GRAN TURISMO 5 Prologue

Reaction score
164
Αμάν με αυτά τα demo του PS3! :142:

Τελικά είναι καλό για τρία πράγματα:
-Για demo
-Για καμιά ταινία
-Για να κατεβάζεις firmware :142:

Reaction score
49
Απάντηση: Re: GRAN TURISMO 5 Prologue

Κατά τη γνώμη μου το Forza υστερεί μόνο στα γραφικά. Υπερτερεί στο ότι έχει πάντα και παντού σταθερά 60fps, και αυτό σε εμένα μετράει περισσότερο από τα ωραία γραφικά που πρέπει να πατήσεις pause για να χαζέψεις. Υπερτερεί, στα δικά μου μάτια, σαφέστατα σε αίσθηση (δεν θα πω ρεαλιστικότητα γιατί τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει-σιγά μην μπορώ να σκίσω αυτοκίνητο 800 ίππων στην πίστα) και στη νοημοσύνη των αντιπάλων. Για το σύστημα καταστροφών δεν το συζητάω, όταν από την άλλη πλευρά έχουμε συγκρουόμενα...

Αλλά, όπως σωστέ ειπώθηκε, το GT είναι, υποτίθεται demo (demo 40€... τέλος πάντων...) και υποτίθεται ότι θα βελτιωθεί. Για εμένα χρειάζεται επειγόντως:
-Σταθερό framerate, ακόμα και εις βάρος των γραφικών
-Σύστημα καταστροφών
-Τυχαία εξέλιξη των αγώνων.

Αν τα αποκτήσει αυτά, θα υπολείπεται λίγο από το Forza 3 :142:
Εννοείς σταθερά 60fps που?
Στο παιχνίδι ή σε replay?
Και πως είσαι σίγουρος Βασίλη?
Στο Gran Turismo δεν έχω δει πουθενά in game να παίφτουν τα fps (εκτός από κάποια video replay αλλά εκεί είναι λογικό με τόσα πράγματα στο περιβάλλον...)

Το demo έκανε 32.5€ (τόσο το είχα πάρει την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του, αλλά έχω έκπτωση στο κατάστημα, να σου scanarω την απόδειξη. Λογικά θα την έχω....) και γενικά στα καταστήματα έπαιζε στα 36 με 37€
Άρα σχεδόν στην μισή τιμή......Λογικό μου ακούγεται.
Από την άλλη το GT5prologue έχει τώρα 25.50€

To GranTurismo (έστω και σαν Prologue) έκανε όσα υποσχέθηκε.
Εκτόξευσε τα γραφικά (δεν υπάρχει περίπτωση το Forza ούτε καν σαν 3 να τα φθάσει), έδωσε τρομερό χειρισμό και αίσθηση και δωρεάν online και GranTurismo TV και δωρεάν αναβαθμίσεις.
Δεν υποσχέθηκε ότι τα οχήματα θα διαλύονται (που προσωπικά δε μου αρέσει αλλά ας το συζητήσουμε)

Πάμε παρακάτω....
Αλήθεια Billάκο...
Πιστεύεις πως το Forza 3 ΑΝ (επαναλαμβάνω ΑΝ) είχε τα γραφικά του GT5 θα μπορούσε να κρατήσει σταθερό fps??
Για το δε σύστημα καταστροφών έχει ακουστεί πολύ έντονα ότι θα υπάρχει στο GT5 (το πλήρες) και ελπίζω να υπάρχει ρύθμιση για distraction on & off για να το έχω off.

Η τυχαία εξέλιξη των αγώνων υπάρχει ήδη Βασίλη.
Στο έγραψα και παραπάνω...

Reaction score
49

Αμάν με αυτά τα demo του PS3! :142:

Τελικά είναι καλό για τρία πράγματα:
-Για demo
-Για καμιά ταινία
-Για να κατεβάζεις firmware :142:

Όλα αυτά όμως είναι τσάμπα!!!!
Άσε που για να παίξεις Forza θα πρέπει να δουλεύει η κονσόλα!! :138:

Reaction score
164
Όταν πέφτει το framerate φαίνεται. Φυσικά, μιλάω για μέσα στο παιχνίδι. Την ομαλότητα που έχει το Forza, δεν την έχει το GT, και αυτό φαίνεται αμέσως.
Αν δεχθούμε ότι τα δύο μηχανήματα έχουν πάνω-κάτω την ίδια ισχύ (και μην αρχίσουμε ότι "Το GT εκμεταλλεύεται έναν πυρήνα και όταν ΘΑ.. τότε ΘΑ και αν ΘΑ...") τότε γίνεται φανερό πώς κατανέμεται η ισχύς στα δύο παιχνίδια:
-Το GT προτιμάει τα εντυπωσιακά γραφικά και τους πολλούς παίχτες
-Το Forza προτιμάει τα 60fps, το πιο περίπλοκο μοντέλο εξομοίωσης και τις ρεαλιστικότερες συγκρούσεις.
Τα δύο παιχνίδια έχουν ίδιο προσανατολισμό, αλλά διαφορετικό τρόπο προσέγγισης. Τελικά είναι θέμα γούστου. Αλλά το GT είναι πιο πιασάρικο, μιας και σε κερδίζει από τα screenshot, ενώ με το Forza πρέπει να ασχοληθείς για να δεις τις αρετές του.

Γιάννη, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου: Δώσε 300€ και πάρε ένα XBOX με το Forza. :136::136:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: GRAN TURISMO 5 Prologue

Άσε που για να παίξεις Forza θα πρέπει να δουλεύει η κονσόλα!!
Την συνδρομη για το online??? Την ξεχασες ρε συ

Φορζα 2???Οκ. Πηγαινα με 190-200 με ενα αμαξι, και παω πεφτω πανω σε κατι σταματημενα ερημα αμαξια. Παγωσε η οθονη για 2''. Οταν ακουγοντουσαν στα 2'' τα τρακαρισματα δεν εβλεπα τπτ. Μετα τα 2'' ειχα καταστρεψει το αμαξι μου, και 4 ακομα αντιπαλλων ειχανε γινει βιδες και βιδακια χωρις να δω την συγκρουση ομως.

Αντε να βγει το φορζα 3 να δουμε τι θα κανει, θα ξαναζηταει συνδρομες??? Και μην πολυγλωσσοτρωτε το PS3, εχει το καλυτερο Bluray παγκοσμιως, HDMI(που το 360 το βαζει τωρα), και ειναι μακραν πιο αθορυβο, πιο κομψο και φυσικα το να παιζεις με χειριστηρια bluetooth και να φορτιζουν ταυτοχρονα ειναι ολα τα λεφτα.

Reaction score
164

Άσε που για να παίξεις Forza θα πρέπει να δουλεύει η κονσόλα!! :138:
Πάντα ήθελα να δώσω 450€ για να κατεβάζω ένα δωρεάν firmware κάθε εβδομάδα! :142:

Η δική μου κονσόλα είναι συλλεκτική: Από τις πρώτες και δεν έχει κάνει ούτε κιχ. Παρ' όλο που είμαι πολύ γκαντέμης σε αυτά τα θέματα! :142:

Reaction score
164

Την συνδρομη για το online??? Την ξεχασες ρε συ

Φορζα 2???Οκ. Πηγαινα με 190-200 με ενα αμαξι, και παω πεφτω πανω σε κατι σταματημενα ερημα αμαξια. Παγωσε η οθονη για 2''. Οταν ακουγοντουσαν στα 2'' τα τρακαρισματα δεν εβλεπα τπτ. Μετα τα 2'' ειχα καταστρεψει το αμαξι μου, και 4 ακομα αντιπαλλων ειχανε γινει βιδες και βιδακια χωρις να δω την συγκρουση ομως.
Μιλάς για Online, όμως, ε; Διευκρίνησέ το. Με μία 4ρα γραμμή που είχα δεν είχα συχνά πρόβλημα. Είχα όμως.

Αντε να βγει το φορζα 3 να δουμε τι θα κανει, θα ξαναζηταει συνδρομες??? Και μην πολυγλωσσοτρωτε το PS3, εχει το καλυτερο Bluray παγκοσμιως, HDMI(που το 360 το βαζει τωρα), και ειναι μακραν πιο αθορυβο, πιο κομψο και φυσικα το να παιζεις με χειριστηρια bluetooth και να φορτιζουν ταυτοχρονα ειναι ολα τα λεφτα.
Και βέβαια θα ζητάει συνδρομές, μιας και δεν είναι θέμα του Forza, αλλά του live που πληρώνεται.
Νταξ, καλύτερο BR δεν είναι, πιο αθόρυβο είναι, έχει το πιο ηλίθια άσχημο design από όλες τις συσκευές του είδους, και ο μόνος τρόπος για να παίζεις και να φορτίζεις τα χειριστήρια, είναι να χρησιμοποιείς το μικροσκοπικό καλώδιο που σου δίνου. Άσε που αυτό το κάνει και το ΧΒΟΧ, φυσικά πληρώνοντας εξτρά.

Από την πρώτη στιγμή περιμένω κάτι να πεταχτεί από το PS3 και να με εντυπωσιάσει... Ρε γμτ τόσος ντόρος, γιατί; Επειδή είναι γυαλιστερό και αθόρυβο; :142::136:

Reaction score
164
Δεν θα μπορει να παιζει online ομως. Τζαμπα τα 300Ε. :139::140:
Μόλις το δει θα πουλήσει το PS3 και θα έχει τσάμπα live για πάντα! :142:

Σχετικό-άσχετο: Είναι τόσο βλάκες με το σύστημα του Live, που μπάναραν για πάντα το gamer tag μου, επειδή η χρεωστική κάρτα με την οποία πλήρωνα, ξέμεινε από ρευστό! Και δεν με επναφέρουν με τίποτα! :141:

Reaction score
0
Τωρα που το θυμαμαι, το Φορζα 2, γιατι μολις αγγιζεις τα φρενα κοκκινιζουνε? Ειναι ρεαλισμος αυτο? Η τηλεμετρια του ομως ειναι πολυ καλη θα ελεγα, μακαρι να την βαλουν και στο GT5.

Reaction score
0
Μόλις το δει θα πουλήσει το PS3 και θα έχει τσάμπα live για πάντα!

Σχετικό-άσχετο: Είναι τόσο βλάκες με το σύστημα του Live, που μπάναραν για πάντα το gamer tag μου, επειδή η χρεωστική κάρτα με την οποία πλήρωνα, ξέμεινε από ρευστό! Και δεν με επναφέρουν με τίποτα!
Ε Εισαι πολυ γκαντεμης ρε (εισαι και γειτονας φτου φτου γκαντεμοσαυρα )
Μα δεν δουλευουνε σε 100αντες ατομα τα ελληνικα Gamertag λεμε.
Λοιπον, μεινετε ONTOPIC PLEASE και οι εχοντες το παιχνιδι παρακαλεισθε να δινετε συμβουλες. Οι αλλοι που παιζουν φτηνες αντιγραφες εξομειωσης παρακαλω να κανουν ησυχια

Μου αρεσε πως στην εισαγωγη και στα trailer του Φορζα 2, εβλεπα μια Μ6 να γινεται φυλλο και φτερο απο ανταλλακτικα, καθοδηγησεις για το τελειο σεταπ αμαξιου, βιντεο που θα δειχνανε τα αποτελεσματα κλπ κλπ. Μουφα ολα, βιντεο γεματα υποσχεσεις. Ουτε την Μ6 φυσικα. Καραγκιοζιλικια πραγματα. Προσπαθουνε με μυθους να σε τραβηξουνε.

Reaction score
164
Τωρα που το θυμαμαι, το Φορζα 2, γιατι μολις αγγιζεις τα φρενα κοκκινιζουνε? Ειναι ρεαλισμος αυτο? Η τηλεμετρια του ομως ειναι πολυ καλη θα ελεγα, μακαρι να την βαλουν και στο GT5.
Όσο ρεαλισμός είναι το να μην κοκκινίζουν καθόλου! :142:
Την τηλεμετρία θα την βάλουν πιστεύω. Εδώ αντέγραψαν την ένδειξη της ιδανικής γραμμής με τα σημεία επιτάχυνσης-επιβράδυνσης, εκεί θα κολλήσουν; :142:

Τέλος πάντων, δεν γουστάρω άλλο συζήτηση μαζί σας στα σοβαρά και με επιχειρήματα. Μου λείπει ο ***** με τις μπούρδες του και τις κοτσάνες του! :142:

Reaction score
49

Όταν πέφτει το framerate φαίνεται. Φυσικά, μιλάω για μέσα στο παιχνίδι. Την ομαλότητα που έχει το Forza, δεν την έχει το GT, και αυτό φαίνεται αμέσως.
Αν δεχθούμε ότι τα δύο μηχανήματα έχουν πάνω-κάτω την ίδια ισχύ (και μην αρχίσουμε ότι "Το GT εκμεταλλεύεται έναν πυρήνα και όταν ΘΑ.. τότε ΘΑ και αν ΘΑ...") τότε γίνεται φανερό πώς κατανέμεται η ισχύς στα δύο παιχνίδια:
Δεν πέφτουν τα fps in game.
Μάλιστα (απ' όσο ξέρω) το GT5 είναι το μόνο στα 1080p + 60fps IN GAME (το οποίο πέφτει στα 30fps στα replay)
Ειλικρινά με αυτά που γράφεις ρε Bill θα νομίζω ότι έπαιξες GT5 σε CRT 15ετίας!!!!! Ούτε καν 100Hz.......
Το GT5 έχει τρομερή κίνηση και ομαλότητα, ακόμα και στον 4ετίας προβολέα μου.

-Το GT προτιμάει τα εντυπωσιακά γραφικά και τους πολλούς παίχτες
-Το Forza προτιμάει τα 60fps, το πιο περίπλοκο μοντέλο εξομοίωσης και τις ρεαλιστικότερες συγκρούσεις.
Ξεχνώ τα τρακαρίσματα. Υπάρχουν άλλα παιχνίδια για αυτά.
Εδώ εστιάζω στην οδήγηση, στην αίσθηση και στο πάτημα στον δρόμο.
Με αυτά που γράφεις έχω την σαφή αίσθηση ότι δεν έπαιξες σε
professional physics/ mode.
Γιατί εκεί μιλάμε για το απόλυτο.
Τα αυτοκίνητα αντιδρούν στο όριο (και πριν από αυτό) όπως στην πραγματικότητα. Ζεις αυτό το ένα κλικ πριν γυρίσει το αυτοκίνητο και λες...Ωχχχ...έφυγα...Και όντως στο τέλος της σκέψης φεύγεις.....
Στο παιχνίδι έχω νιώσει και μέσα από το dual shock υποστροφή, υπερστροφή (είτε ισχύος είτε αδράνειας), φαινόμενο ταλάντωσης (υπό έλεγχο ή ανευ), μεταφορά βάρους σε S-curves ή σε φρενάρισμα ή επιτάγχυνση κοκ.

Αν δεν οδήγησες σε professional physics/ mode πραγματικά έχασες!!!!

Τα δύο παιχνίδια έχουν ίδιο προσανατολισμό, αλλά διαφορετικό τρόπο προσέγγισης. Τελικά είναι θέμα γούστου. Αλλά το GT είναι πιο πιασάρικο, μιας και σε κερδίζει από τα screenshot, ενώ με το Forza πρέπει να ασχοληθείς για να δεις τις αρετές του.
Το GT έχει ΤΑ γραφικά και παιχνίδια με το φως και χρώματα και σχεδιασμό αυτοκινήτων και και και
Αλλά και στο pro mode είναι απίστευτο και σε οδηγική απόλαυση.
Ναι...Δεν έχει crash test.
Μπορώ να τα δω εδώ

Γιάννη, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου: Δώσε 300€ και πάρε ένα XBOX με το Forza. :136::136:
Να σου Billάκο......
Το να πάω στα μπουζούκια για μένα είναι ό,τι χειρότερο μπορώ να κάνω στον εαυτό μου.....
Μετά την πρότασή σου ξέρω πλέον πιο είναι το χειρότερο για μένα.... :114:

Λες να πάω στα μπουζούκια το Σάββατο, πρώτο τραπέζι πίστα??

Reaction score
164
Βρε εσεις τηλεμετρια δεν ειχαν ολα τα GT ή κανω λαθος?
Όχι τέτοια.

Για να σας τσιγκλήσω: Έγραψα στο Google "hdmi problem" και η πρώτη σελίδα ήταν γεμάτη με PS3, BRAVIA και VAIO :142:

Reaction score
49

Βρε εσεις τηλεμετρια δεν ειχαν ολα τα GT ή κανω λαθος?

Είχε και στο 4 και μάλιστα πάρα πολύ καλή!!!!
Θα έχει σίγουρα και στο πλήρες GT5!!! :107:

Reaction score
4

Ρε γμτ τόσος ντόρος, γιατί; Επειδή είναι γυαλιστερό και αθόρυβο; :142::136:
Ο τοσος ντορος ειναι επειδη βγηκε επιτελους μια next generation κονσολα.
Με γραφικα , δυναμη και χωρητικοτητα επομενης γενιας.
Κατι σε Uncharted , GT , MGS ας πουμε και ερχονται και αλλα .. :136:

Reaction score
49

Όσο ρεαλισμός είναι το να μην κοκκινίζουν καθόλου! :142:
Την τηλεμετρία θα την βάλουν πιστεύω. Εδώ αντέγραψαν την ένδειξη της ιδανικής γραμμής με τα σημεία επιτάχυνσης-επιβράδυνσης, εκεί θα κολλήσουν; :142:

Τέλος πάντων, δεν γουστάρω άλλο συζήτηση μαζί σας στα σοβαρά και με επιχειρήματα. Μου λείπει ο ***** με τις μπούρδες του και τις κοτσάνες του! :142:

Εεεεπππππππ........
Αδιάβαστας φιλαράκι!! :105:

Το θέμα της τηλεμετρίας (όπως έχω ήδη πει) υπήρχε από το GT4.
Τέλος και δεδομένο!!

Οι δισκόπλακες κοκκινίζουν. Στο GT4 σίγουρα, 100%. Το έχω δει και πιθανότατα να βρω και φωτογραφία να ανεβάζω από παινίδι μου.
Στο GT5prologue δεν έχω προσέξει γιατί δεν έχω δει τόσα πολλά replay.

H ένδειξη ιδανικής γραμμής Billάκο υπάρχει από το Gran Turismo 1 (που ονομαζόταν σκέτο Gran Turismo)
Τα έχω όλα, σε γνήσια και ξέρω!!!!!

Reaction score
164

Δεν πέφτουν τα fps in game.
Μάλιστα (απ' όσο ξέρω) το GT5 είναι το μόνο στα 1080p + 60fps IN GAME (το οποίο πέφτει στα 30fps στα replay)
"GT5 Prologue works in 1280x1080 and uses PS3 upscaling trick - by repeating some pixels in anamorphic picture to 1920x1080. So 50% upscale.(It's actually less than GT HD's 1440x1080)

1280x1080 and 2xAA
1280x720 and 4xAA
Confirmed by the same guy from Halo 3 resolution discovery (Quaz51).
http://forum.beyond3d.com/showthread...=43330&page=24

"GT5 prologue demo is 1280x1080p (yamauchi know than in car game the vertical resolution is the most important for the visibility) but with MSAA 2x now ! it's a very good Compromise
they also very improved the display of grills and electric wires and aliasing problems (compare electric wires in GT-HD and in this demo, it's big big gap), the texture filtering is very clean and the HDR ligthing is awesome! All this in 60fps with 16 photorealistics cars, it's impressive the show room and the pit/garage is full 1920x1080 no AA" "

:136:

Όσο για το σταθερό 60fps μην παίρνεις όρκο! :142::136:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.006
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos