CAV MDX-III

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Απάντηση: CAV MDX-III

Η Audax είχε δικό της εργοστάσιο στη Γαλλία και κατασκεύαζε μονάδες με τη δική της καθαρά φιλοσοφία (αρεστή η οχι). Το σίγουρο είναι οτι κάποιες μονάδες όπως π.χ τα aerogel με τον ελαφρύτερο κώνο ήταν απο τα κορυφαία τους. Καλώς η κακώς σταμάτησαν οι μηχανικοί της ν' ασχολούνται με την εξέλιξη όταν έμαθαν οτι το εργοστάσιο θα το αγόραζε το γκρούπ harman.
Προσωπικά τα πρόλαβα, τα βίδωσα, τα άκουσα και μου άρεσαν.
Όμως, αλλάζει αρκετά η ηχητική συμπεριφορά τους απο το χ κρος και το χ κουτί που επιλέγει ο χ κατασκευαστής. Άλλες φορές αναπαράγει χειρότερα κι άλλες όχι.
Πιστεύω για τα χρήματά του είναι μια τίμια αγορά.

Reaction score
38
Θα συμφωνήσω κι εγώ για τα Aerogel. Τα είχα για αρκετά χρόνια στο αυτοκίνητό μου και μου άρεσαν. Αν έπρεπε να περιγράψω τον ήχο τους, θα έλεγα ότι έπαιζαν αφράτα και ανάλαφρα (ξέρω δεν είναι δόκιμοι όροι, αλλά εγώ δεν είμαι reviewer) - το αντίθετο του συμπιεσμένου και "βαρύ" ήχου.

Reaction score
11

Η Audax είχε δικό της εργοστάσιο στη Γαλλία και κατασκεύαζε μονάδες με τη δική της καθαρά φιλοσοφία (αρεστή η οχι). Το σίγουρο είναι οτι κάποιες μονάδες όπως π.χ τα aerogel με τον ελαφρύτερο κώνο ήταν απο τα κορυφαία τους. Καλώς η κακώς σταμάτησαν οι μηχανικοί της ν' ασχολούνται με την εξέλιξη όταν έμαθαν οτι το εργοστάσιο θα το αγόραζε το γκρούπ harman.
Προσωπικά τα πρόλαβα, τα βίδωσα, τα άκουσα και μου άρεσαν.
Όμως, αλλάζει αρκετά η ηχητική συμπεριφορά τους απο το χ κρος και το χ κουτί που επιλέγει ο χ κατασκευαστής. Άλλες φορές αναπαράγει χειρότερα κι άλλες όχι.
Πιστεύω για τα χρήματά του είναι μια τίμια αγορά.
Δεν μιλάμε για τίμια η όχι αγορά αλλά για το αν πρόκειται για το ανώτατο υλικό κώνου! Αυτό έχω δει να αναφέρεται σε τεχνικά φόρα!

Τι λες;

:111:

Reaction score
11

Παντως ρε φιλε καραβελ, εχω να κανω της εξης παρατηρηση:
Απο τοτε που τα ειχες πρωτοπαρει τα ηχεια ησουν κατενθουσιασμενος. Εγραφες διθυραμβους. Ανα διαστηματα ομως ανακαλυπτες και κατι που προσθετικο στο συστημα που τα ηχεια πηγαιναν ακομη ψηλοτερα.

Μ αυτο ομως το τελευταιο που ανακαλυψες και που πηγαν απο 50 εως 90% πιο πανω, μας εστειλες κανονικα.
Φανταζομαι πλεον οτι τα Grand Utopia ακουγονται πολυ ρηχα σε σχεση με τα Καβ (οπως λεμε γαβ).

Περα απο την πλακα ομως, θεωρω οτι απ ολους τους κατοχους ηχειων εισαι με μεγαλη διαφορα ο πλεον ικανοποιημενος. Και μαλιστα οταν σου δινεται η δυνατοτητα να γραψεις κατι γι αυτα η να βαλεις και καμια φωτο τοτε πλεον εισαι σε κατασταση νιρβανα. Οποτε εμεις απλως σε απολαμβανουμε!
Φίλε vatsar! Aθήνα έρχεσαι; Αν ναι σε προσκαλώ να ακούσουμε να φάμε και να πιούμε μετά η άνευ συζύγου.

Άκου πως έχει η κατάσταση υποκειμενικά:

1)To ηχείο αυτό μου αρέσει οπτικά στο 100% ανεξαρτήτως χρημάτων.

2)Ο ήχος του, εκεί που το άκουσα, ήταν ότι καλύτερο είχα ακούσει μέχρι τότε. Και είχα ακούσει αρκετά. Έχω παραθέσει και πίνακα. Όχι βέβαια τα πάντα.

Εκεί λοιπόν λειτούργησαν και τα εξής:

1)Τα μεγάφωνα ήταν AUDAX.
2)Το studio με αχανή χώρο, λες και έπαιζαν στο ανηχοϊκό, και μεγάλες αποστάσεις ηχείων-θέσης ακρόασης.

Όταν ήρθαν σπίτι μετά από πολύ καιρό, χρόνο και πλέον, άκουσα κάτι άλλο. Και άρχισα τον αγώνα. Όμως άργησα να πάρω είδηση και την αλλαγή των μεγαφώνων.

Δεν μετάνιωσα γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να ψαχτώ πολύ. Έχω ανέβει σε ήχο πολύ σε σχέση με τον αρχικό.

Τώρα, το θέμα για όσους μας διαβάζουν, είναι αν αυτή η λύση τους κάνει η όχι για δική τους χρήση.

Απάντηση: μετά και την εμπειρία που είχα με το συγκριτικό ATC-XTZ, για ένα είμαι βέβαιος: οι απαντήσεις έρχονται μόνο με προσωπική εμπλοκή. Τέλος! Και θα σου πω χαραχτηριστικά, πως αν εγώ δεν αναγκαζόμουν, παρά την θέλησή μου, να αποχωριστώ τα αρχικά μου ηχεία τα CELESTION, ποτέ δεν θα άλλαζα. Το ίδιο ισχύει και για τα μικρά της Β & w στην συνέχεια. Άρα κυρίως είναι θέμα προσωπικής φιλοσοφίας και λιγότερο τεχνολογίας.

Κάτω από αυτό το πρίσμα δες και τα όσα λέω για τα CAV. Σαφώς και θα μπορούσε να είναι καλύτερα. Σαφώς και έτσι όπως είναι μου κάνουν. Σαφώς και δεν θα αλλάξω ποτέ ηχεία. Αλλά και σαφώς σιγά-σιγά περνάω το κάθε μικρό εξαρτηματάκι τους από το γνωστό μικροσκοπιό μου και κάνω διαρκώς βελτιώσεις που προσπαθώ να είναι και ανέξοδες! Μου αρέσει να παίζω σκάκι με τις μηχανές, πάσης φύσεως, και να τις κερδίζω! Έτσι κάνω με μίξερ, ξυπνητήρια, τρενάκια, ποδήλατα, αυτοκίνητα, και οτιδήποτε άλλο.
Πιστεύω στην υποταγή των μηχανών σε εμάς και όχι στην δική μας σε εκείνες. Γιαυτό δεν τις βλέπω σαν μέσον κοινωνικής προβολής παρά μόνο σαν στόχο προς κατάκτηση. Και όταν λέω κατάκτηση εννοώ της δομής τους και των μορίων τους! Θα κάνουν αυτό που θέλω και ει δυνατόν τσάμπα!

Ξέσπασμα ήταν και πέρασε!

(Α και θα σου πω αυστηρά ιδιαιτέρως, αν έρθεις, πια παίζουν καλύτερα:
ΑΤC, XTZ, η CAV. Ξέρεις δεν επιτρέπω σε κανενός είδους κοινωνική αντίληψη να με επηρεάζει, έτσι είμαι ελεύθερος να συγκρίνω ταράνδους με ορνιθόρυγχους και πολιτικούς με ανθρώπους π.χ.. Αλλά αυτά δεν τα αντέχει η κοινωνία!).

:107:

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Πραγματικά δεν γνωρίζω αν είναι το ανώτατο.
Σίγουρα ο κάθε κατασκευαστής λόγω της δικιάς του φιλοσοφίας χρησιμοποιεί και το ανάλογο υλικό για κάθε προιόν του. Το επεξεργασμένο χαρτί, το βανάδιο, κλπ κλπ δεν ξέρω ούτε μπορώ να το οριοθετήσω σαν καλύτερο η χειρότερο.
Στα αυτοκίνητα που τα τοποθέτησα τα audax, μετά απο μερικά χρόνια έσπαγε ο κώνος λόγω ήλιου. Αντικαταστάθηκαν οι κώνοι με κεβλαρ.
Δεν έπαιζαν το ίδιο, αυτό όμως δεν σημαίνει και τίποτα.

Για τα τεχνικά φόρα που λες, ναι μεν τα διαβάζω αλλά θέλω να έχω και προσωπική αντίληψη στα γραφώμενά τους, χωρίς να αντιλέγω.

Reaction score
11

Πραγματικά δεν γνωρίζω αν είναι το ανώτατο.
Σίγουρα ο κάθε κατασκευαστής λόγω της δικιάς του φιλοσοφίας χρησιμοποιεί και το ανάλογο υλικό για κάθε προιόν του. Το επεξεργασμένο χαρτί, το βανάδιο, κλπ κλπ δεν ξέρω ούτε μπορώ να το οριοθετήσω σαν καλύτερο η χειρότερο.
Στα αυτοκίνητα που τα τοποθέτησα τα audax, μετά απο μερικά χρόνια έσπαγε ο κώνος λόγω ήλιου. Αντικαταστάθηκαν οι κώνοι με κεβλαρ.
Δεν έπαιζαν το ίδιο, αυτό όμως δεν σημαίνει και τίποτα.

Για τα τεχνικά φόρα που λες, ναι μεν τα διαβάζω αλλά θέλω να έχω και προσωπική αντίληψη στα γραφώμενά τους, χωρίς να αντιλέγω.
Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε αυτό που λες ότι με τον ήλιο το aerogel έχει πρόβλημα! Τελικά όλα είναι υπό αίρεση!

Reaction score
2
Re: Απάντηση: CAV MDX-III

Φίλε vatsar! Aθήνα έρχεσαι; Αν ναι σε προσκαλώ να ακούσουμε να φάμε και να πιούμε μετά η άνευ συζύγου.

....................................(παρολο που το οπτικο ειναι καθαρα υποκειμενικο,κανεις μεχρι τωρα εστω και υποκειμενικα δεν του αρεσει κατι 100%.).......................................
2)Ο ήχος του, εκεί που το άκουσα, ήταν ότι καλύτερο είχα ακούσει μέχρι τότε. Και είχα ακούσει αρκετά. Έχω παραθέσει και πίνακα. Όχι βέβαια τα πάντα.
................................ (Εδω πεφτεις σε ενα μεγαλο λαθος.Εκει που το ακουσες (εχω παει) δεν ειναι για να συγκρινεις τιποτα,αρα τι ειναι αυτο που σου αρεσε???)...................................

2)Το studio με αχανή χώρο, λες και έπαιζαν στο ανηχοϊκό, και μεγάλες αποστάσεις ηχείων-θέσης ακρόασης.
............................(ολα λαθος δηλαδη!!!!).................................
Όταν ήρθαν σπίτι μετά από πολύ καιρό, χρόνο και πλέον, άκουσα κάτι άλλο. Και άρχισα τον αγώνα. Όμως άργησα να πάρω είδηση και την αλλαγή των μεγαφώνων.

Δεν μετάνιωσα γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να ψαχτώ πολύ. Έχω ανέβει σε ήχο πολύ σε σχέση με τον αρχικό.

Τώρα, το θέμα για όσους μας διαβάζουν, είναι αν αυτή η λύση τους κάνει η όχι για δική τους χρήση.

................................................ ( ΜΕ τοσες αλλαγες που εχεις κανει ,σιγουρα δεν ακους αυτο που ακουγες στην αρχη,το οποιο το ακουγες σε λαθος χωρο αλλα σου αρεσε,τωρα που εχεις αλλαξει το αλλαγμενο με αλλο,σου αρεσει σε σχεση με τι???με το αρχικο λαθος????Μας εχεις μπερδεψει λιγακι αλλα.................σε παω...............αληθεια................................................
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<υ.γ ολα σε στυλ κουβεντουλα να γινεται ετσι????Αληθεια απο ολο το υπολοιπο συστημα δεν εχεις κανει καμια αλλη βελτιωση????>>>>>>>>>>>>>>>>>

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: CAV MDX-III

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<υ.γ ολα σε στυλ κουβεντουλα να γινεται ετσι????Αληθεια απο ολο το υπολοιπο συστημα δεν εχεις κανει καμια αλλη βελτιωση????>>>>>>>>>>>>>>>>>
Για δες:

1)http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=74082

2)http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=82911

3)http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=76129

4)http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=68231

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CAV MDX-III

Ζηταω ταπεινα συγνωμη.Αυτα δεν τα ειχα δει........Πιανουν τα χερια σου τελικα.....Μα ειπα και γω μονο με τα. ηχεια ασχολειται...Παντως θα ηθελα να δω ολο το συστημα στημενο πως ειναι....εαν μπορεις και θελεις βεβαια....Δωσε φωτο στο λαο!!!!!!!!!!

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CAV MDX-III

Ζηταω ταπεινα συγνωμη.Αυτα δεν τα ειχα δει........Πιανουν τα χερια σου τελικα.....Μα ειπα και γω μονο με τα. ηχεια ασχολειται...Παντως θα ηθελα να δω ολο το συστημα στημενο πως ειναι....εαν μπορεις και θελεις βεβαια....Δωσε φωτο στο λαο!!!!!!!!!!
Φίλε μου φωτό δεν θα ήθελα να ποστάρω για διάφορους λόγους.
Ελπίζω να έχω την κατανόησή σου!

Πάντως πρόκειται για ένα εντελώς βασικό στήσιμο stereo συστήματος χωρίς καμία συμμετοχή εικόνας. (Ηome cinema).

Eυχαρίστως όμως να σου δώσω οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά.

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CAV MDX-III

Φίλε μου φωτό δεν θα ήθελα να ποστάρω για διάφορους λόγους.
Ελπίζω να έχω την κατανόησή σου!

Πάντως πρόκειται για ένα εντελώς βασικό στήσιμο stereo συστήματος χωρίς καμία συμμετοχή εικόνας. (Ηome cinema).

Eυχαρίστως όμως να σου δώσω οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά.

Ο.κ βεβαιως και ειναι κατανοητο.Νασαι καλα παντως να τα χαιρεσαι....

Reaction score
4.250

Απάντηση: μετά και την εμπειρία που είχα με το συγκριτικό ATC-XTZ, για ένα είμαι βέβαιος: οι απαντήσεις έρχονται μόνο με προσωπική εμπλοκή. Τέλος! Και θα σου πω χαραχτηριστικά, πως αν εγώ δεν αναγκαζόμουν, παρά την θέλησή μου, να αποχωριστώ τα αρχικά μου ηχεία τα CELESTION, ποτέ δεν θα άλλαζα. Το ίδιο ισχύει και για τα μικρά της Β & w στην συνέχεια. Άρα κυρίως είναι θέμα προσωπικής φιλοσοφίας και λιγότερο τεχνολογίας.

Κάτω από αυτό το πρίσμα δες και τα όσα λέω για τα CAV. Σαφώς και θα μπορούσε να είναι καλύτερα. Σαφώς και έτσι όπως είναι μου κάνουν. Σαφώς και δεν θα αλλάξω ποτέ ηχεία. Αλλά και σαφώς σιγά-σιγά περνάω το κάθε μικρό εξαρτηματάκι τους από το γνωστό μικροσκοπιό μου και κάνω διαρκώς βελτιώσεις που προσπαθώ να είναι και ανέξοδες! Μου αρέσει να παίζω σκάκι με τις μηχανές, πάσης φύσεως, και να τις κερδίζω! Έτσι κάνω με μίξερ, ξυπνητήρια, τρενάκια, ποδήλατα, αυτοκίνητα, και οτιδήποτε άλλο.
Πιστεύω στην υποταγή των μηχανών σε εμάς και όχι στην δική μας σε εκείνες. Γιαυτό δεν τις βλέπω σαν μέσον κοινωνικής προβολής παρά μόνο σαν στόχο προς κατάκτηση. Και όταν λέω κατάκτηση εννοώ της δομής τους και των μορίων τους! Θα κάνουν αυτό που θέλω και ει δυνατόν τσάμπα!

(Α και θα σου πω αυστηρά ιδιαιτέρως, αν έρθεις, πια παίζουν καλύτερα:
ΑΤC, XTZ, η CAV. Ξέρεις δεν επιτρέπω σε κανενός είδους κοινωνική αντίληψη να με επηρεάζει, έτσι είμαι ελεύθερος να συγκρίνω ταράνδους με ορνιθόρυγχους και πολιτικούς με ανθρώπους π.χ.. Αλλά αυτά δεν τα αντέχει η κοινωνία!).

Κατ αρχην σ ευχαριστω για την προσκληση. Ειναι ομως πολυ δυσκολο να βρω χρονο. Στην ουσια θα ειμαι Αθηνα απο Σαββατο μεσημερι εως Κυριακη μεσημερι και πρεπει να κανω ενα σωρο πραγματα σ αυτον τον πολυ χρονο. Βασικα θ ακουσω τα XTZ, Lipinsky, Zingali 212, Vanderstreen Quatro. Φυσικα θ περιηγηθω σχεδον σ ολα δωματια στην εκθεση. Το ασχημο ειναι οτι εχω και δυο επισκεψεις σε καταστηματα εκτος της εκθεσης. Οποτε πολυ χλωμο το βρισκω να βρω επιπλεον χρονο.

Παρ ολα αυτα τα ηχεια σου τα εχω ακουσει πριν απο δυο χρονια στην εκθεση με τους ενισχυτες της εταιριας. Δεν μπορω να πω οτι μ ενθουσιασαν. Βεβαια στην εκθεση υπαρχουν ενα σωρο περιορισμοι, και επισης απο κει πιο πολυ ημουν περαστικος οποτε δεν μπορω να πω οτι ειμαι απολυτος στα συμπερασματα μου.

Παντως και απο τα τεχνικα χαρακτηριστικα που δινει ο κατασκευαστης, απο χαμηλο δεν πρεπει να σκιζει. Κι εδω δεν εχει σημασια το τι νομιζει ο καθενας τι ακουει. Τα νουμερα δινουν και τα ορια του μηχανηματος. Βεβαια απο παρομορφωση δεν ξερω τι παιζει.

Reaction score
11

Κατ αρχην σ ευχαριστω για την προσκληση. Ειναι ομως πολυ δυσκολο να βρω χρονο. Στην ουσια θα ειμαι Αθηνα απο Σαββατο μεσημερι εως Κυριακη μεσημερι και πρεπει να κανω ενα σωρο πραγματα σ αυτον τον πολυ χρονο. Βασικα θ ακουσω τα XTZ, Lipinsky, Zingali 212, Vanderstreen Quatro. Φυσικα θ περιηγηθω σχεδον σ ολα δωματια στην εκθεση. Το ασχημο ειναι οτι εχω και δυο επισκεψεις σε καταστηματα εκτος της εκθεσης. Οποτε πολυ χλωμο το βρισκω να βρω επιπλεον χρονο.

Παρ ολα αυτα τα ηχεια σου τα εχω ακουσει πριν απο δυο χρονια στην εκθεση με τους ενισχυτες της εταιριας. Δεν μπορω να πω οτι μ ενθουσιασαν. Βεβαια στην εκθεση υπαρχουν ενα σωρο περιορισμοι, και επισης απο κει πιο πολυ ημουν περαστικος οποτε δεν μπορω να πω οτι ειμαι απολυτος στα συμπερασματα μου.

Παντως και απο τα τεχνικα χαρακτηριστικα που δινει ο κατασκευαστης, απο χαμηλο δεν πρεπει να σκιζει. Κι εδω δεν εχει σημασια το τι νομιζει ο καθενας τι ακουει. Τα νουμερα δινουν και τα ορια του μηχανηματος. Βεβαια απο παρομορφωση δεν ξερω τι παιζει.

Παρακαλώ!

Όσο για τα υπόλοιπα έχω πει τόσα πολλά που δεν έχει νόημα να προσθέσω κάτι...

Έχω, προ πολλού, γίνει γραφικός + ...

:142:

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Μπράβο σου,
άνθρωπος που το ψάχνει, βρίσκει και μαθαίνει πολλά.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CAV MDX-III

Ο.κ βεβαιως και ειναι κατανοητο.Νασαι καλα παντως να τα χαιρεσαι....
...ωστόσο επέτρεψε μου να σε αποζημιώσω με κάτι διαδικτυακό:

Reaction score
11

Aνακοίνωση # 2:

Aποφάσισα να διπλασιάσω την επένδυση, από την στιγμή της πρώτης μου ανακοίνωσης , και να διαθέσω έτσι το ιλλιγγιώδες ποσό των 2 € (συνολικά!).

Aλλά επιτρέψτε μου πριν λίγη...θεωρία...

Ένα από τα σημεία που μου άρεσαν πάντα σε αυτό το ηχείο, είναι ο τρόπος της σύνδεσης του δορυφόρου με το sub με τέσερεις ακίδες:

Mε βάση την θεωρία που έμαθα από τον CostasEar, o κατασκευαστής προσπάθησε να πετύχει μηχανική απομόνωση ανάμεσα σε sub και δορυφόρο, και αυτό φαίνεται από την χρήση ειδικού ελαστικού pad που υπάρχει στο "ποτήρι" του sub εκεί που πατάει η ακίδα, με ολοφάνερη πρόθεση την μηχανική απομόνωση.

Όμως το pad αυτό είναι λεπτότερο απ' ότι πρέπει, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το παρακάτω φαινόμενο:

Oι πλευρές δηλαδή της ακίδας ακουμπούν στα τοιχώματα του "ποτηριού", γιατί το pad δεν έχει ικανό πάχος, με αποτέλεσμα, μετά τέσσερα χρόνια το εντόπισα, συντονισμούς/χρωματισμούς.

Το φαινόμενο δηλαδή που αντιμετώπισα με την χρήση μεμβράνης "patafix" πάνω στο ψευδοphaseplug, τελικά οφείλεται στις τέσερεις ακίδες του δορυφόρου που "τρίζουν" καθώς παίζει το ηχείο, και εκπέμπουν τις "χαριτωμένες" δικές τους χροιές!

:141:

Reaction score
11

Λύση:

Πολύ απλή η λύση του προβλήματος βέβαια, από την στιγμή που το εντόπισα:

Mε αποτέλεσμα:

Έτσι είναι με τα έξτρα pad: (συγνώμη για την θολή φωτό!)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef