Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Διαβάζω κάπως το κείμενο και η αλήθεια είναι ότι μπερδεύομαι λίγο.
Τα akg είναι περίπτωση ακουστικών που λένε ότι είτε τα λατρεύεις είτε τα μισείς....και αυτό είναι μεγάλη κουβέντα.
Το λοιπόν επειδή πλέον είμαι κάτοχος 4 μοντέλων της akg (240 mk2, 260, 280 parabolic και 701) το κάθε ένα ενώ έχει τη σφραγίδα της akg δεν ακούγεται το ίδιο...αν λάβουμε υπόψη και το ταίριασμα του εκάστοτε ενισχυτή τότε χάνεται η μπάλα.
Τα 701 (όντας πιο κοντά στα δικά σου) έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ σκηνή και τρομερή ενέργεια ψιλά η οποία για να τιθασευτεί θέλει ματσάρισμα με καλό ενισχυτή που θα δώσει όγκο στα όργανα στα μέσο χαμηλά (ίσως και λίγο στρογγύλεμα στις υψηλές)και να γίνει το άκουσμα λίγο πιο ευχάριστο.
Δεν έχω ακούσει κάποιο της ifi με το x bass για να σου πω εάν πετυχαίνει αυτό που λέω αλλά εγώ το πετυχαίνω με τον aune b1 φορητό ενισχυτή τάξης α καθώς είναι αρκετά "μαλακός".
Δεν έχω δοκιμάσει και κάποιον ενισχυτή με crossfeed το οποίο ίσως πετύχει καλύτερα αυτό που ζητάς (εάν έχω καταλάβει σωστά).
Η αλήθεια είναι ότι λίγα είναι τα ακουστικά τα οποία προσομοιάζουν την ακρόαση από ηχεία αλλά τα μόνα που έρχονται στο μυαλό είναι τα akg k1000 τα οποία είναι δυσεύρετα και πολύ ακριβά πλέον αλλά έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Για αυτό τα αποκαλούν ως ear speakers και όχι head phones.
Για τα Beyer (990 ή 1990) τι άποψη έχεις ?Θεωρώ ότι θα υπάρχει απλά εγώ δεν έχω ακούσει κάτι σε σύγχρονο πιο ακριβό από αυτά που έχω.
Για μεγαλύτερη σκηνή λίγο δύσκολο αλλά με περισσότερο όγκο μεσοχαμηλά θα υπάρχει σίγουρα.
Έναν απλό παραλληλισμό που μπορώ να κάνω με σκηνή και ηχόχρωμα (με βάση τα δικά μου γούστα - εμπειρίες και ακουστικά) είναι σαν τις πίτσες και τις εκάστοτε ζύμες που έχουν.
Thin crisply τα akg 701 όπου γευεσαι καλύτερα τα υλικά (ψηλές)
Μεσαία τα Sennheiser 6xx με ωραία ισορροπία ανάμεσα σε ψηλές και όγκο μεσοχαμηλά
Και αφράτη τα Phillips fidelio x2 όπου το μπάσο υπερτερεί έναντι των άλλων συχνοτήτων.
Έχω ακούσει δύο πλαναρ της hifiman και θα έλεγα ότι πάνε προς την crispy
Δεν έχω ακούσει όμως audeze και focal της ακριβές σειρές.
Ά τώρα που τα γράφω άκου εάν μπορείς κάπου τα Phillips fidelio x2 και οπωσδήποτε τα akg 612 pro και κάποιο από τα 361 ή 371.
Είναι κρίμα γιατί με λίγα λεφτά και χωρίς περισσότερες απαιτήσεις σε ενισχυτή ίσως είναι αυτό που θες
θα προσπαθήσω να βρω και αυτά και τα 800S που μου είπε ένας φίλος ότι είναι αναφοράς για soundstage κτλπ. (Βέβαια μεταξύ μας δε νομίζω να αναίβω τόσο πολύ σε budget αλλά καλό είναι να ξέρεις που είναι το ταβάνι )Δυστυχώς δεν τα έχω ακούσει
Άκου εάν μπορείς τα 660 της Sennheiser
Τα επιμελήθηκε ο quincy Jones ...γιαυτό...Θα πάω τώρα και στην έκθεση να δω τι θα ακούσω.
Δε περίμενα ότι τα 701 θα έπαιζαν τόσο καλά εν τέλει
Βρε λέτε να τα ξαναβγάλω από το συρτάρι και να αρχίσω να τα χρησιμοποιώ ξανά;Τα επιμελήθηκε ο quincy Jones ...γιαυτό...
Μια φορά έχω παρασυρθεί (χειμώνας κιόλας) και ακούω τέρμα.Βρε λέτε να τα ξαναβγάλω από το συρτάρι και να αρχίσω να τα χρησιμοποιώ ξανά;
Να τα έχω αδικήσει τόσο πολύ;
Αν και από τα θέματα που έχω μαζί τους δεν νομίζω πως κανένα μπορεί να ήταν ιδέα μου:
- Δεν με βολεύουν (η εφαρμογή τους εννοώ, με πατάει πολύ στο πάνω μέρος και με κουράζει)
- Τους λείπουν μπάσα
- Το open back δεν είναι πρακτικό για τις περισσότερες ώρες/περιστάσεις που τα χρησιμοποιώ
- Μου χαλάνε το μαλλί
Άρα μάλλον στο συρτάρι θα παραμείνουν
Αυτό είναι το πρόβλημα με τα open type ακουστικά...Ακούν και οι άλλοι μαζί σου.... ...και Εγώ όταν τα βάλω πάνω από 40% της έντασης....αρχίζω και εισπράτω παρατηρήσεις.Μια φορά έχω παρασυρθεί (χειμώνας κιόλας) και ακούω τέρμα.
Ξαφνικά νιώθω ένα χέρι πίσω στον ώμο (γιατί προφαν'ως η γυναίκα μίλησε αλλά που να ακούσω) να χαμηλώσω!!! Η γυναίκα σε άλλο δωμάτιο με πόρτα κλειστή και άκουγε.
Ακούνται πάρα πολύ χαχαχαχ
Απέκτησα πρόσφατα ένα σετάκι Adam T7V οπότε έχω πολύ ισχυρό κίνητρο πλέονΑυτό είναι το πρόβλημα με τα open type ακουστικά...Ακούν και οι άλλοι μαζί σου.... ...και Εγώ όταν τα βάλω πάνω από 40% της έντασης....αρχίζω και εισπράτω παρατηρήσεις.