Focal Sopra & Mola-Mola, signature edition

Reaction score
777
Δέ μου λέτε?
Είδα την παρακάτω φωτογραφία στο φβ απο την έκθεση της Θεσσαλονίκησ.

Τί ενισχυτές είναι αυτοί?
Το αποτέλεσμα ήταν εξίσου καλό όσο με τα μόλα μόλα στην έκθεση της Αθήνας?
Λάμπες είναι?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.850
  • Λάμπες
  • Μέτριο. Καλύτερο απο της Αθήνας λόγω μικρότερης αίθουσας και ησυχίας. Θα ήθελα να τα ακούσω και με τα Mola Mola.
Μικρά ηχεία ειναι, δορυφόροι, τι περιμένεις;
  • Ναι, λάμπες είπαμε.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.850
Update.

Το απόγευμα με mola mola. Πολύ πολύ καλύτερα.

Αλλά χωρίς sub δεν....

παραμένει μικρό ηχείο.

Πολύ καλό μικρό ηχείο

Reaction score
388
Καλησπέρα και από μένα πήγα και εγώ στην έκθεση εχθές στη Θεσσαλονίκη τα ηχεία της focal ήτανε φανταστικά Δεν είμαι ειδικός ούτε μπορώ να αναλύσω πολλά πράγματα αλλά στα δικά μου τα αυτιά ηταν τα καλύτερα μαζί με B&W 802 D3 Τώρα το παράδοξο και γι' αυτό που λέω είμαι απόλυτα σίγουρος είναι ότι το B&W δεν έβγαζε αρκετό μπάσο, Διάβασα όλα τα πόστ σε αυτήν την ενότητα και μπορεί να παίζει ρόλο αυτά που γράφετε και πιο πάνω ο χώρος δηλαδή και διάφορα άλλα Τα focal sopra τα άκουσα και έλεγα αυτός ο ήχος βγαίνουν από αυτά τα ηχεία τα μικρά το ξαναλέω ήτανε φανταστικά για τα αυτιά μου

* Έπαιζε με mola

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.835
ηταν τα καλύτερα μαζί με B&W 802 D3
Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος.

Ήταν πολύ καλύτερα από τα 802. :)

Για 3 λόγους. ;)

Τώρα το παράδοξο και γι' αυτό που λέω είμαι απόλυτα σίγουρος είναι ότι το B&W δεν έβγαζε αρκετό μπάσο,..
Μπράβο, ακούς σωστά. Τα 802 είναι ένας εξαιρετικός δορυφόρος. Χωρίς τα σαμπ τους, είναι άχρηστα.

Τα 2 γουφερ των 802, τουλάχιστον οπτικά, έχουν ίδιο μέγεθος με το μιντ της κεφαλής, το οποίο είναι 6-αρι...

Last edited:

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.850

Για 3 λόγους. ;)

Μπράβο, ακούς σωστά. Τα 802 είναι ένας εξαιρετικός δορυφόρος. Χωρίς τα σαμπ τους, είναι άχρηστα.

Τα 2 γουφερ των 802, τουλάχιστον οπτικά, έχουν ίδιο μέγεθος με το μιντ της κεφαλής, το οποίο είναι 6-αρι...
>:(>:(>:(

6·5 το μιντ

Σαφώς μεγαλύτερα τουλάχιστον κατά 1 ίντσα τα γουφερ

>:(>:(>:(

Σοβαρά τώρα.
Μπάσο πράγματι δεν...ούτε στην Αθήνα :( Φαντάζομαι πως είναι απαιτητικό στην τοποθέτηση. Δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο άδειο χαμηλά. Το άλλο που σκέφτομαι είναι μήπως ο εκθέτης είχε κάνει υπερβολικό eq για να αποφύγει μπουμαρίσματα.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
Με 2500 rms βγαζουν και χαμηλο (ta b&w).
Με 400 sta 8 και 1200 στα 2, δεν.
Το ιδιο ειχε γινει και στο Μοναχο την πρωτη φορα που επαιξαν μαζι με τα ηλιοψαρα .

Reaction score
777

Για 3 λόγους. ;)

Εντάξει βρε ίαρ το καταλαβαίνω οτι δέν την πάς καθόλου την b&w αλλα όχι και χειρότερη περιοχή χαμηλών απο τη σούφρα που είναι ένα ηχείο βάσης.

Επίσης χωρίς να θέλω να κάνω τον κακό, το αναιμικό μπάσο σε πολλές των περιπτώσεων μεταφράζεται και ως καλός έλεγχος σε υψηλές στάθμες, κάτι το οποίο ξενίζει το μέσο χρήστη που περιμένει ... ανεξέλεγχτα μπουμπουνητά...;)
[DOUBLEPOST=1491139340][/DOUBLEPOST]Όσον αφορά τον συνδυασμό του συστήματος με λάμπα θα επαναλάβω το σχόλιο μου απο την έκθεση της Αθήνας...

Το σύστημα αυτό είναι ενα παραδοσιακό hi-end σύστημα με τα παθητικά του ηχεία, τους ενισχυτές του και τα καλώδια του. Περίμενα μετά το kii να εμφανιστεί κάτι ίσως σε πρώτη φάση ασύρματο και αν είναι δυνατόν ιπτάμενο :lolsign:.
Σίγουρα περίμενα στην έκθεση κάτι που θα ξεχωρίσει απο τα πολλά απλά κοινότυπα συστήματα που βρίσκονται σε πολλά δωμάτια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.835
Το άλλο που σκέφτομαι είναι μήπως ο εκθέτης είχε κάνει υπερβολικό eq για να αποφύγει μπουμαρίσματα.
Σκέφτεσαι ανάποδα. ;)

Είχε κάνει εξαιρετική ισοσταθμιση ο Χατζησταμος. :)

Έχει "αφτί" ο άτιμος, και γνώση του αντικειμένου της ισοσταθμισης, τα σύκα σύκα..

Οπότε, ο ήχος των "μικρών" φοκαλ, ήταν τραγικά μεγαλύτερος του ήχου των "μεγαλύτερων" 802, και πολύ πιο ισορροπημένος, και πιο σωστός, και πιο ευχάριστος, και έδωσε μαθήματα στους υπόλοιπους εκθέτες. :)

Τα σύκα, σύκα.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.432

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.850
Πολυ καλές μετρήσεις.
Το συγκεκριμένο εχει δυο κυριως προβλήματα:
  1. Μη ανταγωνιστική τιμή
  2. Δεν παίζει κλασική :biggrin: . Δηλαδή δεν εχει καθόλου πρώτες δυο οκταβες, ο,τι βουητό πάρεις απο τον χώρο;)
Θα μου πεις, θα πάρουμε και σαμπ. Και processor για να τα ρυθμίσουμε.

:whistling::biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.835
Ναι, εξαιρετικό ηχείο, ιδίως για αφροντιστους χώρους, τρομερή οφ αξις απόκριση, πολύ χαμηλές παραμορφώσεις.

Το μειονέκτημα για μένα, είναι η δυναμική συμπίεση, προφανώς λόγω μεγέθους μεγαφώνων και ικανότητας μαξ εσπιελ, φαίνεται πως συμπιέζει 2 ολόκληρα ντεσιμπέλ από τα 70 στα 90 ντεσιμπελ στάθμης, που είναι ...πολύ.
Ωστόσο, θα είναι "ξεκούραστο" το άκουσμα, με άριστη τονική ισορροπία.

Δηλαδή, ξεχνάς τον "τσαμπουκα". Το ακριβώς ανάποδο του Μ2 που πήρε ο τερματογκαζι. ;)

Με σαμπ και σωστή ενσωμάτωση, στους 80-90 κύκλους το κρος, θα παίζει θαυμάσια, αλλά σε χαμηλές στάθμες, δεν νομίζω πως είναι ικανό για στάθμες αναφοράς.

Άριστο ηχείο για σαλόνι και χαμηλές στάθμες ακρόασης, σε σωστή τιμή πώλησης κατά την άποψή μου.

Η φοκαλ είναι πολύ σοβαρή εταιρία, με πραγματικά υψηλή τεχνογνωσία πάνω στο ηχείο.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.826
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025