Ndis
Titika
- Reaction score
- 4.751
Τα νέα είναι τα x3
Πράγματι, όσα έγραψα αφορούν το προηγούμενο μοντέλο X2HR.Τα νέα είναι τα x3
έχω πάρει οτι υπάρχει από κατηγορία headphones σε μπλουτουθΜέτρια ακουστικά, κακή ποιότητα κατασκευής ανάλογα με τη τύχη που θα έχεις στο revision που θα αγοράσεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα προτιμήσεις όταν υπάρχουν ακουστικά σαν τα sundara στα ίδια ή παρόμοια λεφτά .
To νέο fidelio ,να σκεφτείς το πετυχαινω συνέχεια -30% από την αρχική του.
Αυτό που στα χαρτιά θα είχε αρκετό ενδιαφέρον είναι τo m1570 της monoprice το οποίο αρκετές φορές το χρόνο έχει ένα 20-30% κάτω από την αρχική. Ξανά βέβαια υπάρχουν υπαρκτά θέματα ποιότητας κατασκευής και μακροζωίας. Ίσως ο @daharis666 που συνεργάζεται μαζί τους ξέρει κάτι παραπάνω.
Μέτρια βρε εγραψα, οχι κακά! Αμφότερα χωρίς μπάσο. Τα x2 το εχει κάνει review και ο Amir και δεν το συνιστά ουτε μετά το EQ λόγω παραμορφώσεων στα χαμηλά και έντονου τονισμού στα ψηλά. Τα x2 σημειωτέον τα είχα, δεν σου μιλάω θεωρητικά. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Μόλις αγόρασα τα 660s έφυγαν την επόμενη μέρα. Δεν προσφέρουν κάτι που να τα κάνει ξεχωριστά.Παντού διαβάζω για τον ισορροπημένο ήχο των fidelio, με τα βγάλατε άχρηστα όμως...
Που τα βρίσκουμε άραγε αυτά να τα ακούσουμε
Ευήκοα ώτα!22 & 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Ο κόσμος των ακουστικών στην Έκθεση HXOS EIKONA SHOW 2022
Ακουστικά, ενισχυτές ακουστικών, φορητά DAC και player, αξεσουάρ και ότι άλλο «τρέχει» αυτή την εποχή στο χώρο της προσωπικής ακρόασης σε μια live εμπειρία.Ακουστικά buds με ANC, ασύρματα ακουστικά over-ear, in-ear επιπέδου high-end, φορητά DAC, mobihxosplus.gr
Αυτές είναι και οι δικές μου σκέψεις, κι αν βρεθώ στην πρώτη έκθεση (πολύ πιθανό), θα λυπηθώ πολύ αν δεν υπάρχει στοιχειώδης έστω φροντίδα για τους ακροατές ακουστικών. Οι "μεγάλοι" εκθέτες συχνά ηχορυπαίνουν ολόκληρα επίπεδα (και με πολύ μέτριο ήχο), λες κι έτσι πωλούνται τα "τέρατα" των 100 κιλών. Ελπίζω να μη ξαναδούμε/ακούσουμε συχνά τέτοιες καταστάσεις...Προσωπικά αποφεύγω τις εκθέσεις για την αποφυγή του ενδεχόμενου εξαγωγής λανθασμένων συμπερασμάτων.
Αυτό ισχύει και για το σύνολο των ακουστικών ανοιχτού τύπου καθώς σε ένα περιβάλλον με θορύβους δεν είναι εφικτό θα εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.
Ωστόσο για να μην ακυρωθεί τελείως η όλη διαδικασία, ναι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δει κάποιος όλα τα μοντέλα μαζεμένα, να τα περιεργαστεί ως κατασκευή και ενδεχομένως να αντιληφθεί την άνεση τους.
Η εξαγωγή συμπερασμάτων για την απόδοση τους πολλές φορές απαιτεί εκτός από ιδανικές συνθήκες ησυχίας και την απαιτούμενη ηρεμία από μέρους του ακροατή.
Μαλλον ειναι αστικός μύθος για τους απρόσεχτους που ακούνε σε υψηλές εντασεις. Για 10 τουλαχιστον χρονια ακουω απο iem στο δρομο και με εχουν «σώσει» άπειρες φορες απο τις κόρνες των αυτοκινήτων… και εννοειται απο την κόκκινη γραμμη του μετρο που χτυπάει κοκκινο σε ντεσιμπέλ. Αλλα παντα σε χαμηλές εντασεις… αυτο ισχυει με καθε μεσο ακρόασης. Αντίθετα μια ιωση της πλακασ στα 12 μου ηταν αρκετή για να εχω πολυ χαμηλής έντασης,ευτυχως, εμβοες. Θελω να πω οτι υπαρχουν αλλοι παράγοντες που μπορουν να επηρεάσουν δραστικά και αμεσα τα αυτια και οι προσεκτικές, χαμηλές σε ενταση, ακροασεις δεν ειναι μεσα σε αυτούς.Βασικά αυτό το urban legend για τα ακουστικά γενικά ότι κουφαίνουν μάλλον έχει να κάνει με το ότι είναι πανεύκολο να τσιτώσεις τα ηχεία χωρίς ενοχλήσεις. Ενώ αν κάνεις το ίδιο με τα ηχεία θα εμφανιστεί ο κάθε ενοχλητικός να βαράει πόρτες κλπ
Χαίρομαι που το έθιξες αυτό. Πραγματικά είναι πολύ δυνατα ο ήχος στις αναγγελίες. Είναι τόσο δυνατά που με in ear monitors με τη μουσική χαμηλά, ακούτεται και πάλι δυνατά. Μάλιστα, το τάπερ με το φαγητό μου συντονίζει και τρίζει σε κάθε αναγγελία!και εννοειται απο την κόκκινη γραμμη του μετρο που χτυπάει κοκκινο σε ντεσιμπέλ.
Ωραία πρόταση φίλε.Και αν σας φάνηκαν πολλά τα 500€ που λέει ο Darko, έχω να προτείνω ένα killer desktop σύστημα στα 250€ (το δικό μου δηλαδή).
DAC το πολύ VFM: Ifi ZEN Air DAC. Στην Ελλάδα το βρίσκουμε στα 99€.
View attachment 263343
Σε αυτά τα χρήματα όπως θα περίμενε κανείς έχουν γίνει εκπτώσεις στα features/connections αλλά ευτυχώς όχι στον τομέα του ήχου. Έτσι έχουμε USB-B είσοδο ήχου και έξοδο RCA για σύνδεση με ενισχυτή. Επίσης λειτουργεί σαν ενισχυτής ακουστικών. Στο μπροστά πάνελ του βρίσκουμε το κουμπί Power Match (Gain) και X Bass (λίγο παραπάνω χαμηλό ειδικά για ακουστικά ανοιχτού τύπου).
Ο ήχος του σαν DAC είναι πεντακάθαρος και αχρωμάτιστος και βγάζει με άνεση τη λεπτομέρεια στις ηχογραφήσεις. Σαν ενισχυτής ακουστικών δεν είναι τέλειος (ζορίζεται με δύσκολα ακουστικά). Αλλά για τα ακουστικά που προτείνω παρακάτω είναι ότι πρέπει.
-----------------------------
Ακουστικά τα Sennheiser HD 560S τα οποία βρίσκουμε στο skroutz στα 150€.
View attachment 263344
Πρόκειται για πάρα πολύ άνετα στο κεφάλι ακουστικά που δεν πιέζουν καθόλου και αυτό τα κάνει ιδανικά για όσους φοράνε γυαλιά και για όσους κάνουν πολύωρες ακροάσεις. Είναι ανοιχτού τύπου, άρα προορίζονται αποκλειστικά για indoor χρήση. Το καλώδιο του είναι 3m και το jack του 6.3mm με αντάπτορα για μικρό jack στη συσκευασία.
Ο ήχος είναι υπερ-αναλυτικός και υπερβολικά flat/αχρωμάτιστος με εξαίρεση το χαμηλό. Εκεί καταφεύγουμε στο XBass του προτεινόμενου DAC για να πάρουμε το ιδανικό αποτέλεσμα.
Συνοψίζοντας:
Ένα πολύ VFM συστηματάκι που θα χαρείτε σε μέτριες ηχογραφήσεις αλλά πραγματικά θα απολαύσετε σε άριστες ηχογραφήσεις. Εξαιρετικό soundstage και λεπτομέρεια που είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς στα 250€. Πολύ καλό σε rock/blues κλπ αλλά πραγματικά απίθανο σε ηλεκτρονική/κλασική/jazz.