Headphone corner. Ακουστικά και παρελκόμενα.

Reaction score
3.656

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.679
Μέτρια ακουστικά, κακή ποιότητα κατασκευής ανάλογα με τη τύχη που θα έχεις στο revision που θα αγοράσεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα προτιμήσεις όταν υπάρχουν ακουστικά σαν τα sundara στα ίδια ή παρόμοια λεφτά .

To νέο fidelio ,να σκεφτείς το πετυχαινω συνέχεια -30% από την αρχική του.

Αυτό που στα χαρτιά θα είχε αρκετό ενδιαφέρον είναι τo m1570 της monoprice το οποίο αρκετές φορές το χρόνο έχει ένα 20-30% κάτω από την αρχική. Ξανά βέβαια υπάρχουν υπαρκτά θέματα ποιότητας κατασκευής και μακροζωίας. Ίσως ο @daharis666 που συνεργάζεται μαζί τους ξέρει κάτι παραπάνω.
έχω πάρει οτι υπάρχει από κατηγορία headphones σε μπλουτουθ
με καλώδιο είχα πάρει το φτηνό τους dj style και το πιο ακριβό που πήρα ήταν το m565c...κ το πήρα γιατί μου μπήκε το μικρόβιο των ακουστικών με την ευκαιρία ακροάσεων των μπλουτουθ
ομολογώ ότι αρχάριος στα ακουστικά μουσικών ακροάσεων....
το πιο ακριβό ακουστικό που είχα ποτέ στην κατοχή λόγω δουλειάς ήταν το pioneer hdj2000...πριν καμιά 15 χρόνια κοντά...κ πριν απο αυτό το αντίστοιχο της dj της technics
ήξερα τι θα πει στιβαρή καμπίνα....κ είχα καλομάθει σε ακουστικό που να μην το λυπάσαι

τα m565c όμως είναι μπιμπελό...φοβάσαι μην τα κανεις δαχτυλιές :biggrin:

με εντυπωσίασε η κατασκευή...λες και κρατουσες μικρό ηχείο..αλλά χωρίς να νιώθεις βάρος στο κεφάλι
προσωπικά αυτό που δεν μου άρεσε....ήταν αυτό το μακρουλό στυλ.... δεν με βόλευε στην αρχή....δεν μου άρεσε η αίσθηση που δεν εφάρμοζε όλο το αφτί μέσα στην εσοχή....παρ όλα αυτά όμως δεν κατάλαβα πως είχε τρομερή απομόνωση έστω κ έτσι..

το άλλο θετικό που πάει πακέτο με την στιβαρή κατασκευή είναι το μπάσο....σε ότι μπλουτουθ χρησιμοποίησα...όταν το παράκανα με μπουσταρίσματα στα 50-70hz ένιωσα το ακουστικό να ταλαντώνεται στο κεφάλι μου...σε αυτά όμως σχεδόν καθόλου...όλη η ενέργεια έμενε μέσα....
παραπάνω δεν ξέρω να περιγράψω...αλλά είδα καλά στοιχεία σε αυτή την κατηγορία τιμής χωρίς να είμαι έμπειρος ακουστικάκιας κ χωρίς να γνωρίζω τον ανταγωνισμό

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.276
Παντού διαβάζω για τον ισορροπημένο ήχο των fidelio, με τα βγάλατε άχρηστα όμως...
Που τα βρίσκουμε άραγε αυτά να τα ακούσουμε 🤔

head-stef

Headphones
Reaction score
2.222
Καθόλου άχρηστα, αν σταθούμε στη βερσιόν 2, απεναντίας.

Last edited:

Ndis

Titika
Reaction score
4.751
Παντού διαβάζω για τον ισορροπημένο ήχο των fidelio, με τα βγάλατε άχρηστα όμως...
Που τα βρίσκουμε άραγε αυτά να τα ακούσουμε 🤔
Μέτρια βρε εγραψα, οχι κακά! Αμφότερα χωρίς μπάσο. Τα x2 το εχει κάνει review και ο Amir και δεν το συνιστά ουτε μετά το EQ λόγω παραμορφώσεων στα χαμηλά και έντονου τονισμού στα ψηλά. Τα x2 σημειωτέον τα είχα, δεν σου μιλάω θεωρητικά. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Μόλις αγόρασα τα 660s έφυγαν την επόμενη μέρα. Δεν προσφέρουν κάτι που να τα κάνει ξεχωριστά.

Οταν σου εγραφα πριν, ειχα στο μυαλο τα x3 που ονομαστικά η τιμή τους ήταν κοντά στα 270 αλλά απ'οτι βλέπω έχουν φάει ενα μείον 30-50% στο κεφάλι. Συνεπώς ειναι όντως ως ποσοστό, σημαντικά φθηνότερα απο τα sundara.

Βέβαια υπάρχουν και τα HE400se κοντά στο 100αρικό τα οποία πρεπει να ειναι η καλύτερη επιλογή στα λεφτά τους και σίγουρα ανώτερη απο τα x2, x3

Reaction score
3.656

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.346
Είπα να δοκιμάσω και γω αυτά τα ZERO ΙEMs και βασικά να δοκιμάσω ΙΕΜ... μιας και δεν είχα δοκιμάσει ποτέ.
Τα ανοιχτού τύπου Beyerdynamic που έχω, καλά χρυσά ... αλλά δεν τα αντέχω πολύ ώρα στο κεφάλι.

1665082326159.png

Εντυπώσεις προς το παρών:
- Το καλώδιο δεν εμπνέει και πολύ, αλλά τέλος πάντων, δε γινόταν να είναι και χοντρό σε τέτοια ακουστικά
- Εύκολα μπορείς να ξεφύγεις σε ένταση... ακόμη και η Motu με ότι ενισχυτή ακουστικών φοράει, τα πάει "πέτσα"
- Στην αρχή νόμισα δεν έχουν καθόλου μπάσα, απλά ήθελαν λίγο πιο μέσα... και γενικά πρέπει να βρεις τη θέση τους. Όταν τη βρεις αλλάζουν πολλά. Με ενοχλεί λίγο αυτό αλλά είπαμε, εμπειρία από ΙΕΜ μηδενική.

Από ήχο δεν ακούγονται άσχημα αλλά δεν μπορώ να τα κρίνω και πολύ γιατί παλεύω ακόμη να βρω πως θα σταθούν στη σωστή θέση, ίσως πρέπει να δοκιμάσω αλλά "bud" μιας και το κουτί έχει διάφορα μεγέθη.
Αναλυτικά φαίνονται να είναι πάντως... οικονομικά είναι σίγουρα!

head-stef

Headphones
Reaction score
2.222
Ευήκοα ώτα! 😉

Reaction score
208
Καλησπέρα σε όλους τους ακουστικάριους.

Προσωπικά αποφεύγω τις εκθέσεις για την αποφυγή του ενδεχόμενου εξαγωγής λανθασμένων συμπερασμάτων.

Αυτό ισχύει και για το σύνολο των ακουστικών ανοιχτού τύπου καθώς σε ένα περιβάλλον με θορύβους δεν είναι εφικτό θα εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Ωστόσο για να μην ακυρωθεί τελείως η όλη διαδικασία, ναι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δει κάποιος όλα τα μοντέλα μαζεμένα, να τα περιεργαστεί ως κατασκευή και ενδεχομένως να αντιληφθεί την άνεση τους.

Η εξαγωγή συμπερασμάτων για την απόδοση τους πολλές φορές απαιτεί εκτός από ιδανικές συνθήκες ησυχίας και την απαιτούμενη ηρεμία από μέρους του ακροατή.

Με χαρά παρακολουθώ το νήμα και τα όσα γράφονται σε αυτό.

Λίγα λόγια για εμένα.
Λόγω υποχρεώσεων και μικρού παιδιού οι ακροάσεις από ακουστικά καταλαμβάνουν πλέον το σύνολο των ωρών, παρά την ύπαρξη δύο πλήρη ηχοσυστημάτων στο σπίτι.
Από ακουστικά έχω στην κατοχή μου κατά χρονολογία κτήσης τα:
1) akg k701
2) sony mh1 σε διάφορες εκδοχές και με διάφορα καλώδια
3) Phillips fidelio x2
4) akg k240mk2
5) samsung galaxy buds +
5) Sennheiser 6xx
6) akg k280 parabolic (εν αναμονή παραλαβής)

Από ενίσχυση
1) aune b1 portable amp
2) την έξοδο ακουστικών του marantz pm 80 mk2
3) thx onyx της razer dac και ενισχυτής ακουστικών

Αυτά τα ολίγα
Δημήτρης

head-stef

Headphones
Reaction score
2.222
Προσωπικά αποφεύγω τις εκθέσεις για την αποφυγή του ενδεχόμενου εξαγωγής λανθασμένων συμπερασμάτων.

Αυτό ισχύει και για το σύνολο των ακουστικών ανοιχτού τύπου καθώς σε ένα περιβάλλον με θορύβους δεν είναι εφικτό θα εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Ωστόσο για να μην ακυρωθεί τελείως η όλη διαδικασία, ναι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δει κάποιος όλα τα μοντέλα μαζεμένα, να τα περιεργαστεί ως κατασκευή και ενδεχομένως να αντιληφθεί την άνεση τους.

Η εξαγωγή συμπερασμάτων για την απόδοση τους πολλές φορές απαιτεί εκτός από ιδανικές συνθήκες ησυχίας και την απαιτούμενη ηρεμία από μέρους του ακροατή.
Αυτές είναι και οι δικές μου σκέψεις, κι αν βρεθώ στην πρώτη έκθεση (πολύ πιθανό), θα λυπηθώ πολύ αν δεν υπάρχει στοιχειώδης έστω φροντίδα για τους ακροατές ακουστικών. Οι "μεγάλοι" εκθέτες συχνά ηχορυπαίνουν ολόκληρα επίπεδα (και με πολύ μέτριο ήχο), λες κι έτσι πωλούνται τα "τέρατα" των 100 κιλών. Ελπίζω να μη ξαναδούμε/ακούσουμε συχνά τέτοιες καταστάσεις...

Reaction score
152
Βασικά αυτό το urban legend για τα ακουστικά γενικά ότι κουφαίνουν μάλλον έχει να κάνει με το ότι είναι πανεύκολο να τσιτώσεις τα ηχεία χωρίς ενοχλήσεις. Ενώ αν κάνεις το ίδιο με τα ηχεία θα εμφανιστεί ο κάθε ενοχλητικός να βαράει πόρτες κλπ
Μαλλον ειναι αστικός μύθος για τους απρόσεχτους που ακούνε σε υψηλές εντασεις. Για 10 τουλαχιστον χρονια ακουω απο iem στο δρομο και με εχουν «σώσει» άπειρες φορες απο τις κόρνες των αυτοκινήτων… και εννοειται απο την κόκκινη γραμμη του μετρο που χτυπάει κοκκινο σε ντεσιμπέλ. Αλλα παντα σε χαμηλές εντασεις… αυτο ισχυει με καθε μεσο ακρόασης. Αντίθετα μια ιωση της πλακασ στα 12 μου ηταν αρκετή για να εχω πολυ χαμηλής έντασης,ευτυχως, εμβοες. Θελω να πω οτι υπαρχουν αλλοι παράγοντες που μπορουν να επηρεάσουν δραστικά και αμεσα τα αυτια και οι προσεκτικές, χαμηλές σε ενταση, ακροασεις δεν ειναι μεσα σε αυτούς.

Reaction score
11.127
και εννοειται απο την κόκκινη γραμμη του μετρο που χτυπάει κοκκινο σε ντεσιμπέλ.
Χαίρομαι που το έθιξες αυτό. Πραγματικά είναι πολύ δυνατα ο ήχος στις αναγγελίες. Είναι τόσο δυνατά που με in ear monitors με τη μουσική χαμηλά, ακούτεται και πάλι δυνατά. Μάλιστα, το τάπερ με το φαγητό μου συντονίζει και τρίζει σε κάθε αναγγελία! :laugh:

Reaction score
208
Εγώ σήμερα παρέλαβα τα akg k260 από ebay.
Akg λοιπόν k260...σε πολύ καλή κατάσταση και πραγματικά ενώ είναι τόσων ετών τα μαξιλαράκια τους σε πολύ καλή κατάσταση και πιο ελαφριά και άνετα ως ακουστικά από τα 240mk2.
Τώρα για εντυπώσεις....
Oh boy...από τον όνυχα (thx onyx) μόνο του θαμπό μουντό...κάπως βαρύ.
Εμ θα μου πεις 600 ohm είναι αυτά.
Όταν μπει όμως και το aune b1....τότε κλάμα. Τώρα μάλιστα....αυτό είναι.
Οδηγεί και έχει εντάσεις αλλά φοβάμαι να σκεφτώ πόσο ακόμη μπορεί να πάρει το ακουστικό σε απόδοση από σοβαρό desktop.
Ακόμη και τώρα όμως η ακρόαση είναι απολαυστικότατη.
Σε μια πολύ πρώτη ακρόαση σύγκριση με το 240 mk2 καμία σχέση.
Μεγαλύτερη σκηνή, λεπτομέρεια και αέρας, χωρίς βέβαια τα 240 να είναι του πεταματου, απλά σε άμεση αντιπαραβολή η διαφορά δυστυχώς (ή ευτυχώς για τους κατόχους των vintage) χαοτική.
Εάν σκεφτεί κάποιος ότι δαπανήθηκε το αστρονομικό ποσό των 40 ευρώ συν μεταφορικά αλλά 12 σύνολο 52 είναι κλοπή*.
*Βέβαια όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει καλή πηγή και υποτυπώδης ενίσχυση
Άντε και αναμονή για τα 280 parabolic

Reaction score
208
Ήρθανε και τα akg k280 parabolic
Αυτό ήταν και φαίνεται nos
Πιο βαρύ σε σύγκριση με τα 260 (λογικό αφού είναι δύο οι drivers ανά κανάλι) παρόμοιας σχεδίασης φιλοσοφίας εξωτερικά με τα 240 mk2 αλλά με σαφώς πιο καλά υλικά από αυτά.
Τώρα σε σχέση με τα 260 (γιατί με το 240 mk2 δεν έχει κανένα νόημα η σύγκριση) είναι πιο ευκολοδηγητα (λογικό αφού είναι 75 ohm) και πιο γεμάτα σε μέσο χαμηλές χωρίς να τους λείπει η λεπτομέρεια.
Ίσως λίγο μικρότερη σκηνή και λιγότερο αναλυτικά από τα 260 αλλά είναι λογικό κάτ' εμέ καθώς είναι πιο γεμάτα χαμηλά.
Θέλω πιο προσεκτικές ακροάσεις αλλά σε κάθε περίπτωση είναι και τα δύο εξαιρετικά.
Εάν πρέπει να τους προσάψω ένα μείον σε σχέση με τα mk2, είναι ότι δεν έχουν αφαιρούμενο καλώδιο...😁.
Κατά τα άλλα κάποιος κάνει πιο νωρίς Χριστούγεννα φέτος 🎸🎺🎧

Reaction score
3
Και αν σας φάνηκαν πολλά τα 500€ που λέει ο Darko, έχω να προτείνω ένα killer desktop σύστημα στα 250€ (το δικό μου δηλαδή).

DAC το πολύ VFM: Ifi ZEN Air DAC. Στην Ελλάδα το βρίσκουμε στα 99€.

View attachment 263343

Σε αυτά τα χρήματα όπως θα περίμενε κανείς έχουν γίνει εκπτώσεις στα features/connections αλλά ευτυχώς όχι στον τομέα του ήχου. Έτσι έχουμε USB-B είσοδο ήχου και έξοδο RCA για σύνδεση με ενισχυτή. Επίσης λειτουργεί σαν ενισχυτής ακουστικών. Στο μπροστά πάνελ του βρίσκουμε το κουμπί Power Match (Gain) και X Bass (λίγο παραπάνω χαμηλό ειδικά για ακουστικά ανοιχτού τύπου).

Ο ήχος του σαν DAC είναι πεντακάθαρος και αχρωμάτιστος και βγάζει με άνεση τη λεπτομέρεια στις ηχογραφήσεις. Σαν ενισχυτής ακουστικών δεν είναι τέλειος (ζορίζεται με δύσκολα ακουστικά). Αλλά για τα ακουστικά που προτείνω παρακάτω είναι ότι πρέπει.

-----------------------------

Ακουστικά τα Sennheiser HD 560S τα οποία βρίσκουμε στο skroutz στα 150€.

View attachment 263344

Πρόκειται για πάρα πολύ άνετα στο κεφάλι ακουστικά που δεν πιέζουν καθόλου και αυτό τα κάνει ιδανικά για όσους φοράνε γυαλιά και για όσους κάνουν πολύωρες ακροάσεις. Είναι ανοιχτού τύπου, άρα προορίζονται αποκλειστικά για indoor χρήση. Το καλώδιο του είναι 3m και το jack του 6.3mm με αντάπτορα για μικρό jack στη συσκευασία.

Ο ήχος είναι υπερ-αναλυτικός και υπερβολικά flat/αχρωμάτιστος με εξαίρεση το χαμηλό. Εκεί καταφεύγουμε στο XBass του προτεινόμενου DAC για να πάρουμε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Συνοψίζοντας:

Ένα πολύ VFM συστηματάκι που θα χαρείτε σε μέτριες ηχογραφήσεις αλλά πραγματικά θα απολαύσετε σε άριστες ηχογραφήσεις. Εξαιρετικό soundstage και λεπτομέρεια που είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς στα 250€. Πολύ καλό σε rock/blues κλπ αλλά πραγματικά απίθανο σε ηλεκτρονική/κλασική/jazz.
Ωραία πρόταση φίλε.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.611
Members
38.204
Νεότερο μέλος
john-john