Dts Vs Dolby Digital (problem)

Reaction score
41
fearbit, μήπως έχεις ενεργοποιήσει κάποιο απ' τα DSP της ΥΑΜΑΗΑ κατά λάθος????

Αν ναι, απενεργοποιησέ τα και επέλεξε "καθαρό" (standard) DD & DTS (ή & Enhanced) :roll: :roll: :roll:

Reaction score
62
anabei kanena lampaki ston enisxiti otan apokodikopoiei?
exei kanenas yamaha enisxiti?na mas pei?i apla anabei to sima tou ekastote hxou?
giati se emena den anabei kanena enxrwmo lampaki ektos apo to sima tou hxou.
Aν κρίνω από τον δικό μου ενισχυτή πάντως (YAMAHA 650) Αυτό που δηλώνει την αποκωδικοποίηση είναι μία ένδειξη στην οθόνη του και όχι κανένα λαμπάκι. Μήπως σε μπερδεύει και το Cinema DSP που έχουν οι YAMAHA(τουλάχιστον ο δικός μου)? Γιατί έχει επιλογη για ήχο DTS NΕΟ κτλ κτλ, αλλά στην ουσία είναι εξομοίωση του ήχου αυτού. Κανονικά το βάζεις στο Straight και το τί αποκωδικοποιεί εκείνη την ώρα το βγάζει αυτόματα στην οθόνη του ενισχυτή.

Reaction score
5
......
kai o enisxitis otan patisw to straight deixnei kanonika oti to sima einai dts klp..

Δηλαδη αν εχει το straight ενεργοποιημενο μπορουν να λειτουργουν και τα DSP (που μισω) της Yamaha;
Τι σόι straight ειναι τοτε;
Υποτιθεται οτι με το straight παιρνει και παιζει το σημα οπως του το δινει η πηγη...

Δημητροπ.... τι λες γι αυτο;
Αφου ο fearbit το ειχε πατησει... γι αυτο δεν το ανεφερα για τα εφε... τα αχρηστα εφε... θα το λεω παντα...

Reaction score
0
wraia afou den anabei kanena allo lampaki para mono to simataki tou dts kala mexri edw..
kai ksanalew ton ixo ton paizw me straight!!XWRIS KANENA EFE KAI ALLES BLAKEIES!!! :!: to dsp den paizei otan bazw straight!!

GTX

Reaction score
39
Θυμαται κανενας κανενα DVD με DTS & DD που να εχουν καποια χαρακτηριστικη και εντονη διαφορα στις μπαντες και σε ποια σκηνη? Επειδη ειναι περασμενη η ωρα ωστε να κανω δοκιμες...
Να σου πουμε καποιο δισκακι και ποια σκηνη ειναι ωστε να το συγκρινεις...
Τα Jurassic park 1&2 που είχανε πρωτοβγεί είχανε πρόβλημα στο DTS τα χαμηλά τους λέει ήταν πολύ ντροπαλά σε σχέση με το DD που είχαν τα ίδια δισκάκια. Τώρα έχει βγεί ένα Trilogy το οποίο έχει και στα 3 υποτίθεται βελτιωμένο DTS.

Reaction score
62
Δημητροπ.... τι λες γι αυτο;
Αφου ο fearbit το ειχε πατησει... γι αυτο δεν το ανεφερα για τα εφε... τα αχρηστα εφε... θα το λεω παντα...
Σε straight όντως το dsp παενεργοποιείται. Πάντως έχεις δίκιο. Άχρηστο! Θυμάσαι όταν είχα αναφέρει σε άλλο post για το φύσημα στα ηχεία? Σ' αυτά τα κ...φίλτρα οφειλόταν :wink:

Reaction score
164
wraia afou den anabei kanena allo lampaki para mono to simataki tou dts kala mexri edw..
kai ksanalew ton ixo ton paizw me straight!!XWRIS KANENA EFE KAI ALLES BLAKEIES!!! :!: to dsp den paizei otan bazw straight!!
Εσύ, ναι, παίζεις straight. Και γι' αυτό δεν αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά ( ανεκπαίδευτο αυτί; Ταινία που δεν έχει τις διαφορές πχ στη μίξη που αναφέρθηκαν; Ταινία με ψευτο-DTS; )
Ο φίλος σου όμως μήπως είχε κάποιο πρόγραμμα καταλάθος ενεργοποιημένο σε DTS ή DD και γι' αυτό άκουγες μεγάλη διαφορά;

Reaction score
0
re unforgiven..thes na peis oti prepei na exeis ekpedeumeno auti gia na katalabeis
tin diafora pou iparxei se autous tous 2 hxous?eseis diladi sta systimata sas den akoute kamia diafora otan allazete apo dts se dd :?: kai epanalambanw...
den me endiaferei ti exei kai ti den exei to home cinema tou filou mou.(mporei na min exei kalous codecs o dikos tou AV gia DD..den kserw.)..
alla to oti den akouw kamia diafora sto diko mou!!!
prepei na broume mia skini se kapoio ergo pou i diafora tou dts me to dd na einai
megali gia na bgaloume akri.
kai kati akoma..(asxeto me ton dts kai dd)...perimena na ginetai xalasmos me to
kainourio ixosystima mou...alla tha elega oti akougete kai pio siga apo
auto pou eixa prwta.(ena sony hi-fi 15 xronwn)diladi gia na euxaristithw tin mousiki
apo ena cd prepei na ton anoiksw terma ton enisxiti mou..na piasei 0.
lete na ftene ta ixeia?pou einai 8Ω?i mipws exei kamia rithmisi o AV ?pera apo to level pou mporeis na allakseis se kathe hxeio..!!

Reaction score
3
Εγώ πάντως φίλε,με ενισχυτή Yamaha 357 και ηχεία Kef Q55 και διαφορά καταλαβαίνω μεταξύ DD/DTS (το DTS μου κάνει εντονότερο) και σε ακρόαση μουσικής πάνω από -20 db στον ενισχυτή γίνεται χαμός στο σπίτι!
:shock:

Reaction score
5
Αν δεν κανω λαθος εχεις αυτα...?

Εχουν Sensitivity 91 dB. Και τα δικα μου τοση εχουν (92) αλλα αν παω τον ενισχυτη στο 0 (με μεγιστο τα +18, οπως και ο δικος σου) δεν αντεχεται.
Για την τελικη ενταση του ενισχυτη παιζει ρολο και η εξοδος της πηγης, αλλα απο τη στιγμη που χρησιμοποιεις ψηφιακη συνδεση, μαλλον δε φταιει η πηγη.
Επισης υποθετω οτι "ευχαριστιεσαι τη μουσικη" σε λογικα πλαισια εντασης ετσι :?

Ποιες ταινιες εχεις δοκιμασει? Να δω ποιες εχω και να δοκιμασω αυριο...

Να ρωτησω και κατι (που μπορει να ειναι χαζο, αλλα δε θυμαμαι να εχει αναφερθει...)...
Ποσα ηχεια εχεις :roll: ?

GTX

Reaction score
39
re unforgiven..thes na peis oti prepei na exeis ekpedeumeno auti gia na katalabeis
tin diafora pou iparxei se autous tous 2 hxous?eseis diladi sta systimata sas den akoute kamia diafora otan allazete apo dts se dd :?: kai epanalambanw...
den me endiaferei ti exei kai ti den exei to home cinema tou filou mou.(mporei na min exei kalous codecs o dikos tou AV gia DD..den kserw.)..
alla to oti den akouw kamia diafora sto diko mou!!!
prepei na broume mia skini se kapoio ergo pou i diafora tou dts me to dd na einai
megali gia na bgaloume akri.
kai kati akoma..(asxeto me ton dts kai dd)...perimena na ginetai xalasmos me to
kainourio ixosystima mou...alla tha elega oti akougete kai pio siga apo
auto pou eixa prwta.(ena sony hi-fi 15 xronwn)diladi gia na euxaristithw tin mousiki
apo ena cd prepei na ton anoiksw terma ton enisxiti mou..na piasei 0.
lete na ftene ta ixeia?pou einai 8Ω?i mipws exei kamia rithmisi o AV ?pera apo to level pou mporeis na allakseis se kathe hxeio..!!
Ρε fearbit εσυ θα μας τρελάνεις :lol: στο 0 δεν θα έπρεπε να παλεύεται ούτε η ένταση αλλά πιθανόν ούτε και η παραμόρφωση, αν και συνήθως δε προλαβαίνεις να φτάσεις στην παραμόρφωση αφού σε έχει κουφάνει η ένταση.
Για μένα οι πιθανότητες είναι 2. ή παίζει κάτι πολύ περίεργο με το σύστημα σου ή το αυτί σου είναι όντος ανεκπαίδευτο, το γεγονός πάντως οτι βρίσκεις πιο διαυγές το σύστημα του φίλου σου με τα bose και οτι ευχαριστιόσουνα πιο πολύ τη μουσική με το sony που είχες δε θα σου κρύψω οτι με κάνει να γέρνω περισσότερο προς το δεύτερο ενδεχόμενο.
Τα σχόλια μου είναι φιλικά έτσι, δε θέλω να παρεξηγηθείς. Έχεις κάποιο πρόβλημα και προσπαθούμε να το λύσουμε άλλωστε όλοι απο κάπου ξεκινάμε η εμπειρία έρχεται μόνη της. Γενικότερα πάντως πιστεύω οτι οι διαφορές DTS και DD δεν ακούγονται εύκολα με ανεκπαίδευτο αυτί.

Δε μου λες το διακοπτάκι απο πίσω για τα Ω είναι στη σωστή θέση?

Reaction score
164
den me endiaferei ti exei kai ti den exei to home cinema tou filou mou
"Ρε" Fearbit, διάβασε και αυτό που γράφει ο GTXTC πιο πάνω. Ναι, πιστεύω ότι πρέπει να έχεις εκπαιδευμένο αυτί ή τουλάχιστον αυτί χωρίς πρόβλημα για να καταλάβεις κάποια πράγματα στον ήχο. Και αν για να ακούσεις μουσική πρέπει να φτάσεις στο 0 τον ενισχυτή κάτι δεν πάει καθόλου καλά, είτε με τον εξοπλισμό σου, είτε με τον τρόπο που ακούς (χωρίς ίχνος παρεξήγησης. Και εγώ δεν καταλαβαίνω κάποια πράγματα στον ήχο, γιατί τα αυτιά μου είναι κάπως παράξενα ;) )
Αν δεν σε ενδιαφέρει ο τρόπος που ακούει ο ξαδερφός σου, βγάλε τον από τη συζήτηση, και κράτησε τα εξής:
Η διαφορά μεταξύ DTS και DD βρίσκεται στη συμπίεση και τη δειγματοληψία. Όποιες άλλες διαφορές οφείλονται στο μιξάζ που έγινε και όχι σε αυτά καθ' αυτά τα συστήματα.
Ο Energy έγραψε ότι συνήθως οι διαφορές είναι στο ότι το DD είναι στα 20bit και στο DTS στα 24. Ίσως σε πολύ καλά συστήματα η διαφορά να είναι πιο εμφανής.

Reaction score
5
Το είπα από την αρχή...το setup πρέπει να φταίει. Στο 0 δεν ακούει κανείς (χωρίς να ξυπνήσει τους γείτονες τουλάχιστον)...σε σεταρισμένο σωστά σύστημα αυτό σημαίνει 75-80 dB, δηλαδή ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ!
Εγώ αν ήμουν στη θέση σου fearbit θα ξεκινούσα την διαδικασία από την αρχή. Το διακοπτάκι των Ω να είναι στη σωστή θέση. Να περάσεις στον ενισχυτή τις σωστές αποστάσεις των ηχείων από τη θέση ακρόασης, ίσως αξίζει και να πάρεις ή να δανειστείς ένα ντεσιμπελόμετρο και να κάνεις το σετάρισμα μόνος σου. Δες το manual...
Τι καλώδια και interconnects έχεις;

P.S.: Το 0 δεν είναι 'τέρμα'...συνήθως οι ενισχυτές αυτού του είδους πάνε μέχρι το +10 ή το +20...όχι ότι λέω ότι πρέπει να το πας, γιατί θα έχεις παραμορφώσεις, αλλά εσένα δεν πάει;

Reaction score
5
Ρε φιλαράκι είσαι σίγουρος ότι ακούς DD και DTS γιατί εμένα μου φαίνεται πολύ παράξενο. Μήπως δεν έχεις ρυθμίσει σωστά τα DVD player να βγάζουν ψηφιακή έξοδο DD- DTS και τα έχεις ρυθμισμένα στην PCM? Μήπως τελικά αυτό που ακούς και στις δύο περιπτώσεις είναι Dolby prologic?

GTX

Reaction score
39
Ρε φιλαράκι είσαι σίγουρος ότι ακούς DD και DTS γιατί εμένα μου φαίνεται πολύ παράξενο. Μήπως δεν έχεις ρυθμίσει σωστά τα DVD player να βγάζουν ψηφιακή έξοδο DD- DTS και τα έχεις ρυθμισμένα στην PCM? Μήπως τελικά αυτό που ακούς και στις δύο περιπτώσεις είναι Dolby prologic?
Δε παίζει ρε συ δε θα του γύριζε η ένδειξη σε DTS στην οθόνη του AV και θα παρέμενε σε prologic.

Reaction score
2
Λογικά, ο 1500 με τα 5άρια ως κυρίως ηχεία, το 9άρι υποθέτω ως κεντρικό και δεν γνωρίζω για την επιλογή των περιφερειακών, είναι ένα πλήρως ισορροπημένο σύστημα.
Εκτός αν το έχεις παρακάνει στα περιφερειακά, οπότε ότι γράφω παρακάτω, αναιρείτε.

Για τον φίλο σου δεν μπορώ να γράψω τα ίδια.
Υποθέτω? ότι έχει κάποιο ραδιοενισχυτή με κωδικό 71…, που κόστιζε εκείνη την εποχή που αναφέρεις γύρω στα 400ευρώ.
Υποθέτω επίσης, ότι η μεγάλη διαφορά που παρουσιάζεται στο σύστημα του φίλου σου, είναι η έντονες υψηλές και μία μείωση? σε σχέση με τα εφέ, του κεντρικού.
Ακούγεται, θεωρητικά, η επιλογή του Dts εφετζίδικη αλλά στην ουσία είναι η αδυναμία του ενισχυτή να οδηγήσει σωστά τα ηχεία ή υπερ-οδηγεί (δεν ξέρω το μοντέλο που έχει), «φωνάζει» και παρουσιάζει την τόσο μεγάλη διαφορά στα αυτιά σου.

Στο δικό σου σύστημα, που επαναλαμβάνω ότι κατά την προσωπική μου άποψη, υπάρχει ισορροπία, οι διαφορές που εμφανίζονται είναι κατά πολύ μικρότερες σε ποσοστό και στο σύνολο να μην σου δίνουν, ειδικά σε μεγάλες εντάσεις, τη διαφορά που θα περίμενες να ακούσεις με βάση το σύστημα του φίλου σου.

Θα σου πρότεινα μία ακρόαση σε σχετικά μικρή ένταση και προσοχή στον ήχο, όπως θα ακουστεί από τις αντίστοιχες επιλογές αποκωδικοποίησης.

Και πάνω απ' όλα χωρίς άγχος, είναι κακός σύμβουλος για τα αυτιά και τις ακροάσεις.

Reaction score
0
Αν δεν κανω λαθος εχεις αυτα...?

Επισης υποθετω οτι "ευχαριστιεσαι τη μουσικη" σε λογικα πλαισια εντασης ετσι

Ποιες ταινιες εχεις δοκιμασει? Να δω ποιες εχω και να δοκιμασω αυριο...

Να ρωτησω και κατι (που μπορει να ειναι χαζο, αλλα δε θυμαμαι να εχει αναφερθει...)...
Ποσα ηχεια εχεις ?
nai auta ta hxeia exw gia mprosta,pisw exw ta antistixa periferiaka,to antistixo sub
kai to antistixo center!koita..kai tin mousiki tin fxaristiemai se arketa ipsila epipeda!
an skefteis oti me to sony pou eixa me akougane otan to ebaza terma ena "tetragono" pio katw kai twra me dyskolia akougomai sto isogeio tis polikatoikias.
(menw sto prwto orofo egw..)
kai xrisimopoiw kiriws to gladiator ws simeio anaforas!!eidika stin prwti maxi tis tainias..opou enas barbaros strifogirnaei ena matsouki pou exei.
Δε μου λες το διακοπτάκι απο πίσω για τα Ω είναι στη σωστή θέση?
pio diakoptaki?den exw piraksei kanena diakoptaki pisw apo ton enisxiti..mono
sto setup gia ta omh twn ixeiwn exw balei 8 Ω!an auto ennoeis!
Ο Energy έγραψε ότι συνήθως οι διαφορές είναι στο ότι το DD είναι στα 20bit και στο DTS στα 24. Ίσως σε πολύ καλά συστήματα η διαφορά να είναι πιο εμφανής
isws kai sta pio xalia systimata na einai emfanis.!!
P.S.: Το 0 δεν είναι 'τέρμα'...συνήθως οι ενισχυτές αυτού του είδους πάνε μέχρι το +10 ή το +20...όχι ότι λέω ότι πρέπει να το πας, γιατί θα έχεις παραμορφώσεις, αλλά εσένα δεν πάει;
o enisxitis paei apo -80 i -85 kai ftanei mexri to 0
Τι καλώδια και interconnects έχεις;
kalwdia exw kati xontra kala(den kserw pws ta lene)kai ta ixeia exoun apo mona tous pisw gefires stis ipodoxes kalwdiwn!

Reaction score
0
[/quote]Για τον φίλο σου δεν μπορώ να γράψω τα ίδια.
Υποθέτω? ότι έχει κάποιο ραδιοενισχυτή με κωδικό 71…,
ton VSX-D714 exei o filos mou pou sas lew.
Στο δικό σου σύστημα, που επαναλαμβάνω ότι κατά την προσωπική μου άποψη, υπάρχει ισορροπία, οι διαφορές που εμφανίζονται είναι κατά πολύ μικρότερες σε ποσοστό και στο σύνολο να μην σου δίνουν, ειδικά σε μεγάλες εντάσεις, τη διαφορά που θα περίμενες να ακούσεις με βάση το σύστημα του φίλου σου.
mallon kati tetoio prepei na simbainei!!
kai gia na sa dwsw na katalabete...egw tis perisoteres taineies tis akouw sto -30..kapou ekei erxetai o ixos sta epithimita epipeda entasis.apo to -80 mexri to -50 prepei na einai nyxta (apolito skotadi)kai brady(me apoliti isixeia) gia na akouseis ton ixo kathara!!
auta ixa na pw..
kai na me sixwresetai pou tha argw ligo na sas apantisw giati mou xalase o ypologistis kai grafw apo ton filo mou!!
Thanks again..!! :!: :wink:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.101
Members
38.287
Νεότερο μέλος
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ