DSP μα ποιο DSP

Reaction score
2.698
Hola mastorii

Ψάνχω να δω που θα καταλήξω με την αγορά ενός dsp για δικάναλη χρήση και ενσωμάτωση 2 τεμαχίων sub.

Η λογική μου λέει είτε το Minidsp Flex ή το Minidsp SHD, που ταιριάζουν γάντι για την περίπτωση αυτή.
Από την άλλη όμως, αν αποφασίσω πχ να βάλω έξτρα subs ή ας πούμε αποφασίσω να κάνω τα παθητική ενίσχυση ενεργή το minidsp Flex 8 ή Flex HT είναι πιο λογική επιλογή.

Οπότε το ένα δίλλημα ειναι αυτό.

Το επόμενο ειναι οι διαφορές ανα μοντέλο σε τενχικό και χρηστικό επίπεδο. ΠΧ το Flex με το SHD κάνουν την ίδια δουλειά πλην του steaming.
Το ένα έχει 1900 ευρώ Ελλάδα ενώ το άλλο 899/799 ανάλογα αν ειναι balanced ή όχι.

Μετά το Flex 8 έχει 899 και 1400 εντίστοιχα κάνοντας την ίδια δουλεια με τα παραπάνω χωρίς το streaming αλλά αποδίδουν + 6 εξόδους.

Τι προσδίδει λοιπόν την διαφορά στην τιμή για το κάθε μοντέλο; Εχουν καλύτερο στάδιο προενίσχυσης, καλύτερα dacs, ξερώγω κάτι αξιοσημείωτο που να δικαιολογούν αυτή την διαφοροποίηση? Πως θα μπορέσω να καταλάβω ποιο θα μου δώσει το καλύτερο ηχιτική αποτέλεσμα και VFM;

Ένα τελευταίο, μήπως οι digital εκδόσεις τους είναι πιο future proof γιατί ανά πάσα ώρα και στιγμή αντικαθιστάς τα εξωτερικά dacs σου και εισαι up to date με την τεχνολογία α λα Πλαίσιο;

*Dirac δεν νομίζω να χρησιμοποιήσω δεν μου άρεσε τουλάχιστον όχι έτσι όπως πάει και διορθώνει το δικό μου χώρο.
**Το steamer κομμάτι, δεν με πειράζει να το έχω αλλά μιας και παίζω από Pc δεν με πειράζει και να μην το έχω.
***Ηχιτηκά έχουν διαφορετιό άκουσμα ή είναι μία και το αυτό αναμετξύ τους;
****Έχει νόημα να έχεις προενισχυτή ξεχωριστό εφόσον τα παραπάνω κάνουν και τον προενισχυτή; Αξίζει εν ολίγης να στείλω έναν προενισχυτή των 2-3-4Κ για να μπει στη θέση του ένα minidspq;

*****Eναλλακτικές επιλογές εφάμιλής ποιότητας υπάρχουν;

Όποιοι τα έχτε, λογικά έχετε περάσει από το ίδιο ας πούμε δήλλημα. Επίσης γράψτε 2 λόγια για το πως τα χρησημοποιείτε (σε ποιο σημείο της αλυσίδας και γιατί) μαζί με τις ηχιτικές εντυπώσεις

Άντέ πείτε να πω στο Boss τι μπόνους να ρίξει!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.611
Αξίζει εν ολίγης να στείλω έναν προενισχυτή των 2-3-4Κ για να μπει στη θέση του ένα minidspq;
Απαντώ εν τάχει σε αυτό: Ναι. Στείλε τον. Εάν πάρεις miniDSP δεν χρειάζεσαι προενισχυτή. Προσωπικά, το SHD μου οδηγεί 4 τελικούς και 2 subwoofers.

Reaction score
2.698
Απαντώ εν τάχει σε αυτό: Ναι. Στείλε τον. Εάν πάρεις miniDSP δεν χρειάζεσαι προενισχυτή. Προσωπικά, το SHD μου οδηγεί 4 τελικούς και 2 subwoofers.
Τομπουλάς ? έχεις βγάλει από μία έξοδο με δίχαλό 2 εξόδους? αλλιώς πως το έκανες μωρή τρελή;

wizzy

Reaction score
22.611
@daharis666 Μωρή μουχρίτσα άντε :fuckyou::roflmao:

Τομπουλάς ? έχεις βγάλει από μία έξοδο με δίχαλό 2 εξόδους? αλλιώς πως το έκανες μωρή τρελή;
Ναι, μου έφτιαξε ο @PURETONE δυο καλώδια female XLR σε 2 male XLR. Από τις άλλες δύο balanced εξόδους, οδηγώ τα subwoofers.

Είμαι σίγουρος ότι εάν έβαζα στο παιχνίδι και τις ψηφιακές εισόδους/εξόδους, θα ήταν διαφορετικό (καλύτερο?) το set up.

Για να το πουλήσω, πρέπει να έχω άμεσα διαθέσιμο κάτι για να το αντικαταστήσω. Οπότε, προς το παρόν, όχι, δεν το πουλάω. :)

Reaction score
2.698
@daharis666 Μωρή μουχρίτσα άντε :fuckyou::roflmao:

Ναι, μου έφτιαξε ο @PURETONE δυο καλώδια female XLR σε 2 male XLR. Από τις άλλες δύο balanced εξόδους, οδηγώ τα subwoofers.

Είμαι σίγουρος ότι εάν έβαζα στο παιχνίδι και τις ψηφιακές εισόδους/εξόδους, θα ήταν διαφορετικό (καλύτερο?) το set up.

Για να το πουλήσω, πρέπει να έχω άμεσα διαθέσιμο κάτι για να το αντικαταστήσω. Οπότε, προς το παρόν, όχι, δεν το πουλάω. :)
@ΓΑEFASDFKASDFLKAS:DFKA:SDKLFA:SDFK asd κάτι σου ευχήθηκα τώρα σε cannibal corpse μουντ
Οπότε πάμε λίγο στο διαταύτα. Το shd ειναι το top μοντέλο.
Γιατί εκτός απο streamer και το dirac έχει 1Κ + πάνω από το flex?

wizzy

Reaction score
22.611
Κι εγώ σε αγαπάω! Και στον @symos θα πάω πριν από σένα και θα σου στείλω φωτογραφίες αγκαλιά με τα meFuckEverything καθώς κι ηχητικά ντοκουμέντα να παίζουν Bolt Thrower και Darkthrone! :fuckyou: :roflmao: :roflmao:

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.207
καθώς κι ηχητικά ντοκουμέντα να παίζουν Bolt Thrower και Darkthrone!
Δεν έχω δεσμευτεί για τίποτα όσον αφορά τις μουσικές επιλογές, δεν θα τα κάψουμε κιόλας :laugh:

wizzy

Reaction score
22.611
Γιατί εκτός απο streamer και το dirac έχει 1Κ + πάνω από το flex?
Έχει περισσότερες εξόδους & εισόδους, αναλογικές (unbalanced & unbalanced) και ψηφιακές.
Δεν έχω δεσμευτεί για τίποτα όσον αφορά τις μουσικές επιλογές, δεν θα τα κάψουμε κιόλας :laugh:
Καλά, θα ακούσουμε Loreena McKennitt και Sarah Brightman. Εντάξει τώρα, ικανοποιημένος; :biggrin:

Reaction score
2.698
Έχει περισσότερες εξόδους & εισόδους, αναλογικές (unbalanced & unbalanced) και ψηφιακές.

Καλά, θα ακούσουμε Loreena McKennitt και Sarah Brightman. Εντάξει τώρα, ικανοποιημένος; :biggrin:
Ναι μετά φασλωθειτε κιόλας υπό το φως των κεριών.

wizzy

Reaction score
22.611
@AndreasLav Αν κάνεις έναν κόπο να μπεις στο site της miniDSP και συγκρίνεις τα Flex και SHD είναι πιθανό να βρεις κι άλλες διαφορές.

Reaction score
2.698
@AndreasLav Αν κάνεις έναν κόπο να μπεις στο site της miniDSP και συγκρίνεις τα Flex και SHD είναι πιθανό να βρεις κι άλλες διαφορές.
Έλα βγάλε άκρη.....

Αυτό που βλέπω πρακτικά είναι:

εμπεριέχει μικρόφωνο και άδεια DRC (αδιάφορα)
Έχει streamer (nice to have)
Εισόδους έχει ίδιες εκτός την AES. Εξόδους έχει +4 (balances /unlalanced)
Δεν έχει BT?
Η cpu βαράει 50hz παραπάνω και 96khz sample rate

Για κανένα από τα παρακάτω δεν μπορεί να πει κάποιοσ ναι ρε φίλε το τάδε παίζει καλύτερα. Εμένα ίδια σχεδον μου φαίνονται.

Feature / AspectminiDSP Flex BalancedminiDSP SHD
Price (approx.)$500–650 + Dirac ($200)~$1,300–1,500 with Dirac & mic included
DSP Processor400 MHz SHARC DSP (32-bit float)450 MHz SHARC DSP (32-bit float) (minidsp.com, Strictly Stereo)
Dirac Live Sample Rate48 kHz when Dirac is enabled (minidsp.com)96 kHz internal sample rate, regardless of Dirac (minidsp.com)
DAC & ADC QualityExcellent: ~120 dB SNR, ~–110 dB THD+N (unbalanced); better in balanced (minidsp.com, Reddit)High-quality: 120 dB dynamic range, 0.0003% THD+N (minidsp.com, Strictly Stereo)
InputsUSB, SPDIF (RCA/Optical), Bluetooth LDAC/aptX, plus analog (RCA/TRS) (minidsp.com, minidsp.com)Extensive: USB, AES, SPDIF, Optical, balanced XLR & RCA analog, plus Ethernet/Wi-Fi for streaming (minidsp.com, Strictly Stereo)
Streaming & RoonNone built-in; can use an external Roon endpointRoon Ready, Wi-Fi/Ethernet streaming, Volumio, Tidal/Spotify/Qobuz/Internet Radio (minidsp.com)
Outputs4 DSP-feed outputs (RCA/TRS/digital options)4 analog outputs (XLR/RCA) + 4 digital (SPDIF) (minidsp.com)
DSP ToolsFull crossover, PEQ (IIR/FIR), per-output delay, volume, matrix routing (minidsp.com, minidsp.com)Crossover, PEQ (10-band), delay, compressor/limiter, matrix mixer (minidsp.com)
Form Factor & UXCompact desktop box, OLED display, IR remoteSleek hi-fi chassis, OLED display, Device Console, polished UI experience (minidsp.com, Strictly Stereo)
Best For…Cost-effective, flexible 2.2/active setups, manual controlAll-in-one streaming + Dirac + DSP, user-friendly setup
ConsiderationsDirac limited to 48 kHz, external streaming setup requiredHigher price point, but streamlined features and playback included

Reaction score
29.697
Γι αυτό σου είπα για το behringer , το μόνο που δεν κάνει είναι streaming.
Εχει τρείς εισόδους , η μία μπορεί να είναι AES-EBU , ή και απλή αναλογική, balanced όλες .
Εχει 6 εξόδους , πάλι balanced .
Κάνει ότι κάνει και το mini dsp , αλλά πολύ φτηνότερα.
Επεξεργασία σε 24/96.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.064