DACs - τελειωμό δεν έχουν

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.595
Απάντηση: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

Καλές οι ακροάσεις, καλές οι "εμπειρίες" (καλύτερες οι εμπυρίες), χρήσιμες και οι δύο μερικές φορές στα πλαίσια ενός forum, καλό είναι όμως και να θυμόμαστε καμια φορά με ποιους μιλάμε...
τα σέβη μου στον Άλεξ.

Δυστυχώς, συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα των themiloc και ChrisHat.

κ λέω "δυστυχώς", διότι τα λεν άψογα κι αισθάνομαι ...άχρηστος :116::116::116: (δεν έχω να προσθέσω κάτι στα γραφόμενά τους!)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.595
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

Και γι αυτο σ αγαπαω, αν κ ασχετος, μ αγαπας!!!

:116::116::116:
όχι γιάννη μου, μόνο "άσχετος" δεν είσαι!

στο έχω ξαναπεί: είσαι από τους πιο συνειδητοποιημένους χομπίστες που έχω συναντήσει! Ξέρεις τι θέλεις! Ξεκάθαρα! Υλοποιείς αυτό που θέλεις, κι είσαι ετυχής με το αποτέλεσμα, το απολαμβάνεις. Είσαι φίλε μου, απλά, άψογος!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.595
Απάντηση: Re: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

γεμίσαμε επαγγελματίες που θέλουν το καλό μας και εμείς οι αχάριστοι βγάζουμε και γλώσσα
όντως. έτσι είναι.

δυστυχώς, μερικά πραγματάκια που μας λεν οι "ειδικοί", δε μπορούν να μουν μες στο κεφάλι μας, ούτε με ένεση.

Και τους φέρνουμε σε απόγνωση, ξέρω καλά πως τραβάν τα μαλλιά τους με αυτά που σε καθημερινή βάση διαβάζουν και ακούν από χομπίστες (σαν εμένα...:116:)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.595
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

Παρεμπιπτόντως, τη ULN-8 την αγόρασα σε προσφορά...
πόσο πάει για τα παπαγαλάκια?
αντώνη! ντροπή ρε! δε το περίμενα τέτοιο ποστ από σένα...:122::122:

μόλις τώρα το διάβασα, κι έμεινα ...κάγκελο!:111:

δε το συνεχίζω, για να μην πιάσω τα "θεία"...:101:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.595

τώρα για τον Alex, πολύ δύσκολα μπορεί να του την πει κάνεις λόγω της εξαιρετικής του τεχνικής κατάρτισης, οπότε αυτό που μένει είναι η όποια κουβέντα να μεταφέρεται στην σφαίρα της π@π@ρολογίας, της μεταφυσικής και στο τέλος αφού δεν υπάρχει τίποτα άλλο στις προσβολές. είναι γραφικό αυτό αλλά συμβαίνει ...

χαλιεντ made in greece
πες τα χρυσόστομε! :444:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.595

Αν και ειμαι κάθετα αντίθετος σε αυτό που είπε ο Αντώνης
συμφωνούμε 100%

(άλλωστε εγώ θα έπρεπε να ήμουν το μεγαλύτερο τσιράκι)
βλακείες... ένας ακόμη τρελαμένος τινταλόπληκτος χομπίστας είσαι, το καλύτερο παιδί!

αφήνω μία πιθανότητα στις εκατό να ξέρει κάτι
βλακείες επίσης! Ούτε μία πιθανότητα στο 1 τρις δεν υφίσταται να ξέρει "κάτι", καθώς δεν υπάρχει "κάτι" να μάθει κανείς, αλλά πρόσεξε: υφίστανται υπερβολικά πολλές πιθανότητες (μάλλον βεβαιότητα είναι) κάπχιος να του σέρβιρε μια π@π@ριά και να την πίστεψε μες στην αφέλειά του, και να "νομίζει πως ξέρει κάτι". Πολύ θα ήθελα να μάθω τα στοιχεία αυτού του "κάπχιου" που του είπε ότι του είπε, αλλά να μάθω και τι ακριβώς του "σέρβιρε"! Δυστυχώς, χόντρυνε πολύ το "θέμα".

με στεναχώρησε πολύ το μπαν.
κι εδώ συμφωνούμε 100%, χωρίς όμως σε καμιά περίπτωση να αμφισβητώ την (ορθή) κρίση του Νίκου Αρβανιτάκη.

δεν έχει δώσει ΠΟΤΕ δικαίωμα ο Αντώνης!
κι εδώ συμφωνούμε 100%. είμαι σίγουρος πως κάποιος άλλος κρύβεται πίσω από τα γραφόμενα του Αντώνη, κάποιος άλλος του "έβαλε ιδέες", και θα ήθελα να μάθω ποιος είναι αυτός ο "άλλος". Και νομίζω πως είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να μάθουν ποιος είναι αυτός ο "άλλος".

ΥΓ νομίζω πως θα πρέπει να "καθαρίσει" το εν λόγω θρεντ από τα άσχετα ποστς. Είναι ΙΜΗΟ καλή ιδέα να μαζευτούν όλα αυτά τα ποστς σε ένα άλλο θρεντ με ανάλογο τίτλο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
εγω τα πηρα στο κρανιο κ δεν ξαναγραφω εδω.
Σε καλώ να... ανακαλέσεις!
Σου δίνω διορία μέχρι αύριο. Αλλιώς θα σε μπανάρω και θα πρέπει να έρθεις σπίτι μου να λογαριαστούμε (θα κάνουμε διαγωνισμό ποιός μπορεί να φάει τις περισσότερες σεφταλιές). :116:

...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Το σκισαμε το thread........απο τις σεφταλιες στους παπαγαλους και απο τα Dac και στο ποσα αραγε μπορει να βγαζει ο Βλασης και ο Ζαπαντης απο την καθε πωληση της Metric.............................η του Grace η τελος παντων οτι ευχαριστει τον καθενα απο τα προιοντα του Χατζησταμου......

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.595

Το σκισαμε το thread........απο τις σεφταλιες στους παπαγαλους και απο τα Dac και στο ποσα αραγε μπορει να βγαζει ο Βλασης και ο Ζαπαντης απο την καθε πωληση της Metric.............................
ξεχνάς τον Κου-Φού! Αλλά κι εμένα! Ουσιαστικά εμείς οι δυο μαζί πρωτοεμφανίσαμε το όνομα της μέτρικ χάλο στο εδώ φόρουμ, και ιδίως εγώ την έχω "προμοτάρει" όσο δε λέγεται!

βέβαια, ούτε καν ξέραμε πως ο χατζηστάμου το εισάγει εδώ, αλλά τώρα που το ξέρουμε, έχουμε γίνει συνέταιροι στο προϊόν! φίφτι φίφτι στα κέρδη!

μα τι ανοησίες είναι αυτές βρε!

και τέλος πάντων, ο Αντώνης δεν είπε τίποτα για σένα, ούτε για κανέναν άλλο, μόνο στον Άλεξ έριξε τη "φόλα" του!

Και δε μπορεί, δε δικαιούται να ρίξει ανάλογη "φόλα" σε σένα ή σε μένα ή σε κανέναν άλλο, γιατί μόνο ο Άλεξ ανάμεσά μας έχει την μέτρικ χάλο. Εμείς τη λιγουρευόμαστε, αλλά ένεκα κρίσης, δεν μπορούμε να την πάρουμε (ακόμα - αν όλα παν καλά, κι αυτό θα γίνει, υπομονή!)

Ο Αντώνης τον Άλεξ ρώτησε πόσο την αγόρασε τη μέτρικ, λέγοντας σαφώς (κι όχι υπονοώντας) πως επειδή ήταν "παπαγαλάκι" της μέτρικ ή/και του χατζηστάμου, την αγόρασε πολύ φτηνότερα, οπότε ουσιαστικά κατηγόρησε τον Άλεξ πως τα "παίρνει" από το χατζηστάμου για να προμοτάρει την μέτρικ, και τα "παίρνει" έστω με πολύ χαμηλές τιμές αγοράς των προϊόντων που εισάγει ο χατζηστάμος.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αυτά ειπώθηκαν. Εσύ βλασούκο, τζάμπα θίγεσαι. Μόνο ο άλεξ (ορθώς) θίχτηκε.

Reaction score
5.614

σχόλιο σελίδας 20 (εκεί βρίσκομαι στο διάβασμα του εν λόγω θρεντ)
προσυπογράφω την παραπάνω ακουστική παρατήρηση (ήμουν κι εγώ εκεί).

και για να το κάνω πιο "λιανά":

1. το 202 συνδεδεμένο απευθείας πάνω στον τελικό, δεν μπορούσε να τον οδηγήσει, διότι και στο τέρμα που το πήγαμε, δεν σήκωνε επαρκείς στάθμες.

2. το 202 συνδεδεμένο πάνω στον προ, κι ο προ πάνω στον τελικό, έδωσε στάθμες να φαν κι οι κότες.

3. ηχητικά, το 202 συνδεδεμένο κατευθείαν πάνω στον τελικό, έπαιξε κλάσεις πιο σωστά απ'ότι συνδεδεμένο στον προ, αλλά το άκουσμα με τον προ "άρεσε" πολύ περισσότερο στον φίλο μου τον γιάννη.
---------------
Με το 202 ως προ κατ' ευθείαν στον δικό μου Atma-sphere S30 που είναι ίδια κατασκευή με τα μονομπλόκ του Κοτσίδη, απλά στερεοφωνική έκδοση 2x30, οδηγώ τα Sonus Faber Towers σε πολύ υψηλές στάθμες, και μάλιστα ρυθμισμένο στο 2,12 volt προενίσχυση στο 202. Στο 4,15v το βάλαμε στου Κοτσίδη, όχι στο τρελό 8,15v που είναι το μέγιστο.

To "πρόβλημα" στου Κοτσίδη δεν βασιζόταν στο 202 αλλά στους ανεπαρκείς τελικούς, που "σώζονται" από το φούσκωμα του ενεργού προενισχυτή Counterpoint. Το ποτενσιόμετρο του οποίου πού το έχει για να παίζει δυνατά; Μήπως στις 3 η ώρα;

Τα Atma-sphere καλά-χρυσά αλλά χρειάζονται εύκολο φορτίο 8ωμων ηχείων για να αποδώσουν.

"Value: "If you have higher-sensitivity 8-ohm speakers, you could find the M-60 Mk IIIs to be a true bargain."
http://www.soundstage.com/revequip/atmasphere_m60mkiii.htm

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.595

οκ, αυτό ήταν ξεκάθαρο (πως ο λαμπάτος ενισχυτής ήταν λίγος για τα εν λόγω ηχεία), αφού αποδείχθηκε όταν το ηχείο είδαμε τι έβγαζε με τα μπόλικα βατ του "ψηφιακού".

Παρόλα αυτά, η στάθμη που φτάνει ο εν λόγω λαμπάτος ενισχυτής με αυτά τα ηχεία, αρκεί για τον γιάννη, και οι "χροιές" του ενισχυτή αυτού ταιριάζουν "γάντι" με τις απαιτήσεις του γιάννη, οπότε οτιδήποτε άλλο από εμάς τους τρίτους, είναι περιττό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.595

Στο 4,15v το βάλαμε στου Κοτσίδη, όχι στο τρελό 8,15v που είναι το μέγιστο.
να σου πω την αλήθεια δε το θυμάμαι αυτό, νόμιζα πως είχε μπει στο τέρμα του το 202, αλλά δεν έχει και καμιά ιδιαίτερη σημασία. ο γιάννης επιθυμεί συγκεκριμένο ήχο, και τον έχει υλοποιήσει άριστα με τον προ του και τον τελικό του, και είναι απόλυτα ευχαριστημένος με αυτό το συνδυασμό.

τα υπόλοιπα είναι άχρηστα.

Reaction score
5.614

Άχρηστα αυτά που λέμε για τον ίδιο τον Γιάννη μπορεί να είναι, αλλά αξίζει να σημειωθούν για όσους ενδιαφέρονται για χρήση dac ως προ.

Προσωπικά είμαι υπέρμαχος της μη χρήσης ενεργού προ, με εξαίρεση ακραία συστήματα, όπως τότε στη δοκιμή στου antonisgr κόντρα στο θηρίο προ Classe στα 802d.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Εσύ βλασούκο, τζάμπα θίγεσαι. Μόνο ο άλεξ (ορθώς) θίχτηκε.

Mια μικρή ένσταση κύριε πρόεδρε.
Θεωρώ πως θίγει, όλους όσους έχουν πεί μια καλή κουβέντα για το προιόν...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.595

Προσωπικά είμαι υπέρμαχος της μη χρήσης ενεργού προ, με εξαίρεση ακραία συστήματα, όπως τότε στη δοκιμή στου antonisgr κόντρα στο θηρίο προ Classe στα 802d.
η "άποψή" σου εμπεριέχει σχέση μεταξύ ύπαρξης προ και αναίσθητων-μεγάλων ηχείων, κάτι που είναι απλά λάθος.

το gain κάθε τελικού ενισχυτή είναι δεδομένο, όπως και η ευαισθησία του. Ομοίως για κάθε προ".
το αν μπορεί ένας προ* ή όχι να οδηγήσει ορθά τον όποιο ενισχυτή, είναι θέμα τεχνικής φύσεως.
το αν μπορεί ο τελικός να οδηγήσει ένα ηχείο ορθά, επίσης είναι θέμα τεχνικής φύσεως.
το αν το ηχείο είναι μεγάλο ή αναίσθητο ή αν ο προ είναι ακριβός ή πανάκριβος, είναι άχρηστες πληροφορίες.

* όταν λέω "προ", εννοώ είτε το προενισχυτικό στάδιο ενός dac είτε ένα διακριτό προενισχυτή. Το ίδιο είναι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.595

Θεωρώ πως θίγει, όλους όσους έχουν πεί μια καλή κουβέντα για το προιόν...
διαφωνώ.

είναι αυταπόδεικτα χαζό να θίγεις κάποιον ή να θίγεται κάποιος όταν απλά λέει μια καλή κουβέντα για κάποιο προϊόν.

ταυτόχρονα, είναι αυταπόδεικτο πως θίγεται κάποιος αν του πεις πως "λέει καλές κουβέντες για να τα κονομήσει εις βάρος των υπόλοιπων μελών του φόρουμ" ή "για να τα κονομήσει κάτω από το τραπέζι, υποχθονίως, κρυφά και σφυρίζοντας αδιάφορα", δηλαδή (για να στο κάνω λιανά) πως λέει καλές κουβέντες για λόγους καθαρά κερδοσκοπικούς, για ίδιον όφελος.

Reaction score
5.614

η "άποψή" σου εμπεριέχει σχέση μεταξύ ύπαρξης προ και αναίσθητων-μεγάλων ηχείων, κάτι που είναι απλά λάθος.

το gain κάθε τελικού ενισχυτή είναι δεδομένο, όπως και η ευαισθησία του. Ομοίως για κάθε προ".
το αν μπορεί ένας προ* ή όχι να οδηγήσει ορθά τον όποιο ενισχυτή, είναι θέμα τεχνικής φύσεως.
το αν μπορεί ο τελικός να οδηγήσει ένα ηχείο ορθά, επίσης είναι θέμα τεχνικής φύσεως.
το αν το ηχείο είναι μεγάλο ή αναίσθητο ή αν ο προ είναι ακριβός ή πανάκριβος, είναι άχρηστες πληροφορίες.

* όταν λέω "προ", εννοώ είτε το προενισχυτικό στάδιο ενός dac είτε ένα διακριτό προενισχυτή. Το ίδιο είναι.
Ορίζοντας ίδια volt προενίσχυσης και στο dac202 και στον Classe, υπήρχε εμφανής ηχητική βελτίωση συνδέοντας τον δεύτερο. Κρίνοντας με τα αυτιά μας εκ του αποτελέσματος από αυτό που ακούμε πάντα.

Το Sony 5400 player επίσης υπερίσχυσε του dac202 στις υψηλές και στο βάθος της σκηνής.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.595

Ορίζοντας ίδια volt προενίσχυσης και στο dac202 και στον Classe, υπήρχε εμφανής ηχητική βελτίωση συνδέοντας τον δεύτερο.

Το Sony 5400 player επίσης υπερίσχυσε του dac202 στις υψηλές και στο βάθος της σκηνής.
:116::138::137::135:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.902

...Το έχω ξαναματαπεί και θα το ξαναπώ: Ο προενισχυτής είναι ένα απολύτως άχρηστο μηχάνημα. :116:

Πριτς! Εγώ έχω και ραδιόφωνο και κασσετόφωνο και πικάπ, θα μου δώσει και ο zizik δυό καρουλόγφωνα, πώς θα τα ακούω όλ' αυτά; Χωρίς προενισχυτή δε γίνεται...

Άσχετε...

(σόρρυ για το troll, τώρα το είδα αυτό)...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.751
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88