H Αννα Βισση και οι ΤΣΟΥΛΕΣ - Στροφη στην ποιοτητα !!!!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.741
Απάντηση: H Αννα Βισση και οι ΤΣΟΥΛΕΣ - Στροφη στην ποιοτητα !!!!

:142: Κοίταξε θα σου πω. Δεν κάνουν τα δισκάκια της για τους κάδους κομποστοποίησης διότι οι γεωσκώληκες δεν τα τρώνε για να παράγουν το λεγόμενο κομπόστ (λίπασμα) και έτσι ούτε τώρα που έρχεται το καλοκαιράκι θα μπορέσουμε να παράγουμε καμιά φραουλιά και τίποτα ζαρζαβατικά που είναι υγιεινά:138:

Θα μας φάει η ήχο-οσμή και θα κλείνουμε τους ακουστικούς μας πόρους από ανάγκη και μόνο!!:
143:
Εγώ, που δεν ακούω ούτε Βίσση , ούτε αυτά που ακούς εσύ δε χαρακτηρίζω τίποτα ως "σκουπίδι". Το "δε μου αρέσουν" είναι αρκετό.
Αν έπρεπε να διαλέξω "παράταξη", θα πήγαινα με το πιο πλούσιο και διάσημο όνομα, απ' όποιον χώρο και να ήταν. :138:

Reaction score
5
Εγώ είμαι της άποψης ότι εφόσον κέντρισε τόσο, και δημιούργησε τόσα (έστω αρνητικά) συναισθήματα, πέτυχε. Χιλιάδες θα αγοράσουν το δίσκο και πολλοί περισσότεροι θα πάνε στις συναυλίες.
Job done...

Reaction score
38

Μπορεί όμως κάποιος που δεν ακούει με τίποτα ρεμπέτικα, να τα ακούσει μέσω της εκτέλεσης της Βίσση.
Πως?:139: Θα μας πεις στο τέλος ότι παράγει μουσικοκοινωνικό έργο!!! Ο μον ντιέ!!!

Καταλαβαίνω επίσης Fedra το σεβασμό για κάποια τραγούδια, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό.
Όχι αυτό είναι το θέμα και μόνο αυτό

Εντάξει, κάποιοι τα έχουν με τους εμπορικούς καλλιτέχνες για χίλιους δύο λόγους. Αγνοήστε τους. Όσο ασχολείστε μαζί τους αυτοί κερδίζουν.
Όσο δεν ασχολούμαστε και αφήνουμε να περνάνε πράγματα πάσης φύσεως ανεξέλεγκτα είναι σαν να μην περνάμε από έλεγχο τα προϊόντα που τρώμε:109: Έτσι κερδίζουν κάποιοι σίγουρα!!:129:

Reaction score
38
Απάντηση: Re: H Αννα Βισση και οι ΤΣΟΥΛΕΣ - Στροφη στην ποιοτητα !!!!

Εγώ είμαι της άποψης ότι εφόσον κέντρισε τόσο, και δημιούργησε τόσα (έστω αρνητικά) συναισθήματα, πέτυχε. Χιλιάδες θα αγοράσουν το δίσκο και πολλοί περισσότεροι θα πάνε στις συναυλίες.
Job done...

:142: Σωστά....Λες να τους κρεμάσουν στα μπαλκόνια για τα περιστέρια? Job done:126:

Reaction score
38

Εγώ, που δεν ακούω ούτε Βίσση , ούτε αυτά που ακούς εσύ δε χαρακτηρίζω τίποτα ως "σκουπίδι". Το "δε μου αρέσουν" είναι αρκετό.
Αν έπρεπε να διαλέξω "παράταξη", θα πήγαινα με το πιο πλούσιο και διάσημο όνομα, απ' όποιον χώρο και να ήταν. :138:
Θα πήγαινες να κάνεις τι? Να του ενισχύσεις την τσέπη? Εσύ τι κέρδος θα είχες?:136: Πρεστίζ με δανικά κόλλυβα ?:138:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.741

Όσο δεν ασχολούμαστε και αφήνουμε να περνάνε πράγματα πάσης φύσεως ανεξέλεγκτα είναι σαν να μην περνάμε από έλεγχο τα προϊόντα που τρώμε:109: Έτσι κερδίζουν κάποιοι σίγουρα!!:129:
Αυτός που ξέρει και ασχολείται, θα βρει αυτό που του ταιριάζει.
Σκέψου όμως ότι οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας δεν έχουν τη δική μας κ@ύλα με τη μουσική και αρκούνται στους ήχους της μόδας.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.741

Θα πήγαινες να κάνεις τι? Να του ενισχύσεις την τσέπη? Εσύ τι κέρδος θα είχες?:136: Πρεστίζ με δανικά κόλλυβα ?:138:
Βρε συ, δεν εννοώ ότι θα πήγαινα να τον δω live!
Σε μια υποτιθέμενη συζήτηση θα έπαιρνα το μέρος του.

Και ναι, αν είχα να διαλέξω θα προτιμούσα να είμαι η Βίσση, παρά κανένας "καρμίρης" που κάνει τέχνη στο δυάρι του και περιμένει πότε θα πάει να παίξει σε καμιά υπόγα για τρεις κι εξήντα... :142:

Reaction score
38

Αυτός που ξέρει και ασχολείται, θα βρει αυτό που του ταιριάζει.
Σκέψου όμως ότι οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας δεν έχουν τη δική μας κ@ύλα με τη μουσική και αρκούνται στους ήχους της μόδας.
Συμφωνώ μαζί σου γιατί υπάρχουν πολλοί ήχοι της μόδας που μπορώ να πω μερικές φορές ακούω χωρίς βέβαια να αγοράζω.
Όμως δεν μπορεί να νοείται μόδα πχ η ισοπέδωση του ήχου και της ιστορίας....Για παράδειγμα φαντάσου αφού έκανε το ρεμπέτικο τραγούδι rap το ίδιο θα μπορεί να κάνει με τα δημοτικά μας τραγούδια και αυτό δεν είναι μόδα αλλά ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ της ήδη δομημένης τέχνης και παράδοσης του τόπου μας.
Σε αυτό επάνω κάνω κριτική και ''όσο έχω φωνή'' θα κράζω
:138:

Γιατί θα πρέπει να ενστερνιζόμαστε τη μόδα και ποιος είναι αυτός που θα μας την επιβάλει ?

Reaction score
38

Βρε συ, δεν εννοώ ότι θα πήγαινα να τον δω live!
Σε μια υποτιθέμενη συζήτηση θα έπαιρνα το μέρος του.

Και ναι, αν είχα να διαλέξω θα προτιμούσα να είμαι η Βίσση, παρά κανένας "καρμίρης" που κάνει τέχνη στο δυάρι του και περιμένει πότε θα πάει να παίξει σε καμιά υπόγα για τρεις κι εξήντα... :142:
Ε καλά τότε εσύ η ''Βίσση'' και εγώ......ο ''Βαγγέλης Παπαθανασίου'':136: χεχε:138:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.741

αυτό δεν είναι μόδα αλλά ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ της ήδη δομημένης τέχνης και παράδοσης του τόπου μας.
Σε αυτό επάνω κάνω κριτική και ''όσο έχω φωνή'' θα κράζω
Αν το δεις έτσι, δε φταίει μόνο η Βίσση αλλά η ΑΕΠΙ, οι δισκογραφικές και οι κληρονόμοι των δικαιωμάτων που δίνουν την άδεια. :109:

Reaction score
38

Αν το δεις έτσι, δε φταίει μόνο η Βίσση αλλά η ΑΕΠΙ, οι δισκογραφικές και οι κληρονόμοι των δικαιωμάτων που δίνουν την άδεια. :109:
Ακριβώς όπως τα λες.....:133:

Reaction score
13

Πολύ χειρότερο από το σκουπίδι (για κάνα τρίμηνο το πολύ θα τ' ακούς) της Βίσση ,
είναι να νομίζουμε πως είναι μουσικός εθνικός πλούτος που δεν πρέπει να τον αγγίζουμε το "πέντε χρόνια δικασμένος"..
Ή ότι αυτό το αστείο και παιδικό στιχουργικά κομμάτι "αητός χωρίς φτερά" πρέπει να έχει μεγαλύτερη αξία από τις "τσούλες" της Βίσση..
Ναι η στιχουργός είχε γράψει και "μεγάλα " τραγούδια..δεν σημαίνει ότι οτιδήποτε παράγει ένας καλλιτέχνης με ταλέντο είναι πάντα και καλό και άξιο να μείνει στην ιστορία..

Σε αυτή τη χώρα έχουμε μεγενθύνει υπερβολικά λόγω πολιτικής και εθνικής δράσης ακόμη και τον μετριότατο μουσικά Θεοδωράκη...εκτός αν νομίζουμε πως επειδή τον ξέρουν για τους ίδιους λόγους που ανέφερα στην Κούβα και το Αφγανιστάν , είναι μουσικός παγκόσμιας εμβέλειας..
Ή που νομίζετε ότι αν είχε μελοποιήσει ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ με λίγο ταλέντο τον Ελύτη, δεν θα υπήρχε η ίδια συγκίνηση που υπάρχει και τώρα..
Μιλάω καθαρά και απόλυτα για μουσικές δυνατότητες..
Με ακόμη πιο απλά λόγια στην Ελλάδα ο Μορρικόνε γεμίζει /δεν γεμίζει ένα Ηρώδειο...Και ο Θεοδωράκης που είναι 128 κλάσεις πιο κάτω από τον Ιταλό θα κάνει πάντα sold out...

Φαίδρα μου όπως σωστά είπε και ο Άλεξ , αυτό που θεωρείς εσύ αριστούργημα είναι καρα-σκουπίδι για άλλους...και ακόμη πιο πολύ το αντίθετο..
Και σίγουρα δεν έχει πχ μεγαλύτερη αξία ο Μαργαρίτης ή ο Τερζής από την Βίσση αν πεί το "5 χρόνια δικασμένος"...

Η αλήθεια είναι πως ακούω ελάχιστα ελληνική μουσική και την Βίσση δεν την "πάω μία"...
Αλλά δεν πλασάρει το τραγούδι αυτό για σημαντικό...το πουλάει για να "κονομήσει" τη σεζόν που έρχεται..

Τα ασήμαντα τραγουδάκια που τα πουλάνε για εθνικό πλούτο όμως , αυτά δε με αφήνουν αδιάφορο όπως της Βίσση... αλλά με εξοργίζουν..

ΥΓ.
μιας και ανέφερα τον Θεοδωράκη να πώ πως έχει γράψει κατά την άποψή μου εξαιρετικά λαικά τραγούδια..
Αλλά μέχρι εκεί..
2-3 καλούτσικες μουσικές δεν δικαιολογούν τον "Θρύλο" του..
Και το έφερα αυτό ως παράδειγμα της υπερβολικής υπερτίμησης των πάντων σε αυτή τη χώρα..
Σε αυτή τη σκέψη και αναφορά μου στο θέμα, αφορμή ήταν η παράθεση του "5 χρόνια δικασμένος" και " αητός χωρις φτερά" και βέβαια επέλεξα το πιο "δυνατό" παράδειγμα κατά την άποψή μου..
Σου ζητώ συγγνώμη για αυτό..:120:

Reaction score
38

Πολύ χειρότερο από το σκουπίδι (για κάνα τρίμηνο το πολύ θα τ' ακούς) της Βίσση ,
είναι να νομίζουμε πως είναι μουσικός εθνικός πλούτος που δεν πρέπει να τον αγγίζουμε το "πέντε χρόνια δικασμένος"..
Ή ότι αυτό το αστείο και παιδικό στιχουργικά κομμάτι "αητός χωρίς φτερά" πρέπει να έχει μεγαλύτερη αξία από τις "τσούλες" της Βίσση..
Ναι η στιχουργός είχε γράψει και "μεγάλα " τραγούδια..δεν σημαίνει ότι οτιδήποτε παράγει ένας καλλιτέχνης με ταλέντο είναι πάντα και καλό και άξιο να μείνει στην ιστορία..

Συγκρίνεις ανόμοια τραγούδια μεταξύ τους......Το ρεμπέτικο έχει την ιστορία του και θα πρέπει να παραμένει έτσι γνήσιο αυθόρμητο και όχι να γίνεται στα χέρια του κάθε επιτήδειου hip-hop/rap.
H ισοπέδωση της μουσικής και οι ευχέρειες καλλικατζούρες καταστρέφουν όχι μόνο την αισθητική μας αλλά και τη νοημοσύνη μας τη φαντασία μας και την δημιουργική μας καλλιτεχνική συνέχεια στην Ελληνική μουσική

Σε αυτή τη χώρα έχουμε μεγενθύνει υπερβολικά λόγω πολιτικής και εθνικής δράσης ακόμη και τον μετριότατο μουσικά Θεοδωράκη...εκτός αν νομίζουμε πως επειδή τον ξέρουν για τους ίδιους λόγους που ανέφερα στην Κούβα και το Αφγανιστάν , είναι μουσικός παγκόσμιας εμβέλειας..
Ή που νομίζετε ότι αν είχε μελοποιήσει ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ με λίγο ταλέντο τον Ελύτη, δεν θα υπήρχε η ίδια συγκίνηση που υπάρχει και τώρα..
Μιλάω καθαρά και απόλυτα για μουσικές δυνατότητες..
Με ακόμη πιο απλά λόγια στην Ελλάδα ο Μορρικόνε γεμίζει /δεν γεμίζει ένα Ηρώδειο...Και ο Θεοδωράκης που είναι 128 κλάσεις πιο κάτω από τον Ιταλό θα κάνει πάντα sold out...

Για να τα λες αυτά δεν νομίζω να έχεις ακούσει το έργο του Θεοδωράκη ολόκληρο και τα ορχηστρικά του έργα.

Φαίδρα μου όπως σωστά είπε και ο Άλεξ , αυτό που θεωρείς εσύ αριστούργημα είναι καρα-σκουπίδι για άλλους...και ακόμη πιο πολύ το αντίθετο..
Και σίγουρα δεν έχει πχ μεγαλύτερη αξία ο Μαργαρίτης ή ο Τερζής από την Βίσση αν πεί το "5 χρόνια δικασμένος"...

Το θέμα δεν είναι αν τα τραγουδήσει ο οποιοσδήποτε τραγουδιστής, ο καθένας θα μπορούσε αλλά παίζει μεγάλο ρόλο η ενορχήστρωση και ο τρόπος αναπαραγωγής τους.
Το καλύτερο τραγούδι να πάρει ο καθένας μας μπορεί να το κάνει σκουπίδι λόγω αναπαραγωγής και εκτέλεσης καθώς και ενορχήστρωσης , κακόγουστα μιξαρίσματα κλπ
:126:

Η αλήθεια είναι πως ακούω ελάχιστα ελληνική μουσική και την Βίσση δεν την "πάω μία"...
Αλλά δεν πλασάρει το τραγούδι αυτό για σημαντικό...το πουλάει για να "κονομήσει" τη σεζόν που έρχεται..

Τα ασήμαντα τραγουδάκια που τα πουλάνε για εθνικό πλούτο όμως , αυτά δε με αφήνουν αδιάφορο όπως της Βίσση... αλλά με εξοργίζουν..

ΥΓ.
μιας και ανέφερα τον Θεοδωράκη να πώ πως έχει γράψει κατά την άποψή μου εξαιρετικά λαικά τραγούδια..
Αλλά μέχρι εκεί..
2-3 καλούτσικες μουσικές δεν δικαιολογούν τον "Θρύλο" του..
Και το έφερα αυτό ως παράδειγμα της υπερβολικής υπερτίμησης των πάντων σε αυτή τη χώρα..
Σε αυτή τη σκέψη και αναφορά μου στο θέμα, αφορμή ήταν η παράθεση του "5 χρόνια δικασμένος" και " αητός χωρις φτερά" και βέβαια επέλεξα το πιο "δυνατό" παράδειγμα κατά την άποψή μου..
Μην ζητάς καλέ συγνώμη που λες τη γνώμη σου.:126:

Reaction score
13

Ζητησα συγγνώμη επειδή μπορεί να ενοχλήθηκες ( δικαίως ) , γιατί αφορμή για αυτά που είπα ήταν τραγούδια που ανέφερες..:126:

Με τη σειρά που απάντησες , νομίζω πως άλλο ιστορία ενός τραγουδιού και είδους και τελείως διαφορετικό η αξία ενός είδους ή τραγουδιού...
Η τελείως , μα τελείως , τραγική εκτέλεση του " 5 χρόνια " από τη Βίσση δεν προσβάλλει την όποια αξία του τραγουδιού..αν έχει.
Τη Βίσση προσβάλλει..

Έχω ακούσει αρκετά από Θεοδωράκη..όσο άντεξα δηλαδή..:116:
Πέρα από το χιούμορ και εγώ να μην έχω ακούσει, στο παγκόσμια μουσικό στερέωμα είναι ασήμαντος..και αυτό δεν είναι άποψη αλλά γεγονός..
Μιλάω πάντα για τα ορχηστρικά του..
Και ούτε σαν φολκλορικό θέαμα δεν μετράει να διευθύνει μπουζούκια ή να τραγουδάει σαν ποντίκι και από κάτω να ζητοκραυγάζουν..
Όπως είπα πως έχει γράψει εξαιρετικά τραγούδια λαικά, αυθεντικά.
Για αυτό έχει αξια..( αλλά δεν είναι έτσι κι αλλιώς το θέμα μας ο Μίκης..)

Συμφωνώ με την τρίτη σου τοποθέτηση απόλυτα αλλά στην ουσία ήθελα να δώσω έμφαση στην υπερτίμηση ή όχι του συγκεκριμένου τραγουδιού..
Και ότι οι διαφορετικές εκτελέσεις δεν το αγγίζουν ούτε αρνητικά ούτε θετικά..

Reaction score
1.213

Πολυ αγχωμενους βλεπω μερικους...:142:

Αφου ο χρονος κανει το δικο του ξεκαθαρισμα...:137:

Εκτος αν ζηλευετε που μερικοι κονομανε ευκολα ...:142:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.741

Ούτε 10.000 συγγνώμες δε σε γλιτώνουν τώρα που πήγες κόντρα με τη Fedra!!! :142: :142: :142:

Πάλι καλά που έγραψες εσύ για το Θεοδωράκη γιατί εμένα θα με έλεγαν κολλημένο (βέβαια θα ήμουν και πιο σκληρός).

Reaction score
38

Ούτε 10.000 συγγνώμες δε σε γλιτώνουν τώρα που πήγες κόντρα με τη Fedra!!!

Πάλι καλά που έγραψες εσύ για το Θεοδωράκη γιατί εμένα θα με έλεγαν κολλημένο (βέβαια θα ήμουν και πιο σκληρός).
Τι γράφεις βρε στο παιδί?:142: Γιατί ο Θεοδωράκης λίγα έχει βγάλει?:144:

Reaction score
6
Όπως ειπώθηκε παραπάνω, ο χρόνος είναι αυτός που τελικά θα δείξει.
Σιγά τώρα που δεν καταλαβαίνουμε ότι το 5 χρόνια δικασμένος από τη Βίσση έγινε για λόγους κονόμας.
Και τι έγινε δηλαδή; Θα κάτσουμε να σκάσουμε;

Όλα έχουνε λόγο ύπαρξης και τα σκουπίδια και τα αποφάγια και όλα.

Άσχετο αλλά εγώ όποτε ακούω το America Insurrecta από το Canto General μου σηκώνεται η τρίχα. Κι ας έχω τον Χατζηδάκι πιο πάνω. :138:

Reaction score
38

Τι θα λέγατε να το χοντρύνουμε λίγο το θεματάκι?:138:

Κατά την ταπεινή μου άποψη στην τέχνη του τραγουδιού υπάρχει η λεγόμενη μεγαλοφυΐα άνθρωποι προικισμένοι που το ταλέντο τους γεννιέται από τον πλούτο του τόπου τους (εδώ μιλώ μόνο για την καθαρή χωρίς προσμίξεις ελληνική μουσική μας παράδοση) του λαού τους ακόμα και τον πλούτο που άφησαν άλλες προηγούμενες γενιές Ελλήνων καλλιτεχνών.
Οι μεγάλοι καλλιτέχνες είχαν πάντα συναίσθηση αυτού του δεσμού που υπάρχει ανάμεσα στον τόπο που μεγάλωσε και τον άνθρωπο.
Αυτοί λοιπόν τραγουδιστές συνθέτες καλούνται να πάνε το Ελληνικό τραγούδι ένα βήμα πιο μπροστά να δημιουργήσουν ομορφιά μικροί και μεγάλοι ,διάσημοι και μη.
Ένας καλλιτέχνης μετρίου βεληνεκούς κατά την ελεύθερη γνώμη μας μπορεί να φτάσει στα όρια των ικανοτήτων του παράγοντας καλαίσθητη και όχι φτηνή μουσική πέρα από εντυπωσιασμούς και χωρίς να προσπαθεί να μας πείσει μέσω της διαφήμισης για χαρίσματα που ίσως να μην έχει
Το ερώτημα είναι ποια είναι η φτηνή μουσική? Υπάρχει?
Τι σημαίνει έχει αξία ένα μουσικο κομμάτι για τον καθένα μας?:121:
Η επιτυχία , τα χειροκροτήματα, η γρήγορη αναγνώριση, το χρήμα είναι οι στόχοι κάθε ψευτο-καλλιτέχνη και όχι οι στόχοι του φιλο-καλλιτέχνη που ζητά μέσω της έμπνευσης την πραγματική παροχή της τέχνης του στον κόσμο που θα ψάξει να τον βρει χωρίς πολλές λοβιτούρες και τυμπανοκρουσίες. Πολύ περισσότερο χωρίς πληρωμένες κριτικές και διαφημιστικό σπρώξιμο......

ΥΓ. Τις ντομάτες παρακαλώ όχι όλοι μαζί:618::142:

Reaction score
38
Απάντηση: Re: H Αννα Βισση και οι ΤΣΟΥΛΕΣ - Στροφη στην ποιοτητα !!!!

Όπως ειπώθηκε παραπάνω, ο χρόνος είναι αυτός που τελικά θα δείξει.
Σιγά τώρα που δεν καταλαβαίνουμε ότι το 5 χρόνια δικασμένος από τη Βίσση έγινε για λόγους κονόμας.
Και τι έγινε δηλαδή; Θα κάτσουμε να σκάσουμε;

Όλα έχουνε λόγο ύπαρξης και τα σκουπίδια και τα αποφάγια και όλα.

Άσχετο αλλά εγώ όποτε ακούω το America Insurrecta από το Canto General μου σηκώνεται η τρίχα. Κι ας έχω τον Χατζηδάκι πιο πάνω. :138:
:622::622:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.519
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106