DACs - τελειωμό δεν έχουν

Reaction score
1.187
Απάντηση: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

Έντεχνο "παίζει" καλά;:116:

Ένα σχετικό βιντεάκι:
Προσοχή! Υπάρχει περίπτωση να βρείτε το παρακάτω βίντεο προσβλητικό...
You have been warned:
[YOUTUBE]LPmXvXWJ_Vg[/YOUTUBE]

Από εδώ:
COMEDY LAB: ΜΠΡΑΦ 15 - Mikeius vs. Έντεχνο

Και το αντίστοιχο κειμενάκι:

Έντεχνο: για τον λούτσο!
http://faeenamalaka.blogspot.com/2010/09/blog-post.html

Disclaimer:
Τον Mikeius τον έμαθα από τον Teachertza, συνεπώς τα (όποια) παράπονα σ' αυτόν...:116:
Πολύ γέλιο!!! Απίστευτος!!!! :103:

m1ts0s

News poster
Editor
Reaction score
3.637

Auralic Ark MX+

ARK MX+ is a 32 bit/192KHz USB D/A converter which has been created for modern leisure lifestyle. It is advanced in design, powerful in functions and precise in musical representation.

Based on ActiveUSB™, AFN402™, Alire™, Purer-Power™, self-adapt upsampling circuit and other innovative patents solely owned by AURALiC, ARK MX+ could enable its user to fully enjoy the musical beauty by perfectly replaying the Hi-Rez format music and discovering every detail in original recordings.

AURALiC Sanctuary Audio Processor
The heart of ARK MX+ is the AURALiC Sanctuary audio processor, which is jointly made by AURALiC and its technical partner: Archwave AG in Swiss. Sanctuary is based on the powerful multi-core ARM architecture, with the calculating capability as high as 1000MIPS, it could handle 32Bbit/192KHz multi-channel real-time audio stream.

ActiveUSB™
Resorting to the ActiveUSB™ technology from AURALiC, ARK MX+ has overcome the transmission limitation from traditional Asynchronous USB which could only adjust +/- one clock cycle error of data package in isochronous clock. With mass data buffer technology and multi-stage, high resolution PLL circuit, ARK MX+ could buffer audio stream as long as 2 seconds, which could prevent time-based jitter resulted from the limitation of computer.

ARK MX+ Specifications

Frequency response
DC - 20KHz, +/- 0.02 dB

Signal/Noise
118 dB, 20Hz-20KHz, A-weighted

THD+N
<0.0005%, 20Hz-20KHz at 0dBFS

Dynamic range
124dB, 20Hz-20KHz, A-weighted

Output port
Balanced analog output, 4Vrms
Single-ended analog output, 2Vrms
AES/EBU Digital Output*

Input port
USB 2.0 Input** (44.1KHz-192KHz, up to 32Bit)
S/PDIF Digital Input (44.1KHz-192KHz up to 24Bit)

Power dissipation
Appox. 20W

Dimension
11''W x 9''D x 2.6''H (33cm x 23cm x 6.5cm)

Weight
12 pounds (5.5kg)

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Mal Valve tube DAC 192 kHz 24 bit

Crystal-interphase-receiver, Burr Brown upsampler, Burr Brown-digitalfilter, Burr Brown-DAC-schalter
4 x MV EF 184-roehren, 6 x MV ECC 88-roehren
3 x digitalsteckmodule, 4 x analogsteck-module, 2 x digitaltransformer, 4 x analogtransformer,

XLR 110 Ohm
. asymmetrisch in BNC, Cinch 75 Ohm, optical
. digital out Cinch
. analog out symmetrisch/asymmetrisch 2 Veff
. output impedance < 100 Ohm

http://www.malvalve.de/dig2_1.html

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

δε τα "κόβω" για πολύ High-End αυτά Νικόλα μου!

τίγκα στο λαμπάκι είναι. Σα την άλλη, την "κάρτα". Ξέρεις, τη μέτρικ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663

έτσι, έτσι...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Π Α Π Α Γ Α Λ Ο Ι .....................

:143::143::143:

Reaction score
2

Με Focusrite Saffire 24 παίζω 1.5 χρόνο τώρα κ είναι ΠΟΛΥ καλή για τα λεφτά της (κανα 200ευρο). Τώρα έχω πάρει μια RME και είμαι πραγματικά αλλού.

Σκεφτείτε πως έχω σταματήσει να κοιτάω τι dacs βγαίνουν!!!!! :616:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Horch Quant Transport & Stream Dac

Horch Quant Transport
http://

€14500

Stream Dac

€9500

Reaction score
266

Με Focusrite Saffire 24 παίζω 1.5 χρόνο τώρα κ είναι ΠΟΛΥ καλή για τα λεφτά της (κανα 200ευρο). Τώρα έχω πάρει μια RME και είμαι πραγματικά αλλού.

Σκεφτείτε πως έχω σταματήσει να κοιτάω τι dacs βγαίνουν!!!!! :616:
ποια RME έχεις αγοράσει?

Reaction score
2

Τη Babyface. Εχει λιγο καλυτερους (νεοτερους) converters απο τις 400/800 :)

Reaction score
266

Τη Babyface. Εχει λιγο καλυτερους (νεοτερους) converters απο τις 400/800 :)
και πως θα χαρακτήριζες τον ήχο της? σε μια TC Impact Twin που είχα δοκιμάσει ο ήχος ήταν μεν εντυπωσιακός αλλά εν τέλει λίγο σκληρός και προβολικός...

Reaction score
2

Ειμαι της αποψης πως ο ηχος πρεπει να βγαινει απο το dac οπως τον εφτιαξε ο ηχοληπτης. Απο κει και περα το τι χρωματισμους εισαγουν τα eq, το player, τα καλωδια, ο ενισχυτης και τα ηχεία είναι θέμα προτίμησης.

Για τα δικα μου γουστα λοιπον, η babyface ΣΚΟΤΩΝΕΙ. Ακριβής συχνοτικά ήχος και πλήρης. Τί άλλο να ζητήσεις..
Την βρηκα και μεταχειρισμενη σε mint κατασταση και για τα λεφτα της ηταν απλα .. κλεψιμο :)

Την TC που λες δε την εχω ακουσει αλλα διαβαζω πολυ καλα πραγματα. Ειχα ακουσει την Konnekt 24 που εβγαζε πιο παλια κ ηταν παρα πολυ καλη για τα αυτια μου. Φανταζομαι η Ιμπακτ θα ναι ακομα καλυτερη.

Τωρα το τί σημαίνει για τον καθένα "σκληρος" και "προβολικος" ηχος δεν το ξερω. Ειναι υποκειμενικη αντιληψη. Την καρτα την ακουσες συνδεδεμενη απευθειας σε καλα ενεργα μονιτορς ή σε κανα hi fi setup που μεσολαβούσαν προενισχυτες ενισχυτες και hi fi ηχεια;

Ενα καλο τεστ που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις ενα λαπτοπακι με Pure player (ή mac με amarra ή κατι αντιστοιχο) στο οποιο και να ριπαρεις σε flac ή και wav ακομα, τα αγαπημενα σου κομματια.

Πηγαινε λοιπον σε ενα μαγαζι που να εχει τις καρτες ηχου που σε ενδιαφερουν και ζητα να τις ακουσεις με ενα ζευγαρι καλα active μονιτορς (focal, k+h κλπ).
Θα εισαι σιγουρος ετσι για το "χαρακτηρα" του dac της καθε καρτας και να μπορεις να διαλεξεις αυτον που προτιμας.

Reaction score
0

συμφωνω για την rme και για ολα οσα ειπες εγω λογω ελλειψης χωρου και χρηματων(ενισχυτεσ ηχεια... πηγες...) ακουω απο μια lynx two σε genelec 8030 και ειμαι πολυ ικανοποιημενος βεβαια εχει το αρνητικο οτι αν βαλεισ μια κακια παραγωγη η ηχογραφηση δεν παλευεται με τιποτα.σκεδτομαι τελευταια για κανενα dac με volume(audiolab.audio gd...) αλλα δεν ξερω αν αξιξει να δωσω χρηματα μιας κ δεν ξερω αν το dac θα ναι τοσο πολυ καλυτερο απο τη lynx.αν εχετε καμια γνωμη με χαρα θα την ακουγα

Koo

Reaction score
10

Μιας και ο λόγος περί DAC / Pre ποιες είναι οι απόψεις σας για το Madrigal Proceed AVP2:

http://www.hometheater.com/news/10221/

Όπως αναφέρεται χρησιμοποιεί ακριβώς τα ίδια DAC και DSP με το Mark Levinson No40.

Βρίσκεται πολλές φορές στο eBay μεταχειρισμένος γύρω στα 700€.

Μιας και είναι παλαιότερη τεχνολογία αναρωτιέμαι που μπορεί να στέκεται από πλευρά ηχητικής ποιότητας σε σύγκριση με τα σημερινά DAC.

Reaction score
2

Η λυνξ είναι απλά κορυφή. Αν δεν εχεις προβλημα που ειναι εσωτερική, go for it!
Το οτι δεν ακούγονται οι κακές ηχγραφήσεις είναι κατι που εξαρτάται και απο τα υπόλοιπα μηχανήματα.. Αν έχεις κάπου στην αλυσίδα κάτι ευφωνικό (εναν προ, ενα τελικο ή τα ηχεία), θα μπορείς να ακούς ό,τι θες.

Για τα Audio-GD έχω επίσης να πω τα καλύτερα. Έχω το nfb-12 και το DI, παίζουν απίστευτα για τα λεφτά τους. Προτίμησε κάτι με wolfson που γλυκαίνουν λίγο τον ηχο (Χωρις να χανουν απο λεπτομερεια) αλλιως με το sabre θα εχεις ακομα πιο "κλινικο" ηχο απο τη λυνξ!

Τα genelec επισης που ακουσες, δε τα θεωρω καλα ηχεια. Φουσκωμένα μπάσα και πρίμα, έχουν "περίεργο" ηχο για μονιτορς.

Για το Madrigal που ρωτάει ο φίλος δεν εχω αποψη. Στα χαρτιά φαίνεται καλό, δεν ξέρω όμως πώς θα στέκεται δίπλα σε άλλα dacs των 700ε το 2011 (π.χ. e.e. minimax, audio gd dacs, στουντιακες καρτες ηχου σαν αυτες που αναφεραμε κλπ). Τα χει τα χρονάκια του εξάλλου. Αν το βρεις σε καλη τιμη χτυπα το παντως, κ αν δε σου αρεσει το πουλας :)

Καλημερες φορουμ

Reaction score
28
Re: Απάντηση: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

Η λυνξ είναι απλά κορυφή. Αν δεν εχεις προβλημα που ειναι εσωτερική, go for it!
Το οτι δεν ακούγονται οι κακές ηχγραφήσεις είναι κατι που εξαρτάται και απο τα υπόλοιπα μηχανήματα.. Αν έχεις κάπου στην αλυσίδα κάτι ευφωνικό (εναν προ, ενα τελικο ή τα ηχεία), θα μπορείς να ακούς ό,τι θες.

Για τα Audio-GD έχω επίσης να πω τα καλύτερα. Έχω το nfb-12 και το DI, παίζουν απίστευτα για τα λεφτά τους. Προτίμησε κάτι με wolfson που γλυκαίνουν λίγο τον ηχο (Χωρις να χανουν απο λεπτομερεια) αλλιως με το sabre θα εχεις ακομα πιο "κλινικο" ηχο απο τη λυνξ!

Τα genelec επισης που ακουσες, δε τα θεωρω καλα ηχεια. Φουσκωμένα μπάσα και πρίμα, έχουν "περίεργο" ηχο για μονιτορς.

Για το Madrigal που ρωτάει ο φίλος δεν εχω αποψη. Στα χαρτιά φαίνεται καλό, δεν ξέρω όμως πώς θα στέκεται δίπλα σε άλλα dacs των 700ε το 2011 (π.χ. e.e. minimax, audio gd dacs, στουντιακες καρτες ηχου σαν αυτες που αναφεραμε κλπ). Τα χει τα χρονάκια του εξάλλου. Αν το βρεις σε καλη τιμη χτυπα το παντως, κ αν δε σου αρεσει το πουλας :)

Καλημερες φορουμ
H συγκεκριμενη σκεψη απασχολει και μενα μια και προγραμματιζω αγορα dac κατηγοριας 700 περιπου ευρω , σε σχεση με το v-dac που χρησιμοποιω τωρα !!δηλαδη ως κατοχος ενισχυτου yamaha as2000 και ηχειων yamaha soavo-1 εχω τον αντιστοιχο προβληματισμο ,ζωντας περιπου 2 χρονια μαζι τους μπορω να πω με σιγουρια οτι το -πακετο -χωρις να ειναι βεβαια απολυτως με μονιτορ συμπεριφορα εν τουτοις ειναι πολυ αποκαλυπτικο δεν συγχωρει κακες εγραφες τις ξεσκεπαζει αδιστακτα !!ενω κελαιδει στην κυριολεξια -σε σχεση με την κατηγορια του-με καλες εγγραφες λεγω λοιπον μηπως τα dac με sabre δεν ματσαρουν με τα υπολοιπα !ενω καποιο αλλο ισως με διαφορετικο τσιπακι στρογγυλεψει καπως τις κακες εγγραφες -αλλα βεβαια με αντιστοιχο κοστος στην τελικη συμπεριφορα του συστημα τος στερωντας με απο την ολικη ποιοτιτα !!!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: DACS....και τελειωμο δεν εχουν !!!!!!!!!!!!!!!

Το Sabre από μόνο του δεν είναι καθόλου κλινικό. Ίσα ίσα που λόγω τρόπου λειτουργίας ακούγεται λιγότερο "ψηφιακό" από τα υπόλοιπα 24bit/32bit τσιπάκια. Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από την υλοποίηση βέβαια - κι αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για το Sabre (για πολλούς και διάφορους τεχνικούς λόγους).

Το Audiolab M-DAC είναι ίσως καλή περίπτωση αν κρίνω από το αντίστοιχο CDp που είναι περαιτέρω "μαγειρεμένο" προς το "μουσικό" του πράγματος...

Reaction score
0

αξιξει να βαλω τη lynx 2 πανω σε dac(audio gd.-audiolab) η η διαφορα θα ναι τοσο μικρη οου να μην δικαιολογει τα 700-800 ευρω? Οπως εγραψα κ πιο πανω ακουω με genelec 8030

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.811
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός