HI END κατηγορία, ....δηλαδή? Σκέψεις περί ήχου και συστημάτων...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.066
Καλοκαίρι είναι, στη θάλασσα κάθομαι και ρεμβάζω, ακούω το σούπερ χάι έντ κύμα που μόλις κάνει αισθητή την παρουσία του με γλυκές χαμηλομεσαίες, αφού ο κόλπος μοιάζει σα τηγάνι με λάδι, και σκέφτομαι, λέω καιρός για φιλοσοφία........ (ή αμπελοφιλοσοφία ?)

Άλλωστε το στέρεο μια χαρά παίζει, το κολλητήρι κοντεύει να πιάσει αράχνες, κάτι πρέπει να κάνω, ας πούμε να κατατάξω το στέρεό μου, είναι άραγε χάι έντ? Ή είναι χάι φάι? Ή είναι επαγγελματικός ήχος? Ή είναι απλά ένα ποιοτικό ηχοσύστημα; Και τι είναι ποιότητα? Ηχητική ποιότητα ή κατασκευαστική? Μήπως ποιότητα εμφάνισης, ντιζάϊν? Αυτό το "στέιτ οφ δι άρτ όντιο" τι μηχανήματα έχει άραγε? Μήπως να βάλω και τα δικά μου εκεί μέσα αυθαίρετα όπως όλοι, αφού ό,τι δηλώσει ο καθένας είναι? Και είναι ακριβό τελικά ή φτηνό το σύστημά μου? Μ'αρέσει (όπως και στους περισσότερους) να λέω ότι παίζει όπως μηχανήματα πολλαπλάσιας τιμής, αλλά ποιά είναι αυτά? Και που το ξέρω εγώ ότι παίζει έτσι?

Δε ξέρω τι με έπιασε, αλλά είχα κάποιες σκέψεις που νομίζω είναι καλό να τις αναφέρω, που βοηθάνε λίγο στο ξεκαθάρισμα μερικών εννοιών, ή τουλάχιστον βοήθησαν εμένα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.

Πάμε λοιπόν..... κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη....

Αδερφέ σε βλέπω να αλλάζεις όνομα στην κατηγορία... ετοιμάσου!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.066
κατηγορίες και... τα ράσσα κάνουν τον παππά?

Ας δούμε ορολογία και πρώτες (αυθόρμητες αλλά γενναία έντιμες) αντιδράσεις.

Χάι φάι (μόνο?...) λοιπόν δε θέλω να είναι το σύστημά μου. Σιγά τα αυγά.
Πολύ μπας κλας μου ακούγεται....

Και κάτι φτηναδούρες με 20 βατ πι εμ πι όου χάι φάι γράφουν επάνω, έλεος, έχω σκάσει ένα τσουβάλι χρήμα εγώ!....

Χάι φάι, υψηλή πιστότητα.
Υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής του ήχου δηλαδή.
Έτσι ακούγεται κάπως καλό.

Σε ποιόν ήχο όμως αναφέρεται? Στον αληθινό ή στην ηχογράφηση? (διαφορετικά πράγματα)
Και οι χροιές που κολλάνε? ΟΙ λάμπες και τα ηλεκτροστατικά, οι κόρνες και τα σάμπ? Αρχίζω να μπερδεύομαι....
Ας παμε παρακάτω...

Χάι έντ. Μ'αρέσει. Καλά ακούγεται. Κάτι σα το τέλος του διαδρόμου. Νικολούλη κλπ...
Το τέλος της αναζήτησης στο χάι. Πιο χάι δεν έχει δηλαδή.
Άσε που οι χάι συζητήσεις για χάι μηχανάκια στο ίντερνετ γίνονται σε χάι έντ κατηγορίες! (χα χα χα χα χα)

Μάλλον είναι το χάι φάι των πλούσιων, ή των πιο πεπειραμένων, με πολλές γνώσεις.
Ή των τρελαμένων?
Ακόμα αναποφάσιστος είμαι για το τι είναι.
Μ'αρέσει όμως η κατηγορία.

Πάλι όμως, οι κόρνες και τα σαμπ και οι λάμπες που μπαίνουν? ΟΙ ψηφιακοί?
Ωχ, είπα κακιά λέξη για κάποιους χάι-εντάδες. Άκου ψηφιακοί....
Φτου- κακά. Πιπέρι.
Πάλι μπερδεύομαι....
Ας πάμε παρακάτω....

Επαγγελματικός ήχος.
Ε, αυτό το ξέρουν όλοι.
Γομάρια ηχεία και κακά ενισχυτικά για μπαράκια, ορθάδικα, μπουζούκια, πανυγύρια, συναυλίες κλπ κλπ κλπ
Ωχ, αυτά δε μου πολυαρέσουν. Τι σόι ταμπέλα είναι αυτή για το σύστημά μου?
Αλλά αυτός, ο επαγγελματικός ήχος, είναι και για στούντιο ηχογραφήσεων.
Εκεί που φτιάχνουν τα σι-ντί μας και τα ντι βι ντί όντιο.
Αυτό αρχίζει να μ'αρέσει κάπως.
Στουντιακός ήχος, ε?
χμ χμ χμ.... Καλό ακούγεται, και οι επαγγελαντίες ξέρουν, έχουνε σπουδάσει τον ήχο.....
Άραγε τι μπορώ να πω εγώ ο χαιεντάς (? - τρομάρα μου) σε έναν ηχολήπτη της τσέσκι ή της μομπάιλ φιντέλιτι?
Αλλά πάλι κόρνες και πάνελ και λάμπες και όλα αυτά με τα καλώδια και τα περίεργα υλικά στα αντικραδασμικά πόδια που κολλάνε?
Εδώ τα ψηφιακά όμως είναι καλή λέξη, έλα δικοί μας είναι οι άνθρωποι, Και τα σάμπ.
Και τα ρακ και τα γιου πι ες και άλλα μυστήρια κόπλα βάσανα, πχ το πισι.
Καλό μου ακούγεται, αλλά πάλι μπερδεμένος είμαι, δηλαδή αν ο φίλος μου θέλει στέρεο για το σπίτι του θα του πω να πά να πα΄ρει ελεκτροβόις ή τάσκαμ?
Τες πα, πάμε παρακάτω....

Στέιτ οφ δι άρτ όντιο. Το λες και γεμίζει το στόμα σου. Ωραίο πράμα. Φαντάζει πανάκριβο.
Ε, εντάξει, έχω σκάσει ένα τσουβάλι χρήμα. Φτάνει. Έχω και επώνυμα μηχανάκια. Μπήκα στην κατηγορία?
Αλλά όσα κι αν έχεις δώσει, παραμένει η αμφιβολία.
Μήπως έπρεπε να δώσω περισσότερα?
Υπάρχει κάτι ακόμα καλύτερο? Ακριβότερο? Πιο χάι? Τέχνη είναι, και η τέχνη έχει κάτι τιμές.....
Ή απλά αναφαίρεται σε κάτι συγκεκριμένο?
Στην διακόσμηση πχ?
Θυμάμαι κάτι ενισχυτές με πολύτιμους λίθους στο σασσί τους. Αυτά εννοούνε?
Μιλάμε για ποιότητα λοιπόν?
Πάλι μπερδεύομαι....

Ας πάμε παρακάτω....

Οι ιδιοκατασκευές που ανήκουν άραγε?
Ανένταχτες είναι?
Παιδιά ενός κατώτερου θεού?
Όχι βέβαια, εδώ ριβιούερ από πολύ χάι περιοδικά, έχουν που και που ιδιοκατασκευές και τις εκθειάζουν.
Άσε που κάποιες που άκουσα είναι αναμφίβολα τζάιαντ κίλερς!
Καλό αυτό, ε?
Και φτηνά.
Λογικά φτηνά.
Ακριβά δηλαδή, αλλά φτηνότερα από τα άλλα τελος πάντων.

Αλλά οι πιο πολλές ιδιοκατασκευές δε βλέπονται ρε παιδί μου, χάλια εμφάνιση.
Απαράδεκτα.
Παίζουν καλά όμως.
Κάποιες είναι όμορφες βέβαια. προσεγμένες, ξύλα, γυαλισμένα αλουμίνια.
Δε ξέρω.
Πάλι μπερδεύομαι.
Εγγύηση πάντως δεν έχουν. Ή αυτός είναι τουλάχιστον ο κανόνας, γιατί στο ίντερνετ είδα κάτι κατασκευές που τις δίνει ο τύπος με εγγύηση.
Μάρκα μ'έκαψες βέβαια.
Ωχ, αυτή η κατηγορία παραείναι περίεργη, αλλά έχει κάτι που μ'αρέσει, τη μοναδικότηατ και το τζάιαντ κίλλερ.
Θα δούμε...
Παμε παρακάτω....

Μήπως απλά να λέω ότι έχω ένα ποιοτικό στέρεο?
Αλλά τι είναι ποιότητα?
Μήπως είναι κάτι που με λογικό ειρμό δεν αποδεικνύεται?
Μήπως είναι σύγκριση με κάτι άλλο και ο καθένας έχει άλλα πράγματα να συγκρίνει ή άλλα του λείπουν και μπερδεύει?
Χάι έντ μου βρωμάει εδώ....

Ας πάρω ένα απλό παράδειγμα, να δούμε αν θα βγάλω άκρη.
Τα ηχεία μου. Μάγκνεπαν 3.6. ΠΟιοτικά, αναμφίβολα. Και ακριβά. Σημειώστε το κι αυτό.
Αλλά ας το ξανασκευτώ.
Ποιοτικά που?
Στην κατασκευή?
χα χα χα χα χα χα χα, μη χ..ω. Χάλι μαύρο, στραβά ξύλα, φτηνά υλικά, χάλια μπόρνες, χάλια καλώδια, χάλια ξύλο σκελετού, χάλια συκευασία, χάλια πόδια, κατασκευή της πλάκας.
Άρα ποιοτικά στην κατασκευή ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι.
Που είναι ποιοτικά? ΣΤον ήχο? Ναι, θα είναι, δε μπορεί.
Παίζουν καλά λένε όλοι.
Αλλά μπάσσο τα άτιμα δεν έχουν, κι αυτό το λένε όλοι.
Βλακείες λένε, δεν έχουν καλά ενισχυτικά και τα έχουν λάθος τοποθετημένα, σε λάθος χώρο.
Ναι. Έτσι.
Αλλά πάλι μπάσσο για ταινίες δε βγάζουν, και ξέρω κάτι πάνφτηνα ηχειάκια της σειράς που βγάζουν και με το παραπάνω.
Αλλά μεταξύ μας, και τα μεσαιοπρίμα τους τσιρίζουν λίγο, αλλά φταίνε τα υλικά, εγώ τα άλλαξα και τώρα παίζει καλά.
Αλλά αν δε τα αλλάξεις παίζει χάλια, απαράδεκτο.
Ωχ, λέω αντιφάσεις.....
Μπέρδεμα.
Τελικά είναι ή δεν είναι ποιοτικά ηχεία? Δεν κατέληξα.

Άλλα ηχεία πάντως είναι ποιοτικότατα κατασκευαστικά, με ξύλα υπέροχα, με δέρματα (κάτι ιταλίδες κούκλες), με διάφορα καλούδια.
Αλλά δε παίζουν πια τόσο καλά, άσε που κάποια παίζουν χάλια. Ή δεν έχουν καθόλου τα άκρα του φάσματος, ούτε μπάσσα ούτε πρίμα. Το σόι ποιότητα είναι αυτή δε ξέρω.
Μα έτσι δε παίζουν μουσική βασικά, εκτός κι αν ακούς μόνο βιολιά, δε ξέρω, τι να πω....
Άσε κάτι κόρνες χάλι μαύρο που άκουσα.
Αλλά από κατασκευή, τέλειες.
Και από εμφάνιση σκέτη μαγεία.
Αλλά χάλια ήχος.
Όπως σε κάτι εκθέσεις χάι έντ ή χάι φάι (πω πω μπέρδεμα...) που βλέπει κανείς ένα σωρό εξωτικής ομορφιάς κατασκευές, εξαίσια μηχανήματα από κάθε άποψη, καινούρια, γυαλιστερά, ντιζαϊνάτα. Αλλά από ήχο ψιλοχάλια, ή τέλος πάντων όχι στα γούστα μου, αλλά στις εκθέσεις δεν ακούς καλοστημένα στέρεα γενικά. Που τα ακούς τελικά? Δε ξέρω πάλι...
Τελικά είναι όλα αυτά ποιοτικά ηχεία?
Ποιοτικά συστήματα αναπαραγωγής ήχου?
Πάλι μπερδεμένος είμαι.... Τα δικά μου τι είναι? ΠΟυ τα μισά είναι επώνυμα αλλά βαρέως τροποποιημένα? Γκράν μπέρδεμα....

Και τι είναι ο ποιοτικός ήχος?
Μεγάλο κεφάλαιο.
Παμε παρακάτω λοιπόν!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.066
ποιότητα στον ήχο..... χάος

Καλός ήχος είναι αυτός που μου αρέσει υποθέτω.
Ακούγεται εγωιστικό?
Ίσως. Αλλά είναι η αλήθεια.
Αν δε με αρέσει, δεν είναι καλός ήχος.
Ξέρω γω.
Έχω "αυτί".
Γκόλντεν ίαρ είμαι, άσε που δε το λέω, όχι τίποτε άλλο, να μη με κράξουν οι άσχετοι....

Αλλά ας το δω λίγο πιο ψύχραιμα.

Τι είναι καλός ήχος?
Τι είναι ποιοτικός ήχος?
Στο πιάνο ας πούμε, ή στα πιατίνια.
Ποιοτικός είναι αν είναι μαλακός, γλυκός, ξεκούραστος, να μη ξύνει και να μη ξυρίζει βρε παιδί μου, να ακούγεται ευχάριστα, ακόμα και σε πολύωρες ακροάσεις.
Λαμπάτος ήχος που λένε.
Ανθρώπινος.
Με αυτές τις παραμορφώσεις που μας αρέσουνε, που το κάνουν πιο ζεστό.

Αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι, σωστά?
Και τι σχέση έχει η πραγματικότητα με τις ηχογραφήσεις?

Και έχω κάποιες ηχογραφήσεις που στο στέρεο του φίλου μου παίζουν πολύ γλυκά, πολύ ανθρώπινα, ανατριχιαστικά όμορφα, ενώ στο δικό μου δεν έχει τόσο συναίσθημα ο ήχος, είναι πιο φλατ.
Αλλά στο στέρεο του φίλου μου πολλές ηχογραφήσεις δεν ακούγονται, είναι πολύ χάλια.
Σε μένα όλα μια χαρά ακούγονται, αλλά αυτή η γλύκα η μέλι δεν υπάρχει.

Έκανα μια φορά τον άθλο με υλικά και με ρυθμίσεις και έφερα μια ηχογράφηση κι έπαιζε τέλεια.
Του ντόκτορ τζον.
Τέλεια μιλάμε.
Σα να είναι μπροστά σου.
Τι τύμπανα, τι πιατίνια, τι φωνές.
Θεικά.
2 βδομάδες έστηνα το στέρεο και το παίδευα, και τελικά τα κατάφερα, το έπαιξε πραγματικά τέλεια, ανέλπιστα και απίστευτα καλά, για μια ηχογράφηση που δε πίστευα πως ήταν χαιεντάδικη.
Αλλά μόλις έβαλα μια άλλη ηχογράφηση, έπαιξε χάλια.
Τελικά όλες οι άλλες παίζανε χάλια.
Είχα δηλαδή ένα τέλειο στέρεο για 1 σι ντί!χα χα χα χα χα
Φυσικά το ξαναγύρισα στο παλιό, και έπαιζε τα πάντα μέτρια.

Εν τω μεταξύ, άλλη ηχογράφηση έχει πολλά μπάσσα, άλλη πολλά πρίμα.
Μήπως το στέρεο έχει πολλά μπάσσα ή πολλά πρίμα?
Και τι θα κάνω? Θα αλλάζω ρυθμίσεις για κάθε σι-ντί?
Έλεος.

Μα τελικά που είναι η ουσία?
Ποιός είναι ο στόχος?
Τι είναι ποιότητα στον ήχο?

Μπορούμε να έχουμε την απάιτηση το στέρεό μας να παίζει κάποιο σι ντι με απόλυτη πιστότητα, με περισσή αληθοφάνεια, σα να είναι μπροστά σου τα όργανα που παίζουν μουσική ενώ αυτό δεν υπάρχει στην ηχογράφηση κι ενώ κάθε ηχογράφηση είναι διαφορετική?

Άρα αν ακούσουμε ένα βιολί να παίζει σαν αληθινό, πάει να πει ότι έχει πρόβλημα το σύστημά μας?Μεγάλο μπέρδεμα βλέπω ......

Άσε που τα αληθινά όργανα παίζουν πολύ δυνατά και πολύ σκληρά, πχ τα τύμπανα ή τα πνευστά, αν φας ένα πιατίνι γερό στο μισό μέτρο θα σου πω εγώ γλύκες και αηδίες στα πρίμα.... θα βουίζει το αυτάκι σου!

Είναι δυνατό η ποιότητα στον ήχο να είναι μόνο η πιστή αναπαραγωγή της γραμμένης πληροφορίας στο μέσο?

Και όλη αυτή η παραφιλολογία στο όντιο περί γλύκας, περί λαμπάτων, περί πάνελς και περί ηλεκτροστατικών να είναι μούφες?Αν πάντως η ποιότητα είναι η πιστή αναπαραγωγή, κάτι μου λέει μέσα μου ότι το στουντιακό σύστημα του επαγγελματία ηχολήπτη, είναι πιο κοντά σε αυτό το σκοπό. Κι ας μη πουλάει καθόλου το μάγκνεπαν σε αυτούς τους χώρους....

Ποιοτικός δηλαδή είναι μόνο ο επαγγελματικός ήχος? Όχι, δεν υπάρχει περίπτωση. Λάθος.
Αυτά είναι μηχανήματα με χάλια πρόσωψη, με χάλια χερούλια και με άπειρα νόου νέιμ καλώδια.
Σα τις ιδιοκατασκευές.

Σίγουρα ποιοτικότατα είναι και τα μεγάλα ονόματα τα καθιερωμένα στο χώρο και τα ακριβά, κι ας παίζουν όλα μεταξύ τους τόσο διαφορετικά.
Και τα κρελ, και τα μαρκ λέβινσον και τα όντιο νόουτ και τα μερίντιαν.
Ποιοτικότατα.

Αλλά ο ήχος είναι μπέρδεμα ρε παιδί μου, τι να πω.
Ίσως αν ξέρεις τι θέλεις από τον ήχο να έχεις τελικά ένα ιδιαίτερο κριτήριο για να αποκαλέσεις ποιοτικό ένα ηχοσύστημα, και να ικανοποιείσαι τελικά εσύ, ασχέτως αν έχεις μερική βαρυκοϊα στις υψηλές συχνότητες.

Ή να σου αρέσει ο καθιερωμένος ποιοτικότατος ήχος μιας εταιρίας, μιας σχολής, σετ λαμπάτων με κόρνες ας πούμε, που όντως παίζουν περίφημα αυτό που κάποιοι λένε πως παίζουν περίφημα (εμένα βγάλτε με έξω από το τιμ αυτό).

Η ποιότητα στον ήχο λοιπόν, δεν είναι η πιστότητα αναπαραγωγής, να ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Όσο το συζητάω τόσο μπερδεύομαι.... Ας αφήσουμε τον ήχο καλύτερα.
Πάμε παρακάτω.....

Στα συμπεράσματα και την τελική απόφαση για το πως θα χαρακτηρίσουμε το σύστημά μου (λες κι ενδιαφέρει...)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.066
Συμπέρασμα....

Στη μάχη με το τζίτερ και τα καλώδια, στη μάχη με τα άπειρα βατ και τις ιδιοκατασκευές, το "χέριασμα" και τα μυστήρια υλικά πρόσθεσα και ισοστάθμιση χώρου.
Μπήκε και η αγωνία των δυναμικών, η ανάλυση και τα ντι μπι ταυτόχρονα.
Αθροίστηκαν επαγγελματικά μηχανήματα με άλλα περίεργα ψηφιακά, με βαριά τροποποιημένα "χαι-εντάδικα" τεμάχια, και με καλώδια ιδοκατασκευής ή "ψαγμένων" (για να μη πω παρανοϊκών) επιλογών.
Προσαρμογή χώρου και αναλύσεις και παίδεμα, ψυχολογία ντιτζιταλοφρίκουλα.
Ένα βήμα πριν την ψυχασθένεια.
Στάθμες έχει? Ναι, αλλά όχι των επαγγελματικών.
Εμφάνιση έχει? Κάποια (λίγα) κάπως καλή, τα περισσότερα χα΄λι μαύρο.
Εύχρηστο είναι? Σε καμιά των περιπτώσεων. 32 κουμπιά για να ακούσεις μουσική.
Ποιότητα κατασκευής έχει? Εξωτερική μάλον όχι, εσωτερική κάποια ναι, από καλή έως πολύ καλή, όχι όμως "στέιτ οφ δι αρτ"...
Ποιότητα ήχου έχει? Χμ, αν θες γλύκες όχι, αν θες ξύρισμα πάλι όχι. Άρα εξαρτάται τι θες.
Πιστότητα αναπαραγωγής έχει? Με την έννοια της αληθοφάνειας "σα να είναι μπροστά σου η ορχήστρα" σπάνια και λίγο. Συνήθως είσαι απολύτως βέβαιος ότι ακούς σύστημα κι όχι αυθεντικά όργανα. Με την ένοια σα να βρίσκεσαι σε στούντιο και να ακούς ίσως πιο πολλές φορές. Με την έννοια της πιστής αναπαραγωγής της ηχογράφησης του μέσου πιθανά έχει. Αλλά ποιός θα το αποδείξει και πως?
Ακριβό είναι; Ουουουουουουουου.... με πιάσαν κορόϊδο μάλλον...
Παίζει καλύτερα από άλλα ακριβότερα? Κάποια που άκουσα ναι, άλλα ίσως, εξαρτάται από το τι ψάχνεις. Τα πιο πολλά πάντως ακριβότερα ποτέ δεν είχα τη δυνατότητα να τα ακούσω..... Ιδίως σε ανθρώπινο χώρο.
Μια ιδιοκατασκευή είναι τελικά? Όχι βέβαια, που τέτοια τύχη..... ή ατυχία!
κλπ
κλπ
κλπ

Άμα βγάλεις συμπέρασμα, σφύρα μου κλέφτικα... Μέιτζορ μπέρδεμα!

Μετά μου αρέσει που κορόιδευα του τυπικούς "χαιεντάδες", αυτή την συμπαθέστατη κάστα ανθρώπων που λατρεύουν επώνυμες ποιοτικές κατασκευές από ονόματα καταξιωμένα στο χώρο, και που δε τα κρατούσανε στην κατοχή τους για πάνω από 1 χρόνο....
Ή που ζήλευα τους παρανοϊκούς κορνάκηδες με τα 8 και 28 μέτρα κόρνα χαμηλών και το ενεργό σύστημα με 8-ενίσχυση με τριόδους 2-5 βατ και πολλά λευτά εγκαταστάσεις και άσχημα γενικώς πράματα...
Ή τη βλάβη των πικαπάκηδων με την "αναλογικούρα" τους, μια έννοια που μάλλον αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμμένη ποιότητα στον ήχο.

Πάμε πάλι στο χαρακτηρισμό.
Το μόνο που βολεύει είναι το ποιοτικό πιστής αναπαραγωγής σύστημα. Ποιοτικό ώς προς την πιστότητα αναπαραγωγής και μόνο. Ούτε εμφάνιση ούτε κατασκευή.

Το χάι εντ όμως δε βολεύει μάλον, ε? Αφού ούτε ένα χάι έντ καλώδιο δεν έχω και πολλές συκευές μου είναι φτηνές ή επαγγελματικές ή ιδιοκατασκευές, άρα όχι χάι έντ! Είμαι σε λάθος κατηγορία, ή είναι λάθος ο χαρακτηρισμός της κατηγορίας?

Παρακαλώ, τα φώτα σας.....

Reaction score
23.683
αφου σε χαλαει το χαιεντ για δεν πας για ψαρεμα σαν τον αδερφο τον παγκοσμιο?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
costas EAR said:
Είμαι σε λάθος κατηγορία, ή είναι λάθος ο χαρακτηρισμός της κατηγορίας?
Αγαπητό μου αδέλφι, καρντάση μου ξενιτεμένε...
Βασικά, επί των δημοσίων σχέσεων είναι ο Αναμουρλίδης. 8) :lol: :lol:

Παρόλα αυτά, στο βασικό σου - τελευταίο ερώτημα, έχω να απαντήσω: none of the above.
Περισσότερες εξηγήσεις θα πάρεις άκρως περιγραφικά, αλλά μόλις ξημερώσει για να έχω δυνάμεις...
- Ελπίζω να με βοηθήσουν και οι... γηραιότεροι :wink:

Χαιρετούρες στην όμορφη Λήμνο!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Παναγιωτης Κροκος said:
αφου σε χαλαει το χαιεντ για δεν πας για ψαρεμα σαν τον αδερφο τον παγκοσμιο?
Και να φανταστείς ότι βρίσκεται σε ψαρευτικό παράδεισο... :lol:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.066
ΥΓ

Ένα έχω να πω:

Είμαστε όλοι για δέσιμο!

(τουλάχιστον είναι νεύρωση, γλύτωσα την ψύχωση....)

Reaction score
297
Όπως θα 'λεγε και η δομική διανοήτρια Λίτσα Γιαγκούση:

Άσ' το, μην ορκίζεσαι
(ξέρω καλά τι θα πεις)
μη μου βασανίζεσαι,
να με πείσεις δεν μπορείς.

8)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
RDoherty said:
Δε με λές, Νίκε, πάει σόι το βασίλειο? 8)
Πες μου, πες μου σε παρακαλώ, θα πεθάνω νέος?
Μήπως θα την γλιτώσω εγώ? Είμαι μικρότερος, βελτιωμένη version... :lol: :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
costas EAR said:
Ένα έχω να πω:

Είμαστε όλοι για δέσιμο!

(τουλάχιστον είναι νεύρωση, γλύτωσα την ψύχωση....)
Μα πως σου πέρασε κάτι τέτοιο από το μυαλό. Απορώ δηλαδή... :? :? 8) 8) 8)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
RDoherty said:
Όπως θα 'λεγε και η δομική διανοήτρια Λίτσα Γιαγκούση:

Άσ' το, μην ορκίζεσαι
(ξέρω καλά τι θα πεις)
μη μου βασανίζεσαι,
να με πείσεις δεν μπορείς.

8)
Ορίστε μουσικές αναζητήσεις, χαϊεντάς πράμα. Φτού σου ρε! :lol: :lol:

Reaction score
23.683
αν προκειται να γινεις βαρυχαιεντας πρεπει να σε πιστοποιησω πρωτα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.899
Ψιτ, γιατρέ, ξέχασες το Bedini clarifier, κι εκείνο το… φτου αλτσχάιμερ! Ρε σεις, πώς το λένε εκείνο το καλωδιοστρωτήρι της Clearaudio;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.886
Members
38.255
Νεότερο μέλος
grMarios