Daniel Weiss - Ενδιαφέρουσα συνέντευξη

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Απάντηση: Daniel Weiss - Ενδιαφέρουσα συνέντευξη

Να τους πάρουμε στην Ελλάδα να ρυθμίσουν την Jitterόπληκτη οικονομία μας:105:

Αφού μάλιστα έχουν μάθει να δουλεύουν χωρίς να ακούνε :112::126:

TGD

Reaction score
9.753

1. Θά' θελα να ξέρω πόσοι εδώ μέσα θα θεωρούσαν ένα σύστημα με Weiss και Chario "nothing special".
2. Είπε ότι ο ίδιος δεν ακούει, ούτε κανένας άλλος στο εργοστάσιο. Είπει όμως ότι έχει συνεργάτες στον επαγγελματικό χώρο στους οποίους δείχνει τα πρωτότυπά του (και υποθέτω ότια τα ακούνε κιόλας).
3. Και κάποιοι άλλοι τύποι λένε ότι δεν χρειάζεται να ακούνε, πχ έτσι έλεγε ο Hafler και ο Carver. Μάλιστα ο τελευταίος έφτιαξε μετά από πρόκληση του Absolute Sound έναν τρανζιστοράτο ενισχυτή που ακουγόταν ολόιδια με έναν λαμπάτο Conrad-Johnson που του έδωσαν (και μάλιστα στην πρώτη έκδοση του Carver διόρθωνε και ένα πρόβλημα του CJ στο χαμηλό). Και ξέρετε τι ηχείο έβαλε ο Carver για να ακούσει τις διαφορές (από γεννήτρια συχνοτήτων φυσικά όχι μουσική) όσο έφτιαχνε τις πλακέτες; Ένα LS3-5A.

Το δικό μου συμπέρασμα σχετικά με τις μετρήσεις ξέρετε ποιο είναι; Ότι μόνο κάτι τέτοια μυαλά ξέρουν ΠΩΣ να μετράνε, ΤΙ να μετράνε και ΓΙΑΤΙ το μετράνε.

Reaction score
3.916

1. Θά' θελα να ξέρω πόσοι εδώ μέσα θα θεωρούσαν ένα σύστημα με Weiss και Chario "nothing special".
2. Είπε ότι ο ίδιος δεν ακούει, ούτε κανένας άλλος στο εργοστάσιο. Είπει όμως ότι έχει συνεργάτες στον επαγγελματικό χώρο στους οποίους δείχνει τα πρωτότυπά του (και υποθέτω ότια τα ακούνε κιόλας).
3. Και κάποιοι άλλοι τύποι λένε ότι δεν χρειάζεται να ακούνε, πχ έτσι έλεγε ο Hafler και ο Carver. Μάλιστα ο τελευταίος έφτιαξε μετά από πρόκληση του Absolute Sound έναν τρανζιστοράτο ενισχυτή που ακουγόταν ολόιδια με έναν λαμπάτο Conrad-Johnson που του έδωσαν (και μάλιστα στην πρώτη έκδοση του Carver διόρθωνε και ένα πρόβλημα του CJ στο χαμηλό). Και ξέρετε τι ηχείο έβαλε ο Carver για να ακούσει τις διαφορές (από γεννήτρια συχνοτήτων φυσικά όχι μουσική) όσο έφτιαχνε τις πλακέτες; Ένα LS3-5A.Aκριβώς αγαπητέ!!

Το δικό μου συμπέρασμα σχετικά με τις μετρήσεις ξέρετε ποιο είναι; Ότι μόνο κάτι τέτοια μυαλά ξέρουν ΠΩΣ να μετράνε, ΤΙ να μετράνε και ΓΙΑΤΙ το μετράνε.
Ξανά ακριβώς αγαπητέ!!

Και μπράβο που το έθεσες, διότι η υσοπαίδωσοι στο όνομα κάποιων γκουρού θυμίζει ανηφορικό μονοπάτι που το διαβαίνεις με ελικόπτερο.

Όσο αφορά δε τα ηχεία της Κάριο, είχα την ευκαιρία να ΑΚΟΥΣΩ ένα μικρούλι βάσης σε 2 διαφορετικά συστήματα, την ίδια μέρα.

Καλό είναι να ακουστούν κ απο άλλους διότι είναι πραγματικά εργαλεία, άσε που είναι κ όμορφα κ μετράνε κ καλά!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.955

ψήνεσαι για την ιταλίδα? ε, αν είναι να πάρεις τσάριο, πάρε αυτό να τελειώνεις. είναι και κούκλα, με τις καμπύλες της, με τα ούλα της!

Reaction score
2.025

Έχουν άποψη. έντονη

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Βρε ανοικονόμητε Χαιεντά................τιμή καταλόγου 23.000€
Με αυτά τα λεφτα παίρνεις Lipinski grand και τους ενισχυτές μαζι
Η κανα Tidal που λέει και ο αποπάνω μου

m1ts0s

News poster
Editor
Reaction score
3.637

Με αυτά τα λεφτά παίρνεις βασικά τα κορυφαία Geithain που είναι και ενεργά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.955

Με αυτά τα λεφτά παίρνεις βασικά τα κορυφαία Geithain που είναι και ενεργά.
εννοείται πως σε αυτά τα χρήματα, κι εγώ εκεί που λες θα πήγαινα (ο άλλος ύποπτος θα ήταν τα γνωστά Κ+Η), αλλά αν τα φιλαράκια μας ψάχνονται για ιταλίδες, ιδού η ρόδος που λένε!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.816

εννοείται πως σε αυτά τα χρήματα, κι εγώ εκεί που λες θα πήγαινα (ο άλλος ύποπτος θα ήταν τα γνωστά Κ+Η), αλλά αν τα φιλαράκια μας ψάχνονται για ιταλίδες, ιδού η ρόδος που λένε!
Τα πρωτα

http://

για τα δευτερα δηλαδης βρε παλουκαρια????

Reaction score
3.916

Εγώ πάλι, Λιπίνσκια!!

Reaction score
3.916

Έχουν άποψη. έντονη
Ότι τα ταίζεις Μιχάλη στο δίνουν, άραγε όχι έντονη άποψη.

Reaction score
2.025

Ότι τα ταίζεις Μιχάλη στο δίνουν, άραγε όχι έντονη άποψη.
Για τα Chario λέω.

Reaction score
3.916

και γώ μπρέ, σε καλό μας!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.816

Μπερδεψαν τα μπουτακια τους ....τα αγορια..............:139::143::143:

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Daniel Weiss - Ενδιαφέρουσα συνέντευξη

Συμφωνώ με τον Μιχάλη, είναι καλά ηχεία αλλά αρκετα ιδιοσυγκρατικά, πολύ περισσότερο από τα TIDAL.
Αρκετά, αλλά σε άλλη κατεύθυνση, είναι και τα LIPINSKY.

Τώρα μερικά σχόλια κι απο εμένα (όπως τα είπα και παραδίπλα) από τη συνέντευξη αυτή αλλά και από παλαιότερες συζητήσεις που είχα μαζύ του.
Ο Weiss δίνει σημασία στην επάρκεια και ποιότητα κατασκευής καλωδίων και τράνσπορτς. Όταν ομιλεί για φθηνά δεν εννοεί ΟΛΑ τα φθηνά, αλλά τα σωστά φθηνά και πολλές φορές μου μίλησε για απαράδεκτα ακριβά σε κατασκευή και χαρακτηριστικά.
Στο μοναδικό σημείο που διαφωνώ μαζύ του, ίσως η γνώμη του οφείλεται στο οτι δεν είχε πολλές συγκεκριμένες εμπειρίες, είναι το οτι το 16/88.2 είναι επαρκές. Είναι πολύ απλό, όχι ειδικά για μένα που ασχολούμαι με τη ηχογράφηση, να διαπιστώσει κανείς περίτρανα την διαφορά ενός υλικού 24 μπιτ από ένα 16 μπιτ.
Η διαφορές σε low level detail, και ακρίβειας στις υψηλές συχνότητες, είναι πολύ μεγάλες και καθορίζουν την ποιότητα, ιδιότητες που φαίνονται άμεσα από ένα ζευγάρι καλά ηχεία ή ακουστικά.

Reaction score
498

Θέμη, δηλαδή τα Lipinski έχουνε έντονο χαρακτήρα εκτιμάς, αλλά διαφορετικού τύπου από τα Chario?

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Όλα τα ηχεία έχουν χαρακτήρα. Δεν μίλησα για έντονο χαρακτήρα στα Lipinski, απλά έχουν αρκετά τον χαρακτήρα του μόνιτορ, που είναι μία λίγη παραπάνω αναλυτικότητα που χρειάζεται για δουλειά αλλά όχι για οικιακή χρήση κατά την γνώμη μου. Τα γνωρίζω καλά εξ 'άλλου γιατί εγώ τα πρωτοέφερα.
Τα Chario αντίθετα είναι από τα συγχωρητικά audiophile ηχεία.
Ο καθένας με το γούστο του.

m1ts0s

News poster
Editor
Reaction score
3.637
Απάντηση: Re: Απάντηση: Daniel Weiss - Ενδιαφέρουσα συνέντευξη

Συμφωνώ με τον Μιχάλη, είναι καλά ηχεία αλλά αρκετα ιδιοσυγκρατικά, πολύ περισσότερο από τα TIDAL.

Τώρα μερικά σχόλια κι απο εμένα (όπως τα είπα και παραδίπλα) από τη συνέντευξη αυτή αλλά και από παλαιότερες συζητήσεις που είχα μαζύ του.
Ο Weiss δίνει σημασία στην επάρκεια και ποιότητα κατασκευής καλωδίων και τράνσπορτς. Όταν ομιλεί για φθηνά δεν εννοεί ΟΛΑ τα φθηνά, αλλά τα σωστά φθηνά και πολλές φορές μου μίλησε για απαράδεκτα ακριβά σε κατασκευή και χαρακτηριστικά.
Στο μοναδικό σημείο που διαφωνώ μαζύ του, ίσως η γνώμη του οφείλεται στο οτι δεν είχε πολλές συγκεκριμένες εμπειρίες, είναι το οτι το 16/88.2 είναι επαρκές. Είναι πολύ απλό, όχι ειδικά για μένα που ασχολούμαι με τη ηχογράφηση, να διαπιστώσει κανείς περίτρανα την διαφορά ενός υλικού 24 μπιτ από ένα 16 μπιτ.
Η διαφορές σε low level detail, και ακρίβειας στις υψηλές συχνότητες, είναι πολύ μεγάλες και καθορίζουν την ποιότητα, ιδιότητες που φαίνονται άμεσα από ένα ζευγάρι καλά ηχεία ή ακουστικά.
Δεν είπε ότι είναι το ιδανικό, είπε ότι το προτιμάει από το 24/44.1.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.955
Απάντηση: Re: Απάντηση: Daniel Weiss - Ενδιαφέρουσα συνέντευξη

Όλα τα ηχεία έχουν χαρακτήρα.
Ο καθένας με το γούστο του.
να μια "δύσκολη" αλήθεια.:116:

...τον χαρακτήρα του μόνιτορ, που είναι μία λίγη παραπάνω αναλυτικότητα που χρειάζεται για δουλειά...
Κι αυτό είναι "σωστό", όχι υπό την έννοια ότι βγάζουν περισσότερη ανάλυση από την υπάρχουσα της ηχογράφησης, διότι προφανώς δε "δημιουργούν" ανάλυση εκεί που δεν υπάρχει, αλλά υπό την έννοια ότι βγάζουν περισσότερη ανάλυση από αυτή που χρειάζεται για να απολαύσεις το μουσικό έργο.

Πέραν όμως αυτής της προφανούς και καθολικά αποδεκτής έννοιας της "ανάλυσης" που προσφέρει ένα "μόνιτορ", κάτι για το οποίο έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές, ακόμα και για μη μόνιτορ ηχεία τα οποία όταν βγάζουν μπόλικη ανάλυση λέμε πως ακούγονται σα μόνιτορ - δηλαδή αποκαλύπτουν όλη τη λεπτομέρεια που υπάρχει στην ηχογράφηση - , υπάρχει όντως και μια τεχνητή "υπερανάλυση" η οποία βασίζεται σε ψυχοακουστικά δεδομένα, που μας λεν πως αν κόψεις λίγο από δω, ακούς - αντιλαμβάνεσαι περισσότερα από κει. Γι'αυτό ηχεία που πχ "κόβουν" λίγο μεσοχαμηλό, αφήνουν το ανθρώπινο αισθητήριο όργανο της ακοής να αντιληφθεί πιο εύκολα κάποια πράγματα στο υπόλοιπο φάσμα, και ναι, αυτό αποτελεί "εργαλείο" για τον "επαγγελματία", αλλά συχνά θεωρείται "κουραστικό" από τον μέσο μουσικόφιλο - βέβαια περί κολοκυθόπιτας δε βγάζεις άκρη...

Πέραν αυτής της εσκεμμένης συχνοτικής απόκλισης κάποιων μόνιτορ, ώστε να αποτελούν εύχρηστα "εργαλεία ειδικών αποστολών" όπως είπαμε, προστίθενται και οι "μυρουδιές" των εκάστοτε μεγαφώνων (ναι, όλα τα μεγάφωνα έχουν τη "μυρουδιά τους") αλλά και οι μυρουδιές της καμπίνας τους (σπάνια μια καμπίνα δε "μυρίζει").

Συνδέστε λοιπόν τα κομμάτια του παζλ, και να ο "χαρακτήρας" του μόνιτορ. Δεν είναι καμιά τρελή επιστήμη, απλά πράγματα είναι.

ΥΓ αν πάμε σε μή μόνιτορ ηχεία, αν μπλέξουμε με παθητικά κρος, αν αρχίσουμε να μιλάμε για καβλώδια-λάμπες και τα συναφή, ε, καταλαβαίνετε τι γίνεται. η "άποψη της άποψης" ένα πράμα.:116:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.099
Members
38.407
Νεότερο μέλος
kalelakos