο σπίτι μου βασική αιτία ήταν το αυξημένο jitter του παληού μου cd player! (ΜΑRANTZ CD-52). Tώρα κελαηδάνε ουράνια! Έχω κάνει όμως και δύο απλές μικροβελτιώσεις! Αν θέλεις σου λέω περισσότερα!

Και από συντελεστή WAF ε; Οι κυρίες που τα βλέπουν, (περιλαμβανόμενης φυσικά και της δικής μου), ξεραίνονται! Είναι ότι ωραιότερο έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα ανεξαρτήτως χρημάτων! Σχήμα βιολοντσέλου λένε οι Κινέζοι!

Reaction score
11
Δέχονται εως 300 W με ευαισθησία 90 db. Πρακτικά με τα ηχεία αυτά βίωσα τα εξής:
1) O καναπές τρέμει όταν υπάρχει ισχυρό μπάσο.
2) Ένας παληός σοβάς έπεσε.
3) Ο γείτονας μου έφερε 50 (!) cd δώρο με την παράκληση να χρησιμοποιώ χαμηλότερη ένταση γιατί βουΐζει το σπίτι του που βρίσκεται απέναντι με ένα δρόμο να μας χωρίζει!

Reaction score
0
Χα χα χα.
Τα άκουσα και εγώ πριν κανα μήνα στη Φραντζή στο Ν. κόσμο.
Έπαιζαν με τον Α-8Μ,και ομολογουμένως ο ήχος τους μου άρεσε.
Τώρα επειδή έχω μετακομήσει σε νέο σπίτι μεγαλύτερο και δεν με καλύπτει ο ήχος που μέχρι τώρα είχα (audio specrum s 37 II αναβαθμισμένα από τον Κο Πετρόπουλο σε s37 III πριν 2 χρόνια περίπου + 1 sub yamaha) σε ένταση από ποιότητα παίζουν καλά,σκέπτομαι και αμφιταλαντεύομαι μεταξύ των ερμής η των ορφέας λίγο φθηνότερα και των cav.
Τα μεγάλα A.spectrum δεν τα έχω ακούσει ακόμα,ξέρω όμως ότι παίζουν δυνατά και από test ότι είναι πολύ καλά.
Εσας ποιά είναι η γνώμη σας?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Χρειάζεται απάντηση στο ποια ακούγονται καλύτερα?

Reaction score
11
Θα σου το πω πολύ απλά και ότι ήθελε προκύψει! Εγώ είχα στοχοποιήσει Ερμή & Soavo 1 με sub. Όταν άκουσα τα CAV, (ομολογουμένως όχι δίπλα - δίπλα), ενθουσιάστηκα γιατί άκουσα κάτι ανάλογο με τον Ερμή, (υπ' όψην ότι δίέθετα....τέσσερα αυτιά), αλλά σε πολύ λιγότερα χρήματα. Από την άλλη σε πολλά θεωρητικά σημεία τα MDX3 υπερέχουν! Δες 12 ιντσο, ribbon, σύστημα sub-δορυφόρων, πλαϊνά σχήματος βιολοντσέλου για εκμηδενισμό των συντονισμών, και φυσικά την ωραιότερη εμφάνιση μέχρι σήμερα σε ηχείο, ανεξαρτήτως τιμής!

Reaction score
11
Να μην ξεχάσω να προσθέσω ότι σέβομαι τον κ. Πετρόπουλο και τις φανταστικές δημιουργίες του που αξίζουν στο διπλό, γιατί βρίσκουν τον τρόπο και γεννιόνται από μία χώρα που πάσχει από ... μολυσματική στειρότητα! Εάν μπορούσα θα αγόραζα Ελληνικά!

Reaction score
7
...και φυσικά την ωραιότερη εμφάνιση μέχρι σήμερα σε ηχείο, ανεξαρτήτως τιμής!
Αυτό είναι θέμα γούστου που έχει ο καθένας μας, προσωπικά τα θεωρώ kitsch... Από ήχο δεν τα έχω ακούσει-δεν ξέρω, ίσως να είναι τα καλύτερα ηχεία του κόσμου.

Reaction score
13
Eίναι, είναι! :442:
Ενα ακομη επεισοδιο της σειρας "μικρη-πικρη μου αγαπη" παραγωγη της "caravelle love stories"

Θα επανελθω το απογευμα με φωτο απο τα Ηχεια με καμπινα σε σχημα τρομπεττας, που εγω εχω ερωτευθει. :135:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Θα σου το πω πολύ απλά και ότι ήθελε προκύψει! Εγώ είχα στοχοποιήσει Ερμή & Soavo 1 με sub. Όταν άκουσα τα CAV, (ομολογουμένως όχι δίπλα - δίπλα), ενθουσιάστηκα γιατί άκουσα κάτι ανάλογο με τον Ερμή, (υπ' όψην ότι δίέθετα....τέσσερα αυτιά), αλλά σε πολύ λιγότερα χρήματα. Από την άλλη σε πολλά θεωρητικά σημεία τα MDX3 υπερέχουν! Δες 12 ιντσο, ribbon, σύστημα sub-δορυφόρων, πλαϊνά σχήματος βιολοντσέλου για εκμηδενισμό των συντονισμών, και φυσικά την ωραιότερη εμφάνιση μέχρι σήμερα σε ηχείο, ανεξαρτήτως τιμής!
Το θέμα της εμφάνιση είναι υποκειμενικό και τη στιγμή που σου αρέσουν εμένα μου περισσεύουν. Θα συμφωνήσω στο ότι το φινίρισμα τους είναι κορυφαίο και απαντάτε σε ηχεία άνω των 10000 ευρώ.

Το ότι ο Ερμής ας πούμε <<φοράει>> δύο οχτάιντσα ενώ το Cav ένα δωδεκάιντσο δεν είναι απαραίτητα πλεονέκτημα.

Είναι καθαρά επιλογή του σχεδιαστή. Αν υποθέσουμε ότι τα μεγάφωνα είναι αντίστοιχης ποιότητας έχουμε... Τα δύο οχτάιντσα να είναι ποιο φιλικά σε μεσαίους χώρους ενώ το δωδεκάιντσο να είναι ποιο πιθανό σε <<μπουμπούνισμα>>. Ένα ηχείο δεν είναι μόνο μεγάφωνο αλλά και καμπίνα και ηχομονωτικά και σωλήνας ανάκλασης χαμηλών. Στο αν συντονίζει ή όχι μια καμπίνα μετράει ακόμα και η κόλλα που χρησιμοποιείται και δεν είναι θέμα εμφάνισης ή αίσθησης.

Εκεί που υπερέχει το δωδεκάιντσο είναι στο χαμηλό (περιοχή 30-60 κύκλους) ενώ σε όλο το υπόλοιπο φάσμα υπερέχουν τα οχτάιντσα έχοντας καλύτερη ταχύτητα-ατάκα και δυνατότητα υψηλότερης συχνότητας διαχωρισμού.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξεφορτωθεί το μεγάφωνων των μεσαίων από τις μεγάλες διαδρομές και να αποδώσει καλύτερα-καθαρότερα. Επιπλέον έχουμε υψηλότερη ευαισθησία.

Το τουίτερ Ribbon τώρα θα πρέπει να κοπεί σε περιοχή ευαίσθητη για το αυτί (πάνω από 3,5 χιλιόκυκλους έως 5-7) χωρίζοντας σε περισσότερους δρόμους αυτή τη περιοχή. Αυτό δεν είναι ότι καλύτερο. Επιπλέον η απαραίτητη χρήση κυκλώματος διαχωρισμού τρίτης τάξης στο Ribbon (δύο πυκνωτές σε σειρά με το σήμα) φέρνει αλλοιώσεις στο σήμα.

Τα παραπάνω που αναφέρω είναι τεχνικά θέματα και δεν είναι πληροφορίες που οφείλει να γνωρίζει ένας απλός χρήστης. Απλά βοηθάνε να δεις κάποια πράγματα, ίσως, με διαφορετικό μάτι. Πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα όλα αυτά.

Να συμπληρώσω εδώ ότι σε καμία περίπτωση το δωδεκάιντσο της Cav δεν είναι ακριβότερο των δύο οχτάιντσων της Seas.

Επειδή γνωρίζω προσωπικά το Κο Πετρόπουλο και ξέρω πόσους μήνες πάλευε τον καινούργιο Ερμή για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα δεν πιστεύω ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με ηχεία της Cav λόγο χαμηλού budget και δυνατοτήτων των σχεδιαστών της.

Reaction score
11
Για κ. PeterMeni και το αμέσως προηγούμενο μήνυμα (για να μην κάνω quote όλη την μεγάλη καταχώρηση πράγμα κουραστικό για τους άλλους):

Απαραίτητη διευκρίνηση πριν απ΄όλα: Δεν είμαι ειδικός και έτσι απαντώ πάντα με επιχειρήματα που τα αποδεικνύω... επί τόπου για να έχει μία αξία ο λόγος μου και να μην ...αερολογώ κατά το δυνατόν.

1)Ευχαριστώ πάρα πολύ για το ύφος και το ήθος της απάντησης που μου δίνει την εικόνα ενός καλοπροαίρετου συνομιλητή!

2)Απαντώ και εγώ στο ίδιο μήκος κύματος. (Μοιάζει περιττή η διευεκρίνηση το ξέρω).

3)Ευχαριστώ για την παραδοχή περί του φινιρίσματος! Είναι κάτι τόσο εξώφθαλμο αλλά πολύ λίγοι βρίσκουν το κουράγιο να το παραδεχτούν! (Ανάμεσα σε αυτούς και ο κ. Μιχαήλος που λέει σε συζήτηση σε άλλο site, ότι αν δεν ήταν "μανιτζέβελλα", (νεωτερισμός για την παραδοχή της αισθητικής τελειότητας του αντιπάλου!), δεν θα πούλαγαν!

4)Κατά καιρούς σε συζητήσεις που έχουν γίνει στο site, και μάλιστα για την κατασκευή ηχείου, όλοι είχαν καταλήξει σε 12 ιντσο γούφερ σαν την ιδανική λύση με τους λιγότερους συμβιβασμούς. Είχε γίνει μάλιστα εκτενής αναφορά στην παράλληλη σύνδεση δύο μικρότερων γούφερ, και είχε μετά βδελυγμίας απορριφθεί! Θα πρέπει να υπάρχει ακόμα αυτό το thread για όποιον ενδιαφέρεται!

5)Στο συγκεκριμένο ηχείο της cav το ribbon λειτουργεί πάνω από τα 8.500 hz ακριβώς για να μην δημιουργηθεί το πρόβλημα που αναφέρεις, το οποίο είναι φανερό ότι η cav το γνωρίζει, το δε crossover για το ribbon είναι ΠΡΩΤΗΣ τάξης με πυκνωτές επιμεταλλωμένου προπυλενίου!

6)Το 12 ιντσο πολύ πιθανόν να είναι φθηνότερο από τα δύο οκτάιντσα αφού άλλωστε και το ίδιο το ηχείο είναι πολύ φθηνότερο! Το θέμα είναι πως αποδίδει!

7)Οι αναφορές οι δικές μου στον Ερμή αφορούν στο προηγούμενο μοντέλο το οποίο είδα και άκουσα και ήταν υπέροχο!

8)Στον κ. Πετρόπουλο, (που δεν τον γνωρίζω προσωπικά), αξίζουν, κατά γενική ομολογία, έπαινοι για τις διεθνούς επιπέδου εξαιρετικές δημιουργίες του!

9)Η CAV είναι μία εταιρεία που κατέχει ένα μεγάλο μερίδιο στην αγορά της Κίνας, (νομίζω κάπου είδα 20 % ;), με εκατοντάδες υποκαταστήματα σε όλη την γιγάντια χώρα των δύο δισεκατομμυρίων και πλέον κατοίκων, (δηλαδή για να το σχηματοποιήσουμε Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες, Ινδία, Ρωσία, Ιαπωνία, όλες μαζί δεν την φθάνουν), και σε καμμία περίπτωση δεν έχει χαμηλό budget, ούτε η γκάμα των μοντέλλων της είναι μικρή, αλλά και οι σχεδιαστές της είναι γνωστοί διεθνώς! Δεν έχεις παρά να κάνεις μία βόλτα στο site της, (δώσε CAV AUDIO), για να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε! Πρόκειται για ένα γίγαντα για τα Ελληνικά δεδομένα και φυσικά η οιαδήποτε σύγκριση καλό θα είναι να αποφεύγεται ως ... ανθυγιεινή!

10)H σχεδίαση του συγκεκριμένου ηχείου, έχει τέτοια εκπληκτική προσοχή στην λεπτομέρεια, και μιλάω για το ηχητικό κομμάτι, που θα μπορούσε να αφιερωθεί ένα thread μόνο για την ανάλυσή του! Αναφέρω μόνο μερικά σημεία ενδεικτικά:

α')Πρωτοφανές σχήμα βιολοντσέλου για εκμηδενισμό των συντονισμών!
β')Πάχος τοιχωμάτων στα επίκαιρα σημεία που φθάνει τα 5 cm!
γ')Πάχος μπάφλας στήριξης γούφερ περίπου 5 cm!
δ')Eπίχρυσες επαφές στο midrange!
ε')Ψυχόμενα Γερμανικά midrange & woofer!
ς')Eπίχρυσες μπόρνες εξαιρετικής ποιότητας που επιτρέπουν την ... τριπλοκαλωδίωση!
ζ')Ξεχωριστή καμπίνα μεσαίων-υψηλών με στήριξη σε επίχρυσες ακίδες μέσα σε ειδικά ποτήρια όπου υπάρχει και μονωτικό για την επι πλέον μείωση των συντονισμών! (Λύση που επίσης προτιμήθηκε από τους ειδικούς του site για την κατασκευή του δικού τους ηχείου!).
η')Στήριξη σε βαριά ξύλινη βάση πάχους 5 cm με ειδικούς μονωτήρες, ενώ επι πλέον η ίδια η βάση στηρίζεται σε ακίδες!
θ')Και φυσικά τέσσερεις δρόμοι, που όπως λένε και οι super ειδικοί του site είναι καλύτεροι από τους τρείς! Αποτέλεσμα:
ι')Απόκριση (+- 5 db), 30 hz - 40.000 hz, για να είμαστε μέσα στον hd ήχο και χωρίς την ανάγκη sub!

Φιλικά και καλή χρονιά!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αν μου επιτρέπετε και επειδή το ακούω συνεχώς, από που προκύπτει ότι το σχήμα βιολοντσέλου βοηθά στην καταστολή των συντονισμών; Υπάρχουν στοιχεία για την χρησιμότητα αυτού του σχήματος από την εταιρεία; Μήπως απλά επέλεξαν ένα πιασάρικο σχήμα και το πασπαλίζουν με ολίγη μαύρη μαγεία; Και εάν αυτό το σχήμα ήταν τόσο πρωτοποριακό, (που προσωπικά πολύ αμφιβάλλω), μάλλον θα το είχαν ανακαλύψει πιο μπροστά εταιρείες με μεγαλύτερη ιστορία, μεγαλύτερες υποδομές και περισσότερη έρευνα. Δυστυχώς πάντως, κάθε επαφή μου με το εν λόγω ηχείο ήταν δυσάρεστη εμπειρία. Ελπίζω να μην το αδικώ.

...

Reaction score
11
Απλά οι ίδιοι ισχυρίζονται στο site τους κάτι τέτοιο, (για το σχήμα μιλάω), που φυσικά δεν μπορώ εγώ να κρίνω εάν είναι σωστό! Απλά το αποδέχομαι! Όσον αφορά το ότι κάποιοι άλλοι θα έπρεπε να το είχαν ανακαλύψει νωρίτερα, εφ' όσον αξίζει, και πάλι δεν μπορώ να απαντήσω! Είναι αφ' ενός θέμα μετρήσεων τις οποίες όμως δυστυχώς δεν διαθέτω, και αφ' ετέρου θέμα πίστης σε ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, όπου πάντα υπάρχουν τα περιθώρια για βελτίωση και μάλιστα από απρόσμενες πηγές, 'οπως πολλές φορές συμβαίνει! Άλλωστε εγώ σαν εφευρέτης που είμαι, μεταξύ των άλλων, σας διαβεβαιώνω ότι μπορεί κάποιος, έστω και ασήμαντος, να βρεί λύση σε πρόβλημα που οργανωμένα τημ επιστημόνων με άριστες εξειδικευμένες σπουδές δεν μπόρεσαν να βρούν! Τέλος κ. Τσαρουχά όταν μιλάτε για "επαφές", εννοείτε ακροάσεις;

Reaction score
11
Φυσικά! Δίνουμε στην αναζήτηση "cav audio" και μας βγάζει το Αγγλικό. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει ίσως το Κινέζικο στο οποίο πάμε πατώντας επάνω δεξιά σε κουτάκι με Κινέζικους χαραχτήρες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef