Ethernet cables - Chord Epic

Reaction score
3.540
Δεν συνδεόταν στο ίντερνετ εννοώ. Δεν ακούω μουσική από την τηλεόραση. Μήπως έχουν φίλτρα ειδικά για χρήση στον ήχο;
Δεν έχουν φίλτρα . Να το επιστρέψεις το wireworld chroma 8 ethernet, γιατί μπορεί να μην λειτουργούν και τα 4 ζεύγη αγωγών του.
Εφόσον βεβαια έχεις internet με ένα απλό καλωδιο UTP , γιατί διαφορετικα μπορεί το πρόβλημα να οφείλεται στο πριζακι RJ-45 της TV.
Προφανώς αστειευόμουν για την κατευθυντικότητα στα καλωδια UTP, ελπίζω να το κατάλαβες

kazdem

"Επαγγελματίας"
Reaction score
357
Δεν έχουν φίλτρα . Να το επιστρέψεις το wireworld chroma 8 ethernet, γιατί μπορεί να μην λειτουργούν και τα 4 ζεύγη.
Εφόσον βεβαια έχεις internet με ένα απλό καλωδιο UTP , γιατί διαφορετικα μπορεί το πρόβλημα να οφείλεται στο πριζακι RJ-45 της TV.
Προφανώς αστειευόμουν για την κατευθυντικότητα στα καλωδια UTP, ελπίζω να το κατάλαβες
Για να είμαι ειλικρινής νόμιζα ότι μπερδεύτηκες αλλά μετά είδα ότι είχα αναφέρει ρητά καλώδιο ethernet κι έμεινα με την απορία 😆. Το έχω αγοράσει εδώ κι ένα χρόνο οπότε... εξάλλου, το ίδιο συμβαίνει και με το νεοτεκ.

Reaction score
2.551
επίσης το ρουτερ αμα το βάλεις πιο ψηλα το σήμα ενισχυεται από την άνωση του αέρα και πιανει μεγαλύτερη ταχυτητα, τέρμα το γκάζι λέμε.
Ειδικά αν του βάλεις και σποιλερακια ανθρακόνημα, σσσσσσσσσσσσσσσ αλλο επιπεδο

Reaction score
23.241
Τεχνικά και επιστημονικά απο αυτά που γνωρίζουμε δεν υπάρχει κανένας λόγος που ένα ethernet καλώδιο μπορεί να κάνει κάποια ηχητική διαφορά. (εκτός ίσως απο το επηρρεασμό σε άλλα κυκλώματα αναλογικά των άλλων συσκευών που φαντάζομαι είναι και ελάχιστος και μη διακριτός ακόμη και σε μη καλά σχεδιασμένες (για αυτόν τον παράγοντα) συσκευές ). Ιδίως στα μήκη που χρησιμοποιούμε για οικιακή χρήση.

Εγω πάντως που δεν μπορεί κάποιος να με πεί και "αντικαλωδιά" καθώς διαφορές σε καλώδια που μεταφέρουν αναλογικό σήμα ακούω .... διαφορές σε καλώδια ethernet δεν ακούω.

Ακόμη και σε αυτά τα καλώδια αναλογικού σήματος, τα υψηλής θωράκισης καλώδια εάν και μειώνουν το θορυβο και μπορεί κάποιος να έχει ένα καλύτερο imaging δεν κάνουν πολλες φορές καλό στα δυναμικά με μειωμένη δυναμική αντίθεση αλλά είναι και θολά και μουντά καθώς η υψηλή θωράκιση προφανώς αυξάνει την χωρητικότητα και άρα δρα σαν φίλτρο και άρα κόβει υψηλές συχνότητες (για αυτό και είναι μουντα). Είναι προφανώς μια ισορροπία που πρέπει να βρεί ο κατασκευαστής τους και εξαρτάται και απο τα υλικά της πλέξης, το πολλαπλά είδη της θωράκισης που χρησιμοποιεί και απο το διηλεκτρικό. Τα υψηλής θωράκισης γενικώς δεν μου αρέσουν ηχητικά. Μερικά μάλιστα οδηγούν και σε κατάρρευση της σκηνής.

Αυτό που διαβάζετε σαν "προστασία" % εννοείται ότι είναι ποσοτική καλυψη (επιφάνειας) και σφιχτή πλέξη και δεν μεταφράζεται σε ποσοστό γραμμικά (αλλά λογαριθμικά) σε πραγματικη προστασία απο ηλεκτρομαγνητικά κύματα κλπ.

Last edited:

Reaction score
2.551
Τεχνικά και επιστημονικά απο αυτά που γνωρίζουμε δεν υπάρχει κανένας λόγος που ένα ethernet καλώδιο μπορεί να κάνει κάποια ηχητική διαφορά. (εκτός ίσως απο το επηρρεασμό σε άλλα κυκλώματα αναλογικά των άλλων συσκευών που φαντάζομαι είναι και ελάχιστος και μη διακριτός ακόμη και σε μη καλά σχεδιασμένες (για αυτόν τον παράγοντα) συσκευές ). Ιδίως στα μήκη που χρησιμοποιούμε για οικιακή χρήση.

Εγω πάντως που δεν μπορεί κάποιος να με πεί και "αντικαλωδιά" καθώς διαφορές σε καλώδια που μεταφέρουν αναλογικό σήμα ακούω .... διαφορές σε καλώδια ethernet δεν ακούω.
προδοτη!

Reaction score
1.154

Αν αγορασεις τετοια καλωδια θα ακους και εσυ διαφορες :)
Μεχρι να βρεις κορόιδα να τα ξεφορτωθεις...μη δυσφημιστει το εμπορευμα

Reaction score
23.241
Αν αγορασεις τετοια καλωδια θα ακους και εσυ διαφορες :)
Μεχρι να βρεις κορόιδα να τα ξεφορτωθεις...μη δυσφημιστει το εμπορευμα
Δεν έχω κάνει πολλες δοκιμές μωρέ .... να απλώς μου είχε δώσει ένα φίλος ένα "καλό" και ακριβό , δεν άκουσα καμιά διαφορά.

Reaction score
11.767
Δεν συνδεόταν στο ίντερνετ εννοώ. Δεν ακούω μουσική από την τηλεόραση. Μήπως έχουν φίλτρα ειδικά για χρήση στον ήχο;
Λες άμα το βάλω στον εκτυπωτή μου να μην εκτυπώσει; Τί άλλη βλακεία θα διαβάσουμε εδώ μέσα;
επίσης το ρουτερ αμα το βάλεις πιο ψηλα το σήμα ενισχυεται από την άνωση του αέρα και πιανει μεγαλύτερη ταχυτητα, τέρμα το γκάζι λέμε.
Ειδικά αν του βάλεις και σποιλερακια ανθρακόνημα, σσσσσσσσσσσσσσσ αλλο επιπεδο
Εμείς το έχουμε λίγο πιο κάτω από το ταβάνι και συνδεόμαστε με γίγαμπιτ.

Reaction score
3.540
Για να είμαι ειλικρινής νόμιζα ότι μπερδεύτηκες αλλά μετά είδα ότι είχα αναφέρει ρητά καλώδιο ethernet κι έμεινα με την απορία 😆. Το έχω αγοράσει εδώ κι ένα χρόνο οπότε... εξάλλου, το ίδιο συμβαίνει και με το νεοτεκ.
Δοκίμασες κάποιο απλό UTP και δούλευε η TV ; δηλαδή υπήρξε ποτέ σύνδεση με το Internet ;

Αν όχι , τότε το πρόβλημα δεν οφείλεται σε UTP καλώδιο αλλά οφείλεται στην TV, setup ή χαλασμένο ethernet port

Last edited:

Reaction score
2.212
Το περιέχομενο του ποστ μου προκύπτει απο σύνθεση πληροφοριών απο διαφόρες πηγές που έχω διαβάσει κατά καιρούς.

Ναι οσο καλυτερά υλοποιημένο το dac ,που συνήθως αυτό εχει συσχέτιση με την τιμή, τοσο πιο πολυ μπορει να καταστέλλει παρελκόμενους θορύβους και αρα τοσο λιγότερο το νοιαζει η εισαγωγη ενος εξτρα ζευγους magnetics (περιπτωση switch) που λειτουργει ως καταστολεας Common Mode η ενος καλα κατασκευασμενου καλωδιου ethernet.

Το πιστοποιημένο καλώδιο εγγυαται προδιαγραφες εξαρτηματων. Δεν εγγυαται την αποδοση του καναλιου καλωδιο+βυσματα+τροπος στρωσης/κάμψεις. Δεν εξασφαλιζει ποσο καλα θα διατηρηθει το στριψιμο των ζευγων. Πχ αν ξεστριφθουν παραπανω απο το ιδανικο για να μπουν στο βυσμα χαλαει τοπικα η εμπεδηση και εχεις return loss , αυξανει η ασυμμετρια αρα εχεις common mode και αυξανει η συζευξη μεταξυ ζευγων (NEXT) . Αρα η LC της γραμμης μπορει να μην εχει crc σφαλματα αλλα τα φαινομενα Return Loss , Next και αλλα εισαγουν θορυβο αναλογα με το ποσο καλα κατασκευασμενο ειναι το καλωδιο. @xenos

Το ποσο επηρρεαζεται το clock απο τα "μV" εξαρταται απο την υλοποιηση του DAC.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.468
Πχ αν ξεστριφθουν παραπανω απο το ιδανικο για να μπουν στο βυσμα χαλαει τοπικα η εμπεδηση και εχεις return loss , αυξανει η ασυμμετρια αρα εχεις common mode και αυξανει η συζευξη μεταξυ ζευγων (NEXT) . Αρα η LC της γραμμης μπορει να μην εχει crc σφαλματα αλλα τα φαινομενα Return Loss , Next και αλλα εισαγουν θορυβο αναλογα με το ποσο καλα κατασκευασμενο ειναι το καλωδιο. @xenos

:cry:

Reaction score
3.540
Ναι, εννοείται
Τότε είναιι πιθανόν με τα επώνυμα καλωδια, εάν είναι πλήρως θωρακισμένα και γειωμενα μέχρι και το RJ45, να μεταφέρεται και κάποιος θόρυβος από τη γείωση.
Με ένα απλό UTP καλωδιο διακόπτεται ο βροχος γείωσης και τότε μόνο λειτουργεί η TV.
H μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω από μακρυά χωρίς μέτρηση με το ειδικό όργανο πιστοποίησης (fluke)

Reaction score
1.154
οχι γιατι η εξοδος θεωρειται 0 κατω απο περιπου 1V οποτε ολοι οι θορυβοι βρισκονται εκει μεσα. 1V με 1,2V. ειναι το απροσδιοριατο (μη επιτρεπτο) και μετα το 1.

Επισης η πιστοποιηση δινει και το μηκος που μπορει να ξεστρυφτει και τα βυσματα και την αγωγιμοτητα αυτων.

Εδω η αλλη εταιρεία λεει εχει cat8 πλακε καλωδιο. Jesus😅

Reaction score
7.053
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του διαδικτυακού μας καφενείου όλα τα καλώδια είναι ίδια.
Επίσης έχουν γράψει παλαιότερα οι ίδιοι φωστήρες ότι και όλα τα ηχεία παίζουν ίδια( μετά το σιδέρωμα με τη στιρέλα😉) . Χα χα χα.

Να προσέχετε μόνο τι μανιτάρια τρώτε γιατί δεν είναι όλα ίδια😀

Reaction score
3.540
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του διαδικτυακού μας καφενείου όλα τα καλώδια είναι ίδια.
Επίσης έχουν γράψει παλαιότερα οι ίδιοι φωστήρες ότι και όλα τα ηχεία παίζουν ίδια( μετά το σιδέρωμα με τη στιρέλα😉) . Χα χα χα.

Για τα καλωδια Εthernet UTP/FTP/STP , τα patching cords ;έως 5 μέτρα, οφείλουν να ακούγονται ίδια , όπως ακριβώς και ένα πιστοποιημένο καλωδιο το 5-10 ευρώ.

Reaction score
2.551

Ρε αδερφε...εχω περάσει τοσο ethernet χιλιομετρικά που θa ενώναμε την ακροπολη με το αουσβιτς. Ασε μας να χαρείς.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934