Ethernet cables - Chord Epic

K

kalitsouni

Guest
Πάρε τώρα, ρε, να μάθεις,
πως σε ξεφτίλισε του ήχου ο Μπερμπάντης.
3η φορά σε 10 μέρες που με προσβάλουν στο avsite για τις πολιτικές ή και τώρα για τις τεχνικές μου απόψεις. Άτομα που αν τα λέγανε μπροστά μου αυτά, θα μαζεύανε τα δόντια τους από το πάτωμα. Απαγορεύω στον κάθε ******** να μου ανεβάζει την πίεση.

@daharis666 αγαπητέ εσύ που παρακολουθείς λίγο αυτό το νήμα: αυτός έφαγε προχθές γουόρνιγκ. Θα μπαναριστεί τώρα; Γιατί δεν είναι διάλογος το να του ζητάω να μας γράψει ένα λινκ που να στοιχειωθετεί τα λεγόμενα του, και αυτός να γράφει στιχάκια και να με προσβάλει.

Ένας από τους 2 θα φύγει μόνιμα από εδώ μέσα.

Reaction score
11.764
Ακολουθει κειμενο ΑΙ (chat gpt 5 thinking) μετα απο σχετικη "συζητηση".
Report.
Λυπάμαι που παρεμβαίνω, αλλά δεν άντεξα:

Κανένα σημείο στίξης. Καμία παράγραφος.

Χμ... Ένα σημείο στίξης. Καμία παράγραφος.

Ξέρω ότι απαγορεύεται, μπορεί να φάω warning, αλλά ρε @Vassilis X, γιατί δεν διαβάζεις αυτά που γράφεις πριν να δημοσιεύσεις το post σου; Εννοώ, γράφεις που γράψεις "σεντόνια", τουλάχιστον κάνε τα λίγο πιο ευανάγνωστα. Δεν θα μιλήσω καν για θέματα ορθογραφίας κτλ.

Κάνε μια προσπάθεια, δεν χάνεις κάτι.

Κατά τα άλλα, συνεχίστε.
Μη τα διαβάζεις, δε χάνεις κάτι. Αντίθετα, αν τα διαβάσεις, χάνεις το χρόνο σου.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.462
Αυτό με τα καλώδια πια! Πως κάποιοι ακούτε διαφορές, απορώ! Πήγα σαν χαζός και εγώ και αγόρασα ένα των 150 ευρώ για να συνδέσω τον υπολογιστή με το ντακ μου. Τελικά, δεν κατάλαβα τίποτα σε διαφορά από αυτό των 2-3 ευρώ που κυκλοφορεί για τις σχετικές συνδέσεις. Ή εγώ είμαι κουφός, ή υπόλοιποι που μπορούν και εντοπίζουν διαφορές έχουν βιονικά αυτιά. Και εντάξει, εγώ είμαι κάποιας ηλικίας, αλλά και ή γυναίκα μου, και η κόρη μου?
Κάντε το εξής, βάλτε κάποιον άλλο να τοποθετήσει τα καλώδια, και κατόπιν να τα αλλάξει ο ίδιος. Προσπαθείστε τότε να βρείτε πιο είναι το.... καλό. Το αποτέλεσμα παρακαλώ να μας το αναφέρετε.

Reaction score
2.480
Αυτό με τα καλώδια πια! Πως κάποιοι ακούτε διαφορές, απορώ! Πήγα σαν χαζός και εγώ και αγόρασα ένα των 150 ευρώ για να συνδέσω τον υπολογιστή με το ντακ μου. Τελικά, δεν κατάλαβα τίποτα σε διαφορά από αυτό των 2-3 ευρώ που κυκλοφορεί για τις σχετικές συνδέσεις. Ή εγώ είμαι κουφός, ή υπόλοιποι που μπορούν και εντοπίζουν διαφορές έχουν βιονικά αυτιά. Και εντάξει, εγώ είμαι κάποιας ηλικίας, αλλά και ή γυναίκα μου, και η κόρη μου?
Κάντε το εξής, βάλτε κάποιον άλλο να τοποθετήσει τα καλώδια, και κατόπιν να τα αλλάξει ο ίδιος. Προσπαθείστε τότε να βρείτε πιο είναι το.... καλό. Το αποτέλεσμα παρακαλώ να μας το αναφέρετε.
ε αφου εχεις σκατα σύστημα τι περίμενες; :p

Αντι να σπάζεστε φίλτατοι, εγώ έχω κατεβάσει μισο μπουκάλι ρακι διαβάζοντας το και εχω κλάσει στο γέλιο (καλα και στα αλήθεια έκλασα και απο το φαι και απο τη ρακι)

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.462
Α δοκίμασα και μετρήσεις με το rew. Η ίδια ακριβώς καμπύλη. Ακόμη και σε καλώδια ηχείων. Εκτός αν το rew δεν πιάνει τέτοιες μικροδιαφορές....

Reaction score
56
Ε, ναι! Όταν εκθειάζεις τα προϊόντα τους! Ποιός δε θέλει τσάμπα διαφήμηση; Βέβαια όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν έχεις ιδέα από μετάδοση σήματος, ψηφιακές κυματομορφές, DACs και τα σχετικά.
και εσιες που εχετε δεν εχετε αυτια .. ο μπερμπαντης και σενα

Reaction score
2.480
και εσιες που εχετε δεν εχετε αυτια .. ο μπερμπαντης και σενα
Για πες μας απο τι αποτελείται το σύστημα σου για να θαυμασουμε και εμεις οι πλεμπέοι!

Reaction score
2.167
Σε blind test όλα τα καλώδια ακούγονται ίδια .
Το ίδιο αποτέλεσμα και σε DACs, CD players, streamers και λοιπά ψηφιακά devices.
Αναφέρομαι σε 10/10 αποτέλεσμα επιτυχίας σε ABX blind test
Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό ενώ μετρητικά υπάρχουν χαοτικές διαφορές ;

Reaction score
56
Λυπάμαι που παρεμβαίνω, αλλά δεν άντεξα:

Χμ... Ένα σημείο στίξης. Καμία παράγραφος.

Ξέρω ότι απαγορεύεται, μπορεί να φάω warning, αλλά ρε @Vassilis X, γιατί δεν διαβάζεις αυτά που γράφεις πριν να δημοσιεύσεις το post σου; Εννοώ, γράφεις που γράψεις "σεντόνια", τουλάχιστον κάνε τα λίγο πιο ευανάγνωστα. Δεν θα μιλήσω καν για θέματα ορθογραφίας κτλ.

Κάνε μια προσπάθεια, δεν χάνεις κάτι.

Κατά τα άλλα, συνεχίστε.
σορρυ δύσκολο το καταλαβαινω εχεις δικιο σε αυτο υποφερω και εγω και οι αλλοι απο την ελαφρια μου δυσλεξία. οταν γραφω χωρις να το φιλτράρω η βιαζομαι βγαινει οτι ναναι και συνήθως το κανω σκαστά θα κανω μια προσπαθεια ναι ευχαριστω

Reaction score
2.167
Ενα switch (με καθαρό τροφοδοτικό για να μην εισάγει νέο θόρυβο περισσότερο από το όφελος του φιλτραρίσματος ) και ένα Ethernet filter είναι πιο σημαντικά δεδομένου του διπλού φιλτραρίσματος από τη διαδρομή των Ethernet ports

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.370
στα λογια μου ερχεσαι και οχι διαφωνω και εκει ειναιβπου χανεις εαν δεν το εχεις ακουσει γιατι τα καλα καλωδια οχι ολα ουτε ειναι ολα τα ακριβα καλα φιλτράρουν κιολας γιαυτο και έχουν και τοσα λεφτά βαλε στη πριζα το απλο και βαλε και (ενταξυ) οχι το Chord ποιος το γαμει τοσα λεφτα ενα wireworld και η διαφορα κανει μπαμ ειδικα στο κοκκινο που ειναι και επιασημομενο κατι τετειο λενε

στο οπτικο δεν υπαρχουν σκουπιδια γαλβανιζονται αλλα στο ρουτερ γινετε της ποπης και περα απο τα σκουπιδια που μαζευει υπαρχει προβλημα απο τα υλικα γιατι η κιματομορφη δεν ειναι απολητα 0-1 αναλογα με το impendance κτλ κτλ εχει σημειο εκινησης κορυφωση σταθερη η κιματομορφη και αποκοπη κανενα απο αυτα τα σημεια δεν ειναι απολυτο και υλικα φτηνοτερα εχουν αντισταση χαμηλή αγογημοτγτα αλλα και αλλα χουσουρια που σημαινει οτι εχουν θεματα χρονισμού των ντατα γιατι πχ αρχιζει νωρίτερα και τελειωνει αργοτερα δεν φτανει στο σημειο 1 το ξεπερναει μετα πεφτει δεν ειναισταθερο δεν φρεναρει αμεσως για να κανει την αποκοπη και δεν πεφτει κατακοριφα κτλ κτλ απο οτι επρεπε το καθε μπιτ το λεω απλα ασε που ειναι και σε αλλη σιχνοτητα αφου ανεβοκατεβαίνει.

Μεγαλύτερη διατομη λυνει το προβλημα του ογκου αφου μπορει να συμπιεστει μεγαλυτερη συχνοτητα μεσα στονα γογο αρα περισσοτερα 0-1 αλλα ανοιγει το παράθυρο στα προβλήματα ποιοτητας του σηματος γιατι εχεις περισσότερο αγογο συχνοτητες πιο διατριτικες ας πουμε και αλληλοσυμπλιρωμενες δηλαδη μπορουν να πηδήξουν απο το ενα καλωδιο στο αλλο γιαυτο και τα ζευγαρια στα cat7 και πανω ειναι ασπιδωμενα ανα δυο. ανάλογα με το μηκος ειδικα εαν ειναι μεγαλυτερο μαζευονται λαθη και σκουπιδια απο το δυκτιο και τον ιδιο τον αγωγο … αυτα και αλλα διορθωνουν αυτα τα καλωδια επαναλμβανω οχι ολα υπαρχουν και σκουπιδια που πληρωνεις μαρκα καργα για βλακο-ψωναρες (audioquest)

αυτο χονδρικα λεγεται jitter και ειναι παραμετροι των data που δεν κπορουν να τα ερμηνεύσουν (εαν δεν εχεις και bit drops) σωστα τα chip πριν διορθωθουν και αναλογα την συχνοτητα περνανε μεσα και τους αλλαζουν τα φωτα σε επιπεδο φορτου εργασιας αλλα και συχνοτητας λειτουργιας γαιτι βομβαρδιζονται απο τα σκουπιδια που ηρθαν απο το ρευμα και δημιουργησε το καλώδιο

γιαυτο χρειαζονται τα clocking

Ολοι στο λενε οτι πετας σαχλαμπουφλες και ξεφτιλίζεσαι μονος να ξερεσι εχω και φιλτρακι αλλα και galvanic isolation το εχω κανει με optical στο ενδιαμεσο

Ειμαι παπαντζης στα καλωδια δεσμότης και στον ηχο μπερμπατης
έχω γνωση και μιλάω και τα αυτιά μου στα κουνάω
παρε τωρα και συ να μαθεις πως σε ξεφτηλησε του ήχου ο Μπερμπατης
βγηκες μονος στα παλούκια να μοιρασεις μια μπαρούφα
δεν σε πιστεψε κανεις γιατι αυτα που φτηνεις δεν εχεις πιει

ΟΠΑΑΑΑαααα
όλα λάθος όμως....
αν έχεις πέιπερ για όλα αυτά που λες...ανέβασε τα...
διαφορετικά δεν θα επιτρέψω μαντζουνολογίες εδώ μέσα
λυπάμαι...

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.370
3η φορά σε 10 μέρες που με προσβάλουν στο avsite για τις πολιτικές ή και τώρα για τις τεχνικές μου απόψεις. Άτομα που αν τα λέγανε μπροστά μου αυτά, θα μαζεύανε τα δόντια τους από το πάτωμα. Απαγορεύω στον κάθε ******** να μου ανεβάζει την πίεση.

@daharis666 αγαπητέ εσύ που παρακολουθείς λίγο αυτό το νήμα: αυτός έφαγε προχθές γουόρνιγκ. Θα μπαναριστεί τώρα; Γιατί δεν είναι διάλογος το να του ζητάω να μας γράψει ένα λινκ που να στοιχειωθετεί τα λεγόμενα του, και αυτός να γράφει στιχάκια και να με προσβάλει.

προσωπικά θα παρακαλούσα να ηρεμήσουν και οι δυο πλευρές....
και να σταματήσουν οι ρεμπέτικες βραδιές ... ;)
θα τα διαβάσω το βράδυ...είμαι εκτός

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
350
Usb πήρες;

Reaction score
3.504

Χαλάρωσε φίλε μου,. εδώ μέσα οι μισοί είμαστε τρόλια και οι περισσότεροι συμμετέχουνε για την πλάκα τους.
Έλεος πχια με τις προσβολές, ο άλλος ακούει με λυχνίες που καταργήθηκαν από την επιστήμη της ηλεκτρονικής από το 1960. Ποια επιστήμη ;
δεν υπάρχει τέτοια στο high end

Reaction score
12.573
που σημαινει οτι εχουν θεματα χρονισμού των ντατα γιατι πχ αρχιζει νωρίτερα και τελειωνει αργοτερα δεν φτανει στο σημειο 1 το ξεπερναει μετα πεφτει δεν ειναισταθερο δεν φρεναρει αμεσως για να κανει την αποκοπη και δεν πεφτει κατακοριφα κτλ κτλ απο οτι επρεπε το καθε μπιτ το λεω απλα ασε που ειναι και σε αλλη σιχνοτητα αφου ανεβοκατεβαίνει.
Άρα, όλο αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρχουν σφάλματα στη μετάδοση των δεδομένων που θα οδηγούσαν σε επαναποστολή των πακέτων;

και κάτι ακόμα είναι λίγο προσβλητικο να λες για τους προμηθευετες αυτό που έγραψες και προσωπικα με έχουν εξυπηρετήσει όλοι με την καρδία τους όταν το ζήτησα
Με το αζημίωτο βέβαια. Σαν τους ντήλερ ναρκωτικών που πασάρουν καμία δωρεάν δοσούλα για να κολλήσει με πιο ακριβό σταφ το θύμα.
Αγαπητέ και μόνο το γεγονός ότι σου λένε ότι πρέπει να παίξει ένα καλώδιο Χ ώρες στο σύστημά σου για να "κάτσει", να "δέσει", είναι αρκετό για να μην έχεις καμία απολύτως εμπιστοσύνη στους εμπόρους καλωδίων. Άλλωστε, αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Και η δουλειά τους είναι να σε πείσουν ότι αξίζει να αγοράσεις το τάδε ακριβό (πολλές φορές) καλώδιο, "βελτιωτικό", μαντζούνι.

Reaction score
2
Εχω αρκετα χρόνια να γράψω αλλά η απόλυτη αδιαλλαξία πολλών μελών σε αυτο το post μου έδωσε το κίνητρο.
Ας συμφωνήσουμε σε κάτι.

1. Όλοι είμαστε μουσικοφιλοι αλλά δεν έχουμε όλοι τα ίδια συστήματα
2. Το έμπειρο μάτι το ξεγελάει η κινούμενη εικόνα το έμπειρο αυτί δεν το ξεγελάει τίποτα.
3. Όταν ένας έμπειρος ακροατής με JM LAB GRANDE UTOPIA (70.000) και αλλά τόσα σε ενισχυτικά και πηγές σου λέει ότι το τάδε το άκουσε και κάνει διαφορα, αλλά εσύ στα desktop ηχεια σου δεν ακούς διαφορά, καλό είναι να ακούσεις την συμβουλή του.
4. Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που αλλά λένε οι μετρήσεις και άλλα τα αυτιά μας.
5. Τα καλώδια έχουν διαφορές μεταξύ τους που μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε fine tuning στο συστήμα μας.
Για να μην γίνω κουραστικός ήμουν κι εγώ πολύ δύσπιστος ως προς τα ακριβά καλωδια ethernet άκουσα όμως διαφορά με τα αυτιά μου, συμφωνώ με το Βασίλη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.518
Νεότερο μέλος
papaevagelouv