- Reaction score
- 19.624
Και που αναφέρεται στο συγκεκριμένο που ρωτάω να μην το διαβάζω όλο βραδυάτικά ?
Και που αναφέρεται στο συγκεκριμένο που ρωτάω να μην το διαβάζω όλο βραδυάτικά ?
Εμείς θα μπορούσαμε να κάνουμε παρέα να ξέρεις. Πολλή και καλή!!Γιατί ξέρεις και την κανονική φιλοσοφία για να κρίνεις την ψευτική χα χα.
Μάλιστα αυτό σε πειράζει σε εμένα , επιτελους το είπες.
Πάλι με τον Λέανδρο τα έχεις;;Συνέλαβα κι εγώ τον εαυτό μου να κάνει αυτό που περιγράφεις. Φυσικά, όταν το συνειδητοποίησα, αποφάσισα να απολαμβάνω περισσότερο το γεγονός και αν είναι, να τραβάω και ένα video "για το καλό". Π.χ. πρόπερσι στη συναυλία της Βίκυ Λέανδρος, τράβηκα όλο κι όλο ένα βίντεο. Οι αδερφές μου τίγκαραν τα κινητά τους σε βίντεο. Εγώ απο την άλλη, έφυγα με κλεισμένο λαιμό απο το τραγούδι.
Στον γιατρό... μπορούμε να πάμε;;;Mηπως να πατε για κανα μπανακι γιατι τοχετε καψει παντελως ομως......
Φυσικά ισχύουν. Μίνιμουμ 3 φορές το μήκος κύματος της χαμηλότερης συχνότητας.Πρίν λίγο ακούω έναν που λέει ότι και τα ίδια ισχύουν και για την απόσταση του διαχυτη απο το ηχείο.
Δεν μας λυπάσαι τέτοια ώρα.Και που αναφέρεται στο συγκεκριμένο που ρωτάω να μην το διαβάζω όλο βραδυάτικά ?
Α, είναι ευχάριστο και σύντομο ανάγνωσμα, και με ενδιαφέροντα σχόλια που αξίζει να τα διαβάσεις.Και που αναφέρεται στο συγκεκριμένο που ρωτάω να μην το διαβάζω όλο βραδυάτικά ?
Κοιτα το διάβασα πεταχτά , αυτά που λε΄ς τα ξέρω, δεν θέλω τόσο αναλυτική απάντηση. εγω δεν είδα να αναφέρεται σε αυτό που ακριβώς που ρωτάω (η εργασία εννοω), πεταχτά που την είδα, εκτός εαν πρέπι να το καταλάβω απο τα συμφραζόμενα. Πάντως με ότι μπορώ να σκεφτώ δεν έχει σχέση η απόσταση ηχείο - διαχυτή. Η απόσταση διαχυτη - ακροα΄τη φυσικά έχει και καταλαβαίνω γιατί.Φυσικά ισχύουν. Μίνιμουμ 3 φορές το μήκος κύματος της χαμηλότερης συχνότητας.
Πρακτικά δεν έχει νόημα. Δεν υπάρχει πραγματικό diffusion σε οικιακό χώρο, μόνον scattering.
Το διάγραμμα scattering coefficient έχει νόημα να καταλάβεις, αλλά όχι πρακτικό νόημα, διότι στην πράξη είναι πολύ χαμηλή η τιμή, άρα οι αναγκαίες επιφάνειες είναι υποχρεωτικά πολύ μεγάλες για 3η οκτάβα, και κάτωθεν της 3ης μόνο με πολλαπλά σαμπ το παλεύεις, δεν γίνεται με οικιακή διάχυση ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα.
Οι υπερβολικά ευμεγέθεις συνηχητες (δηλαδή πλάκες διαστάσεων > 6*2μ είναι πανηγυρικά δύσκολο να ενταχθούν σε οικιακό χώρο (μόνο στο ταβάνι και σε πολύ μεγάλα δωμάτια και δύσκολο έργο) και πάλι το πολύ πολύ να καλύψεις τη 2η οκτάβα (κυρίως το δεύτερο ήμισυ αυτής), για την 1η ούτε να το σκέφτεσαι, δεν γίνεται.
ναι έχω διαβάσει κάποια. Ηθελα μια γρήγορη απάντηση, γιατι εαν ηταν να το ήξερα θα το ήξερα. χα χαΑ, είναι ευχάριστο και σύντομο ανάγνωσμα, και με ενδιαφέροντα σχόλια που αξίζει να τα διαβάσεις.
Σταμάτα βρε χα χα, Αμ με βοηθάει ο κόσμος....Δεν μας λυπάσαι τέτοια ώρα.
Θα πλακώσουν τα σεντόνια από κάτω για να αποδείξουν ότι είσαι λάθος. Σεντόνια τα οποία εννοείται δεν τα διαβάζει κανείς αλλά γουστάρουν γιατί είναι μακρυά και δεν μένουν τα δαχτυλάκια απέξω …
Εγώ σκέφτομαι εντελώς ανάποδα τότε.Πάντως με ότι μπορώ να σκεφτώ δεν έχει σχέση η απόσταση ηχείο - διαχυτή.
Και γέλιο αλλά και καρδιέςΚοιτα το διάβασα πεταχτά , αυτά που λε΄ς τα ξέρω, δεν θέλω τόσο αναλυτική απάντηση. εγω δεν είδα να αναφέρεται σε αυτό που ακριβώς που ρωτάω (η εργασία εννοω), πεταχτά που την είδα, εκτός εαν πρέπι να το καταλάβω απο τα συμφραζόμενα. Πάντως με ότι μπορώ να σκεφτώ δεν έχει σχέση η απόσταση ηχείο - διαχυτή. Η απόσταση διαχυτη - ακροα΄τη φυσικά έχει και καταλαβαίνω γιατί.
Βέβαι και απο την άλλη το ηχείο μας είναι το μικρόφωνο ανεστραμμένο.
ναι έχω διαβάσει κάποια. Ηθελα μια γρήγορη απάντηση, γιατι εαν ηταν να το ήξερα θα το ήξερα. χα χα
Σταμάτα βρε χα χα, Αμ με βοηθάει ο κόσμος....
Ακούς τίποτε φωνές απο Άδη ? χα χα
Οκ αλλά δεν βλέπω γιατί να έχει σχέση η προσπίπτουσα (πριν την όποια διάχυση ρε παιδί μου μετα και τι γινεται μετα ) στην επιφάνεια του διαχυτή. ϊδια θα έιναι όπως και να έχει. ¨η εαν εννοεί ότι αφου γίνει διασπορά και θα έρθει στον "δρόμο" της άμεσης αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα (με ακυρώσεις κλπ)Εγώ σκέφτομαι εντελώς ανάποδα τότε.
Νομίζω το έχει αναφέρει ο μπουτχιας σε κείνο το θρεντ για ισοβιτες, αλλά δε τολμώ να πα να ψάξω..
Υποσυνείδητα θα έλεγα πως είτε το ηχείο απέχει λιγότερο από 2,5 μ από την διαχυτικη διάταξη, είτε συ, το ιδι πράγμα είναι και ξεχνάς την διάχυση.
Κανένα μετρησιμο μέγεθος αφού δεν υπάρχουν μετρήσεις του χώρου και αν ακόμη υπήρχαν, είτε δεν θα τις είχα στα χέρια μου, είτε δεν θα είχα την άδεια να τις ανεβάσω. Που θέλεις να καταλήξεις?το ξαναβάζω μπας και @Astronaut Jr.
υπάρχουν κάποια μετρήσιμα μεγέθη ή κάποιο link με τους διαχυτές
που να επιβεβαιώνει τους παραπάνω ισχυρισμούς
για την αποτελεσματικότητά τους ("κατερρευσε το σύμπαν" και "γ@μάτα με διάχυση");
Δεν είναι λάθος, καθόλου.Θα πλακώσουν τα σεντόνια από κάτω για να αποδείξουν ότι είσαι λάθος
Με εκπλήσσεις Κώστα!!Δεν είναι λάθος, καθόλου.
Το ερώτημα της μίνιμουμ απόστασης είναι γνωστό και απαντήθηκε ήδη (3λ).
Μετρήσιμη διαφορά δεν υπάρχει, μόνο θεωρητική, καθώς προσπαθείται να εξηγηθεί το coefficient του εμβαδού.
Το smearing του scattering στο πεδίο του χρόνου (και άρα της απόστασης) είναι η αληθής διάχυση (diffusion) και χεστηκε η φατμε αν πρόκειται για αληθή ή όχι.
Προφανώς.εαν εννοεί ότι αφου γίνει διασπορά και θα έρθει στον "δρόμο" της άμεσης αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα (με ακυρώσεις κλπ)
Εγω πάντως δεν μπορώ να δω κάποιο πρόβλημα απο άποψη φυσικής. Τώρα η ακουστική είναι άλλο. Αλλά σε κάτι ηχογραφήσεις σε στουντιο κλασικής που έχω δει δεν θα βάζανε τα όργανα να παίζουν κοντα σε διαχυτές ... για να τα συλλάβει το μικρόφωνο )που το έχουν μακρυά), μάλιστα μερικοί το προτιμούν απο ότι άκουσα.Δεν είναι λάθος, καθόλου.
Το ερώτημα της μίνιμουμ απόστασης είναι γνωστό και απαντήθηκε ήδη (3λ).
Μετρήσιμη διαφορά δεν υπάρχει, μόνο θεωρητική, καθώς προσπαθείται να εξηγηθεί το coefficient του εμβαδού.
Το smearing του scattering στο πεδίο του χρόνου (και άρα της απόστασης) είναι η αληθής διάχυση (diffusion) και χεστηκε η φατμε αν πρόκειται για αληθή ή όχι.
Ακριβώς.σε στουντιο κλασικής που έχω δει δεν θα βάζανε τα όργανα να παίζουν κοντα σε διαχυτές
Σοβαρά τώρα ? η τρίτη αρμονική είναι τα 600HZ και όχι τα 800hz ?Εστω οτι ο θεμελιωδης ειναι 200Hz ο δευτερος αρμονικος 400 Hz o τριτος αρμονικος 600 χερζ
Πάντως και τος δύο απόψεις που άκουσα απο το ιντερνετ (και διαφωνούν) τις λέγανε ακουστολόγοι (μηχανικοι , όχι φυσικοί) , όχι κάποιος τυχαίος στο ιντερνετ. οπότε κια η ερώτηση.... μην κάνω εγω τον ακουστολόγοΑκριβώς.
Βεβαίως αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή, δε γαμεις, καλύτερα από γυμνό τοίχο.
Δατς σκατερινγκ. Better than nothing.
Δεν ξερω αν ήπιες, ούτε τι ήπιες, εγώ ένα μπουκάλι κρασί κατέβασα και συμφωνώ 100% με αυτό που μόλις είπες.Παίδες πρόσφατα πήρα κάτι ακουστικά apple ( όχι τα μεγάλα ) και έχω σοκαριστεί. Στο σύστημα μάλλον νομίζουμε ότι ακούμε