Full Diy System

Reaction score
2.566
Αφού είστε ντροπαλοί και με αφορμή τον νέο μου χώρο, θα κάνω εγώ μια παρουσίαση...:116:

Λοιπόν, ως πιθανώς εύκολο να μαντέψετε (βλ. avatar) έχω φτιάξει τα "ηχειάκια υπολογιστή" του S.Linkwitz, ναι αυτά από εδώ http://www.linkwitzlab.com/ .
Βέβαια εγώ τα έκανα ακόμα καλύτερα γιατί αυτός είχε κάνει κάτι ψιλολαθάκια αλλά νταξ...:138::135:
Αυτά λοιπόν είναι δίπολα ηχεία ανοιχτής μπάφλας, για τα οποία όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει στο σάιτ αυτού του κομπογιαννίτη...
Μπορείς κυρία μου να τα αποκτήσεις με 2 τρόπους...είτε να πλερώσεις 15.000$ + τελωνεία και μεταφορικά και μετά να αγοράσεις και ενισχυτές...είτε να τα φτιάξεις μόνη σου με βάση τα σχέδια αυτού του άσχετου!!

Εγώ θα παρουσιάσω τη δεύτερη λύση...αλλά 2 λόγια πρώτα μη φωνάζεις!

Τα μαραφέτια αυτά λοιπόν, έχουν πολύ ωραία πλεονεκτήματα σε σχέση με συμβατικά ηχεία, έχουν όμως μερικές πολύ σοβαρές απαιτήσεις...τουτέστιν, θέλουν 6-8 κανάλια ενίσχυσης!! Πόσα? Τόσα! Είναι ενεργά βλέπεις κυρία μου!
Δηλαδής, παίρνεις το σήμα από τη πηγή σου, το στέλνεις στον προ σου... (αν θέλεις, αν δεν θέλεις δεν έχεις προ), μετά το πας στο εξωτερικό ενεργό κροσόβερ που έχει σχεδιάσει ο ίδιος αυτός κακομοίρης και από εκεί τη κάνει ζούμπητο για τους τελικούς σου, από όπου φεύγει ανενόχλητο και έτοιμο να προσκρούσει κατευθείαν πάνω στις μονάδες των ηχείων, χωρίς ενοχλητικά μπλόκα από διάφορα παθητικά παλιοκροσόβερ που του ρουφάν το αίμα!!

Καταφέρνεις έτσι να έχεις μια πολύ ωραία ενεργή πολυενίσχυση με όλα αυτά τα ωραία που κάποιοι κακόβουλοι λένε πως έχει! Το καλύτερο είναι πως αυτό το κρος σου δίνει τη δυνατότητα να το πειράξεις και λιγουλάκι, να σιγουρευτείς έτσι πως το σύστημα θα σου κάτσει σωστά στον χώρο, λίγα db κάτω οι ψηλές, λίγο πάνω τα χαμηλά, κάπως εδώ, κάπως εκεί...τσούπ!!

Επίσης, ως δίπολο, έχει κάποιες μικρές απαιτησούλες από το χώρο το γλυκό μου! Θέλει λίγο αέρα, να αναπνεύσει κυρία μου, μη πας και το κολλάς εκεί πίσω στο τοίχο για να μη πιάνει χώρο, του κοτσάρεις και τον καναπέ μπροστά, βάλεις και καμιά ντουλάπα τζαμαρία από δίπλα με τα γυαλικά σου!!! Όχι, αν είναι έτσι χέσε μας με το συμπάθειο!!
Θέλει τις βόλτες του, τον αέρα του... να κυριαρχεί στο σαλόνι, όχι να το κρύβεις σαν να ντρέπεσαι γι αυτό!!

Τηρουμένων αυτών των προυποθέσεων λοιπόν, και με τη σημαντικότερη όλων προυπόθεση της καλής ηχογράφησης, τα ηχειάκια αυτά, μπορούν πραγματικά να κάνουν κάτι που εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει από άλλα ηχεία μη στρατοσφαιρικού κόστους...να σε βάλουν μέσα στη μουσική!! Εξαφανίζεται ο χώρος σου και παραμένεις μόνο εσύ μπροστά σε μια πελώρια μουσική σκηνή, όπως ακριβώς ηχογραφήθηκε, στον χώρο που ηχογραφήθηκε. Αυτό νομίζω είναι και το μεγαλύτερο ατού αυτών των ηχείων...

Αλλά αρκετά με τα σορόπια...

Επειδή όμως έχω παρουσιάσει τη κατασκευή των υπομερών του συστήματος (rack,dac, καλώδια,ενισχυτές,ηχεία) στη diy το καλοκαίρι , http://www.avsite.gr/vb/showthread....5%F1%E9%F3%EC%FC-%F4%EF%F5-%D9%F1%DF%F9%ED%E1 και θα ήταν μ@λακία να ανεβάζω τις ίδιες φωτό ξανά...εδώ θα παρουσιάσω απλά το σύστημα ως σύνολο στον καινούριο χώρο μου για τα κακά παιδιά που δεν μπαίνουν στη diy να διαβάσουν να ξεστραβωθούν:116: !!!

Μένει μόνο ένα μικρό πρόβλημα...πώς ανεβάζουμε φωτό ρε παιδιά να είναι ορατή όμως όχι με λινκ που μου σπάει τα νεύρα!!!???

Reaction score
2.566
Μιας που λύθηκε το πρόβλημα χάρη στην άμεση παρέμβαση επίτιμου μέλους, προχωράμε!
Λίγες από τις εξαιρετικές μονάδες Seas Excel Millenium, Peerles και τη καμπίνα:
Μπα δεν μου φαίνονται...δεν μου εμφανίζει τίποτα...θα το βρω πού θα πάει....

Reaction score
2.566
Mονάδες και κρος από europe + Αμέρικα

Eνισχυτές 4κάναλοι diy

Dac το γνωστό και μη εξαιρετέο ζώο της σαβάνας...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Απάντηση: Full Diy System

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ:404::442::446:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Απάντηση: Re: Full Diy System

Από βδομάδα κανόνισε ακρόασις..............

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Απάντηση: Full Diy System

Πικάπ δεν βλέπω.....πως θα τσεκάρουμε την πχιότητα ?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Απάντηση: Re: Full Diy System

Δεν με λες ρε μάστορη ....που είσαι και παλαίουρας στο site......πως βάζουν όρθια μια photo δεν ξέρουμε....?

Reaction score
2.566
Χαχαχαχα, επίτηδες αφήνω ένα λάθος να μην είναι τέλεια η παρουσίαση και ζηλέψεις!!!
Μάνο σου έχω πει, για τους Κορίνθιους ισχύει ανοιχτή πρόσκληση....

Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: Re: Full Diy System

Έκανα κι ένα χαιντέδικο βιντεάκι τρομάρα μου...με τη σούπερ ντούπερ ψηφιακή μηχανή μου που πιάνει από 0-200khz σε 24-384...:143:

Last edited by a moderator:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.970
Members
38.272
Νεότερο μέλος
xardavelas89