Hi End - Μαθήματα κοινής λογικής από τους κατασκευαστές...

Reaction score
297
Κώστας Κόγιας said:
«χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τη NASA στο διαστημικό λεωφορείο, και ειδικότερα για χρήση ανάμεσα στα κεραμικά πλακίδια που προστατεύουν το διαστημόπλοιο από τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, που αναπτύσσονται κατά την εισαγωγή του διαστημοπλοίου στην ατμόσφαιρα».
Την "εισαγωγή" στην ατμόσφαιρα???? Πάλι καλά που δεν μας είπε ο ερίφης ότι τα ηχεία είναι προϊόντα "εξαγωγής" από τον πλανήτη Klingon. Όσο για το πυρέξ, η χρησιμότητά του είναι προφανής: αν ένας απογοητευμένος πελάτης εκπαραθυρώσει τα ηχεία, θα φτάσουν στο έδαφος χωρίς βλάβες. Θερμικές τουλάχιστον.

Reaction score
2
απο πληθωρικοτητα μαλλον σε Tannoy εφερνε...........απο γενικοτερη ομορφια σιγουρα kharma......... :lol:

Reaction score
2.328
Αν έφερνε περισσότερο σε Tannoy TD12 θα ήθελε κανονικά διπλοκαλωδίωση. Εσύ την άκουσες τελικά με μονοκαλωδίωση ή προτίμησες να ακούσεις με τα ακουστικά σου ? :lol: :lol: :lol:

B

BOB

Guest
Για να μην μπερδευομαστε αλλο το πυρεξ και αλλο τα καλωδια ......................

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.618
g.kar said:
Οι απαντήσεις των κατασκευαστών ήταν για μένα αναμενόμενες.

Κανένας όμως από αυτούς τους κατασκευαστές δεν θα δεχτεί μια δημόσια κόντρα με κάποια άλλα καλώδια ρεύματος, π.χ. αυτά που θα μπορούσαμε να φέρουμε εμείς μαζί μας.

Νκο Τσαρουχά , όποτε θέλεις κανόνισε ακρόαση στον χώρο των Ελλήνων αντιπροσώπων της Krell, Accuphase, Teac κ.λ.π.
Εαν εμείς στο avsite.gr , σαν πλειοψηφία, βγάλουμε το συμπέρασμα ότι κάποια άλλα διαφορετικά καλώδια - για κάποιους εξωτικά και υπερτιμημένα - παίξουν καλύτερα από τα μαμάτα καλώδια των ως άνω εταιρειών, τότε τους ξαναστέλνεις επιστολή με κείμενο που θα σου γράψω εγώ να στείλεις .

Εγώ επειδή τυχαίνει να γνωρίζω η αν θέλεις να φαντάζομαι ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της κόντρας, περιμένω με μεγάλη αγωνία αυτά που θα συμβούν μετά την κόντρα.
Και επειδή μόλις σήμερα επέστρεψα από διακοπές, φρέσκος και φτιαγμένος, ψάχνω απεγνωσμένα να βρώ κάποιον ή κάποιους που θα ήθελαν να απορροφήσουν την αλμύρα μου.
Καλώς ήρθες αλμυρό αγόρι! :lol: :lol:

Ανακεφαλαίωση:

Οι κατασκευαστές (όπως έγραψα πολύ πριν παραθέσω την άποψή τους), ήταν δεδομένο ότι θα υπερασπιστούν τις υλοποιήσεις τους. Στην περίπτωσή μας, κάποιοι το έκαναν με μάλλον λίγο κυνικό τρόπο αλλά δεν μας πειράζει αυτό. Δυστυχώς ή ευτυχώς για εμάς τους φτωχούς χαϊεντάδες, τα παλιοκαλώδια ρεύματος, συνήθως ακούγονται, με την λογική του ότι κάτι κάνουν στον ήχο, άλλες φορές καλό και άλλες κακό. Γράφω συνήθως γιατί αυτό λέει η δική μου εμπειρία, κάτι που σαφέστατα αδυνατώ να το εξηγήσω. Ίσως έχει να κάνει με το πως ή πόσο καλά είναι στημένο το σύστημα... δεν ξέρω. Πάντως σίγουρα τόσοι που ακούνε διαφορές δεν είναι τρελοί (και αυτό δεν πάει με τα δις μύγες που τρώνε σκ@τά :lol:). Οι περισσότεροι από εμάς έχουν διαπιστώσει δε, ότι ένα πολύ καλό καλώδιο στο δικό μου σύστημα, μπορεί να παίξει αλλιώς, (όχι και τόσο καλά), στο δικό σου κοκ. Το παραπάνω όμως ούτε κανόνα μπορεί να αποτελέσει, ούτε τίποτε παραπάνω. Η προσωπική μου άποψη είναι.

Συνεπώς αδυνατώ να πιστέψω τον απίστευτο ριβιούερ, που βγάζει καλωδιονόμους για συσκευές που έχουν κοντά 30 χιλιάρικα. Διότι δεν μπορεί να είναι τόσο μ@λάκας ένας κατασκευαστής για να δίνει μια τέτοια συσκευή με καλώδιο ρεύματος που "χαντακώνει" το σύστημά του. ΝΑΙ στο fine tunning, ΝΑΙ στην λεπτομέρεια και στην λόξα μας, αλλά από αυτό μέχρι το "χαντάκωμα" μιας συσκευής των 30Κ ευρώ, επειδή δεν "φοράει" καλώδιο armani, υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση. Πόσο μάλλον που ειδικά στα ρεύματα παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο, όπως πχ η εγκατάσταση του σπιτιού. Άρα είμαστε τουλάχιστον αφελείς αν συζητάμε με αυτόν τον τρόπο για αυτές τις συσκευές, όπως αφελείς είμαστε αν πιστέψουμε ότι η ευαισθησία ή όχι σε καλώδια είναι δείγμα χαϊεντισμού, κάτι που επίσης ισχυρίζεται ο ριβιούερ. Και για να το πω διαφορετικά, ένα καλώδιο ρεύματος μπορεί να κάνει ένα μηχάνημα να παίζει ίσως διαφορετικά ή ελάχιστα καλύτερα με βάση το προσωπικό μας γούστο. Αλλά από την άλλη, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να χαντακώσει τόσο πολύ ένα πραγματικά καλό μηχάνημα και να το κάνει να μην ακούγεται. Είναι ψέμα αυτό, είναι ΥΠΕΡΒΟΛΗ, κάτι πολύ συνηθισμένο στο hi end αλλά που κατά την ταπεινή μου άποψη κάνει πολύ μεγάλο κακό στο χόμπυ. Αν παρόλα αυτά το οφθαλμοφανές της υπόθεσης δίνει περίπου αυτό το συμπέρασμα, τότε σίγουρα κάτι άλλο φταίει...

Δυστυχώς κόντρα σωστή και καλά οργανωμένη δεν νομίζω ότι είμαστε σε θέση να κάνουμε (διότι τρέχα γύρευε καλοστημένο σύστημα), αλλά και πάλι αν μπορούσαμε να κάνουμε, το αποτέλεσμα αυτής δεν θα είναι τίποτε παραπάνω από ένα πολύ μικρό στατιστικό δείγμα. Είναι δυνατόν αν ακούσουμε καλύτερα με ένα καλώδιο των 5000€ από ότι των 500€ να πούμε στον κόσμο: "όποιος αγοράζει accuphase να αγοράζει πακέτο και αυτό το καλώδιο?"...

Πάντως όσο αδυνατούμε να εξηγήσουμε "εργαστηριακά" τις διαφορές των καλωδίων, μπορούνε να λένε όλοι ότι θέλουνε, τόσο φυσικά οι κατασκευαστές, όσο και αυτοί που μας βγάζουν τρελούς. Εγώ χέστηκα. :lol: Απλά αν γίνουμε λιγότερο υπερβολικοί (από τον ριβιούερ κυρίως δηλαδή), θα πείσουμε περισσότερους για την ορθότητα των επιλογών μας.
---------

Ερώτηση:
Ποιά θα ήταν άραγε η συμπεριφορά των καλωδίων ρεύματος αν ένα σύστημα ήταν πάρα πολύ καλά στημένο σε συγκεκριμένο χώρο. Πολύ καλά στημένο καταλαβαίνετε ότι το πάω σε ισοστάθμιση χώρου, ήτοι απόλυτη - μετρημένη flat απόκριση του συστήματος στον εν λόγω χώρο και απόλυτη στερεοφωνία σε όλο το φάσμα και σε πραγματικές εντάσεις. Δηλαδή σε ένα σύστημα που έχει ουσιαστικά φορέσει έναν χώρο και παίζει άψογα σε αυτόν, τι διαφορές μπορεί να κάνει ένα καλώδιο ρεύματος? (σε σχέση με άλλα συστήματα)... 8)

Reaction score
297
Τα δικά μου ερωτήματα είναι άλλα:
Πόσο λογικό είναι να δώσεις ένα τεράστιο ποσό για ένα καλώδιο που μεταφέρει ρεύμα 50 Hz (συν τα παράσιτα), όταν δεν έχεις βελτιστοποιήσει τα υπόλοιπα (πρίζα, ηλεκτρολογική εγκατάσταση κλπ)?
Πώς βελτιστοποιούνται τα υπόλοιπα?
Γιατί να τεστάρει κανείς ρευματοκαλώδια και να μην τεστάρει ασφάλειες πίνακα? Και από 'κει ρεύμα περνάει.
Πού ξέρω εγώ τι ηλεκτρολογική εγκατάσταση έχει ο φρεσκο-ριβιούερ που βγάζει πανάκριβα μηχανήματα άχρηστα λόγω καλωδίου?
Εάν το ρευματοκαλώδιο παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, γιατί να μην ελαχιστοποιήσει κανείς την απόσταση ενισχυτή-πρίζας (π.χ.)?
Πόσο υψηλή τεχνολογία χρειάζεται για να μεταφέρει ένα καλώδιο μόνο μία συχνότητα (50 Hz) απορρίπτοντας τις υπόλοιπες?

Reaction score
297
Ναι, αλλά δεν ασχολείται κανείς με τις ασφάλειες. Δεν έχουν μίζα, φαίνεται ... 8)

Reaction score
2.328
Και με τις ασφάλειες ασχολούνται πολλοί. Υπάρχουν και audiophile ασφάλειες με επίχρυσες επαφές.

Reaction score
2.328
Nίκο , όταν η Χ εταιρεία ισχυρίζεται ότι ο ενισχυτής της δεν επηρεάζεται ηχητικά από το καλώδιο ρεύματος, αυτό είναι κάτι που μπορούμε πολύ εύκολα να το διαπιστώσουμε και από μόνοι μας.
Δεν απαιτείται ιδιαίτερα σωστό στήσιμο για να ακούσεις τις διαφορές. Χρειάζεται όμως ένα πολύ καλό ηχείο με monitor ας πούμε χαρακτήρα για να μπορέσει να βγάλει στον αέρα τις διαφορές.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε το εξής, που εγώ τουλάχιστον το θεωρώ σωστό :
Kάθε φορά ακούμε τον χαρακτήρα του πιο αδύνατου κρίκου στην αλυσίδα του συστήματός μας, είτε αυτό είναι το ηχείο, είτε ο ενισχυτής είτε η πηγή είτε τα καλώδια.

Οταν πάμε στην αναζήτηση για τα καλώδια εννοείτε ότι έχουμε ήδη αποφασίσει ότι μας αρέσει ο ήχος και ο χαρακτήρας των υπόλοπων συσκευών που ήδη διαθέτουμε.

Για τα καλώδια, η δική μου σειρά έχει ως εξής :

1. καλώδια ηχείων (First Priority)
2. Ιντερκονεκτς
3. Ηλεκτρολογική καλωδίωση σπιτιού & ποιότητα ηλεκτρολογικού πίνακα.
4. Καλώδια Ρεύματος συσκευών.

Reaction score
297
Και με το κράμα που θα λιώσει αν χρειαστεί? Αυτό από τι πρέπει να είναι? Διότι, κακά τα ψέματα, όταν έχεις να κάνεις με ρεύμα 220 Volt και κάμποσα Ampere, το οποίο μετά θα μετασχηματισθεί, θα ανορθωθεί, θα εξομαλυνθεί και θα φιλτραριστεί, μια μικροοξείδωση στην επαφή δεν παίζει και ιδιαίτερο ρόλο. Δεν μιλάμε για milli- και micro-volt εδώ, μιλάμε για ρεύμα που σκοτώνει άνθρωπο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.969
RDoherty said:
Τα δικά μου ερωτήματα είναι άλλα:
Πόσο λογικό είναι να δώσεις ένα τεράστιο ποσό για ένα καλώδιο που μεταφέρει ρεύμα 50 Hz (συν τα παράσιτα), όταν δεν έχεις βελτιστοποιήσει τα υπόλοιπα (πρίζα, ηλεκτρολογική εγκατάσταση κλπ)?
Αρκούντως, εάν ο στόχος σου είναι να τα μπήξεις χοντρά, αδιαφορώντας αν σε πιάνουν κορόιδο. Εκτός, εάν γνωρίζεις τα περί ηλεκτρισμού, αλλά λες "δε γ...μιέται, λεφτά έχω, ας πάρω αυτό το καλωδιάκι, που ταιριάζει με το χρώμα της μπανιέρας". Τότε πάσο...

RDoherty said:
Πώς βελτιστοποιούνται τα υπόλοιπα?
Τηλεφωνώντας σε κάποιον καλό ηλεκτρολόγο.

RDoherty said:
Γιατί να τεστάρει κανείς ρευματοκαλώδια και να μην τεστάρει ασφάλειες πίνακα? Και από 'κει ρεύμα περνάει.
Λες να το δούμε κι αυτό; Και τί θα πει δηλαδή;

RDoherty said:
Πού ξέρω εγώ τι ηλεκτρολογική εγκατάσταση έχει ο φρεσκο-ριβιούερ που βγάζει πανάκριβα μηχανήματα άχρηστα λόγω καλωδίου?
Κοίτα ρε κάτι ερωτήσεις που κάνει ο κόσμος... Άκου θράσος φίλε μου...

RDoherty said:
Εάν το ρευματοκαλώδιο παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, γιατί να μην ελαχιστοποιήσει κανείς την απόσταση ενισχυτή-πρίζας (π.χ.)?
Για κάντο αυτό ποσοστό, να δούμε τί λαβράκι θα πιάσεις;

RDoherty said:
Πόσο υψηλή τεχνολογία χρειάζεται για να μεταφέρει ένα καλώδιο μόνο μία συχνότητα (50 Hz) απορρίπτοντας τις υπόλοιπες?
Του 1890.

Reaction score
297
:lol: Για να παραφράσω τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο του Θεού στην Ελλάδα: "ΣΕ ΠΑΩ" 8)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.095
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300