Fiber γενικότερα

Reaction score
416
Η οπτική ινα είτε θα παίζει είτε όχι.
Στο -30 δεν παιζει, δεν συγχρονιζει
Για να δώσεις βλάβη αν είσαι παροχος θεωρείται αποδεκτό μέχρι -25.
Το χαμηλό ping και η αστάθεια που έχεις στο download, οφείλεται στον εξοπλισμό, καλωδίωση κλπ.
Πρέπει να έρθει ο παροχος σου να μετρήσει την ταχύτητα στην έξοδο του gpon ή σε ότι άλλο εξοπλισμό εχεις

Reaction score
1.238
Και όμως στο -30.44 δεν παίζει επειδή το έβλεπα. Στο -30.22 το άφησε ο τεχνικός και δούλευε. Μου είπε επειδή επέμενα το δηλώνω σαν οριακή τιμή και όχι βλάβη γιατί παίζει και δε με αφήνει το σύστημα. Όσο παίζει δε πρόκειται να έρθουν για να το φτιάξουν. Αυτό μου ειπε

Reaction score
416
Το ιδανικό για τον οτε είναι -18 με -13.
Τα όρια βλάβης που έχουν συμφωνηθεί για τους παρόχους είναι -25 και μετά.
Εσύ είσαι σε πάροχο με δικό του δίκτυο ή με χονδρική;
Αν είσαι με δίκτυο παρόχου τότε δεν ξέρω τι εντολές έχει δώσει η vodafone στους τεχνικούς της.

Reaction score
1.238
Από ότι βλέπω από εδώ https://fttxgr.eu/map όλη η περιοχή μου είναι cosmote. Για κάποιο λόγο δεν είναι καταχωρημένο το κακάο που είναι στο δρόμο μου αλλά πιστεύω cosmote θα είναι και αυτο

Reaction score
1.238
Τα floor box είναι του ΟΤΕ. Εκείνος τα τοποθέτησε. Οπότε σίγουρα είναι ΟΤΕ και όχι άλλος πάροχος
Γιατί πάτε και μπλέκετε με την Vodafone?
Και που να πάμε;
Πλέον καρτέλ είναι όσοι έμειναν
Περιμένω να έρθει inalan που κάνει έργα κοντά μου μπας και δω φως

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.032
Τα floor box είναι του ΟΤΕ. Εκείνος τα τοποθέτησε. Οπότε σίγουρα είναι ΟΤΕ και όχι άλλος πάροχος

Και που να πάμε;
Πλέον καρτέλ είναι όσοι έμειναν
Περιμένω να έρθει inalan που κάνει έργα κοντά μου μπας και δω φως
Γιατί η Vodafone & η Nova για να μην πληρώσουν φράγκα κάθονται και λέμε ότι δικαιολογία να είναι για να σε αφήσει έτσι με μια κόλληση του κώλου στην ίνα.

Αν ήσουν cosmote ένα τηλ θα ήταν αρκετό και δεν θα σου έλεγαν βλακείες πως είσαι καλά στα -30 😭

Reaction score
1.238
Αν δεν έχω θέμα αργότερα με αποσυνδέσεις λίγο με απασχολεί στη παρούσα φάση η απώλεια αν και θα προτιμούσα να διορθωθεί
Το θέμα είναι πως θα βγάλω πάλι άκρη με το ping κατά κύριο λόγο και μετά με τη ταχύτητα
Ότι τους πω είναι μια δικαιολογία και να το δούμε και δε βλέπουμε κάτι και και και
Και τους στέλνω ότι στοιχεία έχω από μεριάς μου(τα οποία δε τα θέλουν) + το τεστ το δικό τους το οποίο το θέλουν *3 μέρες 6 φορές τη μέρα λες και θα διορθωθεί μόνο του το θέμα και δε φτάνουν μετρήσεις μιας ημερας
Που από ότι είδα μπορούν να κάνουν speed test απομακρυσμένα εκείνοι
Επειδή μου τα έχουν κάνει τσουρέκια έχω στείλει στο συνήγορο του καταναλωτή. Πριν μερικά χρόνια μου χάρισαν πάγια ενώς έτους με αυτό το τρόπο. Βέβαια διαβάζω πως δεν είναι όπως ήταν παλιά σαν θεσμος αλλά είπα λίγο να τους ζορισω δε χάνω κάτι

Last edited:

Reaction score
4.144
Προφανώς η βλάβη είναι στην ίνα του fb αφού όταν την κουνούσε άλλαζε η τιμή. Είναι μη αποδέκτες οι μετρήσεις. Μια χαρά δηλώνετε βλάβη ο μεγάλος θόρυβος και οι αποσυνδέσεις. Αν η ίνα που είναι τσαλακωμενη είναι από το fb και μετα είναι ευθύνη της Vodafone για αυτό και οι δικαιολογίες, για να μην ξαναπαιρνουν από την αρχή νέα ίνα.

Reaction score
1.238
Δεν εχ ξ να κάνει με το κούνημα, αλλά με τη καμπύλη. Όσο περισσότερο "λυγίζει" καμπυλωνεται μεγαλώνει η απώλεια. Το πρόβλημα είναι στο κομμάτι του ΟΤΕ. Ίσα ίσα που από το fb μέχρι μέσα στο σπίτι μου κοντά 10 μέτρα ίνας δεν υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά στη μέτρηση. Αν είχα και εκεί απώλεια δε θα έπαιζε σίγουρα
Λάθος δεν είναι 10 μέτρα μέχρι μέσα στο σπίτι μου άφησε τη κουλούρα που περίσσεψε. Είναι 20 μέτρα σύνολο.
Έχει νόημα να τους πιέσω να το διορθώσουν; Και αν ναι με τι τρόπο αφού λειτουργεί;

Reaction score
4.144
Δεν λειτουργεί εντός προδιαγραφών. Πρέπει να διορθωθεί το πρόβλημα.
Να είσαι σίγουρος ότι αν ήταν ευθύνη ΟΤΕ θα το δήλωναν κάθε μέρα βλάβη.
Τουλάχιστον η εμπειρία μου αυτό λέει.

skonst

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.221
Τελικά γνωρίζει κάποιος αν είναι πιο φτηνά τα πακέτα τηλέφωνο και internet με οπτική ίνα από ότι με vdsl σύνδεση με χαλκό. Ευχαριστώ

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.005

Reaction score
2.224
Προχθές έγινε η σύνδεση, φοιτητικό μόνο ίντερνετ 200αρα με πάγιο 14 ευρώ δίχως δέσμευση, υπήρξε πληρωμή 25 ευρώ στον εξωτερικό συνεργάτη για την σύνδεση.
Θεσσαλονίκη κέντρο. INALAN

Screenshot_20241026-202310.png

Reaction score
2.224
Δεν γνωρίζω και δεν το έψαξα , σε σχέση με τα 26/2.6 που έχω σπίτι τα θεωρώ πάνω από αρκετά.

Reaction score
1.238
Αφού τους τα έκανα τσουρέκια θα κάνουν διερεύνηση του προβλήματος και από ότι κατάλαβα δήλωσαν και βλάβη την οριακή γραμμή. Για να δούμε
Έχω καμία 30 αρια συσκευές συνδεδεμένες στο ρούτερ οι 24 αν θυμάμαι καλά ενσύρματα
Ένα ρούτερ πόσο θα βοηθούσε με το qos;
Μήπως είναι αυτός ο λόγος του μεγάλου ping; Βέβαια δεν χρησιμοποιώ τις συσκευές τη στιγμή του τεστ. Ίσως απλώς να τραβάνε ελαχιστα δεδομενα
Αν μπορούσα να πετάξω παντελώς με ευκολία τη μπούρδα που μου έδωσαν για ρούτερ θα το έκανα χτες. Αλλά να κρατήσω και τα παλιό και το νέο δεν έχω χώρο

Reaction score
416
30 συσκευες σε router παρόχου;
Πολύ γενναίο σε κόβω !!!
Λογικά θα τις εχεις αφαιρέσει όλες και θα έχεις κάνει ένα speεdtest με μία συσκευή, έτσι να δεις αν υπάρχει διαφορά.

Reaction score
1.238
Το ξέρω πως είναι πολλές αλλά δεν είναι τόσο απλή λύση η αλλαγή ρούτερ με τη voip.
Ξέρεις αν υπάρχει τρόπος να καταργηθεί το ρούτερ του παρόχου τελείως;
Ναι έχω κάνει δοκιμή όταν έκαναν την εγκατάσταση της ίνας που ακόμα δεν είχα βάλει τπτ πάνε αλλά δεν υπήρξε διαφορά

Reaction score
416
Δυστυχώς θα πρέπει να αφήσεις το router του παρόχου για το voip και να βάλεις αλλο router για το δίκτυο σου.
Συνήθως τα router που δίνει ο πάροχος δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά μπορώ να πω ότι έχουν βελτιωθεί αρκετά.
Βέβαια για πάνω από 10 συσκευές δεν θα τα εμπιστευόμουν αν ήθελα να είχα απρόσκοπτη λειτουργία.
Αυτό που θα κάνεις εσύ (ο τεχνικός δηλαδή) είναι στην έξοδο του ethernet στο router να έχει 100 down 10 up και 1 ms ping.
Από εκεί και πέρα αν δεν αντιπετωπίζεις κανένα πρόβλημα ή περνάει απαρατήρητο, αφήνεις το router του παρόχου ως έχει.
Αν δεις κάποια δυσλειτουργία ή κάτι δεν σε ικανοποιεί, τότε μπαίνεις σε διαδικασία αλλαγής.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.611
Members
38.204
Νεότερο μέλος
john-john