FTTH νέα

Reaction score
4.185
Το σκατο στην κάλτσα με ΔΕΗ ?

Εδώ έχουμε αναφορές μελών ότι ήδη έχουν πάρει την αναβάθμιση

Reaction score
1.366
Πάντως στην δική μου περίπτωση η δωρεάν αναβάθμιση αποδείχθηκε κοροϊδία >:(. Αφού πήρα το ευγενικό μήνυμα αναβάθμισης από τα 300 στα 500 Mbps στις 28/6 την επόμενη 29/6 έτρεξα το speedtest και μου έπεσαν τα σαγόνια... Από 330 που ήμουν κλειδωμένος τους 3 τελευταίους μήνες είχα πέσει στα 180:o. Δεν μπορεί είπα κάποιο λάθος θα έγινε.
Μετά από 3 4 restart του ρούτερ η ταχύτητα δεν ανέβαινε πάνω από 230 και ενώ το app της cosmote το έδειχνε κλειδωμένο στα 500/250.
Δευτέρα πρωί παίρνω το 13888 και μετά τον αυτόματο έλεγχο η ταχύτητα επανέρχεται στα 330. Μετά από τη γνωστή αναμονή μιλάω με έναν αγενέστατο εκπρόσωπο που θεωρεί ότι απέναντι του έχει τον θείο από το χωριό και όταν χάνω την ψυχραιμία μου και του λέω ότι είμαι καθηγητής πληροφορικής μου απαντάει ξερά: Είστε δέκα τοις εκατό πάνω από την ανώτατη ταχύτητα του προγράμματος σας. Πρέπει να είστε ευχαριστημένος... :headbang:Δεν άντεξα του μίλησα για την κοροϊδία της cosmote σε έντονο ύφος και το μόνο που μου είπε είναι να έχω υπομονή, θα γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον η αναβάθμιση...

Reaction score
4.185
Ποιο router?
Μήπως "σκόνταφτε" σε κανa QoS του router ?

Πχ στο Fritz 7530 το δικο μου αν δεν "πω" στη θύρα να δουλέψει στα τόσα ΜΒ δεν το κανει..
Μπορώ να το βαλω στο μαμισιο 1GB αλλά έτσι λειτουργεί χωρις προβλήματα σε όσους συνδέονται πάνω.

Οι αναφορές χρηστών στο adlsgr πάντως είναι όλες θετικές.

ΚΑΚΩΣ πήρες την εξυπηρέτηση, έπρεπε να πάρεις τους Τεχνικούς στο 13788

FTTH 300 έχω με ONT

1751390979872.png

Last edited:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.006
Κάποιο θέμα παίζει.
100%.
Εκτός και αν τεστάρεις με κανέναν σερβερ σε Αμερική, Πορτογαλλία, Αυστραλία, κ.ο.κ.

Reaction score
1.366
Κάποιο θέμα παίζει.
100%.
Εκτός και αν τεστάρεις με κανέναν σερβερ σε Αμερική, Πορτογαλλία, Αυστραλία, κ.ο.κ.
Επειδή έχεις επαφή με το αντικείμενο το έψαξα περισσότερο μετά το ποστ σου. Και βρήκα τον ένοχο. Έτρεχα το speedtest από τον Firefox σε ενσύρματη σύνδεση και το εμπιστευόμουν. Άλλαξα σε Chrome, καμμία άλλη αλλαγή, και ω του θαύματος 520 Mbps.
Βέβαια μου έδειχναν λάθος ενδείξεις και τα iPhone των παιδιών μου 14 και 14 pro που είναι ότι ποιο σύχρονο σε κινητό που υπάρχει στο σπίτι...

Reaction score
1.366
Σε τέτοιες ταχύτητες ακόμη και ένα καλώδιο utp μπορεί να είναι ο αδύναμος κρίκος
Αγαπητέ μου το γνωρίζω, αλλά τέτοια διαφορά σχεδόν 200 Mbps να οφείλεται στον browser δεν το είχα φανταστεί ποτέ μου. Ήδη έστειλα issue report και περιμένω απάντηση. Και να σκεφτείς συστήνω στους φοιτητές μου Firefox...

minas

Πισιά
Reaction score
4.179
Αγαπητέ μου το γνωρίζω, αλλά τέτοια διαφορά σχεδόν 200 Mbps να οφείλεται στον browser δεν το είχα φανταστεί ποτέ μου. Ήδη έστειλα issue report και περιμένω απάντηση. Και να σκεφτείς συστήνω στους φοιτητές μου Firefox...
Δεν είναι τόσο θέμα του browser, όσο του web app. Για καλύτερη επαναληψιμότητα, προτείνεται χρήση της native εφαρμογής, πχ αυτήςπου δίνει η Ookla για Windows.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.360
Speedport plus 2. Το στάνταρ της Cosmote.
Μην το εμπιστεύεσαι , είναι αρκετά αναξιόπιστο ως ρούτερ.
Το είχα και το γύρισα πίσω ζητώντας ZTE πολύ πιο σταθερό .
Σε χαμηλώτερη σύνδεση από σένα. Από την άλλη ο firefox δεν μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα ούε με 100 tabs ανοιχτά.

Reaction score
1.366
Προβλήματα του Πρώτου Κόσμου.

Πού οφείλεται το bottleneck με 1000ρα σύνδεση
Σε καταλαβαίνω απόλυτα...Δεν έχω, είχα κανένα πρόβλημα ούτε με την 100 σύνδεση. Αν δεν είχε κάνει αίτηση χωρίς την συγκατάθεση μου ο συνιδιοκτήτης της πολυκατοικίας που αλλάζει αυτοκίνητο για να ανέβει σε διαστάση οθόνης πολυμέσων και το καταραμένο pass θα ήμουν ακόμα σε σύνδεση χαλκού... Απλά μου φάνηκε σαν κοροϊδία αντί για αναβάθμιση να έχω υποβάθμιση. Μακάρι να δείχναμε το ενδιαφέρον μας στα ουσιαστικά προβλήματα και όχι στην 1000αρα ταχύτητα ή αν ξεβάψε ελάχιστα η πρόσοψη του ενισχυτή.Αλλά βλέπεις και τότε συναντάμε την άρνηση του συστήματος. Σε χαρακτηρίζουν ακτιβιστή και σε βάζουν στη γωνία...

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.303
Εχω 300/150 COSMOTE και μου ήρθε ένα μήνυμα ότι μου την αναβαθμίζουν στα 500 για 3 μήνες . Τώρα πληρώνω περίπου 30 ευρώ γιατί έχω και τα κινητά
Απορία οφτόπικ:
Εγώ γιατί πληρώνω 31,9 για 100άρα, όχι οπτική?
(ναι, έχω και το κινητό στην κοσμοτέ και μού λένε ότι χωρίς αυτό θα πλήρωνα περισσότερο)

Reaction score
2.047
Απορία οφτόπικ:
(ναι, έχω και το κινητό στην κοσμοτέ και μού λένε ότι χωρίς αυτό θα πλήρωνα περισσότερο)
Δε σε συμπαθουνε τοσο εσενα...

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
39.952
Νομίζω εκεί κοντά έχω κι εγώ στο γραφείο για τη Βόνταφον

29 λόγω έκπτωσης για συνδυαστικό με κινητό, 100ρα VDSL

minas

Πισιά
Reaction score
4.179
Απορία οφτόπικ:
Για πολλούς λόγους. Αρχικά επειδή ο ΟΤΕ είναι ακριβότερος ;).
Επιπλέον, παρότι τεχνικά υποδεέστερη, η τεχνολογία DSL και το δίκτυο χαλκού είναι ακριβότερα σε συντήρηση και λειτουργία από τις οπτικές. Γι' αυτό και δίνονται οικονομικά κίνητρα για να μεταβούν σε FTTH όσοι μπορούν.

Reaction score
2.047
Αυτη τη στιγμη το κρατος επιδοτει και οι τιμες στην ινα ειναι αυτες... Αν σταματησει βλεπουμε...Βεβαιως αν η πλειονοτητα της πελατειακης βασης μετακινηθει σε 2 χρονια στην ινα, ισως να μη χρειαζεται επιδοτηση και να παραμεινουν εκει γυρω οι τιμες...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.644
Members
38.474
Νεότερο μέλος
x x x BLOODBATH x x x