Hi-End αναπαραγωγή μιας ταινίας DVD από τον σκληρό του PC, γίνεται ?

Reaction score
2.552
Καλά μη βαράτε , ξέρω δεν έχω γράψει τίποτε εδώ μέσα.
Αισθάνομαι σαν να μπήκα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο που δεν υπάρχει κανενας άλλος.
Is anybody hear ................... ?

Πάμε στο θέμα μας .
Προτείνω να κάνουμε ένα πείραμα (γιατί έχουμε βαρέσει BLA εκεί στην Hi-End), γράφοντας μια ταινία DVD στον σκληρό δίσκο ενος PC και στην συνέχεια να παίξουμε την ταινία από τον σκληρό σε έναν πολύ καλό βιντεοπροβολέα.
Να συγκρίνουμε το αποτέλεσμα με ένα πολύ ακριβό hi-end επιπέδου DVD/Universial player.
Μπορεί κάποιος να το αναλάβει από τα παιδιά που ασχολούνται με την εικόνα ?

Με την εικόνα λένε οι ειδικοί οτι καταλαβαίνεις αμέσως τις διαφορές. Για να δούμε τι ψάρια πιάνει η αναπαραγωγή της εικόνας από τον σκληρό δίσκο !!!
Ισως βγάλουμε και κάποια συμπεράσματα για την αναπαραγωγή του ήχου μέσα από τον σκληρό :wink:

HV

Reaction score
0
Re: Hi-End αναπαραγωγή DVD στο PC μου, γίνεται ?

Τι περιμενεις να αλλαξει επειδη θα ειναι στον σκληρο ??
Απλα θα παρεις ελαχιστα ποιο smooth playback αυτο ειναι ολο.
Μετα παιζει ρολο και η καρτα γραφικων , player , decoder plugin κτλ κτλ κτλ.
Απλα ο σκληρος δεν παιζει ρολο σε ποιοτητα ουτε εικονας ουτε ηχου.

Reaction score
0

Είχα πάντα την αποροία αν ο σκληρός δίσκος (και ίσως ακόμα περισότερο η lash memory) δεν είναι το απόλυτο μηχανικό μέσο αποθήκευσης ψηφιακού περιεχομένου καθώς δεν έχει τα προβλήματα των τρανσπόρτ ???

Reaction score
2.552
Για να σας διευκολύνω,
σας επισυνάπτω εδώ αυτούσιο το θέμα που ξεκίνησε το νέο μέλος D.S στην Hi-End κατηγορία .
Το θέμα αφορά την αναπαραγωγή μουσικής επιπέδου Hi-End από ένα PC, με Plextor SCSI CDR , EAC audio grabber, κάρτα Lynx two κ.λ.π. Αυτό το setup θα χρησιμοποιηθεί σαν ένα CD transport το οποίο θα στέλνει το ψηφιακό σήμα σε ένα εξωτερικό DAC.
Κατά τα λεγόμενα του D.S αυτό το setup μπορεί να κοντράρει στα ίσα ακόμα και πολύ ακριβά CD players όπως π.χ. το TEAC Esoteric X-01.

Ακολουθεί τo πρώτο μήνυμα του D.S:

Εγω σας βάζω αυτό το απλό διλημματάκι όπως λέει και ο Γιοκαρίνης.

Νομίζω ότι αυτό είναι το θέμα τις χρονιάς και θα κάψει πολλούς... Που αγόρασαν, που πουλάνε, που μας δουλεύουν...

Το θέμα είναι το εξής :

Πηγή 1:

Plextor SCSI να διαβάζει
EAC να αποθηκεύει σε HD.
foobar2000 ή Winamp να στέλνει σε Lynx two (ή και L22)
Lynx two να στέλνει μέσω AES/EBU σε DAC (Benchmark DAC-1 η ακόμα και ακριβότερο)

Πηγή 2:

"Απλή, λαική" πηγή CD/Universal όπως Ayre 5xe , Esoteric X-01, κάνα Mark Levinson και πάει λέγοντας...

Τι θα επιλέγατε?

Παρακαλώ ας απαντήσουν μόνο αυτοί που γνωρίζουν τα πράγματα και όσοι είναι πίσω από αντιπροσωπείες και καταστήματα
για μια φορά να εκφρασθούν ειλικρινά.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καιρός να ξεκαθαριστεί το θέμα αυτό.

(H συνέχεια και γενικά ο χαμός συνεχίζεται εδώ : http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=15991.0

Reaction score
5
Θεωρητικά και πραχτικά υπάρχει. Θα υπάρχει πιο σωστή ανάγνωση τον data από τον σκληρό δίσκο που θα μεταφερθεί από το dvd. Ο λόγος είναι απλός, γράφοντας από το dvd-rom στον σκληρό θα μεταφερθεί το σύνολο τις πληροφορίας που είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει σε real time κατά την αναπαραγωγή του δίσκου. Για το ερώτημα όμως αυτή είναι η μισή αλήθεια.
Το jitter παραμένει, τα αναλογικά στάδια η τροφοδοσία που είναι υπεύθυνα με την ουσία τις σωστής αναπαραγωγής μπορούν να αντέξουν σε μια απευθείας σύγκριση στον βιντεοπροβολέα?
Μάλλον όχι. Όχι μόνο σε απευθείας σύγκριση με ένα ακριβό DVD/Universial player δεν θα αντέξουν τα περισσότερα pc αλλά θα τα βρουν σκούρα ακόμα και με ένα φτηνό κινεζικό player.
Αν θέλουμε να μιλούμε για hi end γενικά στα pc οι αναφορές μας σε αυτό πρέπει να γίνονται όταν αναφερόμαστε σε αντιγραφή, η απευθείας εγγραφή ψηφιακών data στον σκληρό.

Reaction score
2.552
Kατ' αρχάς σας ερωτώ εάν έχετε κάνει ποτέ κάτι αντίστοιχο, όχι αναγκαστικά με τον ήχο αλλά με την εικόνα. Φαντάζομαι ότι εάν με την εικόνα το PC παίζει σαν ένα κορυφαίο DVD/Universal player της τάξης των 5.000-10.000 € , έχουμε και στο θέμα της εικόνας μια πολύ καλή και οικονομική λύση.

Νομίζω ότι οι θαμώνες αυτής της κατηγοριας θα ήθελαν να μάθουν την αλήθεια.
Τι λέτε ?
Μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλο setup, PC based, και να κοντράρουμε ένα TEAC Esoteric Universal ?

Reaction score
2.552
Αντώνη μου σε ευχαριστώ για τα σχόλια επι του παρόντος θέματος. Θέλω να διατηρήσουμε μια καλή συζήτηση χωρίς κόντρες και προκαταλήψεις. Η κατηγορία σας άλλωστε θα έλεγα ότι είναι από τις πλέον ρελιστικές. Με την εικόνα η αλήθεια φαίνεται. Το ανθρώπινο μάτι καταλαβαίνει αμέσως τις διαφορες. Υπάρχουν και στοιχεία υποκειμενικά αλλά πιστεύω ότι είναι λιγότερα στο θέμα της εικόνας.
Πιστεύω ότι εάν πετύχει το πείραμα στην εικόνα θα έχουμε μια απάντηση και στο θέμα του ήχου.

Υ.Γ Αντε μην τα παρατήσω όλα στη Hi-End και έρθω εδώ :lol:

Reaction score
5
Στο άλλο θέμα που παραθέτει ο g.kar από μια μάτια που έριξα δεν πρόσεξα να γίνεται αναφορά σε σκληρούς δίσκους αλλά σε cd rom. Προσωπικά το βρίσκω γελοίο να ισχυριζόμαστε ότι ένα cd rom μπορεί να διαβάσει περισσότερη πληροφορία από τον οδηγό του player ώστε να ισχυριστεί κάποιος ώστε θα παίξει καλύτερη μουσική.

Reaction score
1

an_kar said:
Είχα πάντα την αποροία αν ο σκληρός δίσκος (και ίσως ακόμα περισότερο η lash memory) δεν είναι το απόλυτο μηχανικό μέσο αποθήκευσης ψηφιακού περιεχομένου καθώς δεν έχει τα προβλήματα των τρανσπόρτ ???

:shock:

Έχουν γίνει αρκετά τεστ σε διεθνή φόρα με τις τελευταίες κάρτες γραφικών και το playback DVD από τον υπολογιστή έχει αναδειχθεί ως καλύτερο ακόμα και από DVD players των 2000 ευρώ.

Καλό θα ήταν να κάνουμε και ένα τεστ εμείς οι ίδιοι.

Είτε παίξουμε την ταινία από τον σκληρό δίσκο του PC είτε από το DVD-ROM του καμμία διαφορά δεν υπάρχει. Το data stream είναι το ίδιο και δεν αλλάζει! Τα περι jitter δεν ευσταθούν αφού ο υπολογιστής φορτώνει το data stream στην μνήμη και το παίζει από κει με bufferring δεν το διαβάζει σε realtime από το μέσο αποθήκευσης.

Είναι σαν να λέμε ότι τρέχοντας ένα πρόγραμμα από τον σκληρό και από το floppy η το CD η το DVD drive θα έχει διαφορετικό αποτέλεσμα η ότι το πρόγραμμα δεν θα τρέξει.!

Μην μεταφέρουμε τα περί high end ήχου και στους υπολογιστές!

Reaction score
2.552
Αντώνη, διάβασε και την συνέχεια.
Το EAC audio grabber μεταφέρει τα δεδομένα από το δισκάκι στον σκληρό . Υποτίθεται ότι διαβάζει τα δεδομενα από το δισκάκι, διορθώνει τα λάθη και στη συνέχεια τα δεδομένα μεταφέρονται αλάνθαστα στο σκληρό δίσκο.

Υπάρχει αντίστοιχο DVD grabber που διορθώνει τα λάθη ανάγνωσης ?

Reaction score
2.552
AndreasL said:
.....
Είναι σαν να λέμε ότι τρέχοντας ένα πρόγραμμα από τον σκληρό και από το floppy η το CD η το DVD drive θα έχει διαφορετικό αποτέλεσμα η ότι το πρόγραμμα δεν θα τρέξει.!

Μην μεταφέρουμε τα περί high end ήχου και στους υπολογιστές!
Κατ' αρχάς Ανδρέα σου εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία πάνω από όλα .

Τώρα στο θέμα μας, αν κατάλαβα καλά εσύ λες ότι ειτε πάιξεις την ταινία από το DVD drive είτε από τον σκληρό, δεν θα υπάρχει διαφορά και ότι αυτά που συζητάμε εμείς στην Hi-End δεν ισχύουν για τους υπολογιστές .

Διόρθωσέ με αν κατάλαβα λάθος.
Ηδη βλέπω ότι οι πρώτοι που απάντησαν εδώ έχουν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις.

Τελικά μήπως η θεραπεία για τους Hi-Endάδες είναι εδώ, σε αυτή την κατηγορία ? :wink:

Reaction score
2.552
Τα High-End DVD/Universal players σε ποια κατηγορία ανήκουν ?
Καλό θα ήταν να μπει και στην HTPC ένα link για να μας βοηθήσουν και οι φίλοι μας από αυτή την κατηγορία στην κατασκευή της PC based πλατφόρμας.

Σε αυτό το θέμα θα χρειαστεί να δουλέψουμε συλλογικά.

Reaction score
5

AndreasL said:
[

Είτε παίξουμε την ταινία από τον σκληρό δίσκο του PC είτε από το DVD-ROM του καμμία διαφορά δεν υπάρχει. Το data stream είναι το ίδιο και δεν αλλάζει! Τα περι jitter δεν ευσταθούν αφού ο υπολογιστής φορτώνει το data stream στην μνήμη και το παίζει από κει με bufferring δεν το διαβάζει σε realtime από το μέσο αποθήκευσης.
Έχουμε διαφορετική άποψη για το τι εστί jitter όπως επίσης, και για το buffer το οποίο υπάρχει και στα player.
Όσο για τα διάφορα test επέτρεψε μου να διαφωνήσω διότι αν αυτά test είναι το αποτέλεσμα αυτό είδα αυτό μου άρεσε απέχει πολύ από το καλό πραγματικό τεστ μετρήσεων εκτιμήσεων.

Χρόνια πολλά και από εμένα :wink:

Reaction score
0
Στο θεμα εικονας και μονο........

το οποιο νορμαλ πισι, με το καταλληλο software και τις καταλληλες ρυθμισεις, ειναι καλυτερο-σωστοτερο απο παρα πολυ ακριβοτερα dvd player .

Το ιδιο ισχυει και σε συγκριση με dvd player που εξαγει την πληροφορια του απειραχτη μεσω sdi σε mpeg2 576i, οτι εχει γραφτει στο δισκακι δηλαδη, και την πληροφορια αυτη την επεγεργαζεται πλεον καποιος πανακριβος scaler. Ακομα κι εκει η ζυγαρια γερνει προς το πισι, αλλα λιγοτερο.

Τα παραπανω εχουν δοκιμαστει σχολιαστει, καθως κι εχουν μετρηθει στο παρελθον !! ( σημ. ειναι κοινως αποδεκτο συμπερασμα απο παρα πολλους γνωστες-σχολιαστες-ριβιουερ ανα τον κοσμο )

Διαφορες στην αναπαραγωγη dvd στο θεμα εικονας, μεταξυ dvd και δισκου , δεν εχουν μετρηθει αλλα δεν εχει αναφερθει και πουθενα, αποσο γνωριζω τετοιο θεμα.

Reaction score
2.552
Αντώνη, υπάρχει τρόπος να μετρήσεις την ποιότητα της εικόνας (με standards) ώστε να μην υπάρχει περίπτωση υποκειμενικής ή λανθασμένης εκτίμησης ?
Είτε αυτή η μέτρηση γίνει στο σημείο της εισόδου του σήματος στον βιντεοπροβολέα είτε ατο πανί.

Reaction score
2.552
Browser, πολυ ενδιαφέρουσα η άποψή σου. Για να είμαστε όμως και δίκαιοι θα πρέπει το PC που αναφέρεις να κοστίζει λιγότερο από ένα ακριβό επιτραπέζιο DVD player. Για παράδειγμα ένα TEAC Esoteric Universal player κοστίζει γύρω στα 5.500 € . Πιστεύεις ότι ένα PC με λιγότερα χρήματα, ας πούμε γύρω στα 2.000 € μπορεί να κοντράρει σε ποιότητα αναπαραγωγής εικονας ένα Esoteric ?
Θα μας τρελάνεις εσύ τελείως ? :lol: (πλάκα κάνω, συνέχισε )

(μας ενδιαφέρει το PC να είναι dedicated μόνο για αυτή τη δουλειά. Να λειτουργεί μόνο σαν αναπαραγωγέας ταινιών και φυσικά αποθήκευσης ταινιών στον δίσκο. Εάν είναι δυνατόν να μην έχει τίποτα άλλο εκτός από τα βασικά ports για την οδήγηση ενός κορυφαίου βιντεοπροβολέα και την οδήγηση ενός δικάναλου στερεοφωνικού συστήματος) .

Reaction score
5
Ας διαχωρίσουμε την εικόνα από τον ήχο γιατί όπως είπε και ο Browser υπάρχει μεγάλη διαφορά στον τρόπο μετάδοσης του ψηφιακού σήματος.
Όσο μπορεί να είναι αγνό ψηφιακό γιατί τέτοιο βγαίνει μόνον από sdi έξοδο και εδώ είναι το ερώτημα γιατί υπάρχουν διαφορές αν υπάρχουν που κάνει την ζυγαριά σύμφωνα με κάποιος να γέρνει προς την pc μεριά.

Reaction score
2.552
Επίσης φίλε μου Browser θα ήθελα να δούμε και το θέμα εάν πραγματικά υπάρχουν διαφορές με την αναπαραγωγή on-the-fly ενός DVD δίσκου σε σχέση με αυτή μέσω του σκληρού δίσκου.
Στον ήχο ισχυρίζονται ορισμένοι ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές γιατί κατά την μεταφορά των δεδομένων από το δισκάκι στον σκληρό διορθώνονται τα περισσότερα λάθη κάτι που ο μηχανισμός του drive από μόνος του δεν μπορεί να κάνει αποτελεσματικά.

Ολα αυτά είναι πα@αρές ή όχι ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.227
Members
38.292
Νεότερο μέλος
ChristosDi