Featured Direct drive για σπίτι?

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.289
Τα καλώδια δεν έχουν μόλυβδο. Οι κολλήσεις έχουν.
Όντως δεν επιτρέπεται να έχουν μόλυβδο οι ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά πώς θα επισκευάσεις τις κολλησεις αν χρειαστεί; Με κόλληση που έχει μόλυβδο, άλλοιως δεν λιώνει με τυπικό κολλητήρι.

gid

Reaction score
10.491
Αυτό δεν ισχύει εδώ και πολλά χρόνια. Πλέον υπάρχουν επιλογές με μηδέν μόλυβδο, ενώ όσες έχουν, τελούν υπό απαγόρευση.

Reaction score
15
Οκ αλλα δεν απαντησατε στο ερωτημα.Αντεχουν οι κολλησεις χωρις μολυβδο το ιδιο με αυτες με μολυβδο?Και γιατι οι τεχνικοι ακομη χρησιμοποιουν κολλησεις με μολυβδο οταν κανουν επισκευες?Απαντηστε αν ξερετε.

Reaction score
30.295
Αυτό δεν ισχύει εδώ και πολλά χρόνια. Πλέον υπάρχουν επιλογές με μηδέν μόλυβδο, ενώ όσες έχουν, τελούν υπό απαγόρευση.
Δεν τελούν υπό καμία απαγόρευση .
Οδηγία έχει εκδοθεί από την ΕΕ για μείωση χρήσης του μολύβδου , κυρίως σε κατασκευαστικό επίπεδο.
Σε επίπεδο επισκευής δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.
Αν είχε απαγορευθεί επίσημα δεν μπορούσε να διατίθεται προς πώληση.
Υπάρχουν και κράματα χαμηλού μολύβδου με αμφίβολη ποιότητα .

gid

Reaction score
10.491
Στην ευρωπαϊκή ένωση υπάρχει απαγόρευση βάσει κανονισμών RoHS. Τώρα τι κυκλοφορεί στην πιάτσα, ή πόσο εύκολο είναι να περιοριστεί η επισκευή σε σύγκριση με την κατασκευή, είναι άλλη υπόθεση.

Reaction score
23
Επειδή έχω περάσει και εγώ από αυτή τη φάση έχω να πω τα παρακάτω.
Τα τελευταία 15 χρόνια εχω περάσει από διάφορες φάσεις που έχω ασχοληθεί με πικαπ και βυνίλια. Έχω δοκιμάσει παλιά ιαπωνικά με ιμάντα, έχω πάρει Rega planar 2 & 3 και ένα Technics mkii κούτα με κεφαλή Denon DL110. Τον τελευταίο χρόνο τα ξεφορτώθηκα όλα. Εχω καταλήξει να ακούω ψηφιακά από Volumio Rivo και το Dac Box DS2 Ultra με το AK4490 τσιπάκι μέσα. Ήχος καθαρός σε όλο το εύρος συχνοτήτων, βελούδινος με βαθύ soundstage, χωρίς χρατς χρουτς, χωρίς surface noise, χωρίς βάλε-βγάλε-καθάρισε δίσκους.
Επιπλέον η αγορά δίσκων είναι ένα ακριβό και αγχωτικό σπορ. Οι καλοί δίσκοι πλέον είναι ακριβοί. Οι πρώτες κοπιες κοστίζουν λες και αγοραζεις χρυσό και οι καινούργιοι είναι από ψηφιακά remasters.
Τωρα αν εχεις ξεπεράσει τα παραπάνω προβλήματα που είχα εγώ στο ταξίδι μου στο βινύλιο και θες ένα σοβαρό μηχάνημα πας σε clear audio ή Technics SL-1200G με καλές κεφαλές MC και ένα πολύ καλό phono preamp.

Reaction score
15
Στην Ελλαδα παντοτε τον καλο δισκο τον ακριβοπληρωναμε.Τις περισσοτερες καλες αγορες τις εκανα διαδικτυακα απο Γερμανια,Ολλανδια,Βρεττανια και αλλες χωρες μεταξυ 1996 και 2007, τοτε που πετουσαν τα πικαπ και τους δισκους στα σκουπιδια.Οσο για το σημερα ειναι πολυ δυσκολο για καποιον νεο να χτισει μια συλλογη.Πρεπει να ξοδεψει πολλα λεφτα.Το εχουν κανει χομπυ πλεον το βινυλιο και θελουν να κονομησουν οσο γινεται περισσοτερα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.128
Members
38.656
Νεότερο μέλος
VKartalidis